Πώς να αποτρέψετε τις ενημερώσεις των Windows από τη συντριβή του υπολογιστή σας

Βεβαιωθείτε ότι τα ενημερωμένα παράθυρα ενημερώνονται για να βοηθήσουν, όχι να βλάψουν, με αυτά τα μέτρα πρόληψης

Ας αρχίσουμε πρώτα όλα τα παρακάτω με αυτό: οι ενημερώσεις που παρέχονται από τη Microsoft προκαλούν σπάνια προβλήματα . Αυτά συμπεριλαμβάνουν αυτά που προωθήθηκαν στο Patch Tuesday και άλλα που διατίθενται προαιρετικά στο Windows Update .

Είπαμε σπάνια , όχι ποτέ . Ρωτήστε οποιονδήποτε με ένα σπίτι γεμάτο από μη εργαζόμενους υπολογιστές την ημέρα μετά την Patch Τρίτη και θα ορκιστείτε ότι η Microsoft σκόπιμα σαμποτάρει τους υπολογιστές στον κόσμο με Windows. Και πάλι, τα προβλήματα δεν συμβαίνουν συχνά και είναι σπάνια ευρέως διαδεδομένα, αλλά όταν τα πράττουν βλάπτουν.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πραγματικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα ότι μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα από τη Microsoft θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό:

Συμβουλή: Εάν είναι πολύ αργά και η ζημιά έχει συμβεί, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επίλυσης προβλημάτων που προκαλούνται από ενημερώσεις των Windows για βοήθεια.

Προληπτικά βήματα μίας ώρας

  1. Το πιο σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι τα σημαντικά δεδομένα σας δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας ! Όταν ο υπολογιστής σας καταρρεύσει, ανεξάρτητα από τον λόγο, πιθανότατα έχετε λίγο συναισθηματικό συσχετισμό με το φυσικό σκληρό δίσκο , αλλά στοιχηματίζουμε ότι ανησυχείτε πολύ για τα πράγματα που έχετε αποθηκεύσει σε αυτό.
    1. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων, από τη μη αυτόματη αντιγραφή αποθηκευμένων εγγράφων, μουσικής, βίντεο κ.λπ. σε δίσκο ή μονάδα flash , μέχρι τη δημιουργία στιγμιαίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μέσω διαδικτύου . Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν τοπικό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας .
    2. Ανεξάρτητα από το πώς το κάνετε, κάντε το . Εάν η μόνη διέξοδος από μια συντριβή συστήματος μετά την Patch-Tuesday είναι μια πλήρη καθαρή εγκατάσταση των Windows , θα είστε πολύ χαρούμενοι που οι πολύτιμες πληροφορίες σας είναι ασφαλείς.
  2. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις του Windows Update, ώστε να μην είναι πλέον εγκατεστημένες αυτόματα νέες ενημερώσεις κώδικα. Στις περισσότερες εκδόσεις των Windows, αυτό σημαίνει ότι αλλάζετε αυτήν τη ρύθμιση σε Λήψη ενημερώσεων, αλλά επιτρέψτε μου να επιλέξω εάν θα τις εγκαταστήσω .
    1. Με το Windows Update ρυθμισμένο με αυτόν τον τρόπο, εξακολουθούν να πραγματοποιούνται λήψη σημαντικών στοιχείων ασφαλείας και άλλων ενημερώσεων, αλλά δεν θα εγκατασταθούν εκτός αν ειδοποιήσετε ρητά τα Windows για να τα εγκαταστήσετε. Αυτή είναι μια αλλαγή μιας ώρας , οπότε αν το κάνατε πριν, θαυμάστε. Αν όχι, κάντε το τώρα.
    2. Σημαντικό: Σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο έχετε πλήρη έλεγχο, όχι τη Microsoft.
  1. Ελέγξτε τον ελεύθερο χώρο στον κύριο σκληρό σας δίσκο και βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον το 20% του συνολικού μεγέθους της μονάδας δίσκου. Αυτός ο όγκος χώρου είναι άφθονος για τα Windows και άλλα προγράμματα να αναπτυχθούν όσο είναι απαραίτητο, ειδικά κατά τη διάρκεια των διαδικασιών εγκατάστασης και ανάκτησης.
    1. Συγκεκριμένα, η Επαναφορά Συστήματος ( System Restore) , η οποία είναι η κύρια διαδικασία αποκατάστασης αν μια ενημέρωση των Windows προκαλεί ένα σημαντικό πρόβλημα, δεν μπορεί να δημιουργήσει σημεία επαναφοράς εάν δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στο σκληρό σας δίσκο.

Πριν από την εγκατάσταση των ενημερώσεων

Τώρα που αλλάζουν οι ρυθμίσεις της αυτόματης ενημέρωσης και είστε βέβαιοι ότι η Επαναφορά Συστήματος θα είναι σε κατάσταση λειτουργίας, εάν την χρειαστείτε αργότερα, μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτές τις ενημερώσεις:

  1. Συνδέστε τον υπολογιστή σας αν δεν το έχετε ήδη. Οι χρήστες υπολογιστών επιφάνειας εργασίας καλύπτονται ήδη, αλλά ένα φορητό υπολογιστή, tablet και άλλες κινητές συσκευές θα πρέπει να συνδέονται πάντα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενημέρωσης των Windows!
    1. Σε αυτές τις γραμμές, αποφύγετε την εφαρμογή ενημερώσεων των Windows κατά τη διάρκεια καταιγίδων, τυφώνων και άλλων καταστάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ξαφνική απώλεια ισχύος!
    2. Γιατί συμβαίνει αυτό; Εάν η μπαταρία σας αποστραγγιστεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενημέρωσης ή ο υπολογιστής σας χάσει την ισχύ, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να καταστραφούν τα ενημερωμένα αρχεία. Τα σημαντικά αρχεία που έχουν καταστραφεί συχνά οδηγούν στο ίδιο πράγμα που προσπαθείτε να αποτρέψετε εδώ - μια πλήρης κατάρρευση του συστήματος.
  2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία επανεκκίνησης από τα Windows και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας εκκινεί ξανά με επιτυχία.
    1. Γιατί πρέπει να επανεκκινήσετε; Σε ορισμένους υπολογιστές, όταν γίνεται επανεκκίνηση των Windows μετά την εφαρμογή της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας Patch Tuesday, είναι η πρώτη φορά που ο υπολογιστής έχει επανεκκινήσει σε ένα μήνα ή και περισσότερο . Πολλά ζητήματα εμφανίζονται αρχικά μετά την επανεκκίνηση, όπως τα προβλήματα που προκαλούνται από ορισμένους τύπους κακόβουλου λογισμικού , ορισμένα προβλήματα υλικού κ.λπ.
    2. Εάν ο υπολογιστής σας δεν ξεκινήσει σωστά, ανατρέξτε στο θέμα Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων υπολογιστή που δεν θα ενεργοποιηθεί για βοήθεια. Αν δεν επανεκκινήσατε και βρήκατε αυτό το πρόβλημα τώρα, θα προσπαθείτε να επιλύσετε το ζήτημα ως πρόβλημα του Windows Update / Patch Tuesday, αντί για το εντελώς άσχετο θέμα που πραγματικά είναι.
  1. Δημιουργήστε ένα σημείο επαναφοράς με μη αυτόματο τρόπο πριν εφαρμόσετε ενημερώσεις. Ένα σημείο επαναφοράς δημιουργείται αυτόματα από το Windows Update πριν από την εγκατάσταση οποιωνδήποτε επιδιορθώσεων που επιλέγετε, αλλά εάν θέλετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, μπορείτε βεβαίως να δημιουργήσετε έναν εαυτό σας.
    1. Εάν θέλετε πραγματικά να είστε προετοιμασμένοι, θα μπορούσατε ακόμη και να δοκιμάσετε την επαναφορά στο χειροκίνητο σημείο επαναφοράς. Αυτό θα αποδείξει ότι η διαδικασία Επαναφοράς Συστήματος λειτουργεί σωστά στα Windows. Δυστυχώς, ορισμένοι χρήστες ανακαλύπτουν ότι η Επαναφορά Συστήματος ήταν κατά κάποιο τρόπο σπασμένη ακριβώς όταν τις χρειάζονται περισσότερο.
  2. Απενεργοποιήστε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Η απενεργοποίηση του προγράμματος προστασίας από ιούς κατά την εγκατάσταση ενός προγράμματος μπορεί συχνά να αποτρέψει προβλήματα εγκατάστασης. Με βάση τις δικές μας εμπειρίες, καθώς και εκείνες πολλών αναγνωστών, να κάνουμε το ίδιο πριν από την ενημέρωση των Windows είναι επίσης σοφό.
    1. Συμβουλή: Το τμήμα του προγράμματος προστασίας από ιούς που θέλετε να απενεργοποιήσετε είναι το τμήμα που βρίσκεται πάντα σε λειτουργία, παρακολουθώντας συνεχώς τη δραστηριότητα κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας. Αυτό συχνά αναφέρεται ως προστασία του πραγματικού χρόνου του προγράμματος, κατοικημένη ασπίδα , αυτόματη προστασία κ.λπ.

Εγκαταστήστε ενημερώσεις μία κάθε φορά

Τώρα που έχετε ρυθμίσει σωστά τον υπολογιστή σας και είστε προετοιμασμένοι για τις ενημερώσεις, ήρθε η ώρα να φτάσετε στην πραγματική διαδικασία εγκατάστασης.

Όπως προτείνει η επικεφαλίδα, εγκαταστήστε κάθε ενημέρωση από μόνη της , επανεκκινώντας τον υπολογιστή σας μετά από κάθε εφαρμογή.

Ενώ συνειδητοποιούμε ότι αυτό μπορεί να χρονοβόρα, αυτή η μέθοδος απέτρεψε σχεδόν κάθε τεύχος Patch Τρίτη που έχουμε πειραματιστεί ποτέ με.

Συμβουλή: Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα γενναίοι ή δεν είχατε ποτέ προβλήματα με τις ενημερώσεις των Windows πριν, προσπαθήστε να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις μαζί ως ομάδα, κάτι με το οποίο είχαμε επίσης μεγάλη επιτυχία. Για παράδειγμα, εγκαταστήστε ενημερώσεις .NET μιας συγκεκριμένης έκδοσης μαζί, όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος μαζί, κλπ.

Προειδοποίηση: Ενδέχεται να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πραγματικού χρόνου του προγράμματος προστασίας από ιούς κάθε φορά που εκκινούν τα Windows ξανά μετά την επανεκκίνηση μετά την ενημέρωση και την εγκατάσταση, επειδή ορισμένα προγράμματα AV θα διατηρήσουν την προστασία μόνο μέχρι την επανεκκίνηση. Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε ότι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι πλήρως ενεργοποιημένο μόλις ολοκληρώσετε την εγκατάσταση ενημερώσεων.