Ένας οδηγός για το Sony Playstation Portable

Ένα σύστημα παιχνιδιών και μια συσκευή ψυχαγωγίας

Το Sony PSP, το οποίο είναι κοντό για το PlayStation Portable, ήταν μια φορητή κονσόλα ψυχαγωγίας παιχνιδιών και πολυμέσων. Απελευθερώθηκε στην Ιαπωνία το 2004 και στις ΗΠΑ το Μάρτιο του 2005. Παρουσιάστηκε μια οθόνη TFT LCD 4,3 ιντσών με ανάλυση 480 x 272, ενσωματωμένα ηχεία και χειριστήρια, συνδεσιμότητα WiFi και εντυπωσιακή ισχύ επεξεργασίας γραφικών για φορητή συσκευή χρόνο, αγκαλιάζοντας τον ανταγωνιστή του το Nintendo DS σε αυτόν τον τομέα.

Το PSP δεν ήταν τόσο ισχυρό όσο οι ξαδέλφες κονσόλας πλήρους μεγέθους, το PlayStation 2 ή το PlayStation 3 , αλλά ξεπέρασε το αρχικό Sony PlayStation στην υπολογιστική ισχύ.

Η εξέλιξη του PSP

Το PSP πέρασε αρκετές γενιές κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων λειτουργίας του. Τα επόμενα μοντέλα μείωσαν το αποτύπωμα, γινόταν λεπτότερο και ελαφρύτερο, βελτίωναν την οθόνη και προσέθεταν ένα μικρόφωνο. Ένας μεγαλύτερος επανασχεδιασμός ήρθε το 2009 με το PSPgo , και το PSP-E1000 με γνώμονα το προϋπολογισμό κυκλοφόρησε το 2011 με χαμηλότερη τιμή.

Οι αποστολές του PSP τερματίστηκαν το 2014 και το Sony PlayStation Vita αντικαταστάθηκε.

PSP Gaming

Όλα τα μοντέλα του PSP θα μπορούσαν να παίξουν παιχνίδια από δίσκους UMD εκτός από το PSP Go, το οποίο δεν περιλάμβανε δίσκο UMD. Τα παιχνίδια μπορούν επίσης να αγοραστούν online και να μεταφορτωθούν στο PSP από το online PlayStation Store της Sony και αυτή ήταν η κύρια μέθοδος για την αγορά νέων παιχνιδιών στο PSP Go.

Ορισμένα παλαιότερα παιχνίδια PlayStation κυκλοφόρησαν εκ νέου για το PSP και ήταν διαθέσιμα μέσω του PlayStation Store.

Το αρχικό PSP ξεκίνησε με 25 τίτλους παιχνιδιών, όπως οι "Untold Legends: Brotherhood of the Blade", "FIFA Soccer 2005" και "Metal Gear Acid". Αυτά αντιπροσώπευαν μια σειρά από τύπους παιχνιδιών, από τον αθλητισμό μέχρι τον αγώνα δρόμου, την περιπέτεια και τη διανομή ρόλων.

PSP ως συσκευή πολυμέσων ψυχαγωγίας

Όπως και με τις κονσόλες PlayStation πλήρους μεγέθους, το PSP θα μπορούσε να κάνει περισσότερα από την απλή εκτέλεση παιχνιδιών βίντεο. Ενώ τα PS2, PS3 και PS4 μπορούν να αναπαράγουν δίσκους όπως DVD, CD ήχου και τελικά με δίσκους Blu-ray PS4, το PSP έπαιξε δίσκους στη μορφή Universal Media Disc (UMD), το οποίο χρησιμοποιήθηκε επίσης για μερικές ταινίες και άλλα περιεχόμενο.

Το PSP περιείχε επίσης μια θύρα για τα Memory Stick Duo της Sony και το Memory Stick Pro Duo, επιτρέποντάς του να παίζει επίσης περιεχόμενο ήχου, βίντεο και φωτογραφιών από αυτά.

Με την αναβάθμιση του firmware, το μοντέλο PSP-2000 πρόσθεσε την έξοδο TV μέσω καλωδίων Composite, S-Video, Component ή D-Terminal από τη Sony που αγοράστηκαν ξεχωριστά. Η έξοδος της τηλεόρασης ήταν σε τυπικές αναλογίες διαστάσεων 4: 3 και ευρείας οθόνης 16: 9.

Συνδεσιμότητα PSP

Το PSP περιλάμβανε μια θύρα USB 2.0 και μια σειριακή θύρα. Σε αντίθεση με το PlayStation ή το PlayStation2, το PSP ήρθε εξοπλισμένο με Wi-Fi, ώστε να μπορεί να συνδεθεί με άλλους παίκτες ασύρματα και, αν το firmware σας είναι έκδοση 2.00 ή νεότερο, στο Internet για περιήγηση στο web. Περιέλαβε επίσης την IrDA (σύνδεση υπέρυθρων δεδομένων), αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον μέσο καταναλωτή.

Το τελευταίο μοντέλο PSP Go έφερε τη σύνδεση Bluetooth 2.0 στο σύστημα παιχνιδιών.

PSP μοντέλα και τεχνικές προδιαγραφές