Βασικά στοιχεία γραφικού σχεδιασμού

Ο καλός σχεδιασμός γραφικών δεν είναι τυχαίο

Ο γραφικός σχεδιασμός είναι η διαδικασία και η τέχνη του συνδυασμού κειμένου και γραφικών για την επικοινωνία ενός αποτελεσματικού μηνύματος στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, λογότυπων, γραφικών, φυλλαδίων, ενημερωτικών δελτίων, αφισών, σημείων και οποιουδήποτε άλλου τύπου οπτικής επικοινωνίας. Οι σχεδιαστές επιτυγχάνουν τους στόχους τους συνδυάζοντας τα στοιχεία και τις αρχές του γραφικού σχεδιασμού.

Βασικά στοιχεία γραφικού σχεδιασμού

Εκτός από τα προφανή στοιχεία - εικόνες και τύπος - τα γραφικά στοιχεία σχεδίασης περιλαμβάνουν γραμμές, σχήματα, υφή, αξία, μέγεθος και χρώμα. Οι σχεδιαστές γραφικών για εκτυπώσεις και ιστοσελίδες χρησιμοποιούν ορισμένα ή όλα αυτά τα στοιχεία για να δημιουργήσουν αποτελεσματικά σχέδια. Ο στόχος είναι συνήθως να προσελκύσει την προσοχή των θεατών, μερικές φορές για να τους παρακινήσει να πάρουν μια συγκεκριμένη δράση.

Βασικές Αρχές Γραφιστικής

Τα στοιχεία του γραφικού σχεδιασμού συνδυάζονται με τις αρχές της ευθυγράμμισης, της ισορροπίας, της επανάληψης, της εγγύτητας, της αντίθεσης και του χώρου για να δημιουργηθούν αποτελεσματικές συνθέσεις σελίδων.

Οι αρχές του γραφικού σχεδιασμού αντιμετωπίζουν τρόπους με τους οποίους ένας γραφίστας μπορεί να συγκεντρώσει τα μεμονωμένα στοιχεία σε ένα συνεκτικό σύνολο. Οι σχεδιαστές προσελκύουν την προσοχή του θεατή σε ένα σημαντικό στοιχείο τοποθετώντας το σημαντικό στοιχείο στον τόπο όπου φυσικά πέφτει το μάτι. Άλλες κλασσικές αρχές σχεδιασμού περιλαμβάνουν: