Πώς να πάρει το καλύτερο Rip από ένα χαραγμένο μουσικό CD στο iTunes

Πώς να ενεργοποιήσετε την επιλογή διόρθωσης σφαλμάτων στο iTunes για καλύτερη λήψη

Καθώς ο γηράσκων δίσκος μειώνεται σιγά-σιγά στη δημοτικότητα (κυρίως λόγω της αφομοίωσης στην ψηφιακή μουσική), ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε την αρχειοθέτηση της συλλογής των CD ήχου - αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Ίσως. για παράδειγμα. έχουν σπάνια CD από χρόνια πριν που απλά δεν είναι διαθέσιμα για να αγοράσουν πια ή να κατεβάσετε από μουσικές υπηρεσίες όπως το iTunes Store ή το Amazon MP3 . Ωστόσο, προσπαθώντας να μεταφέρετε τραγούδια από τα γρατσουνιές CD (τα οποία οι περισσότερες συλλογές έχουν αναπόφευκτα) δεν πάνε πάντα στο σχέδιο.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα των γρατσουνιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις rip στο iTunes για να εισάγετε όλα τα κομμάτια με επιτυχία. Ωστόσο, ακόμα και αν το λογισμικό iTunes σπάσει όλες τις διαδρομές χωρίς να παραπονιέται, θα εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα. Όταν αναπαράγετε τα αρχεία ψηφιακής μουσικής που μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν είναι τέλεια. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, ενδέχεται να ακούσετε σφάλματα ήχου, όπως επεισόδια, κλικ, διαλείμματα στα τραγούδια ή άλλα παράξενα προβλήματα θορύβου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λέιζερ στη μονάδα CD / DVD δεν κατάφερε να διαβάσει σωστά όλα τα δεδομένα.

Έτσι, στην επιφάνεια, όλα μπορούν να φανούν καλά όταν χρησιμοποιείτε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις στο iTunes για να αντιγράψετε τα γρατσουνισμένα CD, αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα η διαδικασία κωδικοποίησης να μην είναι τέλεια. Χωρίς να χρησιμοποιήσετε άλλο εργαλείο αντιγραφής CD τρίτου μέρους , υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να γίνει στο iTunes για να αποκτήσετε καλύτερη εικόνα;

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Διόρθωσης σφαλμάτων στο iTunes

Κανονικά, όταν αντιγράφετε ένα CD χωρίς ενεργοποίηση διόρθωσης σφαλμάτων, το iTunes αγνοεί τους κωδικούς ECC που κωδικοποιούνται στο δίσκο. Η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας χρησιμοποιεί αυτούς τους κωδικούς σε συνδυασμό με τα δεδομένα ανάγνωσης για να διορθώσει τυχόν σφάλματα. Η επεξεργασία αυτών των επιπλέον δεδομένων θα διαρκέσει περισσότερο, αλλά η αντιγραφή θα είναι πιο ακριβής.

Από προεπιλογή, η διόρθωση σφάλματος είναι απενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις rip του iTunes. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο για να αντιγράψετε ένα CD. Ωστόσο, όταν πρόκειται για γρατζουνισμένα CD, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Άνοιγμα της οθόνης προτιμήσεων

Για τα Microsoft Windows

Στην οθόνη κύριου μενού του iTunes, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Επεξεργασία στο επάνω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προτιμήσεις .

Για Mac

Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού iTunes στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Προτιμήσεις από το αναπτυσσόμενο μενού.

Ενεργοποίηση της διόρθωσης σφαλμάτων

  1. Εάν δεν υπάρχει ήδη στην ενότητα Γενικές ρυθμίσεις στις προτιμήσεις, μεταβείτε σε αυτήν κάνοντας κλικ στην καρτέλα μενού.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί " Εισαγωγή ρυθμίσεων ".
  3. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Χρήση διόρθωσης σφαλμάτων κατά την επιλογή Ανάγνωση CD ήχου .
  4. Κάντε κλικ στο OK > OK .

Συμβουλές