Πώς να συνδέσετε τα ακουστικά σας σε οποιαδήποτε τηλεόραση μέσω ασύρματου Bluetooth

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να συνδέουν άμεσα τα ακουστικά με την ακρόαση μουσικής. Αυτό έχει νόημα, δεδομένης της ιστορίας της συνήθειας, των κοινωνικών συμπεριφορών και του τυπικού μάρκετινγκ. Αλλά χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητα - και πιο προσιτή τιμολόγηση για μεγαλύτερη προσβασιμότητα - των σύγχρονων τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας , η χρήση ακουστικών με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Bluetooth για κατανάλωση βίντεο έχει γίνει μια φανταστική τάση. Είναι αρκετά εύκολο να συνδέσετε τα πάντα.

Υπάρχουν περισσότερα ακουστικά για να επιλέξετε από ποτέ, πολλά από τα οποία προσφέρουν ένα σημαντικό αριθμό χαρακτηριστικών και συμπαγείς ηχητικές παραστάσεις . Εάν θέλετε κάποια ιδιωτικότητα, θέλετε να είστε προσεκτικοί από τους άλλους γύρω σας και αν αγαπάτε το βελούδινο αίσθημα της άνετης χρήσης των ακουστικών , μην περιορίζετε τις εμπειρίες σας μόνο στη μουσική. Παρακολουθήστε τηλεόραση με ακουστικά!

Κάποιοι μπορεί να αμφισβητήσουν την ιδέα, αλλά υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να θέλετε να συνδέσετε ακουστικά με τηλεοράσεις. Μπορεί να θέλετε να απολαύσετε τη δική σας φούσκα ψυχαγωγίας που επηρεάζεται λιγότερο από τους θορύβους του περιβάλλοντος, όπως η κυκλοφορία στο δρόμο, οι γείτονες, οι συσκευές που λειτουργούν (π.χ. πλυντήριο, στεγνωτήριο, HVAC), συγκάτοικοι, κατοικίδια ζώα, επισκέπτες ή παιδιά.

Και αν θέλετε μια ακόμη καλύτερη φούσκα, υπάρχουν ακουστικά Bluetooth που διαθέτουν τεχνολογία ενεργού ακύρωσης θορύβου (ANC) - δημοφιλείς επιλογές μπορούν να βρεθούν από εταιρείες όπως η Bose , η Sony, η Sennheiser, η Phiaton και πολλά άλλα - τα οποία μπορούν να ακυρώσουν αποτελεσματικά την πλειονότητα των ατμοσφαιρικών / περιβαλλοντικοί ήχοι.

Εναλλακτικά, θα μπορούσαν να είναι άλλοι που δεν θα επιθυμούσατε να ενοχλείτε ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, όπως άνθρωποι που πιθανώς να κοιμούνται ή να διαβάζουν ήσυχα γύρω από το ξενοδοχείο. Δεδομένου ότι είναι ακουστικά, μόνο μπορείτε να ακούσετε τον ήχο. Και αν τα ακουστικά είναι επίσης ασύρματα Bluetooth, μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα στο δωμάτιο χωρίς να χάσετε τα καλώδια. Σίγουρα, η ύπαρξη σε άλλο δωμάτιο μοιάζει ανόητο για μια ταινία , αλλά μερικοί από εμάς ίσως να απολαμβάνουν να ακούσουν τις πρώτες πρωινές ειδήσεις στην τηλεόραση. Επιπλέον, όταν δύο ή περισσότερα (ναι, πολλαπλά είναι δυνατά!) Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ακουστικά Bluetooth για να παρακολουθήσουν βίντεο, καθένα από τα οποία μπορεί να ρυθμίσει το δικό του ιδανικό επίπεδο έντασης. Μην αγωνίζεστε πλέον στο τηλεχειριστήριο!

Σε αντίθεση με την απλή αντιστοίχιση με κινητές συσκευές , υπάρχει λίγη σκέψη περισσότερο όταν πρόκειται για τη σύνδεση ασύρματων ακουστικών Bluetooth σε τηλεοράσεις. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Ελέγξτε την τηλεόρασή σας για Bluetooth

Είναι πολύ εύκολο να συνδέσετε ένα φορητό υπολογιστή με κινητές συσκευές Bluetooth και δεν είναι τόσο διαφορετικό όταν πρόκειται για ακουστικά. Όμως, παρά το πώς το Bluetooth φαίνεται να είναι σε όλα τα είδη ηλεκτρονικών, οι περισσότερες τηλεοράσεις δεν έρχονται με Bluetooth. Και αυτοί που κάνουν (συνήθως έξυπνες τηλεοράσεις ) δεν διαθέτουν πάντα σύνδεση Bluetooth που διαφημίζεται στην εξωτερική συσκευασία. Αν έχετε μια κανονική / κανονική τηλεόραση ( LED , LCD , Plasma, CRT κ.λπ.) και γνωρίζετε, τότε θα χρειαστείτε μόνο έναν πομποδέκτη / πομπό Bluetooth ή δύο για να το ρυθμίσετε με τα ακουστικά σας.

Διαφορετικά, εάν διαθέτετε νεότερη τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας ή έξυπνη τηλεόραση και δεν είστε σίγουροι αν έχει Bluetooth, μεταβείτε στο εγχειρίδιο του προϊόντος και δώστε του μια ανάγνωση (μερικές φορές διατίθεται στο διαδίκτυο). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια πρακτική προσέγγιση διερευνώντας τις ρυθμίσεις μενού της τηλεόρασής σας. Ενεργοποιήστε την τηλεόραση, μεταβείτε στο μενού συστήματος και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση / περιήγηση στις περιοχές όπου βρίσκονται οι επιλογές ήχου.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την επιλογή μενού "Αξεσουάρ", καθώς ορισμένες τηλεοράσεις χρησιμοποιούν αυτή την υποενότητα για τη σύνδεση ακουστικών Bluetooth (εκτός από συσκευές εισόδου, όπως ποντίκια και πληκτρολόγια ). Ίσως χρειαστεί να χτυπήσετε γύρω από ένα κομμάτι, δεδομένου ότι είναι τυπικό να έχετε μια ποικιλία χαρακτηριστικών για να κοιτάξετε μέσα. Όταν βλέπετε την επιλογή προσθήκης συσκευής Bluetooth, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να αντιστοιχίσετε τα ακουστικά σας.

Αν η τηλεόρασή σας δεν διαθέτει Bluetooth ή, αν το κάνει, αλλά μόνο για τη σύζευξη με συσκευές εισόδου, μην απελπίζεστε! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας ασύρματος πομποδέκτης / πομπός. Αλλά πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε για ένα από αυτά, πρέπει πρώτα να μάθετε τις θύρες εξόδου στις οποίες εργάζεστε.

Προσδιορίστε τις διαθέσιμες εξόδους ήχου

Ο τύπος και η ποσότητα των συνδέσεων εξόδου ήχου εξαρτάται από το αν χρησιμοποιείτε την τηλεόραση ή ένα στερεοφωνικό δέκτη / ενισχυτή ως το κεντρικό κομμάτι του συστήματος ψυχαγωγίας σας. Για παράδειγμα, εάν παρακολουθείτε τοπικά / καλωδιακά κανάλια και / ή έχετε συνδέσει ένα DVD player απευθείας στην τηλεόρασή σας, τότε γνωρίζετε ότι ο ήχος περνάει από την τηλεόραση. Έτσι, θα συνδέσετε έναν πομποδέκτη / πομπό Bluetooth στην τηλεόραση, ώστε να μπορεί να στέλνει ασύρματο ήχο στα ακουστικά.

Αν όμως έχετε το καλωδιακό κιβώτιο ή το DVD / media player συνδεδεμένο σε ένα στερεοφωνικό δέκτη , τότε ο ήχος περνά μέσα από τον δέκτη (και ενδέχεται να σταλεί και στα συνδεδεμένα ηχεία σας). Έτσι, σε αυτή την περίπτωση, θα συνδέσετε τον πομποδέκτη / πομπό Bluetooth στον δέκτη και όχι στην τηλεόραση, επειδή ο δέκτης χειρίζεται την έξοδο ήχου. Θυμηθείτε ότι τα ακουστικά θα χρειαστεί να αγγίξετε την πηγή ήχου, διαφορετικά δεν θα ακούσετε μια ματιά.

Μόλις προσδιορίσετε ποιο υλικό θα πρέπει να έχει τη συνδεσιμότητα Bluetooth για έξοδο ήχου, θα πρέπει να δείτε ποιες συνδέσεις φυσικής εξόδου είναι διαθέσιμες. Οι συνήθεις τύποι είναι το HDMI , το Optical / TOSLINK , το RCA και η υποδοχή ήχου 3,5 mm. Η τυπική τηλεόρασή σας θα έχει μόνο συνδέσεις RCA, αλλά τα υπόλοιπα μπορούν να βρεθούν σε πολλούς στερεοφωνικούς δέκτες (και επίσης νεότερες τηλεοπτικές συσκευές υψηλής ευκρίνειας). Ρίξτε μια ματιά σε ποιες συνδέσεις εξόδου ήχου είναι ελεύθερες να χρησιμοποιήσετε, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο πομποδέκτη / πομπό Bluetooth θα πρέπει να πάρετε.

Προσέξτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε υποδοχή 3,5 mm που φέρει την ένδειξη "ακουστικά", καθώς μπορεί να μειώσει μερικές φορές τον ήχο που αναπαράγεται από τα ηχεία. Αυτό μπορεί να είναι σημαντικό σε περιπτώσεις όπου θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά Bluetooth για να απολαύσετε την τηλεόραση στο επιθυμητό επίπεδο έντασης χωρίς να διαταράξετε τον ήχο των ηχείων για όλους τους άλλους.

Επιλέξτε και Συνδέστε έναν πομποδέκτη / πομπό Bluetooth

Υπάρχουν πολλοί πομποδέκτες Bluetooth (συνδυασμός πομπού και δέκτη) και πομποί εκεί έξω, αλλά μόνο εκείνοι με το σωστό υλικό θα κάνουν τη δουλειά σωστά. Το κλειδί είναι να επιλέξετε αυτά που διαθέτουν Bluetooth aptX με χαμηλή καθυστέρηση (όχι μόνο Bluetooth aptX ), έτσι ώστε ο ήχος να παραμείνει συγχρονισμένος με το βίντεο (η επεξήγηση συνεχίζεται στην επόμενη ενότητα). Διαφορετικά, θα υπάρξει καθυστέρηση ανάμεσα σε αυτά που βλέπετε και ακούτε.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε συνδέσεις RCA ή 3,5 mm για την έξοδο ήχου σε ακουστικά Bluetooth, τότε συνιστούμε το TROND 2 σε 1 Bluetooth v4.1 πομπό / δέκτη. Είναι συμπαγής, προσιτή, επαναφορτιζόμενη, έρχεται με τα δικά της καλώδια και υποστηρίζει Low Latency σε λειτουργία πομπού και δέκτη. Γιατί είναι σημαντικό? Πηγαίνετε να ελέγξετε τα ακουστικά σας.

Αν τα ακουστικά Bluetooth δεν υποστηρίζουν χαμηλή καθυστέρηση - ή αν θέλετε να αναβαθμίσετε τα ενσύρματα ακουστικά σας με Bluetooth - τότε θα χρειαστεί να πάρετε ένα ζευγάρι από αυτούς τους πομποδέκτες Bluetooth. Ρυθμίστε τη λειτουργία μετάδοσης και συνδέστε την στην έξοδο ήχου της τηλεόρασης / δέκτη. Ρυθμίστε το άλλο στη λειτουργία λήψης και συνδέστε το στην υποδοχή 3,5 mm των ακουστικών σας.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση οπτικών / TOSLINK για την έξοδο ήχου σε ακουστικά Bluetooth, συνιστούμε τον πομπό / δέκτη χαμηλής καθυστέρησης Bluetooth BPTT1 Advanced Bluetooth aptX. Είναι παρόμοιο με το προηγουμένως αναφερθέν προϊόν, αλλά έχει και το πρόσθετο πλεονέκτημα του Optical In / Out εκτός από τις θύρες 3,5 mm. Αυτά όπως αυτά δεν διαθέτουν εσωτερικές μπαταρίες και απαιτούν συνεχή ισχύ από μια κοντινή πρίζα για να δουλέψουν, καθιστώντας το πιο ιδανικό για χρήση με τηλεόραση ή δέκτη.

Εάν σχεδιάζετε (ή πρέπει να χρησιμοποιήσετε ) μια σύνδεση HDMI για έξοδο ήχου, τότε συνιστούμε μετατροπέα HDMI. Ενώ μπορείτε να βρείτε επιλογές για ασύρματο υλικό μετάδοσης ήχου / εικόνας HDMI, συχνά κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια. Ένας μετατροπέας HDMI μετατρέπει ένα σήμα HDMI σε οπτικό / TOSLINK ή / και RCA. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, θα χρησιμοποιούσατε ακόμα έναν από τους δύο προαναφερθέντες πομποδέκτες / πομπούς σε συνδυασμό με τον μετατροπέα HDMI.

Μόλις έχετε τους προσαρμογείς Bluetooth που χρειάζεστε, ακολουθήστε τις οδηγίες για να τις ρυθμίσετε με τα ακουστικά σας. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τη σωστή έξοδο ήχου στην τηλεόραση / δέκτη όταν τα δοκιμάζετε όλα μαζί.

Σημείωση: ορισμένοι πομποί είναι σε θέση να στέλνουν ήχο σε δύο ζεύγη ακουστικών Bluetooth ταυτόχρονα. Παρόλο που αυτό ακούγεται φανταστικό, χάνοντας έτσι την πτυχή Low Latency. Και θυμηθείτε ότι η χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση είναι σημαντική για τον συγχρονισμό ήχου / βίντεο. Τι συμβαίνει εάν θέλετε να συνδέσετε πολλά ακουστικά Bluetooth; Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε έναν απλό διαχωριστή ήχου / ακουστικών - θα χρειαστεί να επιλέξετε την επιλογή εξόδου RCA / 3,5 mm για να λειτουργήσει αυτό. Συνδέστε την τηλεόραση / δέκτη στον διαχωριστή ακουστικών χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο ήχου. Τώρα μπορείτε να συνδέσετε πολλαπλούς πομποδέκτες / πομπούς στον διαχωριστή ακουστικών. ένα για κάθε ζεύγος ακουστικών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε κάθε ασύρματο ζεύγος ξεχωριστά για να αποφύγετε πιθανές συγχύσεις συσκευών.

Επίλυση του συγχρονισμού ήχου / βίντεο Bluetooth

Μια νόμιμη ανησυχία σχετικά με τη χρήση ασύρματων ακουστικών Bluetooth με περιεχόμενο βίντεο είναι η πιθανότητα καθυστέρησης του ήχου. Θα το αναγνωρίσετε όταν ακούτε τα πάντα ένα δευτερόλεπτο δευτερόλεπτο αφού συμβεί στην οθόνη. Εάν έχετε μια πιο σύγχρονη τηλεόραση (Smart TV και / ή HDTV), μπορείτε να ελέγξετε για μια ενσωματωμένη επιδιόρθωση. Αναζητήστε μια ρύθμιση "καθυστέρηση ή συγχρονισμό ήχου" (ή κάτι παρόμοιο με όνομα) στις επιλογές ήχου στο μενού συστήματος της τηλεόρασης. Εάν υπάρχει, η ρύθμιση πρέπει να εμφανίζεται είτε ως ρυθμιστικό / μπάρα είτε ως κιβώτιο, με τιμές που συνήθως καθορίζονται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μερικές φορές μπορεί να δείτε μια λίστα με όλες τις ξεχωριστές εισόδους / εξόδους που μπορούν να ρυθμιστούν. Η προσθήκη αυτού του ρυθμιστικού / αριθμού προς τα κάτω θα πρέπει να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση της καθυστέρησης έτσι ώστε ο ήχος να συγχρονίζεται με το βίντεο.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, κάποιος μπορεί να βιώσει βίντεο αντί για καθυστέρηση ήχου. Αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη ροή περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας, όπου η επιπλέον στιγμή που χρειάζεται για να εμφανιστεί το βίντεο (μερικές φορές εξαιτίας της προσωρινής αποθήκευσης) στην οθόνη, προκαλεί την καθυστέρηση του ήχου. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσαμε απλά να προσαρμόσουμε τις ρυθμίσεις ήχου για να αυξήσουμε την καθυστέρηση ήχου, επιβραδύνοντάς την για να συγχρονιστεί με το βίντεο. Κάντε μικρές ρυθμίσεις και δοκιμάστε μέχρι να βρείτε την τέλεια αντιστοιχία.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, βεβαιωθείτε ότι η έξυπνη τηλεόρασή σας έχει ενημερωθεί με το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό , καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τις επιλογές και / ή την απόδοση. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα συγχρονισμού ήχου / βίντεο, ελέγξτε αν κάποια από τις ρυθμίσεις ήχου της τηλεόρασής σας δεν είναι αυτή τη στιγμή "κανονική". Η ενεργοποίηση διαφόρων λειτουργιών ήχου (π.χ. εικονική, 3D ήχος, surround, PCM κλπ.) Μπορεί να προκαλέσει ακούσια καθυστέρηση. Εάν κάνετε streaming βίντεο μέσω μιας εφαρμογής ή μιας ξεχωριστής συσκευής (π.χ. YouTube, Netflix, Amazon Fire TV , Apple TV , Microsoft Xbox, Sony PS4 , Blu-ray player, στερεοφωνικός δέκτης / ενισχυτής), ελέγξτε τις φυσικές συνδέσεις καθώς και τις ρυθμίσεις ήχου σε κάθε συσκευή.

Τα παλαιότερα ηλεκτρονικά ενδέχεται να μην έχουν αυτές τις ρυθμίσεις προσαρμογής ήχου. Έτσι, το καλύτερο στοίχημά σας για τη διατήρηση του ήχου που συγχρονίζεται με το βίντεο όταν χρησιμοποιείτε ακουστικά Bluetooth είναι επιλέγοντας το υλικό που υποστηρίζει τη λειτουργία Bluetooth Low Latency.

Χαμηλή καθυστέρηση είναι το κλειδί

Αν χρησιμοποιείτε μια κανονική τηλεόραση ή / και δέκτη, τα προβλήματα με το ασύρματο συγχρονισμό ήχου / βίντεο Bluetooth μπορεί να είναι ανύπαρκτα με τα σωστά προϊόντα. Αναζητήστε Bluetooth aptX με χαμηλή καθυστέρηση - πρέπει να είναι και στα ακουστικά και / ή στον πομποδέκτη / πομπό για να λειτουργήσει. Χαμηλή καθυστέρηση Το Bluetooth έχει καθυστέρηση όχι μεγαλύτερη από 40 ms, γεγονός που δημιουργεί κατάλληλο συγχρονισμό ανάμεσα σε αυτό που φαίνεται και ακούγεται. Για αναφορά, τα τυπικά ασύρματα ακουστικά Bluetooth παρουσιάζουν καθυστερήσεις ήχου που κυμαίνονται από 80 ms έως 250 ms. Ακόμα και στα 80 ms, οι ανθρώπινοι εγκέφαλοί μας είναι σε θέση να αντιληφθούν τον ήχο που καθυστερεί πίσω από το βίντεο, οπότε το Bluetooth aptX με Low Latency είναι κρίσιμο.

Αν θέλετε να περιηγηθείτε σε πολλά γνωστά συμβατά με aptX προϊόντα Bluetooth, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα aptX. Παρόλο που οι λίστες ενημερώνονται συχνά, δεν θα εμφανίζονται απαραίτητα τα πάντα εκεί έξω. Επομένως, μην φοβάστε να κάνετε κάποιες αναζητήσεις στο Google για περισσότερες πληροφορίες.