Τα νέα M12 και M22 Σειρά Master της NAD

Bluesound Wi-Fi Audio και Class D Ενίσχυση Επισημάνετε νέα μοντέλα

Το NAD είναι γνωστό ως επί το πλείστον για απλά και οικονομικά προσιτά ηχητικά εργαλεία όπως ο θρυλικός ενσωματωμένος ενισχυτής 3020. Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία της σειράς Masters της High-end της εταιρείας είναι περίπου εξίσου προχωρημένα με οτιδήποτε στην αγορά. Και ενώ είναι λιγότερο ακριβό από μερικές από τις κορυφαίες συσκευές δύο καναλιών σήμερα, είναι επίσης πολύ πιο high-end από το εργαλείο NAD είναι πιο γνωστή για.

Εκτός από τα δύο κανάλια, η NAD ξεκίνησε επίσης τον προενισχυτή / επεξεργαστή ήχου M17 surround και ενισχυτή επτά καναλιών M27, αλλά ο ήχος surround είναι ο ρυθμός του Robert Silva του Expert Home Theater Expert.

Έγχρωμος προενισχυτής M12 DAC

Πρώτα από τη νέα γραμμή είναι το ψηφιακό προενισχυτή ψηφιακού προενισχυτή M12. Πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας κάνουν τώρα έναν προενισχυτή συνδυασμού και έναν μετατροπέα ψηφιακού-αναλογικού σήματος, οπότε το M12 μπορεί να φαίνεται λίγο ξεχωριστό με την πρώτη ματιά. Αλλά είστε σίγουροι, είναι πολύ ξεχωριστό.

Ο ενσωματωμένος DAC USB δέχεται ψηφιακά σήματα με ανάλυση έως και 24 bit / 192 kilohertz. Τίποτα πραγματικά ξεχωριστό γι 'αυτές τις μέρες. Ωστόσο, διαθέτει επίσης την Κατασκευή Δομοστοιχειωτών Σχεδίων της NAD, η οποία επιτρέπει τη χρήση προαιρετικών ενοτήτων plug-in για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του M12.

Η μονάδα BluOS δίνει στο M12 την ίδια βασική λειτουργικότητα με το σύστημα πολλαπλών δωματίων Sonos Wi-Fi, και στη συνέχεια μερικά. Επιτρέπει στο M12 να λειτουργεί ακριβώς όπως τα εξαρτήματα που προσφέρει η εταιρεία αδελφών NAD Bluesound, την οποία εξέτασα σε βάθος πριν από λίγους μήνες. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα BluOS για να μεταφέρετε αρχεία μουσικής από έναν υπολογιστή σε δίκτυο ή σκληρό δίσκο και μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε υπηρεσίες μουσικής Internet όπως το TuneIn Radio. Όπως και τα πράγματα Bluesound - και σε αντίθεση με ό, τι άλλο έχω δοκιμάσει - η ενότητα BluOS θα σας επιτρέψει να μεταδώσετε αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης, τα οποία θα μεταφορτωθούν από ιστότοπους όπως το HDTracks.com .

Ω, και έχει και Bluetooth! Φυσικά, το Bluetooth μειώνει την ποιότητα του ήχου , αλλά εξακολουθεί να μην υπάρχει γρηγορότερος και πιο βολικός τρόπος για να συνδέσετε ένα smartphone ή tablet με το ηχοσύστημά σας.

Το M12 λειτουργεί επίσης με παλιές αναλογικές και ψηφιακές πηγές. Μια μπροστινή οθόνη σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις προηγμένες δυνατότητες της μονάδας.

M22 Υβριδικός ενισχυτής ψηφιακής ισχύος

Το NAD έχει ενισχυθεί με την ενίσχυση της κατηγορίας D με την ενημέρωση του 3020 - το D3020 - αλλά με το M22, η εταιρεία παίρνει πολύ πιο σοβαρά για την κλάση D. Οι ενισχυτές κατηγορίας D είναι πολύ πιο αποδοτικοί και πιο δροσεροί από τους συμβατικούς ενισχυτές Class AB ισοδύναμη ισχύ. Για μια εις βάθος συζήτηση για την κατηγορία Δ, ελέγξτε τον ορισμό του γλωσσάριου μου .

Παρόλο που το M22 φαίνεται σχεδόν μεγαλύτερο από ένα τυπικό Blu-ray player, έχει βαθμολογία 250 Watt ανά κανάλι στερεοφωνικής ισχύος. Ο ενισχυτής χρησιμοποιεί υπομονάδες Hypex nCore Class D, τα οποία χαρακτηρίζονται ως "παραμόρφωση κάτω από τη μέτρηση", "εξαιρετικά υψηλό συντελεστή απόσβεσης" και "άνευ όρων σταθερότητα με οποιοδήποτε ηχείο". Αυτές οι αξιώσεις υποστηρίζουν; Δεν ξέρω, αλλά αν η εμπειρία μου με τα στοιχεία D3020 και Bluesound είναι οποιαδήποτε ένδειξη, το NAD ξέρει πώς να κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά με την κατηγορία D.

Ενώ το δελτίο τύπου δεν περνάει σε βάθος, μαζεύω από αυτό που είπαμε για τον ενισχυτή επτά καναλιών M27 ότι ο M22 χρησιμοποιεί μια πλήρως ισορροπημένη τοπολογία και έχει τόσο ισορροπημένες εισόδους RCA όσο και balanced balanced.