Τι είναι ένας φορτιστής ακίδων;

Ο όρος "φορτιστής φορτίο" τεχνικά αναφέρεται μόνο σε έναν φορτιστή μπαταρίας που φορτίζει σε πολύ χαμηλή ένταση, αλλά η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη από αυτό. Πολλοί φορτιστές μπαταριών είναι σε θέση να τοποθετήσουν μια ποικιλία διαφορετικών συχνοτήτων, να φορτίσουν αργά ή γρήγορα μια μπαταρία ανάλογα με τις ανάγκες και μερικές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να απομένουν συνδεδεμένες μακροπρόθεσμα χωρίς υπερβολική φόρτιση. Όταν ακούτε τους ανθρώπους να μιλάνε για φορτιστές περιττών, αυτό συνήθως αναφέρεται.

Για γενική χρήση, οποιοσδήποτε φορτιστής μπαταρίας ή φορτιστής φορτίου που θα βγει μεταξύ περίπου 1 και 3 ενισχυτές θα κάνει και δεν χρειάζεστε πραγματικά κάποιον με παρακολούθηση κατάστασης πλωτής λειτουργίας εκτός αν θέλετε να μπορείτε να τον αφήσετε συνδεδεμένο για κάποιο λόγο.

Όσον αφορά το λόγο για τον οποίο θα πρέπει να χρεώνετε την μπαταρία σας αντί να την οδηγείτε, υπάρχουν δύο θέματα. Κάποιος είναι ότι ο εναλλάκτης σας μπορεί να βάλει μόνο ένα περιορισμένο ποσό της έντασης, έτσι η μπαταρία σας είναι πιθανό να εξακολουθεί να είναι χαμηλή σε μια χρέωση αν οδηγείτε μόνο για να εργαστείτε ή να εκτελέσετε κάποια πράγματα. Το άλλο θέμα είναι ότι οι εναλλάκτες δεν έχουν σχεδιαστεί για να φορτίζουν εντελώς νεκρές μπαταρίες.

Φορτιστές φορτίου έναντι των κανονικών φορτιστών μπαταριών αυτοκινήτου

Υπάρχουν δύο κύριες αξιολογήσεις που θα δείτε συνημμένες σε φορτιστές μπαταριών: ένταση και τάση. Για να φορτίσετε μια τυπική μπαταρία αυτοκινήτου, χρειάζεστε έναν φορτιστή 12V, αλλά πολλοί φορτιστές μπαταριών αυτοκινήτου έχουν 6, 12 και ακόμη και 24V λειτουργίες.

Όσον αφορά την ένταση, οι φορτιστές μπαταριών αυτοκινήτων τυπικά απλώνονται οπουδήποτε μεταξύ 1 και 50 αμπέρ για τη λειτουργία φόρτισης. Κάποιοι άλλοι έχουν και μια λειτουργία εκκίνησης άλματος , όπου μπορούν να βγάλουν πάνω από 200 ενισχυτές, πράγμα που είναι αυτό που χρειάζεται για να γυρίσεις τους περισσότερους κινητήρες εκκίνησης.

Το κύριο πράγμα που ορίζει κάθε δεδομένο φορτιστή ως φορτιστή τέχνης είναι ότι είτε θα έχει μια επιλογή χαμηλής έντασης, είτε θα είναι σε θέση μόνο να βγάλει ένα χαμηλό φορτίο. Οι περισσότεροι φορτιστές διανομής βγαίνουν κάπου μεταξύ 1 και περίπου 3 ενισχυτές, αλλά δεν υπάρχει κανένας σκληρός και γρήγορος κανόνας γι 'αυτό.

Εκτός από την παροχή χαμηλής έντασης φόρτισης, ορισμένες μονάδες αναφέρονται ως "αυτόματοι" ή "έξυπνοι" φορτιστές βραδυπορίας, σε αντίθεση με τους χειροκίνητους φορτιστές. Αυτές οι μονάδες περιλαμβάνουν κάποιο είδος μηχανισμού για αυτόματη απενεργοποίηση, και μερικές φορές πίσω, ανάλογα με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Αυτό είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό γνώρισμα που πρέπει να έχετε αν θέλετε να διατηρήσετε το επίπεδο φόρτισης μιας μπαταρίας που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για αρκετό καιρό και οι φορτιστές με τη λειτουργία επιτήρησης με float χρησιμοποιούνται συχνά σε εφαρμογές όπως καροτσάκια γκολφ ή όταν αποθήκευση αυτοκινήτου ή φορτηγού.

Γιατί η χρέωση γρηγορότερα δεν είναι καλύτερη

Ο λόγος που η φόρτιση ενός αυτοκινήτου αργότερα είναι καλύτερο από τη φόρτιση του έχει να κάνει με την επιστήμη πίσω από την τεχνολογία μπαταρίας οξέος μολύβδου . Οι μπαταρίες μολύβδου οξέος αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω μιας σειράς πλακών μολύβδου και ενός διαλύματος ηλεκτρολύτη θειικού οξέος, οπότε όταν εκφορτίζεται μια μπαταρία, οι πλάκες μολύβδου υφίστανται χημική μετάβαση σε θειικό μόλυβδο, ενώ ο ηλεκτρολύτης μετατρέπεται σε πολύ αραιό διάλυμα νερού και θειικού οξύ.

Όταν εφαρμόζετε ένα ηλεκτρικό ρεύμα στη μπαταρία, κάτι που συμβαίνει όταν συνδέετε έναν φορτιστή μπαταρίας , η χημική διαδικασία αναστρέφεται. Το θειικό μόλυβδο στρέφεται, κυρίως, πίσω στο μόλυβδο, το οποίο απελευθερώνει το θειικό άλας πίσω στον ηλεκτρολύτη έτσι ώστε να γίνει ένα ισχυρότερο διάλυμα θειικού οξέος και νερού.

Παρόλο που η εφαρμογή υψηλότερης έντασης φόρτισης θα επιταχύνει πράγματι αυτή την αντίδραση και θα προκαλέσει την ταχύτερη φόρτιση της μπαταρίας, έτσι θα έχει το κόστος της. Η εφαρμογή υπερβολικής έντασης φόρτισης μπορεί να προκαλέσει μεγάλη θερμότητα και μπορεί να προκαλέσει αφαίρεση του αερίου. Σε ακραίες περιπτώσεις, είναι ακόμη πιθανό να εκραγεί μια μπαταρία . Για να αποφευχθεί αυτό, οι "έξυπνοι φορτιστές" μπορούν να ανιχνεύσουν το επίπεδο φόρτισης και να ρυθμίσουν αυτόματα την ένταση. Όταν η μπαταρία είναι πολύ νεκρή, ο φορτιστής θα παρέχει μεγαλύτερη ένταση και θα επιβραδύνει καθώς η μπαταρία πλησιάζει την πλήρη φόρτιση, έτσι ώστε ο ηλεκτρολύτης να μην εκπέμπει αέριο.

Χρειάζεται πραγματικά κάποιος φορτιστής τέχνης;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας φορτιστής τέχνης είναι περισσότερο πολυτέλεια από μια αναγκαιότητα. Ωστόσο, δεν είναι πραγματικά τόσο ακριβά, και είναι σίγουρα ένα ωραίο εργαλείο για να έχετε γύρω. Αν μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας με τον μηχανικό σας για μια μέρα και να φορτώσετε πλήρως την μπαταρία σας - και ελέγξτε τόσο το σύστημα όσο και το σύστημα φόρτισης έξω, ενώ βρίσκονται σε αυτό - τότε αυτό είναι εντάξει.

Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να είστε χωρίς το αυτοκίνητό σας, τότε η παραλαβή ενός ανέξοδο φορτιστή λίγο θα ήταν μια έξυπνη κίνηση. Θα θελήσετε μόνο να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις ασφαλείς πρακτικές χρέωσης και αποφύγετε την υπερβολική φόρτιση της μπαταρίας, ειδικά αν πάτε με ένα φτηνό φορτιστή χειρός.