Αναπαραγωγή και μεταφορά παλαιών κασετών 8mm και Hi8

Μια γρήγορη συμβουλή για το τι πρέπει να κάνετε με τις παλιές βιντεοκάμερες βιντεοκάμερας 8 mm και Hi8

Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι καταγράφουν οικιακά βίντεο χρησιμοποιώντας smartphones και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές , υπάρχουν ακόμα εκείνοι που χρησιμοποιούν παλιές βιντεοκάμερες και πολλοί έχουν πολλές παλιές βιντεοταινίες 8mm και Hi8 που κρύβονται σε συρτάρια και ντουλάπες.

Ως αποτέλεσμα, η ερώτηση είναι: "Πώς μπορώ να παίξω και να μεταφέρω τις παλιές βιντεοκασέτες των 8mm ή Hi8 σε VHS ή DVD αν δεν έχω πια τη βιντεοκάμερα;" Δυστυχώς, η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο η αγορά ενός προσαρμογέα για την αναπαραγωγή των 8mm ή Hi8 κασετών σας σε ένα VCR.

Το δίλημμα 8mm / Hi8

Μόλις οι πιο δημοφιλείς μορφές για την καταγραφή των οικιακών βίντεο στη δεκαετία του '80 και στα μέσα της δεκαετίας του '90 8mm και Hi8 έχουν δώσει τη θέση τους σε smartphones ή βιντεοκάμερες που χρησιμοποιούν σκληρούς δίσκους και κάρτες μνήμης.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί καταναλωτές έχουν μερικές δεκάδες ή μερικές εκατοντάδες κασέτες 8mm / Hi8 που πρέπει να αναπαραχθούν για συνεχή απόλαυση ή να μεταφερθούν σε πιο πρόσφατες μορφές βίντεο.

Δυστυχώς, η λύση δεν είναι τόσο απλή όσο η αγορά ενός προσαρμογέα για την αναπαραγωγή ταινιών 8mm ή Hi8 σε ένα τυπικό VCR, καθώς δεν υπάρχει τέτοιος προσαρμογέας 8mm / VHS .

Πώς να παρακολουθήσετε ταινίες 8mm / Hi8 ή να τις αντιγράψετε σε VHS ή DVD

Επειδή δεν υπάρχουν προσαρμογείς 8mm / VHS, για να παρακολουθήσετε κασέτες 8mm / Hi8, εάν έχετε ακόμη μια βιντεοκάμερα εργασίας, πρέπει να συνδέσετε τις συνδέσεις εξόδου AV στις αντίστοιχες εισόδους στην τηλεόρασή σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή είσοδο στην τηλεόραση και, στη συνέχεια, πατήστε την αναπαραγωγή της βιντεοκάμερας για να προβάλετε τις κασέτες σας.

Ωστόσο, ακόμη και αν η βιντεοκάμερά σας λειτουργεί ακόμα, δεν δημιουργούνται νέες μονάδες 8mm / Hi8, επομένως είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα των κασετών σας για μελλοντική συντήρηση.

Ακολουθούν ορισμένα βήματα για την αντιγραφή ταινιών βιντεοκάμερας σε VHS ή DVD:

Για πρόσθετες συμβουλές, συμβουλευτείτε τον οδηγό χρήσης βιντεοκάμερας, βίντεο ή DVD εγγραφής. Πρέπει να υπάρχει μια σελίδα σχετικά με τον τρόπο αντιγραφής κασετών από μια βιντεοκάμερα, αντιγραφής από ένα βίντεο σε άλλο ή από βίντεο σε DVD εγγραφής.

Αντιγραφή κασέτας σε DVD με χρήση υπολογιστή ή φορητού υπολογιστή

Το 2016, η παραγωγή νέων VCR σταμάτησε επίσημα . Μετά από αυτό, οι συσκευές εγγραφής DVD έγιναν πολύ σπάνιες . Ευτυχώς, μερικές συσκευές εγγραφής DVD και DVD εγγραφής / VHS συνδυασμούς βίντεο που μπορεί να είναι ακόμα διαθέσιμες (νέες ή χρησιμοποιημένες).

Ωστόσο, μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα των ταινιών σας σε DVD χρησιμοποιώντας υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή. Αυτό γίνεται με τη σύνδεση της βιντεοκάμερας σε μετατροπέα βίντεο αναλογικού σε ψηφιακό , ο οποίος με τη σειρά του συνδέεται με έναν υπολογιστή (συνήθως μέσω USB).

Τι να κάνετε εάν δεν έχετε πλέον μια βιντεοκάμερα 8mm ή Hi8

Αν δεν έχετε πλέον μια βιντεοκάμερα 8mm / HI8 για να αναπαράγετε ταινίες ή να δημιουργείτε αντίγραφα σε VHS ή DVD, ίσως εξακολουθείτε να έχετε τις παρακάτω επιλογές:

Οι επιλογές 1 ή 2 είναι οι πιο πρακτικές και οικονομικά αποδοτικές. Επίσης, σε αυτό το σημείο, μεταφέρετε ταινίες σε DVD και όχι σε VHS. Θα μπορούσατε να κάνετε και τα δύο, αν χρειαστεί. Εάν τους έχετε μεταφέρει σε DVD από μια υπηρεσία - κάντε τους μία - και στη συνέχεια δοκιμάστε την για να βεβαιωθείτε ότι παίζει στο DVD player σας - αν όλα πάνε καλά, τότε μπορείτε να αποφασίσετε αν θα έχετε μεταφέρει τις υπόλοιπες κασέτες σας χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή .

Η κατώτατη γραμμή

Ακόμα κι αν έχετε μια βιντεοκάμερα που μπορεί να εξακολουθήσει να παίζει ταινίες 8mm / Hi8, αν σταματήσει να λειτουργεί, θα είναι δύσκολο να βρεθούν συσκευές που να παίζουν σε αυτές τις ταινίες. Η λύση, αντιγράψτε τις κασέτες σας σε άλλη επιλογή αποθήκευσης, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, η αντιγραφή ή η αντιγραφή ταινιών βιντεοκάμερας σε πιο πρόσφατη μορφή σας δίνει επίσης την ευκαιρία να κόψετε τα βαρετά μέρη και τα λάθη, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο του υπολογιστή. Μπορείτε να στείλετε το γυαλισμένο αντίγραφο σε ένα φίλο ή συγγενή σας ή απλά να το κρατήσετε για δική σας προβολή.