Τι είναι μια κεφαλίδα σε σχέση με ένα στερεοφωνικό, δέκτη ή δέκτη;

Οι διαφορές μεταξύ των στερεοφωνικών μονάδων, των κεφαλών, των δεκτών και των δεκτών

Πολλή φρασεολογία παίρνει γύρω όταν αρχίζετε να μιλάτε για ήχο αυτοκινήτου, και μερικά από αυτά μπορεί να πάρει αρκετά περίπλοκη. Μπορείτε να ακούσετε για ραδιόφωνα αυτοκινήτου, στερεοφωνικά αυτοκινήτου, μονάδες κεφαλής, δέκτες και πολλά άλλα, και μερικές φορές φαίνεται ότι δεν υπάρχει καθόλου οξεία γραμμή γύρω από κανένα από αυτά.

Ευτυχώς, αυτή είναι μια περιοχή όπου είναι πραγματικά πολύ εύκολο να καρφώσετε τα πάντα κάτω. Ακολουθεί μια βασική περίληψη μερικών από τα πιο κοινά ονόματα μιας κύριας μονάδας και αυτό που πραγματικά σημαίνουν:

Στερεοφωνικά και επικεφαλής μονάδες αυτοκινήτου

Ξεκινώντας από την κορυφή του σωρού, το στερεοφωνικό αυτοκινήτου είναι ένας όρος που μπορεί να αναφέρεται σε μια τεράστια ποικιλία συσκευών και συστημάτων. Αυτός ο όρος μπορεί να αναφέρεται σε ολόκληρο σύστημα ήχου αυτοκινήτου (συμπεριλαμβανομένης της κύριας μονάδας , του ενισχυτή , του ισοσταθμιστή , των διαχωριστικών , των ηχείων και οτιδήποτε άλλο), αλλά είναι επίσης συνώνυμο της κεντρικής μονάδας.

Η κεντρική μονάδα μπορεί επίσης να αναφέρεται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους συσκευών, αλλά όλα είναι στερεοφωνικά. Η κεφαλή είναι ουσιαστικά ο εγκέφαλος ή η καρδιά ενός συστήματος ήχου αυτοκινήτου και μπορεί να περιλαμβάνει ραδιοφωνικό δέκτη, συσκευή αναπαραγωγής CD, βοηθητικές εισόδους και ενσωματωμένα εξαρτήματα όπως ενισχυτές και ισοσταθμιστές.

Από αυτό το σημείο, οι όροι γίνονται πιο εξειδικευμένοι.

Δέκτες, δέκτες και ραδιόφωνα αυτοκινήτου

Δύο στενά συνδεδεμένοι τύποι μονάδων κεφαλής αναφέρονται ως δέκτες και δέκτες. Και οι δύο αυτοί τύποι μονάδων κεφαλής περιλαμβάνουν ενσωματωμένο ραδιοφωνικό δέκτη (τυπικά AM / FM), το οποίο είναι το μόνο χαρακτηριστικό που και οι δύο περιλαμβάνουν εξ ορισμού.

Για το λόγο αυτό, οι δέκτες και οι δέκτες αναφέρονται επίσης ως ραδιόφωνα αυτοκινήτου. Πολλοί δέκτες και δέκτες περιλαμβάνουν επίσης χαρακτηριστικά όπως συσκευές αναπαραγωγής CD, βοηθητικές εισόδους, συνδεσιμότητα Bluetooth και θύρες USB, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει από το ένα μοντέλο στο άλλο.

Το χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί έναν δέκτη από έναν δέκτη είναι ένας ενσωματωμένος ενισχυτής. Όπου οι δέκτες περιλαμβάνουν ενσωματωμένους ενισχυτές, οι δέκτες δεν το κάνουν. Οι περισσότερες μονάδες κεφαλής OEM είναι δέκτες απλώς και μόνο επειδή είναι ακριβότερο να κατασκευαστεί ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου τόσο με δέκτη όσο και με εξωτερικό ενισχυτή, αν και υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Η πλειοψηφία των μονάδων κεφαλών μετά την αγορά είναι επίσης δέκτες, αν και οι δέκτες είναι επίσης διαθέσιμοι για άτομα που ενδιαφέρονται να προσθέσουν έναν εξωτερικό ενισχυτή και να πάρουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου.

Φυσικά, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ορισμένοι δέκτες περιλαμβάνουν έξοδο προενισχυτή. Αυτό βασικά απλά σημαίνει ότι αν και η μονάδα κεφαλής διαθέτει ενσωματωμένο ενισχυτή, ο οποίος τον καθιστά δέκτη, έχει επίσης εξόδους ήχου που παρακάμπτουν τον ενισχυτή. Αυτές οι μονάδες κεφαλής είναι ιδανικές για όσους κατασκευάζουν το κομμάτι του συστήματος κομμάτι, αφού μπορείτε να βασιστείτε στον ενσωματωμένο ενισχυτή μέχρι να εγκαταστήσετε ένα εξωτερικό.

Ελεγκτές

Δεν είναι όλες οι μονάδες κεφαλής ραδιόφωνα αυτοκινήτου. Οι περισσότερες μονάδες περιλαμβάνουν έναν ραδιοφωνικό δέκτη, έτσι είναι ραδιόφωνα αυτοκινήτου, αλλά μερικοί δεν το κάνουν. Αυτές οι μονάδες κεφαλής αναφέρονται ως ελεγκτές επειδή δεν περιλαμβάνουν ενσωματωμένους ραδιοφωνικούς δέκτες για λήψη ραδιοφωνικών σημάτων. Αυτές οι μονάδες κεφαλής μπορούν ή όχι να έχουν ενσωματωμένους ενισχυτές και μπορούν να περιλαμβάνουν μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών λειτουργιών και επιλογών, όπως:

Επιλέγοντας τη σωστή κεφαλή

Εάν ανησυχείτε για την επιλογή της σωστής μονάδας κεφαλής, τότε αυτοί οι όροι μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, ίσως θελήσετε να αγοράσετε έναν δέκτη που περιλαμβάνει ενσωματωμένες έξοδοι προενισχυτή εάν κατασκευάζετε το κομμάτι του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου σας κομμάτι. Αυτό θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε τις επιλογές σας ανοιχτές, δεδομένου ότι θα μπορείτε να προσθέσετε έναν εξωτερικό ενισχυτή σε μεταγενέστερη ημερομηνία αν αποφασίσετε ότι θέλετε.

Αντίθετα, πιθανότατα θα θελήσετε να αγοράσετε έναν δέκτη εάν χτίζετε ολόκληρο το σύστημά σας ταυτόχρονα και συμπεριλαμβάνετε έναν ή περισσότερους εξωτερικούς ενισχυτές και ίσως προτιμάτε ακόμα έναν ελεγκτή εάν δεν ακούτε ποτέ το ραδιόφωνο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτοί οι όροι δεν χρησιμοποιούνται πάντα σωστά, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Το σημαντικό είναι να κατανοήσετε οι ίδιοι τους ορισμούς, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις γνώσεις όταν κάνετε τις δικές σας έρευνες και βάζετε το σύστημά σας μαζί.