Εισαγωγή υποσημειώσεων σε ένα έγγραφο του Word

Σχολιάστε τα χαρτιά σας με υποσημειώσεις και υποσημειώσεις

Όταν εργάζεστε σε μια ακαδημαϊκή εργασία, είναι σημαντικό να αναφέρετε τις αναφορές σας, να δώσετε εξηγήσεις και να κάνετε σχόλια. Η προσθήκη υποσημειώσεων στο Word 2016 είναι εύκολη τόσο στους υπολογιστές με Windows όσο και στους Mac . Το Word αυτοματοποιεί τη διαδικασία έτσι ώστε η αρίθμηση να είναι πάντα σωστή. Επιπλέον, εάν κάνετε αλλαγές στο έγγραφο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την τοποθέτηση των υποσημειώσεων.

Εισαγωγή υποσημειώσεων στο Word 2016 για Windows

Για να εισαγάγετε υποσημειώσεις στο Microsoft Word 2016 για Windows, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Τοποθετήστε το δρομέα στο κείμενο, στο οποίο πρέπει να εντοπιστεί το σημάδι υποσημείωσης. Δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε τον αριθμό. Αυτό γίνεται αυτόματα.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αναφορές .
  3. Στην ομάδα Υποσημειώσεις, επιλέξτε Εισαγωγή υποσημείωσης . Αυτό εισάγει τον αριθμό του δείκτη στο κείμενο και στη συνέχεια σας μετακινεί στο κάτω μέρος της σελίδας.
  4. Πληκτρολογήστε την υποσημείωση και προσθέστε τυχόν μορφοποίηση.
  5. Για να επιστρέψετε στο σημείο όπου βρίσκεστε στο έγγραφο, πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Shift + 5 .

Μπορείτε να προσθέσετε υποσημειώσεις με οποιαδήποτε σειρά επιθυμείτε. Το Word ενημερώνει αυτόματα την αρίθμηση έτσι ώστε όλες οι υποσημειώσεις να εμφανίζονται διαδοχικά στο έγγραφο.

Πώς να αφαιρέσετε μια υποσημείωση

Όταν θέλετε να καταργήσετε μια υποσημείωση, απλώς επισημάνετε τον αριθμό αναφοράς στο κείμενο και κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή . Το Microsoft Word επαναλαμβάνει αυτόματα τις υπόλοιπες υποσημειώσεις.

Υποσημείωση Vs. Endnote

Το Word είναι ικανό να δημιουργεί τόσο υποσημειώσεις όσο και τελικές σημειώσεις. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο είναι εκεί που εμφανίζονται στο έγγραφο. Στο κάτω μέρος της σελίδας εμφανίζεται μια υποσημείωση που περιέχει τον αριθμό αναφοράς της. Οι τελικές σημειώσεις εμφανίζονται στο τέλος του εγγράφου. Για να τοποθετήσετε μια τελική σημείωση, απλώς επιλέξτε Εισαγωγή τελικής σημείωσης (αντί για Εισαγωγή υποσημείωσης) στην καρτέλα Αναφορές.

Μετατρέψτε μια υποσημείωση σε μια τελική σημείωση κάνοντας δεξί κλικ στο κείμενο της υποσημείωσης στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στην επιλογή Μετατροπή σε Endnote . Η διαδικασία λειτουργεί με δύο τρόπους. μετατρέψτε μια σημείωση τέλους κάνοντας δεξί κλικ στο κείμενο της τελικής γραμμής και κάνοντας κλικ στην επιλογή Μετατροπή σε υποσημείωση .

Συντομεύσεις πληκτρολογίου για υποσημειώσεις και σημειώσεις

Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου Windows για υποσημειώσεις και υποσημειώσεις είναι:

Εισαγωγή υποσημειώσεων στο Microsoft Word 2016 για Mac

Ακολουθήστε μια παρόμοια διαδικασία στο Microsoft Word 2016 για Mac:

  1. Τοποθετήστε το δρομέα στο κείμενο όπου θέλετε να εμφανιστεί το σημάδι υποσημείωσης.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αναφορές και επιλέξτε Εισαγωγή υποσημείωσης .
  3. Πληκτρολογήστε το κείμενο της υποσημείωσης.
  4. Κάντε διπλό κλικ στο σημάδι υποσημείωσης για να επιστρέψετε στη θέση σας στο έγγραφο,

Πραγματοποίηση αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο σε Mac

Για να κάνετε σφαιρικές αλλαγές στις υποσημειώσεις στο Mac μετά την εισαγωγή τους:

  1. Μεταβείτε στο μενού Εισαγωγή και κάντε κλικ στην επιλογή Υποσημείωση για να ανοίξετε το πλαίσιο υποσημείωσης και σημείου αναφοράς .
  2. Επιλέξτε τις επιλογές που θέλετε στα πλαίσια υποσημείωσης και Endnot e. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ υποσημειώσεων και τελικών σημείων, μορφής αρίθμησης, προσαρμοσμένων σημείων και συμβόλων, αριθμού έναρξης και εάν θα εφαρμόσετε την αρίθμηση σε όλο το έγγραφο.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή .

Σε Mac, μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή για επανεκκίνηση της αρίθμησης στην αρχή κάθε ενότητας.