Τι είναι το σημείο επαναφοράς;

Ένας ορισμός των σημείων επαναφοράς, πότε δημιουργούνται και τι περιέχουν

Ένα σημείο επαναφοράς, που μερικές φορές ονομάζεται σημείο επαναφοράς συστήματος , είναι το όνομα που δίνεται στη συλλογή σημαντικών αρχείων συστήματος που έχουν αποθηκευτεί από την Επαναφορά Συστήματος σε μια δεδομένη ημερομηνία και ώρα.

Αυτό που κάνετε στην Επαναφορά Συστήματος επανέρχεται σε ένα αποθηκευμένο σημείο επαναφοράς. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος χρήσης της Επαναφοράς συστήματος στα Windows για οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία.

Εάν δεν υπάρχει σημείο επαναφοράς στον υπολογιστή σας, η Επαναφορά Συστήματος δεν έχει τίποτα να επαναφέρει, οπότε το εργαλείο δεν θα λειτουργήσει για εσάς. Αν προσπαθείτε να ανακτήσετε ένα σημαντικό πρόβλημα, θα πρέπει να προχωρήσετε σε ένα άλλο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Το μέγεθος του χώρου που μπορεί να αναλάβει η ανάκτηση των σημείων είναι περιορισμένο (ανατρέξτε στην ενότητα Επαναφορά σημείου αποθήκευσης παρακάτω), ώστε να αφαιρεθούν τα παλιά σημεία επαναφοράς για να δημιουργηθεί χώρος για νεότερα, καθώς συμπληρώνεται αυτός ο χώρος. Αυτός ο διαθέσιμος χώρος μπορεί να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο καθώς ο συνολικός σας ελεύθερος χώρος συρρικνώνεται, ο οποίος είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους σας συνιστούμε να διατηρείτε ανά πάσα στιγμή το 10% του χώρου στο σκληρό σας δίσκο.

Σημαντικό: Η χρήση της Επαναφοράς Συστήματος δεν θα επαναφέρει έγγραφα, μουσική, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή προσωπικά αρχεία οποιουδήποτε είδους. Ανάλογα με την προοπτική σας, αυτό είναι τόσο θετικό όσο και αρνητικό χαρακτηριστικό. Τα καλά νέα είναι ότι η επιλογή ενός σημείου επαναφοράς δύο εβδομάδων δεν θα διαγράψει τη μουσική που αγοράσατε ή οποιαδήποτε μηνύματα που έχετε κατεβάσει. Τα κακά νέα είναι ότι δεν θα αποκαταστήσει αυτό το τυχαία διαγραμμένο αρχείο που επιθυμείτε να μπορέσετε να πάρετε πίσω, αν και ένα δωρεάν πρόγραμμα αποκατάστασης αρχείων μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Τα σημεία επαναφοράς δημιουργούνται αυτόματα

Ένα σημείο επαναφοράς δημιουργείται αυτόματα πριν ...

Τα σημεία επαναφοράς δημιουργούνται επίσης αυτόματα μετά από προκαθορισμένο χρόνο, ο οποίος διαφέρει ανάλογα με την έκδοση των Windows που έχετε εγκαταστήσει:

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μη αυτόματα ένα σημείο επαναφοράς ανά πάσα στιγμή. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος δημιουργίας σημείου επαναφοράς [ Microsoft.com ] για οδηγίες.

Συμβουλή: Αν θέλετε να αλλάξετε πόσο συχνά η επαναφορά συστήματος δημιουργεί αυτόματα σημεία επαναφοράς, μπορείτε να το κάνετε και αυτό, αλλά δεν είναι μια επιλογή ενσωματωμένη στα Windows. Πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στο μητρώο των Windows . Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου και, στη συνέχεια, διαβάστε αυτό το tutorial για το How-To Geek.

Τι υπάρχει σε ένα σημείο επαναφοράς

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την επιστροφή του υπολογιστή στην τρέχουσα κατάσταση περιλαμβάνονται σε ένα σημείο επαναφοράς. Στις περισσότερες εκδόσεις των Windows, αυτό περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά αρχεία συστήματος, το μητρώο των Windows, εκτελέσιμα προγράμματα και υποστηρικτικά αρχεία και πολλά άλλα.

Στα Windows 10, Windows 8, Windows 7 και Windows Vista, ένα σημείο επαναφοράς είναι στην πραγματικότητα ένα σκιώδες αντίγραφο όγκου, ένα είδος στιγμιότυπου ολόκληρης της μονάδας δίσκου σας, συμπεριλαμβανομένων όλων των προσωπικών σας αρχείων. Ωστόσο, κατά την επαναφορά συστήματος, αποκαθίστανται μόνο μη προσωπικά αρχεία.

Στα Windows XP, ένα σημείο επαναφοράς είναι μια συλλογή μόνο σημαντικών αρχείων, τα οποία όλα αποκαθίστανται κατά την επαναφορά συστήματος. Το μητρώο των Windows και πολλά άλλα σημαντικά τμήματα των Windows αποθηκεύονται, καθώς και αρχεία με ορισμένες επεκτάσεις αρχείων σε ορισμένους φακέλους, όπως καθορίζεται στο αρχείο filelist.xml που βρίσκεται στο C: \ Windows \ System32 \ Restore \ .

Αποκατάσταση σημείου αποθήκευσης

Τα σημεία επαναφοράς μπορούν να καταλαμβάνουν τόση χώρο μόνο σε έναν σκληρό δίσκο , οι λεπτομέρειες των οποίων ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των εκδόσεων των Windows:

Είναι δυνατή η αλλαγή αυτών των ορίων αποθήκευσης των σημείων επαναφοράς.