Επαναφέρετε τις έξυπνες αναζητήσεις στην πλευρική μπάρα του OS X Finder

Πώς να αναζητήσετε πίσω στην πλευρική γραμμή του Finder

Η πλευρική γραμμή Finder έχει υποστεί αρκετές αλλαγές από το OS X Snow Leopard . Ενώ ελπίζουμε ότι η πλαϊνή γραμμή του Finder θα λάβει κάποιες απαιτούμενες βελτιώσεις στο εγγύς μέλλον, δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε να κερδίσουμε κάποια από τα παραγωγικά εργαλεία που χάθηκαν με την κυκλοφορία του OS X Lion και των επακόλουθων εκδόσεων του OS X.

Η πλευρική γραμμή του Lion εξαλείφει ολόκληρη την ομάδα Αναζήτηση. Αυτή ήταν μια εύχρηστη περιοχή στην πλαϊνή μπάρα που σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα έγγραφα και εφαρμογές στις οποίες εργάστηκε ή χρησιμοποιήθηκε σήμερα, χθες ή την προηγούμενη εβδομάδα.

Περιέγραψε επίσης όλες τις εικόνες, τις ταινίες και τα έγγραφα που είναι αποθηκευμένα στο Mac.

Η Apple προσπάθησε να αντικαταστήσει την Αναζήτηση της πλευρικής γραμμής για μια ενότητα με μία μόνο καταχώριση στην ενότητα Αγαπημένα που ονομάζεται Όλα τα αρχεία μου. Όλα τα αρχεία μου εμφανίζουν εικόνες, αρχεία PDF, μουσική, ταινίες, έγγραφα και πολλά άλλα, όλα σε μία προβολή Finder που χωρίζεται από τις διάφορες κατηγορίες. Η Apple θέλει να χρησιμοποιήσουμε την καταχώριση Όλα τα αρχεία τόσο πολύ ώστε όλα τα αρχεία μου να είναι η προεπιλεγμένη προβολή όταν ανοίγετε ένα νέο παράθυρο Finder. Από ό, τι έχω δει και ακούσει, η αλλαγή της προεπιλεγμένης προβολής φαίνεται να είναι μια από τις πρώτες αλλαγές που οι περισσότεροι χρήστες Mac κάνουν στο Finder επειδή προτιμούν το Finder να ανοίξει στον φάκελο του desktop, home directory ή documents.

Το τμήμα Search for sidebar είναι τόσο χρήσιμο, ήταν ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά που έλεγξα όταν η Apple κυκλοφόρησε το OS X El Capitan . Ήθελα να σιγουρευτώ ότι οι Smart Folders, καθώς και η δυνατότητα αποθήκευσης αναζητήσεων και προσθήκης τους στην πλαϊνή γραμμή του Finder, εξακολουθούν να δουλεύουν.

Ευτυχώς, το κάνουν. μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη έκδοση της παλαιότερης ενότητας "Αναζήτηση" για την πλευρική εργαλειοθήκη χρησιμοποιώντας αυτές τις οδηγίες.

Επαναφορά έξυπνων αναζητήσεων στην πλευρική γραμμή

Παρόλο που δεν μπορείτε να επαναφέρετε την παλιά ενότητα Αναζήτηση για πλευρική γραμμή, μπορείτε να πάρετε πίσω την ίδια λειτουργικότητα μέσω της χρήσης των Smart Folders, τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν στην πλευρική γραμμή του Finder.

Θα χρησιμοποιήσουμε την ικανότητα Finder για τη δημιουργία έξυπνων φακέλων, οι οποίοι σας επιτρέπουν να οργανώνετε αρχεία με αυτό που έχουν κοινό, αντί για το πού βρίσκονται στο σύστημα αρχείων. Οι έξυπνοι φάκελοι χρησιμοποιούν το Spotlight για να συντάξουν μια λίστα στοιχείων βάσει των κριτηρίων αναζήτησης που ορίσατε.

Οι έξυπνοι φάκελοι δεν περιέχουν τα πραγματικά αρχεία ή φακέλους. Αντίθετα, διατηρούν δεσμούς που δείχνουν τη θέση όπου αποθηκεύονται τα στοιχεία. Για τον τελικό χρήστη, κάνοντας κλικ σε ένα στοιχείο σε ένα έξυπνο φάκελο έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το κλικ στο στοιχείο στην πραγματική του θέση αποθήκευσης. Η μόνη πραγματική διαφορά είναι ότι ενώ ένα στοιχείο στο σύστημα αρχείων Finder μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε ένα μόνο σημείο, ένα στοιχείο μπορεί να εμφανιστεί σε πολλούς Smart Folders.

Δημιουργία ενός έξυπνου φακέλου

Βεβαιωθείτε ότι το Finder είναι η πρώτη εφαρμογή, είτε ανοίγοντας ένα παράθυρο Finder είτε κάνοντας κλικ στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας. Θα αναδημιουργήσουμε την " Σήμερα έξυπνη αναζήτηση" (βλ. Εικόνα) από την πλαϊνή γραμμή προ-Lion Finder ως παράδειγμα.

  1. Από το μενού του Finder, επιλέξτε Αρχείο, Νέος έξυπνος φάκελος.
  2. Θα ανοίξει ένα παράθυρο Finder με ανοικτό το παράθυρο αναζήτησης.
  3. Επιλέξτε την περιοχή για αναζήτηση. για αυτό το παράδειγμα, κάντε κλικ στο στοιχείο Αυτό το Mac.
  4. Στην επάνω δεξιά πλευρά του παραθύρου αναζήτησης, κάντε κλικ στο κουμπί συν (+).
  5. Η περιοχή Κριτηρίων Αναζήτησης θα εμφανιστεί, εμφανίζοντας διάφορα κουμπιά και πεδία, ανάλογα με τα κριτήρια αναζήτησης που επιλέξατε.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί του πρώτου κριτηρίου αναζήτησης και επιλέξτε 'Ημερομηνία τελευταίας ανοιχτής' από το αναπτυσσόμενο μενού.
  2. Κάντε κλικ στο δεύτερο κουμπί κριτηρίων αναζήτησης και επιλέξτε 'Σήμερα' από το αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Κρατήστε πατημένο το κουμπί Option και κάντε κλικ στο πλήκτρο '...' στο δεξί άκρο των κριτηρίων αναζήτησης που μόλις δημιουργήσατε.
  4. Θα εμφανιστούν δύο νέες σειρές κριτηρίων αναζήτησης.
  5. Στην πρώτη νέα σειρά, ορίστε το μόνο κουμπί σε "Καμία".
  6. Στην τελευταία σειρά των κριτηρίων αναζήτησης, ορίστε το πρώτο κουμπί σε "Kind" και το δεύτερο κουμπί στο "Folder".
  7. Θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  8. Ρυθμίστε τη σειρά αναζήτησης στην κατηγορία Τελευταία Άνοιγμα κάνοντας κλικ στην στήλη Τελευταία Άνοιγμα στα αποτελέσματα αναζήτησης (μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθείτε για να δείτε τη στήλη).
  1. Τα τελικά κριτήρια αναζήτησης Smart Folder θα πρέπει να μοιάζουν με αυτό (έβαλα μεμονωμένα εισαγωγικά γύρω από το κείμενο του κουμπιού):
  2. Αναζήτηση: 'Αυτό το Mac'
  3. Η "τελευταία ημερομηνία έναρξης" είναι "σήμερα"
  4. Το 'None' δεν είναι αληθές
  5. Το 'Kind' είναι 'Folder'

Αποθηκεύστε την προκύπτουσα αναζήτηση ως έξυπνο φάκελο

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση στην άκρα δεξιά του παραθύρου αναζήτησης.
  2. Δώστε στο Smart Folder ένα όνομα, όπως σήμερα.
  3. Μπορείτε να αφήσετε τη ρύθμιση "Που βρίσκεται" στην προεπιλεγμένη θέση.
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο πλαίσιο Προσθήκη στο Sidebar .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.
  6. Το στοιχείο "Σήμερα" θα προστεθεί στην ενότητα "Αγαπημένα" στην πλευρική γραμμή Finder .

Αναδημιουργία της αναζήτησης στοιχείων

Τα έξι στοιχεία αναζήτησης στην προ-λιοντάρι ήταν Today, Yesterday, Past Week, All Images, All Movies και All Documents. Έχουμε ήδη δημιουργήσει το στοιχείο "Σήμερα" για την πλαϊνή μπάρα. Για να δημιουργήσετε τα υπόλοιπα πέντε στοιχεία, χρησιμοποιήστε τις παραπάνω οδηγίες, μαζί με τα παρακάτω κριτήρια αναζήτησης.

Χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία έξυπνων αναζητήσεων; Έχω συμπεριλάβει μια συλλογή εικόνων που περιγράφει λεπτομερώς τα βήματα στη δημιουργία των διαφόρων έξυπνων αναζητήσεων.

Εχθές

Αναζήτηση: 'Αυτό το Mac'

Η "τελευταία ημερομηνία έναρξης" είναι "χθες"

Το 'None' δεν είναι αληθές

Το 'Kind' είναι 'Folder'

Περασμένη εβδομάδα

Αναζήτηση: 'Αυτό το Mac'

Η "τελευταία ημερομηνία έναρξης" είναι "αυτή την εβδομάδα"

Το 'None' δεν είναι αληθές

Το 'Kind' είναι 'Folder'

Τα υπόλοιπα τρία στοιχεία χρειάζονται μόνο τις δύο πρώτες σειρές των κριτηρίων αναζήτησης. Μπορείτε να διαγράψετε τις μη απαραίτητες σειρές κάνοντας κλικ στο πλήκτρο μείον (-) προς τα δεξιά της κάθε σειράς.

Όλες οι εικόνες

Αναζήτηση: 'Αυτό το Mac'

Το 'Kind' είναι 'Image' 'All'

Όλες οι ταινίες

Αναζήτηση: 'Αυτό το Mac'

Το 'Kind' είναι 'Movie'

Όλα τα Έγγραφα

Αναζήτηση: 'Αυτό το Mac'

Το "είδος" είναι "Έγγραφα"

Με αυτούς τους έξι Έξυπνους Φάκελους που προστέθηκαν στην Sidebar του Finder , δημιουργήσατε με επιτυχία την αρχική ενότητα Search For για την προ-Lion sidebar.