Αλλάξτε το εικονίδιο της πλευρικής γραμμής και το μέγεθος γραμματοσειράς σε πολλές από τις εφαρμογές Mac

Μέγεθος πλευρικής οθόνης ελέγχου στο Mail, Finder, iTunes και άλλες εφαρμογές Mac

Αναρωτηθήκατε πώς να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς ή το μέγεθος του εικονιδίου στην πλευρική γραμμή Apple Mail; Τι συμβαίνει με την πλευρική γραμμή Finder; τα εικονίδια είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα;

Αν βρείτε το μέγεθος της γραμματοσειράς και του εικονιδίου στις πλευρικές γραμμές του Mail ή Finder λίγο πολύ μεγάλο, όπως είναι για μένα, είναι εύκολο να το αλλάξετε σε μία που είναι καλύτερη για εσάς.

Η Apple ενοποίησε τα στοιχεία ελέγχου μεγέθους για τις πλευρικές γραμμές Mail και Finder στο OS X Lion και αργότερα σε μια ενιαία τοποθεσία. Αυτό διευκολύνει την αλλαγή του μεγέθους, αλλά σημαίνει ότι περιορίζεστε σε μία μόνο επιλογή για πολλές εφαρμογές.

Ενώ η αλλαγή μεγέθους είναι απλή, πρέπει τώρα να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα Mail και Finder , ώστε να μπορείτε να δείτε την επίδραση των αλλαγών που κάνετε. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι όταν το κείμενο της πλευρικής γραμμής του Finder είναι αρκετά μεγάλο, το κείμενο της γραμμής της γραμματοσειράς του Mail είναι πολύ μεγάλο. Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο στην αρχή, δεδομένου ότι οι δύο εφαρμογές χρησιμοποιούν το ίδιο μέγεθος κειμένου και εικονιδίων, αλλά η διαφορά προέρχεται από τον αριθμό των στοιχείων που έχετε στην πλαϊνή γραμμή κάθε εφαρμογής.

Στο Mail, έχω περισσότερα από 40 στοιχεία στην πλαϊνή γραμμή και θέλω να είναι ορατά στα παράθυρα αλληλογραφίας χωρίς κύλιση. Για την πλευρική γραμμή του Finder, ο αριθμός των στοιχείων που πρέπει να εμφανίζονται ταυτόχρονα είναι πολύ μικρότερος και δεν με νοιάζει αν πρέπει να μετακινηθώ για να δω στοιχεία.

Αυτό σημαίνει ότι θέλω να προσαρμόσω το μέγεθος του κειμένου και του εικονιδίου στο Mail για να είμαι ακριβώς σωστός και ελπίζω ότι η πλαϊνή μπάρα του Finder φαίνεται αρκετά αξιοπρεπή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

iTunes Sidebar

Αν σκεφτήκατε ότι το Mail και η πλαϊνή μπάρα του Finder ελέγχονται παγκοσμίως, ίσως δεν ήταν η καλύτερη ιδέα διεπαφής χρήστη που έφτασε η Apple, περιμένετε μέχρι να το διαβάσετε. Με την κυκλοφορία του OS X Yosemite , η Apple πρόσθεσε τον έλεγχο μεγέθους της πλαϊνής γραμμής του iTunes στην ίδια προτίμηση συστήματος που ελέγχει την πλευρική γραμμή του Mail και την πλευρική γραμμή του Finder.

Φωτογραφίες, σημειώσεις και βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου

Αν αυτό φαίνεται σαν ένας περίεργος συνδυασμός, καλά, τότε, περιμένετε. υπάρχουν περισσότερα. Με την εμφάνιση του OS X El Capitan , η πλευρική γραμμή των φωτογραφιών , η πλευρική γραμμή Notes και η πλαϊνή γραμμή του Disk Utility προστέθηκαν στην ίδια προτίμηση συστήματος για τον έλεγχο του μεγέθους των εικονιδίων και γραμματοσειρών που χρησιμοποιούνται στην πλαϊνή γραμμή.

Είναι αυτή η σωστή διεπαφή χρήστη για τον έλεγχο των μεγεθών της πλευρικής μπάρας;

Πιθανώς όχι; όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα φαινόταν αρκετά κοινό πρόβλημα ότι η πλευρική γραμμή του Finder και η πλευρική γραμμή Mail θα χρειάζονταν διαφορετικά μεγέθη για τα εικονίδια και τις γραμματοσειρές. Αφού αρχίσετε να προσθέτετε περισσότερες εφαρμογές σε έναν έλεγχο μεγέθους της πλαϊνής γραμμής της πλαϊνής γραμμής, το πρόβλημα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο.

Το άλλο εκπληκτικό πρόβλημα είναι πως η Apple αποφασίζει ποιες εφαρμογές πρέπει να έχουν την πλαϊνή μπάρα τους να ελέγχεται παγκοσμίως στις προτιμήσεις συστήματος. Φαίνεται με την πρώτη ματιά να είναι αρκετά τυχαία. Η αρχική ενοποίηση ήρθε με OS X Lion , και επηρέασε μόνο το Mail και το Finder. Τα υπόλοιπα συνέβησαν όταν συγκεκριμένες εφαρμογές ενημερώθηκαν σε νέες εκδόσεις, όπως το iTunes με το OS X Yosemite και το Disk Utility με OS X El Capitan.

Η άποψή μου είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει λογική στην οποία οι εφαρμογές της Apple να λαμβάνουν τη θεραπεία μεγέθους πλευρικής γραμμής. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές της Apple που χρησιμοποιούν μια πλευρική γραμμή και δεν έχουν δει τον έλεγχο του μεγέθους τους να μεταφέρεται στις προτιμήσεις του παγκόσμιου συστήματος.

Νομίζω ότι ο λόγος για τον οποίο κάποιες εφαρμογές βλέπουν τον έλεγχο της πλαϊνής γραμμής του πλανήτη και άλλοι δεν καταλήγουν σε ένα σχέδιο με καμία σκέψη πίσω από αυτό, αλλά ένα ατύχημα ανάπτυξης. Μπορώ να φανταστώ ότι οι προγραμματιστές της Apple δημιούργησαν ένα κοινό αντικείμενο που χειραγωγούσε το εικονίδιο της πλαϊνής γραμμής και το μέγεθος της γραμματοσειράς και το αντικείμενο αυτό μοιράστηκε αρχικά στις εφαρμογές Finder και Mail. Αργότερα, όταν οι προγραμματιστές της Apple ενημέρωναν το iTunes, χρησιμοποιώντας το ίδιο αντικείμενο ελέγχου της πλαϊνής γραμμής, επέτρεψε σε αυτούς να κατασκευάσουν γρήγορα την πλαϊνή γραμμή του iTunes.

Το ίδιο συνέβη και πάλι στο OS X El Capitan, όταν δημιουργήθηκαν νέες εκδόσεις του Disk Utility και άλλων εφαρμογών. Εάν η νέα εφαρμογή χρειάστηκε μια πλευρική γραμμή, χρησιμοποιήθηκε το ήδη δημιουργημένο αντικείμενο της πλευρικής γραμμής. Και δεδομένου ότι το αντικείμενο της πλαϊνής γραμμής έχει το μέγεθος της γραμματοσειράς και του εικονιδίου του που ελέγχονται από μια σφαιρική ρύθμιση, τότε όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποίησαν αυτό το αντικείμενο προγραμματισμού απέκτησαν τον ίδιο παγκόσμιο έλεγχο του μεγέθους της πλευρικής γραμμής.

Αυτό είναι, φυσικά, κερδοσκοπία, αλλά ας ελπίσουμε ότι η Apple συνειδητοποιεί γρήγορα ότι δεν είναι όλες οι πλαϊνές πλευρές της εφαρμογής να έχουν το ίδιο μέγεθος. Εν τω μεταξύ, εδώ μπορείτε να ελέγξετε το εικονίδιο της πλαϊνής γραμμής και το μέγεθος της γραμματοσειράς στο Mail, Finder, iTunes, Photos, Notes και Disk Utility.

Αλλαγή της γραμματοσειράς του παραθύρου και του μεγέθους του εικονιδίου

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Προτιμήσεις συστήματος στο Dock, επιλέγοντας το στοιχείο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple ή ανοίγοντας το Launchpad και επιλέγοντας το εικονίδιο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος).
  2. Επιλέξτε το παράθυρο Γενικές προτιμήσεις από το παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος".
  3. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο στοιχείο "Μέγεθος εικονιδίου πλευρικής εργαλειοθήκης" για να ορίσετε το μέγεθος σε Μικρό, Μεσαίο ή Μεγάλο.
  4. Αυτό το αναπτυσσόμενο μενού ελέγχει το εικονίδιο και το μέγεθος γραμματοσειράς για την πλαϊνή μπάρα στο Mail, Finder, iTunes, Photos, Notes και Disk Utility. Το προεπιλεγμένο μέγεθος είναι Μεσαίο.
  5. Εξετάστε το παράθυρο κάθε εφαρμογής για να δείτε αν το νέο μέγεθος του κειμένου και των εικονιδίων της πλευρικής γραμμής είναι αποδεκτό.
  6. Όταν έχετε κάνει την τελική σας επιλογή, κλείστε τις Προτιμήσεις συστήματος.

Εάν βρείτε τον παγκόσμιο έλεγχο του μεγέθους της πλευρικής γραμμής διαφόρων εφαρμογών ενός προβλήματος ή αν πιστεύετε ότι είναι μια εξαιρετική ιδέα και πρέπει να επεκταθεί σε περισσότερες εφαρμογές της Apple, μπορείτε να ενημερώσετε την Apple χρησιμοποιώντας τη φόρμα σχολίων προϊόντων της Apple. Επιλέξτε το OS X, που βρίσκεται στη λίστα των εφαρμογών OS X, ως τη φόρμα επικοινωνίας που θα χρησιμοποιήσετε.