Απενεργοποιήστε τη μετάδοση SSID για να προστατεύσετε το ασύρματο δίκτυό σας

Μην αναγγέλλετε την παρουσία σας στους αλλοδαπούς

Ένας τρόπος για να προστατεύσετε το δίκτυό σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση είναι να αποκρύψετε το γεγονός ότι έχετε ένα ασύρματο δίκτυο καθόλου. Από προεπιλογή, ο εξοπλισμός ασύρματου δικτύου εκπέμπει συνήθως σήμα σήματος, ανακοινώνοντας την παρουσία του στον κόσμο και παρέχοντας βασικές πληροφορίες απαραίτητες για τη σύνδεση των συσκευών, συμπεριλαμβανομένου του SSID.

Το SSID (αναγνωριστικό συνόλου υπηρεσιών) ή το όνομα δικτύου του ασύρματου δικτύου σας απαιτείται για να συνδεθούν συσκευές σε αυτό. Εάν δεν θέλετε τυχαίες ασύρματες συσκευές να συνδεθούν στο δίκτυό σας, τότε σίγουρα δεν θέλετε να ανακοινώσετε την παρουσία σας και να συμπεριλάβετε μία από τις βασικές πληροφορίες που χρειάζονται για να το κάνουν.

Απενεργοποιώντας την εκπομπή του SSID ή ακόμα και το ίδιο το σήμα beacon, μπορείτε να αποκρύψετε την παρουσία του ασύρματου δικτύου σας ή τουλάχιστον να αποκρύψετε το ίδιο το SSID το οποίο είναι κρίσιμο για τη σύνδεση μιας συσκευής στο δίκτυό σας.

Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του χρήστη για το συγκεκριμένο ασύρματο σημείο πρόσβασης ή το δρομολογητή για να μάθετε πώς να έχετε πρόσβαση στις οθόνες ρύθμισης παραμέτρων και διαχείρισης και να απενεργοποιείτε το σήμα ή την εκπομπή του SSID.