Σχεδιαστές γραφικών και επωνυμία για επιχειρήσεις

Μια επιτυχημένη 'μάρκα' απαιτεί συνέπεια

Κάθε επιχείρηση κατασκευάζει ένα εμπορικό σήμα. Είναι η εταιρική τους ταυτότητα που τους επιτρέπει να ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές τους και να σχετίζονται με την πελατειακή τους βάση. Οι σχεδιαστές γραφικών μπορεί να επιθυμούν να ειδικεύονται στο branding ή να εργάζονται για μια επιχείρηση που το κάνει.

Τι συνεπάγεται αυτό το είδος σχεδιασμού και τι πρέπει να ξέρετε γι 'αυτό; Ας δούμε τα βασικά στοιχεία του branding.

Πώς οι γραφίστες εργάζονται στο branding

Για να δημιουργήσετε ένα εμπορικό σήμα για μια εταιρεία είναι να δημιουργήσετε την εικόνα και να προωθήσετε αυτήν την εικόνα με καμπάνιες και οπτικά. Η δουλειά στο branding επιτρέπει σε έναν σχεδιαστή γραφικών ή σε μια εταιρία σχεδιασμού να εμπλακεί σε πολλές πτυχές της βιομηχανίας, από το σχεδιασμό λογότυπων μέχρι τη διαφήμιση για copywriting και συνθήματα.

Ο στόχος μιας μάρκας είναι να κάνει μια εταιρεία μοναδική και αναγνωρίσιμη και να προβάλει την επιθυμητή εικόνα που επιθυμεί να απεικονίσει η εταιρεία. Με την πάροδο του χρόνου, ένα εμπορικό σήμα μπορεί να κάνει μια εταιρεία ένα οικιακό όνομα και να αναγνωρίζεται με ένα απλό σχήμα ή χρώμα.

Για να δημιουργήσετε ένα εμπορικό σήμα για μια εταιρεία, ένας σχεδιαστής πρέπει να κατανοήσει πλήρως τους στόχους του οργανισμού και του κλάδου στο σύνολό του. Αυτή η γνώση της έρευνας και της βάσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εργαστεί με σχέδια για τη δημιουργία των κατάλληλων υλικών για την εκπροσώπηση αυτής της εταιρείας.

Είδος εργασίας

Ως σχεδιαστής γραφικών που εργάζεται στο branding, το έργο που θα κάνετε μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό των άλλων σχεδιαστών. Είναι μια ειδικότητα σε αυτό το πεδίο που απαιτεί ευρύτερη εστίαση, καθώς ίσως να μην σχεδιάζετε απλά ιστοσελίδες ή φυλλάδια, αλλά να εργάζεστε σε μια ολόκληρη καμπάνια και να εξασφαλίζετε ότι το συνεπές μήνυμα φτάνει στα διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Ενδέχεται να σας ζητηθεί να εργαστείτε σε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα στοιχεία μιας καμπάνιας επωνυμίας:

Αν εργάζεστε με μια εταιρεία σχεδιασμού, μπορείτε να χειριστείτε μόνο ορισμένες πτυχές αυτών των σχεδίων επωνυμίας. Ωστόσο, θα είστε πιθανώς μέρος μιας ομάδας και είναι σημαντικό να κατανοήσετε κάθε πτυχή για να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά και να οικοδομήσετε τη συνεκτική μάρκα με τους συναδέλφους σας.

Παραδείγματα επωνυμίας

Παραδείγματα branding είναι όλα γύρω μας. Το παγώνι NBC, το καφέ φορτηγό UPS και το "Just Do It" της Nike είναι μερικά από τα πιο γνωστά παραδείγματα. Είναι τόσο αναγνωρίσιμα ώστε δεν χρειάζεται να ακούμε ένα όνομα εταιρείας για να γνωρίζουμε τι αναφέρονται.

Οι ηλεκτρονικές μάρκες, όπως το Facebook, το Instagram και το YouTube, αναπτύσσονται πιο πρόσφατα, αλλά τώρα είναι εξίσου αναγνωρίσιμες. Πολύ συχνά, γνωρίζουμε αυτούς τους ιστοτόπους μόνο από ένα εικονίδιο, διότι τα χρώματα και τα γραφικά είναι παντού και οικεία. Γνωρίζουμε ακριβώς ποιος δικτυακός τόπος πηγαίνουμε, ακόμη και αν δεν υπάρχει κείμενο.

Η Apple είναι ένα ακόμη τέλειο παράδειγμα της μεγάλης επωνυμίας. Όταν βλέπουμε το λογότυπο της Apple για την υπογραφή της Apple, γνωρίζουμε ότι αναφέρεται σε ένα προϊόν της Apple. Επίσης, η χρήση του κεφαλαίου "i" μπροστά σε σχεδόν κάθε προϊόν της Apple (π.χ. iPhone, iPad, iPod) είναι μια τεχνική επωνυμίας που τα έχει ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές τους.

Λογότυπα για τα αγαπημένα σας προϊόντα, τη συσκευασία που έρχονται και τα συνθήματα που τους αντιπροσωπεύουν είναι όλα τα παραδείγματα branding. Μέσω της συνεπούς χρήσης καθενός από αυτά τα στοιχεία, η ομάδα επωνυμίας μπορεί να αναπτύξει με επιτυχία μια καμπάνια που ακούγεται άμεσα με τους καταναλωτές.