Μάθετε τη λειτουργική διαφορά μεταξύ ενός DVR και ενός DVD Recorder

Είναι όλα σχετικά με τη δυνατότητα μεταφοράς και αναπαραγωγής

Οι ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο (DVR) και οι συσκευές εγγραφής δίσκων ψηφιακού βίντεο (DVD) έχουν ορισμένες ομοιότητες. Και οι δύο λειτουργούν ως αντικαταστάσεις για τα VCR. Ένα DVR καταγράφει τηλεοπτικές εκπομπές σε μια εσωτερική μονάδα δίσκου, ενώ μια εγγραφή DVD δείχνει αφαιρούμενους οπτικούς δίσκους που μπορούν να αναπαραχθούν σε υπολογιστές και αλλού.

Το DVR προσφέρει παύση και αναδίπλωση ζωντανής τηλεόρασης

Ένα DVR είναι μια αυτόνομη συσκευή εγγραφής που καταγράφει σε μια ενσωματωμένη μονάδα δίσκου. Λειτουργεί σε συνδυασμό με καλώδιο, δορυφόρο ή σήμα κεραίας πάνω από τον αέρα για την εγγραφή της τηλεόρασης. Το κανάλι στο οποίο έχει συντονιστεί το DVR, είναι συνεχώς καταγραμμένο, το οποίο επιτρέπει στον θεατή να κάνει παύση και επανάληψη της ζωντανής τηλεόρασης. Το DVR περιλαμβάνει κάποιο είδος Ηλεκτρονικού Οδηγού Προγραμματισμού (EPG) για τον προγραμματισμό τηλεοπτικών εκπομπών για την καταγραφή ωρών ή ημερών εκ των προτέρων. Ένα DVR δεν είναι μια ιδιαίτερα φορητή συσκευή. Παραδείγματα DVR περιλαμβάνουν κιβώτια TiVo και καλώδια.

Οι συσκευές εγγραφής DVD δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φορητότητα

Μια συσκευή εγγραφής DVD με ενσωματωμένη μονάδα δίσκου είναι επίσης μια αυτόνομη συσκευή εγγραφής, αλλά δεν επιτρέπει στους χρήστες να σταματήσουν και να επανεκκινήσουν τη ζωντανή τηλεόραση. Ο σκοπός μιας μονάδας δίσκου σε αυτές τις συσκευές είναι να προσφέρει αποθήκευση για πολλά τηλεοπτικά προγράμματα τα οποία στη συνέχεια μπορούν να εγγραφούν σε DVD. Επιπλέον, μπορείτε να εγγράψετε απευθείας στο DVD. Οι εγγεγραμμένες εκπομπές είναι εξαιρετικά φορητές επειδή οι δίσκοι στους οποίους εγγράφονται μπορούν να προβληθούν σε οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής DVD. Οι συσκευές εγγραφής DVD με μονάδες δίσκου περιλαμβάνουν συχνά EPG για προγραμματισμό εγγραφών. Υπάρχουν πολλές συσκευές εγγραφής DVD με μονάδες δίσκου που διατίθενται από εταιρείες καταναλωτικών ηλεκτρονικών όπως η Sony, η Panasonic, η Toshiba και άλλοι.

Υβριδικά μηχανήματα προσφέρουν χαρακτηριστικά και των δύο

Ορισμένες μηχανές θολώνουν τις γραμμές μεταξύ DVRs και DVD Recorders με ενσωματωμένες μονάδες δίσκου. Η συσκευή εγγραφής Humax με ενσωματωμένο σύστημα TiVo ή συσκευή εγγραφής DVD Toshiba RD-XS34 με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο 160GB είναι και τα δύο καλά παραδείγματα μηχανών που συνδυάζουν τις δυνατότητες DVR με την εγγραφή DVD.