Πότε και πώς να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi

Ίσως θελήσετε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi αν δεν το χρησιμοποιείτε, όπως εάν όλες οι συσκευές σας χρησιμοποιούν καλώδια Ethernet ή όταν είστε μακριά από το σπίτι. Ένας άλλος λόγος είναι η βελτίωση της ασφάλειας ή η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ανεξάρτητα από το λόγο για τον οποίο θέλετε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi, τα βήματα είναι αρκετά απλά. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές συσκευές που το χρησιμοποιούν, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εντοπίσει τι θέλετε να κάνετε πριν ξεκινήσετε να απενεργοποιείτε τα πράγματα ή να αποσυνδέετε καλώδια τροφοδοσίας.

Αποφασίστε γιατί θέλετε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi

Αυτό πρέπει να αναρωτηθείτε πριν προσδιορίσετε την καλύτερη μέθοδο για την απενεργοποίηση του Wi-Fi.

Αν θέλετε να σταματήσετε να πληρώνετε για το Διαδίκτυο σας

Καταρχάς, αντιληφθείτε ότι η απενεργοποίηση του Wi-Fi δεν σας απαλλάσσει από την πληρωμή του λογαριασμού σας στο διαδίκτυο. Εάν βρίσκεστε εδώ επειδή θέλετε να απενεργοποιήσετε το διαδίκτυο ως σύνολο και όχι απλά να απενεργοποιήσετε το σήμα Wi-Fi στη συσκευή ή στο δίκτυό σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου .

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσετε να πληρώνετε για το διαδίκτυο σας, είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρεία που πληρώνετε.

Δεν χρησιμοποιείτε το Wi-Fi

Ένα παράδειγμα του γιατί μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε το ασύρματο σήμα του δρομολογητή σας αν δεν το χρησιμοποιείτε. Ορισμένα σπίτια δεν έχουν καθόλου ασύρματες συσκευές, οπότε η κατοχή ενός ασύρματου σήματος που διέρχεται από το σπίτι για ενσύρματες συσκευές είναι μάλλον άσκοπο.

Αυτό μπορεί να ισχύει και από την πλευρά του τηλεφώνου ή του φορητού σας υπολογιστή. Εάν βρίσκεστε πάντα σε δίκτυο με αργό Wi-Fi , μπορεί να σας ωφελήσει να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi στο tablet ή το τηλέφωνό σας, για να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο του κινητού σας μεταφορέα για μεγαλύτερες ταχύτητες.

Είναι Κίνδυνος Ασφάλειας

Αν δεν χρησιμοποιείτε το Wi-Fi σας ή εάν δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε, η απενεργοποίηση μπορεί να είναι σοφό αν ανησυχείτε για την ασφάλεια.

Εάν έχετε συνεχώς το Wi-Fi σας και ειδικά εάν ποτέ δεν αλλάξατε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης SSID ή προεπιλεγμένου δρομολογητή κατά την πρώτη εγκατάσταση του δρομολογητή σας, δεν είναι καθόλου δύσκολο για έναν γείτονα να έχει πρόσβαση στο δίκτυό σας, .

Συμβουλή: Αν θέλετε να διατηρήσετε το Wi-Fi σας ενεργοποιημένο, αλλά απλά να έχετε καλύτερη ασφάλεια, σκεφτείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης ασύρματου δικτύου σε κάτι πιο ασφαλές ή / και να αποκλείσετε άγνωστες συσκευές ρυθμίζοντας φιλτράρισμα διευθύνσεων MAC .

Μια άλλη επιλογή για αυξημένη ασφάλεια αντί για απενεργοποίηση του Wi-Fi από το δρομολογητή είναι να την απενεργοποιήσετε από τη συσκευή σας. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ή το tablet σας σε ένα ξενοδοχείο ή καφέ και ανησυχείτε ότι κάποιος που βρίσκεται κοντά σας ενδέχεται να χτυπάει την κίνηση στο διαδίκτυο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi από το φορητό υπολογιστή / το τηλέφωνό σας / tablet, για να βεβαιωθείτε ότι κανένα των δεδομένων σας μεταφέρονται μέσω αυτού του δικτύου.

Πραγματικά απλά θέλετε να αποκρύψετε το Wi-Fi

Ίσως δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi από το δρομολογητή σας, αλλά απλά να το κρύψετε, οπότε είναι πιο δύσκολο για κάποιον να συνδεθεί στο δίκτυό σας. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αποκρύψετε το SSID, το οποίο είναι το όνομα του δικτύου σας.

Εάν αποκρύψετε ή σταματήσετε να εκπέμπετε το SSID , δεν απενεργοποιείτε πραγματικά το Wi-Fi, αλλά απλώς απλά δυσκολεύετε τους απρόσκλητους επισκέπτες να βρουν και να προσπαθήσουν να συνδεθούν στο δίκτυό σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi στα τηλέφωνα και τους προσωπικούς υπολογιστές

Οι ρυθμίσεις Wi-Fi σε ορισμένες ασύρματες συσκευές είναι πιο εύκολο να ελέγχονται από άλλες. Ωστόσο, ενώ οι επιλογές ενδέχεται να είναι ελαφρώς διαφορετικές σε ορισμένες συσκευές, οι ρυθμίσεις Wi-Fi συνήθως βρίσκονται σε παρόμοιο σημείο ή με παρόμοια μενού.

Στα Windows, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi μέσω του Πίνακα Ελέγχου , το οποίο θα σταματήσει τον υπολογιστή να συνδεθεί ξανά σε Wi-Fi μέχρι να το ενεργοποιήσετε ξανά. Μια άλλη επιλογή είναι να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο Wi-Fi μέσω του εικονιδίου του υπολογιστή κοντά στο ρολόι - θα είναι μια επιλογή εκεί για να επιλέξετε το δίκτυο στο οποίο βρίσκεστε και μετά να αποσυνδεθείτε από αυτό.

Συμβουλή: Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος απενεργοποίησης των αυτόματων ασύρματων συνδέσεων, εάν θέλετε να σταματήσει η σύνδεση του υπολογιστή σας με γνωστά δίκτυα Wi-Fi.

Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή, συνήθως μπορείτε να βρείτε έναν φυσικό διακόπτη Wi-Fi στο μπροστινό ή στο πλάι, ο οποίος, αν γυρίσει στη θέση εκτός λειτουργίας, κλείνει φυσικά την κεραία Wi-Fi, πράγμα που είναι ουσιαστικά το ίδιο με την απενεργοποίηση του Wi-Fi μέσω ελέγχου Πίνακας . Και πάλι, αυτό πρέπει να επανέλθει στη θέση on για να ενεργοποιήσετε ξανά το Wi-Fi.

Ορισμένοι υπολογιστές σας δίνουν επίσης τη δυνατότητα να απενεργοποιείτε γρήγορα το Wi-Fi χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό πλήκτρων, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει ένα πλήκτρο λειτουργίας στην πάνω σειρά. Κοιτάξτε γύρω από το πληκτρολόγιό σας για ένα κλειδί που δείχνει ένα ασύρματο εικονίδιο και χρησιμοποιήστε είτε το πλήκτρο Fn είτε το Shift για να το θέσετε σε απενεργοποίηση / ενεργοποίηση.

Τα smartphones παρέχουν έναν διακόπτη λογισμικού στις εφαρμογές Ρυθμίσεις για να απενεργοποιήσουν το Wi-Fi. Για παράδειγμα, στο iPhone, αυτό βρίσκεται στο Settings> Wi-Fi . Αν χρησιμοποιείτε διαφορετικό τηλέφωνο ή tablet, αναζητήστε ένα παρόμοιο μενού ή μια εφαρμογή, ίσως μια που λέει Ασύρματα δίκτυα ή Συνδέσεις δικτύου .

Πώς να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi από έναν δρομολογητή

Η απενεργοποίηση του Wi-Fi από έναν ασύρματο δρομολογητή στο σπίτι μπορεί να μην είναι πάντα τόσο απλή όσο γίνεται από ένα τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή.

Ορισμένοι δρομολογητές διαθέτουν ένα φυσικό κουμπί που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi. Αν το κάνετε, πιέστε το για να απενεργοποιήσετε αμέσως το ασύρματο σήμα.

Αν δεν είναι ο τρόπος κατασκευής του δρομολογητή σας, εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στην κονσόλα διαχείρισης για να την απενεργοποιήσετε, αλλά δεν είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία για κάθε δρομολογητή. Για παράδειγμα, σε μερικούς δρομολογητές Comtrend, η εναλλαγή "Ενεργοποίηση ασύρματου δικτύου" βρίσκεται κάτω από το μενού Advanced Setup> Wireless> Basic . Σε πολλούς δρομολογητές Linksys , μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi ως μέρος των βασικών ρυθμίσεων ασύρματης σύνδεσης, αλλάζοντας τη λειτουργία Wireless Network Mode σε OFF .

Αν ο δρομολογητής σας δεν διαθέτει ενσωματωμένη δυνατότητα για να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi, η ενεργοποίηση της μονάδας θα γίνει, αλλά θα θυμάστε ότι η απενεργοποίηση ολόκληρου του δρομολογητή θα απενεργοποιήσει οποιαδήποτε λειτουργία εκτός Wi-Fi, όπως οι καλωδιώσεις.

Καταργήστε προσαρμογείς και κεραίες για να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi

Εάν ένας υπολογιστής χρησιμοποιεί αποσπώμενο προσαρμογέα Wi-Fi (όπως ένα stick USB ), η κατάργησή του απενεργοποιεί τα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi. Ακολουθήστε τις διαδικασίες που συνιστώνται από το λειτουργικό σύστημα για την αποσύνδεση αυτών των προσαρμογέων.

Ορισμένοι ασύρματοι δρομολογητές διαθέτουν εξωτερικές, αποσπώμενες κεραίες. Η κατάργησή τους εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα του δρομολογητή να χρησιμοποιεί Wi-Fi, αλλά στην πραγματικότητα δεν σταματά τη μετάδοση σήματος Wi-Fi.

Απενεργοποιήστε την τροφοδοσία Wi-Fi

Σε πολλούς προσαρμογείς και σε ορισμένους δρομολογητές υπάρχουν πιο προηγμένες επιλογές διαμόρφωσης για τον έλεγχο της ισχύος πομπού των ραδιοφωνικών σταθμών Wi-Fi. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους διαχειριστές να προσαρμόζουν το φάσμα ασύρματων σημάτων του δικτύου τους (συχνά χρησιμοποιείται για τη μείωση της ισχύος και της ισχύος του σήματος όταν εγκαθίσταται σε μικρούς χώρους).

Εάν ο δρομολογητής σας δεν υποστηρίζει διαφορετικά την απενεργοποίηση του ασύρματου δικτύου, αλλάζοντας την ισχύ μετάδοσης (συχνά καλούμενη Tx ) στο 0, μπορεί να απενεργοποιηθεί αποτελεσματικά το Wi-Fi.

Σημείωση: Εάν ο ασύρματος δρομολογητής σας δεν διαθέτει χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα προσαρμογής της τροφοδοσίας Tx ή ίσως ακόμη και να απενεργοποιήσετε πλήρως το Wi-Fi, η αναβάθμιση του υλικολογισμικού θα επιτρέψει μερικές φορές νέες επιλογές διαχείρισης όπως αυτές. Ανατρέξτε στην τεκμηρίωση του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο μοντέλο δρομολογητή για λεπτομέρειες.