Τι είναι ένα αρχείο ISZ;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ISZ

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ISZ είναι ένα αρχείο εικόνας δίσκου δίσκου Zipped ISO. Είναι συμπιεσμένες και μερικές φορές κρυπτογραφημένες εικόνες ISO που δημιουργούνται από την EZB Systems με σκοπό την εξοικονόμηση χώρου στο δίσκο.

Ένα αρχείο ISZ μπορεί να χωριστεί σε μικρότερα τμήματα έτσι ώστε τα δεδομένα να μπορούν να αποθηκευτούν σε πολλές συσκευές αποθήκευσης, αλλά να ενώνονται μαζί ως ένα ολόκληρο αρχείο.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ISZ

Αν και δεν είναι δωρεάν, η EZB Systems UltraISO μπορεί όχι μόνο να δημιουργήσει αρχεία ISZ αλλά και να τα ανοίξει. Για να ανοίξετε ένα αρχείο ISZ με UltraISO (ακόμα και την δοκιμαστική έκδοση), χρησιμοποιήστε την επιλογή Εργαλεία> Αποσυμπίεση ISZ .... Αυτό που θα κάνει αυτό είναι να μετατρέψει βασικά το αρχείο ISZ σε ένα αρχείο ISO και να βάλει το ISO στον ίδιο φάκελο με το αρχείο ISZ.

Το αλκοόλ 120% μπορεί επίσης να ανοίξει αρχεία ISZ, αλλά δεν είναι επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα.

Τα εργαλεία DAEMON Lite και WinMount Free Edition είναι δύο δωρεάν εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να τοποθετήσουν αρχεία ISZ. Η τοποθέτηση, εδώ, σημαίνει ότι το πρόγραμμα θα ανοίξει το αρχείο ISZ σαν να είναι μια συσκευή αποθήκευσης, ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε στα περιεχόμενα.

Για παράδειγμα, ένας γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε το αρχείο ISZ με το DEAMON Tools Lite είναι να ανοίξετε πρώτα το πρόγραμμα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Quick Mount για να αναζητήσετε και να επιλέξετε το αρχείο ISZ. Το DEAMON Tools Lite θα βρει ένα κατάλληλο γράμμα της μονάδας δίσκου που θα χρησιμοποιήσει και στη συνέχεια θα τοποθετήσει το αρχείο ISZ ως εικονική μονάδα δίσκου, πράγμα που σημαίνει ότι ο υπολογιστής θα σκεφτεί ότι τα δεδομένα βρίσκονται στην πραγματικότητα σε ένα δίσκο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να περιηγηθείτε στο αρχείο ISZ όπως θα περιηγούσατε στα περιεχόμενα ενός δίσκου.

Σημείωση: Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ISZ αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα ανοικτά αρχεία ISZ, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου οδηγός για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ISZ

Με τον εύκολο τρόπο μετατροπής του ISZ σε ISO είναι η χρήση του προγράμματος UltraISO που αναφέρθηκε παραπάνω. Είναι πολύ απλό να το κάνετε και λειτουργεί ακόμα και με τη δοκιμαστική έκδοση του προγράμματος.

Το UltraISO σας επιτρέπει επίσης να μετατρέψετε το αρχείο ISZ σε άλλες μορφές αρχείων εικόνας όπως το BIN, το NRG, το MDF και το IMG, μέσω της επιλογής Αρχείο> Μετατροπή ....

AnyToISO είναι ένας άλλος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο ISZ στην πολύ πιο κοινή μορφή αρχείου ISO.

Αν θέλετε να μετατρέψετε τα αρχεία εντός του αρχείου ISZ σε άλλη μορφή (και όχι το ίδιο το αρχείο ISZ), θα πρέπει πρώτα να μετατρέψετε το ISZ σε ISO χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα zip / unzip για να εξαγάγετε περιεχομένων εκτός του ISO. Τα αρχεία που παραμένουν πιθανόν να μετατραπούν χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων .

Η μετατροπή του ISZ σε μορφή αρχείου, όπως RAR , ZIP , 7Z κ.λπ., γίνεται καλύτερα αν πρώτα μετατρέψετε το ISZ σε ISO. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το CloudConvert για να μετατρέψετε το αρχείο ISO σε αρχείο αρχειοθέτησης. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα αποσυμπίεσης αρχείων όπως το 7-Zip για να εξαγάγετε τα αρχεία έξω από το ISO και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πρόγραμμα για να συμπιέσετε τα αρχεία σε 7Z, ZIP κ.λπ.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι ότι η επέκταση αρχείου διαβάζει πραγματικά ".ISZ" και όχι κάτι παρόμοιο με το .SZ, το οποίο είναι η επέκταση αρχείου που ανήκει στα αρχεία Winamp Classic Skin Download. Οι επεκτάσεις αρχείων είναι παρόμοιες αλλά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Τα αρχεία SZ ανοίγουν με το Winamp.

Μια άλλη παρόμοια επέκταση αρχείων είναι η ISS, η οποία είναι για τα αρχεία Inno Setup Script και τα αρχεία InstallShield Silent Response. Και πάλι, αυτά τα αρχεία δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχεία ISZ αλλά χρησιμοποιούνται αντί για το Inno Setup και το InstallShield.

Το σημείο για να γίνει αυτό είναι να βεβαιωθείτε βεβαίως ότι ασχολείσαι πραγματικά με ένα αρχείο ISZ που μπορεί να ανοίξει με τους ανοιχτές αρχείων ISZ από πάνω. Αν δεν είναι ένα πραγματικό αρχείο ISZ που έχετε, τότε πρέπει να κοιτάξετε αλλού για να δείτε τι μπορεί να ανοίξει το συγκεκριμένο αρχείο σας.

Για πρόσθετη βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ISZ και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.