Μέθοδος Schneier (μέθοδος απολύμανσης δεδομένων)

Είναι η μέθοδος Schneier ένας καλός τρόπος για να διαγράψετε δεδομένα;

Η μέθοδος Schneier είναι μια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων βασισμένη σε λογισμικό που χρησιμοποιείται σε ορισμένα προγράμματα τεμαχισμού αρχείων και καταστροφής δεδομένων για την αντικατάσταση υπαρχουσών πληροφοριών σε σκληρό δίσκο ή άλλες συσκευές αποθήκευσης.

Η διαγραφή ενός σκληρού δίσκου με τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων Schneier θα αποτρέψει όλες τις μεθόδους ανάκτησης αρχείων που βασίζονται στο λογισμικό από την εύρεση πληροφοριών σχετικά με τη μονάδα και είναι επίσης πιθανό να αποτρέψει τις περισσότερες μεθόδους ανάκτησης με βάση το υλικό από την εξαγωγή πληροφοριών.

Εν ολίγοις, η μέθοδος Schneier αντικαθιστά τα δεδομένα μιας συσκευής αποθήκευσης με μία και μετά με μηδέν και τελικά με πολλά περάσματα τυχαίων χαρακτήρων. Υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό παρακάτω, καθώς και μερικά παραδείγματα προγραμμάτων που περιλαμβάνουν τη μέθοδο Schneier ως επιλογή κατά τη διαγραφή δεδομένων.

Τι κάνει η μέθοδος Schneier;

Όλες οι μέθοδοι εξυγίανσης δεδομένων λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, αλλά δεν εφαρμόζονται πάντα με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, η μέθοδος Write Zero αντικαθιστά τα δεδομένα μόνο με μηδενικά. Άλλοι, όπως τα τυχαία δεδομένα , χρησιμοποιούν μόνο τυχαίους χαρακτήρες. Το HMG IS5 είναι πολύ παρόμοιο με το ότι γράφει ένα μηδέν, έπειτα ένα και στη συνέχεια ένα τυχαίο χαρακτήρα, αλλά μόνο ένα πέρασμα τυχαίου χαρακτήρα.

Ωστόσο, με τη μέθοδο Schneier, υπάρχει ένας συνδυασμός πολλαπλών περασμάτων τυχαίων χαρακτήρων, καθώς και μηδενικά και αυτά. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται κανονικά:

Ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να χρησιμοποιούν τη μέθοδο Schneier με μικρές παραλλαγές. Για παράδειγμα, ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να υποστηρίζουν επαλήθευση μετά το πρώτο ή το τελευταίο πέρασμα. Αυτό που κάνει είναι ότι επιβεβαιώνει ότι ο χαρακτήρας, όπως ένας ή τυχαίος χαρακτήρας, γράφτηκε πραγματικά στο δίσκο. Εάν δεν ήταν, το λογισμικό μπορεί να σας πει ή απλώς να επανεκκινήσετε αυτόματα και να τρέξετε ξανά μέσω των δελτίων.

Συμβουλή: Υπάρχουν ορισμένα προγράμματα που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τα περάσματα, όπως και μια επιπλέον μηδενική εγγραφή μετά το Pass 2. Ωστόσο, εάν κάνετε αρκετές αλλαγές στη μέθοδο Schneier, δεν παραμένει αυτή η μέθοδος. Για παράδειγμα, εάν αφαιρέσατε τα δύο πρώτα περάσματα και στη συνέχεια προσθέσατε μερικά ακόμα τυχαία περάσματα χαρακτήρα, θα πρέπει να οικοδομήσουμε τη μέθοδο Gutmann .

Προγράμματα που υποστηρίζουν την Schneier

Πολλά διαφορετικά προγράμματα σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο Schneier για τη διαγραφή δεδομένων. Μερικά παραδείγματα είναι το Eraser , ο Securely Shredder File , ο CBL Data Shredder , ο CyberShredder, η διαγραφή αρχείων μόνιμα και το Free EASIS Data Eraser.

Ωστόσο, όπως αναφέραμε παραπάνω, ορισμένοι προγράμματα τεμαχισμού αρχείων και καταστροφή δεδομένων σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των δελτίων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν δεν διαθέτουν αυτή τη μέθοδο, θα μπορούσατε ακόμα να "οικοδομήσετε" τη μέθοδο Schneier σε αυτά τα προγράμματα χρησιμοποιώντας τη δομή από πάνω.

Τα περισσότερα προγράμματα καταστροφής δεδομένων υποστηρίζουν επιπλέον μεθόδους εξυγίανσης δεδομένων επιπλέον της μεθόδου Schneier. Εάν θέλετε, μπορείτε πιθανότατα να επιλέξετε μια διαφορετική μέθοδο σκουπίσματος δεδομένων μόλις έχετε ανοίξει το πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο Schneier

Η μέθοδος Schneier δημιουργήθηκε από τον Bruce Schneier και εμφανίστηκε στο βιβλίο Εφαρμοσμένη Κρυπτογραφία: Πρωτόκολλα, Αλγόριθμοι και Πηγαίος Κώδικας στο C (ISBN 978-0471128458).

Ο Bruce Schneier έχει μια ιστοσελίδα που ονομάζεται Schneier για την Ασφάλεια.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Brian Szymanski για διευκρίνιση ορισμένων λεπτομερειών σχετικά με αυτό το κομμάτι.