Πώς να αλλάξετε την κατεύθυνση κύλισης στο Mac σας

Το παράθυρο προτιμήσεων του ποντικιού ή του τραπεζιού ελέγχει την κατεύθυνση κύλισης

Με την έλευση του OS X Lion , η Apple άρχισε να συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των iOS και OS X. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα, απλά επειδή ήταν προφανές σε κάθε χρήστη Mac που αναβαθμίστηκε σε οποιαδήποτε από τις μεταγενέστερες εκδόσεις του OS X , ήταν η αλλαγή στο την προεπιλεγμένη συμπεριφορά της κύλισης μέσα σε ένα παράθυρο ή μια εφαρμογή. Η κύλιση εκτελείται τώρα χρησιμοποιώντας ό, τι η Apple ονομάζει μια "φυσική" μέθοδο κύλισης. Με βάση τη μετακίνηση των συσκευών iOS πολλαπλής αφής, η μέθοδος θα εμφανιστεί προς τα πίσω για χρήστες Mac που έχουν λειτουργήσει ως επί το πλείστον ή μόνο με έμμεσες συσκευές κατάδειξης, όπως ποντίκια και touchpads . Με τις συσκευές πολλαπλής αφής, χρησιμοποιείτε το δάχτυλό σας απευθείας σε μια οθόνη για να ελέγξετε τη διαδικασία κύλισης.

Στην ουσία, η φυσική κύλιση αντιστρέφει την τυπική κατεύθυνση κύλισης. Σε εκδόσεις προ-Lion του OS X, έχετε μετακινηθεί προς τα κάτω για να εμφανίσετε τις πληροφορίες που βρίσκονται κάτω από το παράθυρο. Με τη φυσική κύλιση, η κατεύθυνση της κύλισης είναι ψηλότερη. στην ουσία, μετακινείτε τη σελίδα προς τα πάνω για να δείτε το περιεχόμενο που βρίσκεται κάτω από την προβολή του τρέχοντος παραθύρου.

Η φυσική κύλιση λειτουργεί πολύ καλά σε ένα άμεσο touch-based interface? αρπάξτε τη σελίδα και τραβήξτε την προς τα επάνω για να δείτε τα περιεχόμενά της. Σε ένα Mac, αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο διεστραμμένο στην αρχή. Μπορεί ακόμη και να αποφασίσετε ότι το να είναι αφύσικο δεν είναι τόσο κακό πράγμα.

Ευτυχώς, μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά της κύλισης OS X και να την επαναφέρετε στην μη φυσική της κατάσταση.

Αλλαγή κατεύθυνσης κύλισης στο OS X για το ποντίκι

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Προτιμήσεις συστήματος στο Dock, επιλέγοντας Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple ή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Launchpad στο Dock και επιλέγοντας το εικονίδιο System Preferences.
  2. Όταν ανοίξετε τις Προτιμήσεις συστήματος, επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων του ποντικιού .
  3. Επιλέξτε την καρτέλα Σημείο & Κλικ.
  4. Αφαιρέστε το σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή "Κατεύθυνση κύλισης: φυσικό" για να επιστρέψετε στην κατεύθυνση "αφύσικη", αλλά ιστορική, προεπιλεγμένη κύλιση. Αν προτιμάτε το σύστημα κύλισης στυλ πολλαπλής αφής iOS, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα κουτάκι στο πλαίσιο.

Αλλαγή κατεύθυνσης κύλισης στο OS X για το Trackpad

Αυτές οι οδηγίες θα λειτουργήσουν για ένα προϊόν MacBook με ενσωματωμένο trackpad, καθώς και το Magic Trackpad της Apple που πωλεί ξεχωριστά.

  1. Ανοίξτε τις προτιμήσεις συστήματος χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο που περιγράφεται παραπάνω.
  2. Με το παράθυρο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) ανοιχτό, επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων του Trackpad.
  3. Επιλέξτε την καρτέλα Κύλιση και ζουμ.
  4. Για να επιστρέψετε την κατεύθυνση κύλισης στη μη φυσική μέθοδο, δηλαδή στην παλαιότερη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε σε παλιότερους Mac, αφαιρέστε το σημάδι ελέγχου από το πλαίσιο με την ονομασία Κατεύθυνση κύλισης: φυσικό. Για να χρησιμοποιήσετε τη νέα μέθοδο κύλισης εμπνευσμένη από iOS, τοποθετήστε το πλαίσιο ελέγχου στο πλαίσιο.

Εάν έχετε επιλέξει την επιλογή αφύσικης κύλισης, το ποντίκι ή το trackpad θα μετακινηθούν τώρα με τον ίδιο τρόπο όπως και σε προηγούμενες εκδόσεις του OS X.

Φυσικές, αφύσικες και διεπαφές χρηστών

Τώρα που γνωρίζουμε πώς να ρυθμίσουμε τη συμπεριφορά κύλισης των Mac μας για να ανταποκριθούμε στις αρετές μας, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς εξελίχθηκαν τα φυσικά και αφύσικα συστήματα κύλισης.

Αφαίρεση αφύσικα πρώτα

Η Apple καλεί τα δύο συστήματα κύλισης φυσικά και αφύσικα, αλλά στην πραγματικότητα, το αφύσικο σύστημα είναι το αρχικό σύστημα που χρησιμοποιείται τόσο από την Apple όσο και από τα Windows για τη μετακίνηση του περιεχομένου ενός παραθύρου.

Η διασύνδεση διεπαφής για την εμφάνιση του περιεχομένου ενός αρχείου ήταν αυτή ενός παραθύρου, το οποίο σας έδωσε μια άποψη για το περιεχόμενο του αρχείου. Σε πολλές περιπτώσεις, το παράθυρο ήταν μικρότερο από το περιεχόμενο, οπότε απαιτείται μια μέθοδος είτε για να μετακινήσετε το παράθυρο για να δείτε περισσότερα είτε για να μετακινήσετε το περιεχόμενο του αρχείου ώστε να εμφανίζονται διαφορετικά μέρη του αρχείου στο παράθυρο.

Προφανώς, η δεύτερη ιδέα έκανε πιο νόημα, δεδομένου ότι η ιδέα της μετακίνησης ενός παραθύρου γύρω για να δει τι είναι πίσω από αυτό φαίνεται λίγο αμήχανη. Για να προχωρήσουμε λίγο περισσότερο στη μεταφορική μας προβολή, το αρχείο που βλέπουμε μπορεί να θεωρηθεί ως ένα κομμάτι χαρτί, με όλο το περιεχόμενο του αρχείου να βρίσκεται στο χαρτί. Είναι το χαρτί που βλέπουμε μέσα από το παράθυρο.

Οι γραμμές κύλισης προστέθηκαν στο παράθυρο για να δώσουν μια οπτική ένδειξη για το πόση περισσότερη πληροφορία ήταν διαθέσιμη αλλά απέκλεισε από την προβολή. Στην ουσία, οι ράβδοι κύλισης έδειξαν τη θέση του χαρτιού που βλέπει μέσα από το παράθυρο. Αν θέλατε να δείτε τι ήταν πιο κάτω στο χαρτί, μετακινήσατε σε μια χαμηλότερη περιοχή στις γραμμές κύλισης.

Αυτή η κύλιση προς τα κάτω για να αποκαλύψει πρόσθετες πληροφορίες έγινε το πρότυπο για την κύλιση. Ήταν ακόμη ενισχυμένη από τα πρώτα ποντίκια που περιλάμβαναν ρόδες κύλισης . Η προεπιλεγμένη συμπεριφορά κύλισης ήταν για μια προς τα κάτω κίνηση του τροχού κύλισης για να μετακινηθεί προς τα κάτω στις ράβδους κύλισης.

Φυσική κύλιση

Η φυσική κύλιση δεν είναι όλα φυσικά, τουλάχιστον, όχι για οποιοδήποτε σύστημα έμμεσης κύλισης, όπως το Mac και οι περισσότεροι υπολογιστές. Ωστόσο, όταν έχετε μια άμεση διασύνδεση με τη συσκευή προβολής, όπως μια διεπαφή χρήστη πολλαπλής αφής του iPhone ή του iPad , τότε η φυσική κύλιση έχει πολύ νόημα.

Με το δάχτυλό σας απευθείας σε επαφή με την οθόνη, έχει τόσο μεγάλη νόημα να βλέπετε περιεχόμενο που βρίσκεται κάτω από το παράθυρο, τραβώντας προς τα πάνω ή σύροντας το περιεχόμενο με ένα στύψιμο προς τα πάνω. Αν η Apple είχε χρησιμοποιήσει αντ 'αυτού τη διεπαφή έμμεσης κύλισης στη συνέχεια στη χρήση στον Mac, θα ήταν μια γελοία διαδικασία. τοποθετώντας το δάχτυλό σας στην οθόνη και πετώντας προς τα κάτω για να δείτε περιεχόμενο δεν θα φαινόταν φυσικό.

Ωστόσο, μόλις μετακινήσετε τη διεπαφή από ένα άμεσο δάχτυλο στην οθόνη σε ένα έμμεσο ποντίκι ή trackpad που δεν είναι καθόλου στο ίδιο φυσικό επίπεδο με την οθόνη, τότε η προτίμηση για μια φυσική ή αφύσικη διεπαφή κύλισης έρχεται πραγματικά κάτω από ένα μάθημα προτίμηση.

Που να χρησιμοποιήσετε ...

Παρόλο που προτιμώ το αφύσικο στυλ κύλισης, είναι κυρίως λόγω των συνηθειών της διασύνδεσης που μαθαίνουν την πάροδο του χρόνου με το Mac. Αν είχα μάθει για πρώτη φορά την άμεση διεπαφή των συσκευών iOS πριν από τη χρήση ενός Mac, η προτίμησή μου μπορεί να είναι διαφορετική.

Γι 'αυτό η συμβουλή μου για τη φυσική και αφύσικη κύλιση είναι να τα δοκιμάσετε και τα δύο, αλλά μην φοβάστε να μετακινηθείτε όπως και πάλι το 2010.