Χρήση του Spotlight με λειτουργούς Boolean και μεταδεδομένων

Το Spotlight μπορεί να αναζητήσει με μεταδεδομένα και να χρησιμοποιήσει λογικούς χειριστές

Το Spotlight είναι η ενσωματωμένη υπηρεσία αναζήτησης Mac. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Spotlight για να βρείτε σχεδόν οτιδήποτε είναι αποθηκευμένο στο Mac ή σε οποιοδήποτε Mac στο οικιακό σας δίκτυο.

Το Spotlight μπορεί να βρει αρχεία με βάση το όνομα, το περιεχόμενο ή τα μεταδεδομένα, όπως η ημερομηνία δημιουργίας, η τελευταία τροποποίηση ή ο τύπος αρχείου. Αυτό που μπορεί να μην είναι προφανές είναι ότι το Spotlight υποστηρίζει επίσης τη χρήση λογικής Boolean μέσα σε μια φράση αναζήτησης.

Χρησιμοποιώντας Boolean Logic σε μια φράση

Αρχίστε με την πρόσβαση στην υπηρεσία αναζήτησης Spotlight. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Spotlight (μεγεθυντικός φακός) στη γραμμή μενού στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Το στοιχείο μενού Spotlight θα ανοίξει και θα εμφανίσει ένα πεδίο για την εισαγωγή ενός ερωτήματος αναζήτησης.

Το Spotlight υποστηρίζει τους λογικούς τελεστές AND, OR και NOT. Οι τελεστές Boole πρέπει να κεφαλαιοποιούνται ώστε το Spotlight να τις αναγνωρίσει ως λογικές λειτουργίες. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Εκτός από τους τελεστές Boolean, το Spotlight μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει αναζήτηση χρησιμοποιώντας μεταδεδομένα αρχείων . Αυτό σας επιτρέπει να αναζητήσετε έγγραφα, εικόνες, ημερομηνία, ανά είδος κ.λπ. Όταν χρησιμοποιείτε τα μεταδεδομένα ως αναζήτηση, τοποθετήστε πρώτα τη φράση αναζήτησης, ακολουθούμενη από το όνομα και την ιδιότητα των μεταδεδομένων που χωρίζονται από ένα τελεία. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Αναζήτηση με Spotlight χρησιμοποιώντας μεταδεδομένα

Συνδυασμός Όρων Boolean

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τους λογικούς τελεστές και τις αναζητήσεις μεταδεδομένων στο ίδιο ερώτημα αναζήτησης για να δημιουργήσετε σύνθετους όρους αναζήτησης.