Τι να κάνετε αν έχετε απειληθεί σε απευθείας σύνδεση

Μην αισθάνεστε αβοήθητοι όταν πρόκειται για online bullies

Μερικές φορές τα πράγματα μπορούν να θερμανθούν λίγο στο Facebook, το Twitter ή στο τμήμα σχολίων του αγαπημένου σας πολιτικού ιστότοπου. Είτε πρόκειται για ένα troll για το διαδίκτυο που προσπαθεί απλώς να βγει από εσάς, είτε για έναν ψυχικά ανισορροπημένο ξένο που ζει σε ένα φορτηγό κάτω από τον ποταμό, οι online απειλές μπορεί να είναι τρομακτικές και αναστατωτικές.

Στρατηγικές για την αντιμετώπιση απειλητικών σχολίων που έγιναν on-line

1. Αξιολογήστε την Απειλή

Μερικοί άνθρωποι θα σας προκαλέσουν στο διαδίκτυο μόνο για τη δική τους ευχαρίστηση. Μερικοί άνθρωποι είναι μόνο τρούλοι που θα προσπαθήσουν να πυροδοτήσουν διαμάχες μόνο για να ανακατέψουν το δοχείο. Πρέπει να αποφασίσετε για τον εαυτό σας εάν το πρόσωπο που διαμαρτύρεται πολιτικά μαζί σας, σας παρασύρει ή απειλεί την ασφάλειά σας.

2. Αποφύγετε την κλιμάκωση

Όταν τα πράγματα αρχίζουν να ζεσταίνονται στο διαδίκτυο, δεν πρέπει να κάνετε τα πράγματα χειρότερα προσθέτοντας καύσιμα στη φωτιά. Όσο θέλετε να πείτε κάποιον μακριά, κάνετε το θέμα σας, κ.λπ., δεν γνωρίζετε πραγματικά την ψυχική κατάσταση του ατόμου στην άλλη πλευρά της οθόνης. Δεν θέλετε να είναι το σημείο ανατροπής τους ή το επίκεντρο του θυμού τους.

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή, διατηρήστε το επίπεδο της κεφαλής και μην καταστήστε την κατάσταση χειρότερη προκαλώντας τους περαιτέρω

3. Πείτε σε κάποιον

Εάν δεν ξέρετε αν πρέπει να πάρετε κάτι σοβαρά ή όχι, θα πρέπει να πείτε σίγουρα σε έναν φίλο ή σε στενό συγγενή και να τους ενημερώσετε για το τι συμβαίνει. Είναι πάντα καλό να έχουμε μια δεύτερη γνώμη και είναι καλή ιδέα και για λόγους ασφαλείας.

Έχετε έναν αξιόπιστο φίλο ή μια σχετική ματιά σε κάθε μήνυμα που νομίζετε ότι απειλεί και βλέπετε αν τα ερμηνεύουν με τον ίδιο τρόπο ή όχι.

4. Ποτέ μην συμφωνείτε να συναντήσετε πρόσωπο ή να αποκαλύψετε προσωπικές πληροφορίες

Αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο, αλλά δεν πρέπει ποτέ να συμφωνείτε να συναντήσετε κάποιον που έχει απειλήσει online. Θα μπορούσαν να θέλουν τη διεύθυνσή σας ή άλλα προσωπικά στοιχεία προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για να σας χορτάσουν ή να σας βλάψουν.

Ποτέ μην αναφέρετε τη διεύθυνση κατοικίας σας σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων και αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το πραγματικό σας όνομα σε φόρουμ ή σε άλλους ιστότοπους που μπορεί να συναντήσετε εχθρικούς ξένους. Χρησιμοποιείτε πάντοτε ένα ψευδώνυμο εάν είναι δυνατόν και μην χρησιμοποιείτε κανένα τμήμα του ονόματός σας ως μέρος του ψευδωνύμου.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τη δυνατότητα απενεργοποίησης των χαρακτηριστικών γεωγραφικής σήμανσης του smartphone σας. Οι Geotags μπορούν να δώσουν την ακριβή σας θέση ως μέρος των μεταδεδομένων που καταγράφονται όταν κουμπώνετε μια εικόνα με το τηλέφωνο με δυνατότητα GPS.

Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με το γιατί οι Stalkers αγαπούν τους Geotags σας για να μάθετε πώς μπορείτε να αποτρέψετε την προσθήκη αυτών των πληροφοριών στις εικόνες σας και πώς μπορείτε να τις αφαιρέσετε από τις εικόνες που έχετε ήδη τραβήξει.

5. Εάν είναι πραγματικά τρομακτικό, εξετάστε το ενδεχόμενο εμπλοκής επιβολής του νόμου και των συντονιστών τοποθεσίας / διαχειριστών

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της απειλής, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε τη συμμετοχή των αρχών επιβολής του νόμου και των συντονιστών / διαχειριστών του ιστότοπου. Οι συντονιστές πιθανόν έχουν θεσπίσει πολιτικές και διαδικασίες για το χειρισμό αυτού του είδους και μπορεί πιθανώς να σας συμβουλεύσουν σχετικά με τα συνιστώμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιος απειλείται αληθινά να σας βλάψει σωματικά ή κάποιον που γνωρίζετε τότε θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά τη συμμετοχή της επιβολής του νόμου, διότι μια απειλή αποτελεί απειλή είτε είναι αυτοπροσώπως είτε μέσω Διαδικτύου. Θα πρέπει πάντα να παίρνετε σοβαρά απειλές. Ορισμένοι διαδικτυακοί φοιτητές καταφεύγουν ακόμη και σε κηλίδες , οι οποίες συνίστανται σε ψευδή αναφορά έκτακτης ανάγκης σε τοπικές υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας. Αν νομίζετε ότι μπορεί να συμβεί, η επιβολή του νόμου σίγουρα πρέπει να είναι στον βρόχο.

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι που σχετίζονται με το έγκλημα / απειλή που σχετίζονται με το διαδίκτυο και για τους οποίους ίσως θέλετε να αναζητήσετε περαιτέρω καθοδήγηση:

Το Κέντρο καταγγελιών για εγκλήματα στο Διαδίκτυο (IC3)

Κέντρο έρευνας της Cyberbullying

SafeKids Resource Cyberbullying