Λήψεις και μεταφορτώσεις στα Δίκτυα Υπολογιστών και στο Διαδίκτυο

Στα δίκτυα υπολογιστών, η λήψη περιλαμβάνει τη λήψη ενός αρχείου ή άλλων δεδομένων που αποστέλλονται από μια απομακρυσμένη συσκευή. Η μεταφόρτωση συνεπάγεται την αποστολή αντιγράφου ενός αρχείου σε μια απομακρυσμένη συσκευή. Ωστόσο, η αποστολή δεδομένων και αρχείων σε δίκτυα υπολογιστών δεν αποτελεί κατ 'ανάγκην μεταφόρτωση ή λήψη.

Είναι μια λήψη ή απλά μια μεταφορά;

Όλα τα είδη κυκλοφορίας δικτύου μπορούν να θεωρηθούν μεταφορές δεδομένων κάποιου είδους. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες δικτύου που θεωρούνται λήψεις είναι συνήθως μεταφορές από διακομιστή σε πελάτη σε σύστημα πελάτη-διακομιστή . Παραδείγματα περιλαμβάνουν

Αντίθετα, περιλαμβάνουν παραδείγματα μεταφορτώσεων δικτύου

Λήψη έναντι ροής

Η βασική διαφορά μεταξύ λήψεων (και μεταφορτώσεων) και άλλων μορφών μεταφοράς δεδομένων σε δίκτυα είναι η επίμονη αποθήκευση. Μετά τη λήψη (ή τη μεταφόρτωση), ένα νέο αντίγραφο των δεδομένων αποθηκεύεται στη συσκευή λήψης. Με τη ροή δεδομένων, τα δεδομένα (συνήθως ήχος ή βίντεο) λαμβάνονται και προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο, αλλά δεν αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση.

Στα δίκτυα υπολογιστών, ο όρος upstream αναφέρεται στην κυκλοφορία δικτύου που ρέει μακριά από την τοπική συσκευή προς τον απομακρυσμένο προορισμό. Η μεταγενέστερη κυκλοφορία, αντίθετα, ρέει στην τοπική συσκευή του χρήστη. Η κυκλοφορία στα περισσότερα δίκτυα ρέει ταυτόχρονα τόσο προς τα ανάντη όσο και προς τα κάτω. Για παράδειγμα, ένα πρόγραμμα περιήγησης Web στέλνει αιτήσεις HTTP προς τα πάνω στο διακομιστή Web και ο διακομιστής απαντά με δεδομένα κατάντη με τη μορφή περιεχομένου ιστοσελίδας.

Συχνά, ενώ τα δεδομένα εφαρμογής ρέουν προς μία κατεύθυνση, τα πρωτόκολλα δικτύου στέλνουν επίσης οδηγίες ελέγχου (γενικά αόρατες για τον χρήστη) προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Οι τυπικοί χρήστες του Διαδικτύου δημιουργούν πολύ περισσότερα κατάντη από ό, τι στην προηγούμενη κυκλοφορία. Για το λόγο αυτό, ορισμένες υπηρεσίες Διαδικτύου, όπως το ασύμμετρο DSL (ADSL), παρέχουν μικρότερο εύρος ζώνης δικτύου στην ανάντη κατεύθυνση, προκειμένου να διατηρήσουν μεγαλύτερο εύρος ζώνης για μεταγενέστερη κυκλοφορία.