Συμβουλές για επιτυχημένους διαγωνισμούς blog

Οδηγήστε την κυκλοφορία στο ιστολόγιό σας με τη φιλοξενία μεγάλων διαγωνισμών ιστολογίου

Οι διαγωνισμοί ιστολογίων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κατευθύνετε την κυκλοφορία στο ιστολόγιό σας, αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι ο διαγωνισμός σας είναι τόσο επιτυχημένος όσο μπορεί.

01 του 06

Επιλέξτε ένα βραβείο

Thomas Barwick / Getty Images

Η επιλογή ενός βραβείου μπορεί να φανεί αρκετά απλή, αλλά θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε το βραβείο σας για να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε κάποιον που θα σας βοηθήσει να κάνετε επιτυχημένο τον διαγωνισμό blog σας. Όσο πιο συναρπαστικό το βραβείο σας είναι, τόσο περισσότερο buzz θα αναπτυχθεί φυσικά γύρω του. Ωστόσο, πρέπει να εξετάσετε τη νομισματική επένδυση για να αγοράσετε το βραβείο σας και να το αποστείλετε στον νικητή. Επίσης, τα βραβεία που σχετίζονται με το θέμα του ιστολογίου σας είναι συνήθως τα καλύτερα επειδή προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους αναγνώστες σας.

Ίσως να μπορείτε να βρείτε έναν χορηγό για το διαγωνισμό blog που θα δωρίσει ένα βραβείο. Οι εταιρείες θα δώσουν βραβεία για τη δημιουργία διαφημίσεων. Μπορείτε να δημοσιεύσετε το αίτημά σας σε ιστότοπους όπως το ProfNet. Θα εκπλαγείτε πόσες απαντήσεις είναι πιθανό να λάβετε.

02 του 06

Επιλέξτε μια μέθοδο εισαγωγής

Η απλούστερη μέθοδος εισαγωγής διαγωνισμών blog είναι να ζητάς από τους ανθρώπους να αφήσουν ένα σχόλιο στην αναγγελία δημοσίευσης διαγωνισμού blog σας. Το σχόλιο αυτό αποτελεί την είσοδό τους. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να ζητήσετε από τους ανθρώπους να απαντήσουν σε μια ερώτηση στα σχόλιά τους για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να ζητήσετε από τους ανθρώπους να δημοσιεύσουν σχετικά με το διαγωνισμό στα δικά τους ιστολόγια με έναν σύνδεσμο πίσω στην ανάρτηση του διαγωνισμού στο ιστολόγιό σας για να μετρήσετε ως συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Μπορείτε να δώσετε διαφορετική αξία σε κάθε τύπο εγγραφής. Για παράδειγμα, αφήνοντας ένα σχόλιο στην ανάρτηση διαγωνισμού blog σας θα μπορούσε να ισοδυναμεί με μία είσοδο στο διαγωνισμό, αλλά το blogging για το διαγωνισμό στα δικά του blogs με έναν σύνδεσμο πίσω στη διαγωνιστική σας θέση θα μπορούσε να τους δώσει 2 καταχωρήσεις. Από σένα εξαρτάται.

03 του 06

Επιλέξτε μια ημερομηνία έναρξης και λήξης

Πριν ανακοινώσετε τον διαγωνισμό blog σας, βεβαιωθείτε ότι αποφασίζετε τη συγκεκριμένη ημερομηνία και τις ώρες που θα ξεκινήσει και θα τελειώσει για να καθορίσετε τις προσδοκίες του συμμετέχοντα.

04 του 06

Προσδιορίστε τους περιορισμούς παράδοσης βραβείων

Είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να παραδώσετε το βραβείο στον νικητή μπροστά. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να στείλετε ταχυδρομικώς το βραβείο, ίσως θελήσετε να περιορίσετε τον διαγωνισμό σε άτομα μέσα σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή για να μειώσετε το κόστος αποστολής.

05 του 06

Προσδιορίστε πώς θα κερδηθεί ένας νικητής

Ανάλογα με τον τρόπο που έχει δημιουργηθεί ο διαγωνισμός σας στο blog, ο νικητής θα πάρει τυχαία ή υποκειμενικά (για παράδειγμα, η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση του διαγωνισμού). Για τυχαίους διαγωνισμούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο όπως το Randomizer.org για να δημιουργήσετε αυτόματα έναν νικητή.

Είναι επίσης σημαντικό να ορίσετε περιορισμούς γύρω από την ανακοίνωση των βραβείων. Δεν θέλετε να περιμένετε μήνες ώστε ο νικητής να επιστρέψει σε εσάς με τη διεύθυνση αλληλογραφίας τους, ώστε να μπορείτε να αποστείλετε το βραβείο σε αυτούς. Ορίστε έναν περιορισμό που δηλώνει πόσο χρόνο ο νικητής πρέπει να απαντήσει σε εσάς αφού στείλετε την ειδοποίησή του με τα στοιχεία επικοινωνίας του για την παράδοση του βραβείου, διαφορετικά το έπαθλο θα καταπέσει και θα επιλεγεί ένας εναλλακτικός νικητής.

06 του 06

Γράψτε τους κανόνες

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει κανόνες με την αναγγελία του διαγωνισμού blog σας. Συμπεριλάβετε την προθεσμία συμμετοχής, τους περιορισμούς παράδοσης, τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγεί ο νικητής, τις οδηγίες εισόδου και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.