Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Chromebook ως τον κύριο υπολογιστή σας;

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των Chromebook

Τα Chromebook βρίσκονται στην κορυφή τους σήμερα, με σχεδόν κάθε σημαντικό κατασκευαστή φορητού υπολογιστή να κάνει τις δικές του εκδόσεις αυτών των φθηνών, εξαιρετικά φορητών φορητών υπολογιστών που εκτελούν το Google Chrome OS . Τα Chromebook είναι ιδανικά για ταξιδιώτες, φοιτητές και οποιονδήποτε άλλον που δουλεύει κυρίως στο πρόγραμμα περιήγησης, αλλά έχουν και τα μειονεκτήματά τους. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν ως κύριο υπολογιστή εργασίας σας.

Η άνοδος του Chromebook

Το 2014 ίσως ήταν η χρονιά του Chromebook, με πολλά νέα μοντέλα Chromebook που παρουσιάστηκαν από μεγάλους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών και τα Chromebook χτυπώντας άλλους υπολογιστές στους τρεις κορυφαίους φορητούς υπολογιστές της Amazon για την περίοδο των διακοπών του 2014.

Τα Chromebook έχουν πετάξει από τα ράφια για λίγους λόγους. Πρώτον, υπάρχει η χαμηλή τιμή - τα περισσότερα Chromebook κοστίζουν κάτω από τα $ 300 και με τα πρόσθετα όπως τα δύο δωρεάν χρόνια πρόσθετης πρόσβασης στο Google Drive (f1TB, αξίας 240 δολαρίων), τα Chromebook ξαφνικά έγιναν πολύ ελκυστικές αγορές ώθησης.

Ακόμα και χωρίς τις ειδικές προσφορές, τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες των Chromebook τα καθιστούν μια πολύ καλή συμφωνία για φορητούς υπολογιστές, ανάλογα με το πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα.

Οφέλη από ένα Chromebook

Σχεδιασμένο για φορητότητα: Τα περισσότερα Chromebook, όπως το HP Chromebook 11 και το Acer C720, έχουν οθόνες 11,6 ιντσών, αν και μερικές άλλες προσφέρουν μεγαλύτερη οθόνη στην αγορά ακινήτων έως και 14 ιντσών (π.χ. Chromebook 14) έχετε ένα ελαφρύ και συμπαγές φορητό υπολογιστή που δεν θα ζυγίζει το σακίδιο σας ή τη τσάντα μεταφοράς. (Έχω το ASUBUS Chromebook C300, ένα φορητό υπολογιστή 13 ιντσών και 3,1 λιβρών που είναι αρκετά ελαφρύ και εύκολο για τη νέα μου κόρη γύρω.)

Μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας: Τα Chromebook έχουν διάρκεια μπαταρίας τουλάχιστον 8 ωρών. Πήρα το Chromebook ASUS για ένα ταξίδι διάρκειας μιας εβδομάδας, πλήρως φορτισμένο και ενεργοποιημένο την πρώτη νύχτα, αλλά ξεχάσατε το τροφοδοτικό. Με τη διακεκομμένη χρήση της εβδομάδας και το Chromebook να παραμείνει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας όταν δεν χρησιμοποιείται, ο φορητός υπολογιστής έμεινε μέχρι τις ώρες της ζωής της μπαταρίας μέχρι το τέλος.

Άμεση εκκίνηση: Σε αντίθεση με τον φορητό υπολογιστή μου, ο οποίος διαρκεί μερικά λεπτά για να εκκινήσει, τα Chromebook θα λειτουργήσουν σε δευτερόλεπτα και θα κλείσουν εξίσου γρήγορα. Αυτή είναι μια μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρόνου από ό, τι μπορεί να φανταστείτε όταν τρέχετε από συνάντηση σε συνάντηση ή χρειάζεται να φτάσετε γρήγορα σε ένα αρχείο για επεξεργασία τελευταίας στιγμής, πριν από την παρουσίαση.

Προκλήσεις Chromebook

Όλα αυτά είπαν, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους τα Chromebook πιθανώς δεν θα αντικαταστήσουν εντελώς τον κύριο υπολογιστή για τους περισσότερους επαγγελματίες.

Δίσκοι σφάλματος: Το Chromebook 2 της Toshiba (οθόνη 13.3 "1920x1080) και το Chromebook Pixel (οθόνη 2560x1700 13 ιντσών) είναι τα δύο Chromebook με τις πιο ορατές και εξαιρετικές οθόνες. "αλλά η ανάλυση είναι μόνο 1366 με 768. Η διαφορά είναι αξιοσημείωτη και αρκετά απογοητευτική αν είστε συνηθισμένοι σε οθόνες πλήρους HD ή θέλετε να ταιριάζουν περισσότερο σε αυτή τη μικρή οθόνη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το συνηθίσετε.

Ζητήματα πληκτρολογίου: Οι φορητοί φορητοί υπολογιστές που έρχονται σε επαφή με όλα τα κινητά τους έρχονται με το μοναδικό τους πάτημα στο πληκτρολόγιο, αλλά το Chromebook διαθέτει επίσης ειδική διάταξη, με αποκλειστικό κλειδί αναζήτησης αντί για κλείδωμα caps και νέα σειρά πλήκτρων συντόμευσης για πλοήγηση στο πρόγραμμα περιήγησης, , κι αλλα. Χρειάζεται λίγο να συνηθίσετε, και μου λείπουν οι παλιές συντομεύσεις των Windows μου, οι οποίες περιλαμβάνουν κλειδιά που δεν είναι πλέον διαθέσιμα όπως το κουμπί Home ή το κλειδί PrtScn. Τα Chromebook έχουν τις δικές τους συντομεύσεις για να κάνουν τα πράγματα πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιώντας περιφερειακά και ειδικό λογισμικό: Τα Chromebook υποστηρίζουν κάρτες SD και μονάδες USB. Για να συνδέσετε έναν εκτυπωτή , θα χρησιμοποιήσετε στην πραγματικότητα την υπηρεσία Google Cloud Print. Δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες από μια εξωτερική μονάδα DVD, δυστυχώς. Όλα πρέπει να είναι αρκετά online (π.χ. Netflix ή Google Play για ροή ταινιών).

Πόση δουλειά μπορείτε να κάνετε μόνο με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome; Αυτό είναι ένα πολύ καλό μετρητή για το αν ένα Chromebook μπορεί να είναι ο κύριος φορητός σας υπολογιστής.

Για τα καλύτερα αξεσουάρ Chromebook δείτε τα 8 Best Gifts για χρήστες του Chromebook το 2017 .