Τεχνολογία Home Theater Επισήμανε το Διεθνές CES του 2015

01 από 16

2015 Διεθνής έκθεση CES Wrap-Up από την οπτική γωνία θέατρο

Επίσημο λογότυπο CES με διάγραμμα τεχνολογικής αναφοράς. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Το διεθνές CES του 2015 είναι πλέον ιστορικό και φαίνεται ότι η φετινή εκπομπή μπορεί να είναι ένα ρεκόρ τόσο στον αριθμό των εκθετών (3.600) όσο και στους εκθέτες (πάνω από 2.2 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια), καθώς και στους συμμετέχοντες (πάνω από 170.000 - 45.000 διεθνείς συμμετέχοντες και πάνω από 5.000 δημοσιογράφοι και αναλυτές).

Υπήρχαν επίσης πολλές προσωπικότητες από τον κόσμο της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού εν όψει να προσθέσει ακόμα πιο ενθουσιασμό στο τεράστιο show gadget.

Για άλλη μια φορά, η CES παρουσίασε τα τελευταία προϊόντα και καινοτομίες για τις επιχειρήσεις και τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης που θα είναι διαθέσιμα το επόμενο έτος, καθώς και πολλά πρωτότυπα μελλοντικών προϊόντων.

Υπήρχαν τόσα πολλά να δουν και να κάνουν, παρόλο που ήμουν στο Λας Βέγκας για μια ολόκληρη εβδομάδα, δεν υπήρχε τρόπος να δούμε τα πάντα, και με τόσα πολλά υλικά δεν υπάρχει τρόπος να συμπεριληφθούν όλα στην αναλυτική μου έκθεση. Ωστόσο, πήρα μια δειγματοληψία από εκθέματα από το CES φέτος σε κατηγορίες προϊόντων οικιακού κινηματογράφου, για να μοιραστώ μαζί σας.

Τα μεγάλα αξιοθέατα και πάλι φέτος: 4K Ultra HD (UHD) , OLED , καμπύλες και εύκαμπτες / εύκαμπτες τηλεοράσεις, καθώς και περισσότερα πρωτότυπα 8K TV στην οθόνη.

Επίσης, αν και υπήρχε λιγότερη έμφαση στο 3D (κάποιοι τύποι θα σας οδηγήσουν στο να πιστέψετε ότι δεν υπήρχε καθόλου), υπήρχαν ορισμένες διασκευές τρισδιάστατων τεχνολογιών χωρίς γυαλιά που παρουσιάστηκαν από διάφορους εκθέτες, καθώς και μια μεγάλη επίδειξη 3D streaming που Επικεντρώνω στην παρούσα έκθεση.

Ωστόσο, αυτό που ήταν πιο συναρπαστικό στο μέτωπο της τηλεόρασης ήταν μερικές γνήσιες καινοτομίες που αποσκοπούν πραγματικά στη βελτίωση της ποιότητας του χρώματος και της αντίθεσης, μέσω μιας νέας πολυεθνικής συμμαχίας με επικεφαλής τη Samsung.

Ο ήχος, τα ακουστικά και τα συμπαγή ασύρματα ηχεία bluetooth ήταν παντού, αλλά τα μεγάλα νέα για τους οπαδούς του home theater ήταν διαδηλώσεις αρκετών ασύρματων συστημάτων ηχείων 5.1 / 7.1 που είναι κατάλληλα για οικιακή χρήση, τα οποία είναι αποτέλεσμα προτύπων που ξεκίνησε η Wireless Audio and Speaker Association (WiSA). Επίσης, αρκετοί ηθοποιούς έδειξαν λύσεις συστήματος ομιλητών Dolby Atmos , οι οποίες παρέχουν μια πραγματικά εντυπωσιακή εμπειρία ήχου surround.

Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, τα Sound Bars και τα συστήματα ηχείων κάτω από την τηλεόραση δεν κέρδισαν πολλή δημοσιότητα, τώρα που είναι σταθερά εδραιωμένα στην καταναλωτική αγορά, αλλά εξακολουθούσαν να υπάρχουν πολλά νέα μοντέλα στην οθόνη ως μέρος της σειρές προϊόντων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της λύσης της καμπυλωμένης γραμμής ήχου της Samsung για τις καμπύλες τηλεοράσεις που είχε παρουσιάσει στα μέσα του 2014 .

Καθώς περνάτε από αυτήν την έκθεση, παρουσιάζω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά, καθώς και μερικά από τα άλλα προϊόντα και τις τάσεις του home theatre που είδα στο 2015 CES. Θα ακολουθήσουν πρόσθετες λεπτομέρειες παρακολούθησης προϊόντων μέσω αναθεωρήσεων, προφίλ και άλλων άρθρων καθ 'όλη τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και μηνών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φωτογραφία που παρουσιάζεται παραπάνω περιλαμβάνει το επίσημο λογότυπο CES, καθώς και ένα ιστορικό διάγραμμα που σηματοδοτεί σημαντικές ημερομηνίες στην καινοτομία των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών.

02 από 16

Samsung SUHD TV Demonstration και UHD Alliance - CES 2015

Samsung SUHD TV και UHD Alliance. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Για άλλη μια φορά, ο προβολέας στο CES έπεσε στις τηλεοράσεις. Ωστόσο, φέτος, δεν δόθηκε έμφαση στην εισαγωγή νέων τύπων τηλεοράσεων (4K, OLED κ.λπ.) όσο και σε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας και της ευκολίας χρήσης ανεξάρτητα από τον τύπο τηλεόρασης που προσφέρεται.

Για το σκοπό αυτό, για τις τηλεοράσεις 4K Ultra HD, η Samsung ανακοίνωσε τη δημιουργία της UHD Alliance, η οποία επεκτείνει τα εθελοντικά πρότυπα τηλεόρασης 4K Ultra HD που ανακοινώθηκαν προηγουμένως από την CEA .

Από την CES 2015, η συμμαχία περιλαμβάνει δύο κατασκευαστές τηλεοράσεων: Samsung και Panasonic, πέντε παρόχους δημιουργίας περιεχομένου και παροχής περιεχομένου (20th Century Fox, Disney, Warner Bros, DirecTV και Netflix) και εταιρείες υποστήριξης επεξεργασίας βίντεο Dolby ) και Technicolor. Η Sony είναι επίσης μέλος, αλλά δεν εμφανίζεται στην παραπάνω λίστα.

Μέχρι στιγμής, η LG, η Vizio, η TCL, η Hisense και άλλοι δεν φαίνεται να είναι ακόμα στο σκάφος, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα ακούσουμε περισσότερα καθώς το 2015 εξελίσσεται. Επίσης, όσο μπορώ να πω, η Συμμαχία UHD δεν έχει ακόμη επίσημο δικτυακό τόπο.

Ο στόχος αυτής της συμμαχίας είναι να παρέχει στον καταναλωτή συνεπή εμπειρία τηλεθέασης 4K Ultra HD σε τηλεοπτικές μάρκες / μοντέλα και πηγές.

Ως παράδειγμα του τι επιδιώκει η Samsung όσον αφορά τις τηλεοπτικές επιδόσεις, η Samsung έκανε το ντεμπούτο της νέας της τηλεόρασης SUHD στο 2015 CES. Το παραπάνω παράδειγμα φωτογραφίας εμφανίζει τη διαφορά ποιότητας εικόνας μεταξύ μιας από τις τρέχουσες τηλεοράσεις 4K UHD της Samsung (αριστερά) και μιας νέας SUHD TV (δεξιά) χρησιμοποιώντας μια σκηνή που περιέχει πολλά σκοτεινά στοιχεία σε συνδυασμό με φωτεινές πηγές φωτισμού. Η τηλεόραση SUHD εμφανίζει μια πιο ζωντανή εικόνα τόσο στις σκοτεινές όσο και στις φωτεινές περιοχές, με την εικόνα πιο ρεαλιστική και ακριβή.

Για να το πετύχει αυτό, το SUHD συνδυάζει διάφορες τεχνολογίες, όπως η Quantum Dots (η Samsung αναφέρεται σε αυτό ως Quantum Color) και η HDR (High Dynamic Range), που εκτός από τις βελτιωμένες λεπτομέρειες που παρέχει η ανάλυση 4K, μια ευρύτερη κλίμακα χρωμάτων και μια περιοχή φωτεινότητας / αντίθεσης (όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία) από τις προηγούμενες τηλεοράσεις με LED / LCD, υπερβαίνοντας το πλάσμα και πλησιάζοντας την απόδοση της OLED TV .

Η τηλεοπτική σειρά SUHD της Samsung αποτελείται από τις σειρές JS9500, JS9000 και JS8500. Θα υπάρχουν συνολικά εννέα μεγέθη οθόνης (48 έως 88 ίντσες) - Θα προσφέρονται τόσο καμπύλες όσο και επιλογές επίπεδης οθόνης.

Όλες οι τηλεοράσεις SUHD της Samsung θα ενσωματώσουν επίσης το λειτουργικό τους σύστημα TIZEN ( διαβάστε την προηγούμενη αναφορά μου)

Για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες σχετικά με τις τηλεοράσεις SUHD της Samsung, διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Samsung SUHD TV CES 2015 Ανακοίνωση

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά, την τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα που πρέπει να καθοριστούν.

03 από 16

Τηλεοράσεις LG OLED και Quantum Dot στο 2015 CES

LG Bendable OLED και οθόνη Quantum Dot LED / LCD. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Η Samsung δεν ήταν ο μόνος κατασκευαστής τηλεοράσεων που έφτασε στην CES εξοπλισμένος με νέες καινοτομίες, ο κύριος αντίπαλος της LG ήταν επίσης εν κινήσει οπλισμένος με πλήθος νέων τηλεοράσεων 4K Ultra HD LED / LCD και OLED , με πάνελ από την LG Display Company.

Η LG παρουσίασε τη νέα τους σειρά τηλεοράσεων Art Slim LED / LCD, καθώς και τις νέες τηλεοράσεις 4K Ultra HD, μερικές από τις οποίες ενσωματώνουν τα Quantum Dots (τα οποία αναφέρονται ως φίλτρα "νανοκρυστάλλων"), ενώ μερικά με το ιδιόκτητο χρώμα της LG (η οποία αναφέρεται ως τεχνολογία Wide Color Gamut) - και τα δύο κάτω από το banner "ColorPrime". Εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της παραπάνω φωτογραφίας μια τηλεοράδα LED LCD / LCD με οθόνη LCD Quantum Dot.

Η LG έδειξε επίσης τη συνέχιση της δέσμευσής της στην τεχνολογία OLED TV, παρά το γεγονός ότι η Samsung έχει υποχωρήσει και δεν εισήγαγε νέα μοντέλα για το 2015. Η νέα σειρά τηλεοράσεων OLED της LG θα κυμαίνεται από 55 έως 77 ίντσες και θα αναφέρεται ενσωματώστε ανάλυση 4K Ultra HD. Επίσης, τα μοντέλα των 55 και 65 ιντσών θα προσφέρονται τόσο σε επίπεδες όσο και σε καμπύλες διαμορφώσεις οθόνης, ενώ το 77-incher (που εμφανίζεται στην φωτογραφία παραπάνω στην αριστερή πλευρά) θα μπορεί να κάμπτεται μέσω απομακρυσμένης εντολής.

Δεν είμαι προσωπικά οπαδός τηλεοράσεων με καμπύλες οθόνες , αλλά αν βλέπετε μόνοι ή με ένα μόνο άτομο, και οι δύο μπορείτε να δείτε την καμπύλη οθόνη από το κεντρικό γλυκό σημείο. Ωστόσο, αν έχετε μια μεγάλη ομάδα πάνω από (Super Bowl;), η LG 77-ιντσών OLED TV μπορεί να πεπλατυσθεί έτσι ώστε όσοι κάθεται στα πλάγια δεν αφήνεται έξω από την προβολή ολόκληρης της εικόνας. Φυσικά, καμία τιμή ή διαθεσιμότητα δεν αποκαλύφθηκε σε καμία από τις επερχόμενες τηλεοράσεις OLED της CES στο CES, αλλά υποσχέθηκε ότι θα κυκλοφορήσουν σύντομα, με το μοντέλο κάμπτερων 77 ιντσών που υποσχέθηκε αργότερα το 2015.

Επιπλέον, η LG προβάλλει επίσης 3D σε τηλεοράσεις 4K Ultra HD χρησιμοποιώντας παθητικά γυαλιά - που σημαίνει πλήρη 1080p σε κάθε μάτι χωρίς ορατή δομή οριζόντιας γραμμής ή τρεμόπαιγμα.

Όσον αφορά τη χρήση των περισσότερων από τις νέες τηλεοράσεις της LG, τα σετ θα είναι εξοπλισμένα με την αναβαθμισμένη πλατφόρμα WebOS Smart TV.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα ντεμπούτο των προϊόντων της CES TV της LG, διαβάστε την προηγούμενη έκθεσή μου, καθώς και μια πρόσθετη Επίσημη Ανακοίνωση της LG.

Εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία είναι η τηλεοπτική κάμερα OLED OLED 77K της LG με οθόνη 4K Ultra HD και στην δεξιά πλευρά μια LG 65-ιντσών Quantum Dot-εξοπλισμένη 4K Ultra HD LED / LCD τηλεόραση.

04 από 16

8K επίδειξη τηλεόρασης χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Super MHL Συνδεσιμότητα - CES 2015

8K επίδειξη τηλεόρασης με τη χρήση της σύνδεσης Super MHL - CES 2015. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια χρήσης στο About.com

Εντάξει, έτσι οι 4K Ultra HD τηλεοράσεις ήταν παντού στο CES φέτος (στην πραγματικότητα, περπάτησα από το μεγαλύτερο μέρος του συρρικνούμενου αριθμού των 1080p σετ που εμφανίζονταν), αλλά ας το παραδεχτούμε, το CES έχει να δείξει το επόμενο μεγάλο πράγμα, και για τηλεοράσεις, δηλαδή 8Κ! . Οι εταιρείες που προβάλλουν τηλεοράσεις 8K, οθόνες ή άλλες λύσεις, συμπεριλαμβάνουν LG, Samsung, Sharp και Panasonic.

Μην πανικοβληθείτε όμως, θα είναι λίγο για να φτάσει το πραγματικό 8K στο σπίτι, και δεν υπάρχει ακόμη 8Κ περιεχόμενο ή ραδιοτηλεοπτική υποδομή. Στην πραγματικότητα, θα ήθελα να πω ότι η 8Κ θα βρει ένα σπίτι στις επιχειρήσεις, τη θεσμική και τη διαφήμιση πριν γίνει οικονομικά προσιτή για τον κύριο καταναλωτή. Επίσης, προσθέστε το γεγονός ότι η εκτίμηση των δυνατοτήτων του 8K θα είναι πραγματικά ορατή μόνο σε οθόνες 80 ιντσών ή μεγαλύτερες, οι σημερινοί 4K Ultra HD τηλεοράσεις θα κρατήσουν το έδαφός τους για κάποιο χρονικό διάστημα.

Τούτου λεχθέντος, για να προετοιμαστείτε για την ενδεχόμενη έλευση των 8Κ, θα χρειαστούν νέες λύσεις συνδεσιμότητας για την επίτευξη μιας αποδεκτής εμπειρίας προβολής 8Κ.

Για να απαντήσει στην κλήση, η Κοινοπραξία MHL ήταν σε ετοιμότητα το 2015 αποδεικνύοντας το πρότυπο σύνδεσης Super MHL χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο Samsung 8K TV. Το "Super MHL" ενσωματώνει μια νέα φυσική σύνδεση (βλέπε κάτω δεξιά στην παραπάνω φωτογραφία) και ενσωματώνει τις παρακάτω δυνατότητες:

- 8K 120fps δυνατότητα βίντεο passthrough (Αν και δεν είναι επίσημη, το HDMI 2.0 μπορεί να είναι σε θέση να περάσει 8K σε 24fps).

- Υποστήριξη Deep Color 48-bit (Αν και δεν είναι επίσημη, το HDMI 2.0 μπορεί να παρέχει έως και 36-bit χρώμα για παράδοση 8K).

- Συμβατότητα με το BT.2020 Color Gamut.

- Υποστήριξη υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR).

- Υποστήριξη προηγμένων μορφών ήχου surround ήχου, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Atmos® , DTS: X και Auro 3D ήχου , καθώς και υποστήριξη μόνο για ήχο.

- Ενιαίος τηλεχειριστήριο για πολλαπλές συσκευές MHL (TV, AVR, Blu-ray player, STB).

- Φόρτιση ισχύος μέχρι 40W.

- Πολλαπλή δυνατότητα προβολής από μία μόνο πηγή.

- Επιστροφή στη συμβατότητα με τα MHL 1, 2 και 3 .

- Υποστήριξη του MHL Alt Mode για τις προδιαγραφές USB Type-C .

Μέχρι στιγμής, η μόνη άλλη βιώσιμη λύση σύνδεσης 8K είναι το DisplayPort Ver1.3.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς διατίθενται περισσότερα νέα σχετικά με τις λύσεις εμφάνισης 8K.

05 από 16

Sharp Beyond 4K Επίδειξη τηλεόρασης - CES 2015

Sharp Beyond 4K Επίδειξη στο 2015 CES. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Στο τελευταίο έτος της CES (CES 2014), ο Sharp έκανε μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία που ονομάζεται "Quattron +" (Q +) που επεκτείνει την ανάλυση που είναι ορατή σε τηλεόραση 1080p πιο κοντά σε αυτό που θα πετύχατε σε μια τηλεόραση 4K ( διαβάστε την αναφορά μου για περισσότερες λεπτομέρειες .

Ωστόσο, με μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση, η Sharp αποφάσισε να εφαρμόσει την ίδια τεχνολογία σε μια πλατφόρμα τηλεόρασης 4K Ultra HD - το αποτέλεσμα, την ανάλυση οθόνης που προσεγγίζει τα ή, όπως λέει ο Sharp "Beyond 4K".

Ξεκινώντας με την τεχνολογία τεσσάρων χρωμάτων Quattron που παράγει μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων (η Sharp δεν υιοθετεί μέχρι στιγμής την λύση Quantum Dot) και στη συνέχεια ενσωματώνει τη διάσπαση των pixel σε συνδυασμό με την τεχνολογία αναβάθμισης του Revelation. Το αποτέλεσμα είναι 167% περισσότερα pixel (από 24 εκατομμύρια έως 66 εκατομμύρια υποεικονοστοιχεία) που εμφανίζονται στην οθόνη με ακριβές χρώμα και ελάχιστα αντικείμενα.

Με άλλα λόγια, παρόλο που η τηλεόραση χρησιμοποιεί αυτές τις τεχνολογίες είναι, τεχνικά, τηλεοράσεις 4K Ultra HD, η επεξεργασία "Beyond 4K" παράγει ένα εμφανιζόμενο αποτέλεσμα το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι υψηλότερο από το ψήφισμα Ultra HD 4K και για όλους τους πρακτικούς σκοπούς , σε όλα, εκτός από τα μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης (85 ίντσες και άνω), μπορεί να μην διακρίνεται από αυτό που μπορεί να δείτε σε μια πραγματική τηλεόραση ή οθόνη 8Κ.

Αν και η ανάγκη για ανάλυση οθόνης 8K εξακολουθεί να είναι μια διαφορά, η Sharp έχει κάνει σίγουρα μια τεχνολογική δήλωση με την έννοια Beyond 4K, η οποία είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή στην αγορά από μια πραγματική τηλεόραση 8K (η Sharp έχει επίσης επιδείξει 8K πρωτότυπα TV στο CES για μερικά χρόνια τώρα, συμπεριλαμβανομένου και του τρέχοντος έτους - βλέπε επίσης παλιές εμφανίσεις από το CES 2012 και το CES 2014 )

06 από 16

Sensation Demos 3D Streaming βελτιστοποιημένη για συμβατές τηλεοράσεις 4Κ Ultra HD - CES 2015

Το 3DGo του Sensio! Τρισδιάστατη ροή για τηλεοράσεις 4Κ Ultra HD - CES 2015. Φωτογραφία © Robert Silva - άδεια χρήσης

Παρόλο που η τηλεόραση 3D δεν υποβλήθηκε σε κυκλοφορία στο φετινό CES, εμφανίστηκαν στην οθόνη ορισμένες λύσεις προβολής 3D τηλεόρασης. Τα δίκτυα Samsung και StreamTV παρουσίασαν τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά (η StreamTV και η IZON συνεργάστηκαν για την προβολή του προϊόντος αργότερα το 2015). Επίσης, η LG παρουσίασε τρισδιάστατη προβολή σε παθητικές γυαλιά σε τηλεοράσεις 4K Ultra HD.

Στο τοπίο ροής, ένας από τους κορυφαίους 3D παίκτες είναι η Sensio Technologies, η οποία ήταν σε εξέλιξη αποδεικνύοντας την τελευταία αναβάθμιση στο 3DGO! Υπηρεσία ροής 3D. Η αναβάθμιση: Βελτιστοποίηση για ροή και προβολή σε τηλεοράσεις 4K Ultra HD 3D.

Περιττό να μείνω, η επίδειξη που είδα (χρησιμοποιώντας μια LG 4K Ultra HD Smart TV) ήταν πολύ εντυπωσιακή. Το 3D ήταν ομαλό και καθαρό, κοντά στην ποιότητα του Blu-ray Disc και επειδή η χρησιμοποιούμενη τηλεόραση LG ενσωματώνει παθητική προβολή, τα γυαλιά είναι ελαφρά, άνετα και πολύ φθηνά. Εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία είναι ένα παράδειγμα του 3DGO! app μαζί με ένα οπτικό παράδειγμα μιας ταινίας που προβάλλεται. Φυσικά, η εικόνα δεν δείχνει σωστά το εφέ 3D, αλλά έχετε την ιδέα.

3DGo! παρέχει 24ωρο χρόνο ενοικίασης, με περιεχόμενο γενικά σε τιμές μεταξύ $ 5.99 και $ 7.99. Τα στούντιο που τροφοδοτούν τρισδιάστατα περιεχόμενα περιλαμβάνουν Disney / Pixar, Dreamworks Animation, National Geographic, Paramount, Starz και Universal, με περισσότερα να έρθουν το 2015. 3DGo! είναι πλέον διαθέσιμη σε LG, Panasonic και στις περισσότερες τηλεοράσεις Smart Smart της Vizio 3D (Ανατρέξτε στην καταχώρηση που παρέχεται στη σελίδα 3DGO! How It Works).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το 3DGo! Μια εφαρμογή που παρέχει επίσης προβολή 3D βελτιστοποιημένη για τηλεοράσεις 4K Ultra HD, διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση CES από την Sensio.

07 από 16

Προβολείς προβολής Viewsonic και Vivitek DLP στο CES 2015

Προβολείς βίντεο Viewsonic και Vivitek στο CES 2015. Φωτογραφία © Robert Silva - άδεια χρήσης

Παρόλο που οι τηλεοράσεις παίρνουν το μεγάλο προβολέα από την άποψη της οθόνης βίντεο, νέες προβολείς βίντεο είναι επίσης εμφανίζονται. Στην πραγματικότητα, η επιλογή βίντεο βιντεοπροβολής έχει γίνει μια πιο βιώσιμη επιλογή οικιακής ψυχαγωγίας, καθώς έχουν κατέβει είναι η τιμή

Δύο παραδείγματα που παρουσιάστηκαν στο φετινό CES περιλαμβάνουν το προβολικό προβολέα PJD7822HDL Compact 1080p DLP (επάνω εικόνα) που απεικονίζει ανάλυση ανάλυσης 1080p (σε 2D ή 3D), με απόδοση 3,200 ANSI lumens λευκού φωτός, λόγο αντίθεσης 15,000: 1 και καθώς και μια εκτεταμένη γκάμα χρωμάτων μέσω της τεχνολογίας "SuperColor". Η προτεινόμενη τιμή για το PJD7822HDL: $ 789.99 Συγκρίνετε Τιμές.

Επίσης, ένας άλλος ενδιαφέρουσα βιντεοπροβολέας που έβλεπα (κάτω εικόνα) στο CES ήταν ο νέος υπερβολικά συμπαγής προβολέας προβολής DLP προβολέα φωτισμού LED Qumi Q7 Plus (χωρίς λάμπα / τροχός χωρίς χρώμα). Παρά το εξαιρετικά συμπαγές μέγεθος, η φωτεινή πηγή LED μπορεί να παράγει έως και 1.000 ANSI lumens φωτεινότητας. Επίσης, η πηγή φωτός LED είναι καλή για έως και 30.000 ώρες. Το Q7 Plus έχει εγγενή ανάλυση οθόνης 1280x800 (περίπου 720p).

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν προβολή 2D και 3D (μέσω σύνδεσης DLP) και δυνατότητα σύνδεσης MHL για τη σύνδεση συμβατών smartphone και tablet. Με την προσθήκη ενός ασύρματου dongle, μπορείτε επίσης να προβάλλετε βίντεο, εικόνες και πολλά άλλα στον προβολέα μέσω ενός δικτύου Wifi. Το Q7 Plus καταφέρνει ακόμη και να συσκευάσει σε ένα μικρό στερεοφωνικό σύστημα ηχείων που λειτουργεί για μικρούς χώρους. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο φύλλο Spec .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα για το Vivitek Qumi Q7 Plus σύντομα.

08 από 16

Το Blu-ray Ultra HD ανακοινώθηκε στο CES 2015 - Η Panasonic παρουσιάζει τον πρωτότυπο παίκτη

Panasonic Ultra HD Blu-ray Player πρωτότυπο - CES 2015. Φωτογραφία © Robert Silva - άδεια χρήσης

Μεταφέροντας από την προβολή βίντεο στις συσκευές πηγής, οι μεγάλες ειδήσεις στο μπροστινό μέρος του Blu-ray ήταν μια επίσημη ανακοίνωση του νέου προτύπου Blu-ray Disc 4K, το οποίο ονομάστηκε Ultra HD Blu-ray (το οποίο έχει νόημα, αφού έχουμε ήδη 4K Ultra HD τηλεοράσεις).

Τα τελικά πρότυπα για τη νέα μορφή Blu-ray Disc Ultra HD είναι ακόμα κοντά (θα πρέπει να είναι μέχρι τα μέσα του 2015), αναμένεται ότι τα προϊόντα hardware και λογισμικού θα αρχίσουν να φτάνουν στην αγορά μέχρι τα τέλη του 2015.

Ωστόσο, στο CES 2015 το μοναδικό υλικό που παρουσιάστηκε ήταν ένας πρωτότυπος παίκτης στο περίπτερο της Panasonic (όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία).

Εδώ γνωρίζουμε επίσημα:

- Όλοι οι αναπαραγωγοί Blu-ray Ultra HD θα εξακολουθήσουν να μπορούν να αναπαράγουν τυπικούς δίσκους Blu-ray 4K και δίσκους Blu-ray (2D και 3D), DVD και πιθανώς CDs ήχου.

- Οι δίσκοι Blu-ray Ultra HD θα έχουν χωρητικότητα αποθήκευσης διπλής στρώσης 66 GB ή αποθηκευτικό χώρο τριπλού στρώματος 100 GB.

- Το περιεχόμενο Blu-ray Ultra HD θα καταγραφεί (κατακτηθεί) στον κωδικοποιητή HEVC (H.265).

- Η μορφή Ultra HD Blu-ray θα παρέχει υποστήριξη για ρυθμούς καρέ έως και 60Hz.

- Η μορφή Ultra HD Blu-ray θα παρέχει υποστήριξη για βάθος χρώματος 10 BIT (BT.2020), καθώς και ενίσχυση βίντεο HDR (High Dynamic Range).

- Όλοι οι παίκτες θα έχουν εξόδους HDMI 2.0 με προστασία αντιγραφής HDCP 2.2.

- Οι ταχύτητες μεταφοράς βίντεο μέχρι 128mbps υποστηρίζονται.

- Θα υποστηρίζονται όλες οι τρέχουσες μορφές ήχου συμβατές με Blu-ray (θα πρέπει να περιλαμβάνουν Dolby Atmos , DTS: X ή οποιαδήποτε νέα μορφή ήχου surround που μπορεί να είναι διαθέσιμη.

Υπάρχουν ακόμα μερικές παρατεταμένες ερωτήσεις που ζήτησα στην προηγούμενη έκθεσή μου για το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί το Ultra HD Blu-ray, αλλά μέχρι στιγμής οι προδιαγραφές φαίνονται πολύ ενθαρρυντικές και σίγουρα θα υπάρξουν περισσότερες εκπλήξεις, ειδικά όσον αφορά στη ροή και την πιθανή συμπερίληψη των δυνατοτήτων αποθήκευσης του σκληρού δίσκου στους νέους παίκτες. Επίσης, ένα επίσημο λογότυπο τόσο για τις απαιτήσεις αδειοδότησης όσο και για τις απαιτήσεις της αγοράς εξακολουθεί να υπάρχει - οπότε μείνετε συντονισμένοι καθώς διατίθενται περισσότερες πληροφορίες.

09 από 16

Το δίκτυο Roku και Dish αναγγέλλει την υποστήριξη 4K - CES 2015

Δικτυακός σταθμός πιάτων και τηλεόραση Sling στο CES 2015. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια στο cheats.info

Το CES δεν αφορά μόνο τα πραγματικά gadgets, αλλά και το περιεχόμενο του ήχου και του βίντεο. Με αυτό το σκεπτικό, δύο σημαντικές ανακοινώσεις έγιναν στο CES σχετικά με μεγαλύτερη πρόσβαση σε περιεχόμενο 4Κ .

Πρώτα, η Roku ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παράσχει υποστήριξη 4K για τους διαθέσιμους παρόχους περιεχομένου μέσω μιας νέας γενιάς των επερχόμενων τηλεοράσεων Ultra HD Smart ( εξοπλισμένων με ROKU) (καμία λέξη ακόμα για ένα Roku Box συμβατό με 4K και χωρίς πρωτότυπες ή προπαρασκευαστικές τηλεοράσεις Roku με 4K ικανότητα δείχνονται.

Επίσης, το Dish Network ανακοίνωσε ότι είναι ο πρώτος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών για την παροχή 4K μέσω μιας νέας γενιάς set-top Receivers / DVRs με την ονομασία του "Joey".

Εκτός από την παράδοση περιεχομένου 4K, η Dish αποκάλυψε επίσης τη νέα συνεργασία της με τη Sling TV για να παρέχει μια υπηρεσία συνεχούς ροής (ανεξάρτητα από την υπηρεσία Satellite Dish) που στοχεύει άμεσα στην Millennial Generation.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσω μιας εφαρμογής συμβατής με πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κουτιών και τηλεοράσεων Roku, της τηλεόρασης Amazon Fire TV και της συσκευής ραδιοφώνου, ορισμένων τηλεοράσεων Samsung Smart TV και άλλων.

Η βασική υπηρεσία θα χρεώνεται στα 20 δολάρια και θα διαθέτει πρόσβαση σε 12 κανάλια, όπως το ABC Family, το Adult Swim, το Cartoon Network, το CNN, το Disney Channel, το ESPN / ESPN2, το TNT, το TBS, το Food Network, το HGTV και το Travel Channel. όπως το κατά παραγγελία περιεχόμενο από τα Maker Studios, ενώ επιπλέον 5 δολάρια το μήνα θα παρέχουν πρόσβαση σε ένα πακέτο Kid Extra, News Extra ή Sports Extra. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δίκτυο πιάτων.

Εμφανίζεται η παραπάνω φωτογραφία είναι μια συλλογή προϊόντων Dish Network, συμπεριλαμβανομένου του νέου 4K Hopper, καθώς και του λογότυπου Sling.

10 από 16

Ομιλητές και Demos του Dolby Atmos στο CES 2015

Ηχεία πρωτοπόρων Dolby Atmos - CES 2015. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια χρήσης στο dany.info

Όσον αφορά τον ήχο, υπήρχαν επίσης πολλά που έπρεπε να δούμε στο CES του 2015. Αρχικά, υπήρξαν διάφορα demos του Dolby Atmos , συμπεριλαμβανομένου ενός από το Onkyo που παρουσίασε την επιλογή ύψους οροφής / surround ηχείου και μία από την Klipsch που έδειξε την επιλογή κατακόρυφου ύψους / surround ηχείου. Και οι δύο επιλογές ήταν αποτελεσματικές για να προσφέρουν νέα εμπειρία στην εμπειρία surround ήχου, αλλά αν έχετε ένα δωμάτιο με επίπεδη οροφή που δεν είναι υπερβολικά υψηλό, η επιλογή κατακόρυφης πυροδότησης είναι σίγουρα η πιο εύκολη εγκατάσταση.

Εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία είναι το σύστημα ηχείων Dolby Atmos που έχει σχεδιαστεί από το Andrew Jones και διαθέτει κατακόρυφους οδηγούς ηχείων για την απόκτηση της γενικής εμπειρίας surround.

Για μια πληρέστερη εξήγηση των επιλογών ρύθμισης ομιλητών Dolby Atmos, διαβάστε τις αναφορές μου: Dolby Atmos - Από τον κινηματογράφο στο οικιακό σας θέατρο , και ο Dolby παίρνει πιο συγκεκριμένα στο Dolby Atmos για Home Theater .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είχα επίσης την ευκαιρία να βρω μια σύντομη επίδειξη της επερχόμενης DTS: X βυθιζόμενης μορφής περιβάλλοντος ήχου, που αποτελείται από ένα δωμάτιο κυλινδρικού σχήματος με όλα τα ηχεία τοποθετημένα στην οροφή. Ωστόσο, δεν υπήρχαν πληροφορίες για καταναλωτικά προϊόντα (ομιλητές, δέκτες) ή συνεργάτες αδειοδότησης. Αναμένεται ότι το DTS θα αποκαλύψει όλα τον Μάρτιο του 2015.

11 από 16

Enclave Audio ασύρματο σύστημα ηχείων 5.1 καναλιών οικιακού κινηματογράφου - CES 2015

Enclave Audio 5.1 καναλιών ασύρματο σύστημα ηχείων. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Το Dolby Atmos δεν ήταν η μόνη είδηση ​​στον ήχο οικιακού κινηματογράφου. Τα άλλα νέα ήταν το ντεμπούτο δύο ενδιαφερόντων ασύρματων συστημάτων ομιλητών οικιακού κινηματογράφου που τηρούν το πρότυπο WiSA. Δεν μιλάω για όλα αυτά τα συστήματα Bluetooth, Playfi και ιδιόκτητα ασύρματα ηχεία που προορίζονται περισσότερο για προσωπική ακρόαση, αλλά πραγματικά αληθινά συστήματα ηχείων 5.1 / 7.1 καναλιών surround που ανήκουν στο σπίτι για χρήση στο θέατρο.

Για να παρασχεθεί κάποιο υπόβαθρο, αυτή η νέα γενιά συστημάτων ηχείων, αντί για σύνδεση με εξωτερικό ενισχυτή ή δέκτη οικιακού κινηματογράφου, για να αποκτήσουν την ηχητική τους ισχύ, κάθε ηχείο (και, φυσικά, το subwoofer) ενσωματώνει το δικό του ενσωματωμένο ενισχυτή (μικρό).

Έτσι, αντί για μεγάλα καλώδια ομιλητών, συνδέετε απλά κάθε ηχείο σε μια πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος (δεν μπορείτε να το πετάξετε) και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε ένα διακόπτη στο πίσω μέρος του ηχείου που λέει σε μια "μονάδα πλήμνης" ποιο κανάλι κάθε ηχείο είναι ανατεθεί.

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης των ηχείων, μια "μονάδα πλήμνης" εντοπίζει όλα τα ηχεία και εκτελεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις ηχείων (διόρθωση δωματίου ή eq). Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε τις συσκευές πηγής στις παρεχόμενες εισόδους AV ή HDMI / DVD player, Media Streamer, καλώδιο / δορυφορικό κουτί, κλπ.) Που παρέχονται στη μονάδα "πλήμνης" και έχετε ρυθμίσει να πηγαίνει - 5.1 ή 7.1 κανάλια ήχου surround (ανάλογα με το σύστημα).

Μέχρι τώρα, το μόνο ασύρματο σύστημα ηχείων που διαθέτουμε ασύρματα home theater προσφέρθηκε από την Bang και Olufsen σε αστρονομική τιμή, αλλά το σύστημα που εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία (The Enclave 5.1 Channel Wireless Speaker System) έχει αρκετή ισχύ εξόδου για συγκρατημένη ρύθμιση οικιακού κινηματογράφου, φέρει προτεινόμενη τιμή περίπου 1.000 $ και θα είναι διαθέσιμη σε προσιτούς αντιπροσώπους, όπως το Best Buy, που αρχίζει το καλοκαίρι του 2015.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το δικτυακό τόπο Enclave Audio

UPDATE 05/04/2016: Το σύστημα Enclave CineHome HD 5.1 Home-Theatre-in-a-Box που κυκλοφόρησε τελικά στις αρχές του 2016: Διαβάστε την κριτική μου - αγοράστε από την Amazon

12 από 16

Τα ηχεία Klipsch εμφανίζονται στο CES 2015

Τα ηχεία Klipsch εμφανίζονται στο C15 του 2015. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ακόμη ματιά σε μερικούς σπουδαίους ομιλητές που παρουσιάστηκαν στο CES, στην παραπάνω φωτογραφία έχουμε και κλασσικά και νέα ηχεία από την Klipsch, τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνολογία των κεραυνών. Στην αριστερή πλευρά υπάρχει ένα πρωτότυπο Klipshorn (μου είπαν ότι ήταν το 13ο που κατασκευάστηκε ποτέ), η La Scala, η Cornwall και η Heresy III, ενώ στη δεξιά πλευρά είναι μια ματιά στα πιο πρόσφατα μεγάφωνα της σειράς Klipsch Reference Series. Τα ηχεία που τοποθετούνται γύρω από την οθόνη της τηλεόρασης είναι λύσεις Dolby Atmos της Klipsch, ενώ τα ηχεία στην άκρα δεξιά αποτελούν μέρος της επικείμενης γραμμής ομιλίας ασύρματης αναμετάδοσης (Read Official Announcement για περισσότερες λεπτομέρειες) της Klipsch.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ότι το Klipschorn στην άκρα αριστερή πλευρά - μπορείτε να έχετε ήχο πλήρωσης χώρου με ισχύ 1 watt (σωστό, μόλις 1 watt!).

13 από 16

Οθόνες Prestige Paradigm - CES 2015

Ομιλητές Paradigm Prestige στο CES 2015. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια χρήσης στο About.com

Εκτός από τους ομιλητές Enclave και Klipsch, είχα την ευκαιρία να ακούσω πολλούς ομιλητές και συστήματα ομιλητών στο CES και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ήταν δύσκολο να επιλέξω ποιες είναι οι καλύτερες. Ωστόσο, μπορώ να το πω αυτό, το Paradigm με βάση το Καναδά κάνει συνεχώς σπουδαίους ομιλητές και οι νέοι ομιλητές Paradigm Prestige ήταν (κατά τη γνώμη μου) οι καλύτεροι ομιλητές Paradigm που έχω ακούσει ποτέ - και το Prestige δεν είναι καν η κορυφαία γραμμή ομιλητών τους.

Στην πραγματικότητα κάθισα και άκουσα αυτούς τους ομιλητές αμέσως μετά την ακρόαση του Martin Logan Neoliths ($ 80.000 ένα ζευγάρι) και εξακολουθούσα να αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος με αυτό που άκουσα από το σύστημα Paradigm Prestige. Αν δεν διαθέτετε 80.000 δολάρια, το Prestige 95F που άκουσα στα 5.000 δολάρια ένα ζευγάρι είναι μια πραγματική συμφωνία.

Εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία είναι μια ματιά σε ολόκληρη τη γραμμή Prestige - Για όλες τις λεπτομέρειες για κάθε ηχείο, ελέγξτε την σελίδα Official Speaker Prestige Speaker.

14 από 16

BenQ Trevolo και Mass Fidelity Core Compact Audio Συστήματα στο CES 2015

Συστήματα συμπαγούς ήχου BenQ Trevolo και Mass Fidelity Core. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Παρόλο που το beat μου είναι home theater, μερικές φορές τρέχω κάτι ασυνήθιστο στην ηχητική σκηνή που προσελκύει την προσοχή μου και το BenQ Trevolo και το Mass Fidelity Core ήταν δύο τέτοια προϊόντα - ο λόγος, και τα δύο αυτά μειωτικά ηχητικά συστήματα έβαλαν πολύ περισσότερο ήχο που εσύ θα περίμενε - και σίγουρα κάτι που δεν περίμενα από την BenQ, που είναι εταιρεία προβολής / προβολής βίντεο.

Πρώτα επάνω, στην αριστερή πλευρά της παραπάνω φωτογραφίας βρίσκεται το Benco Trevolo. Το Trevolo είναι ένα ασύρματο ηχείο με ενσωματωμένα ηλεκτροστατικά ηχεία, σε συνδυασμό με ένα μίνι ενσωματωμένο υπογούφερ, για την παραγωγή ήχου.

Σε ένα μικρό ηχομονωμένο θάλαμο ακρόασης, περίπου τριπλάσιο του μεγέθους ενός παλιού τηλεφωνικού θαλάμου, το Trevolo ακουγόταν φανταστικό για ένα μικρό σύστημα, με εξαιρετική φωνητική σαφήνεια και μεσαίες διαστάσεις. Το μπάσο, αν και περιορισμένο από το μικρό σχήμα, ήταν ακόμα πολύ καλό. Ωστόσο, η ακρόαση σε ένα περίπτερο και η είσοδος σε ένα περιβάλλον στο σπίτι είναι δύο διαφορετικά ζώα, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να μάθετε πότε ο Benq μου στέλνει ένα για επανεξέταση.

Το Trevolo έχει ένα ενδιαφέρον πακέτο χαρακτηριστικών όπως το Bluetooth 4.1 (με aptX), εισόδους Micro USB ψηφιακού ήχου, μια 3.5 αναλογική στερεοφωνική σύνδεση ήχου και ακόμη και μια έξοδο ήχου μέσω αναλογικής γραμμής για σύνδεση σε μεγαλύτερο, ήχου. Επιπλέον, υπάρχει ενσωματωμένο μικρόφωνο θορύβου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με συμβατό smartphone.

Το Trevolo μπορεί να λειτουργεί με την ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία του για 12 ώρες ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετασχηματιστή AC για μεγαλύτερες περιόδους ακρόασης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Trevolo, ανατρέξτε στην Επίσημη Σελίδα Προϊόντος και στο Φύλλο Ειδικών Χαρακτηριστικών . Το Trevolo διατίθεται στην τιμή των 299,00 δολαρίων και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από την ημερομηνία δημοσίευσης αυτής της δημοσίευσης (Ιανουάριος 2015).

Στη συνέχεια, που φαίνεται στα δεξιά, είναι ο Mass Fidelity Core. Αυτό που κάνει αυτό το ασύρματο σύστημα ηχείων είναι ότι παρόλο που είναι πολύ μικρή εμφάνιση (6 x 6 x 4 ίντσες), αυτός ο μικρός τύπος μπορεί να παράγει ένα στερεοφωνικό ηχητικό πεδίο δύο καναλιών που σας κάνει να νομίζετε ότι ακούτε αριστερό και δεξιό ηχείο που απέχουν περίπου 6 πόδια.

Σύμφωνα με τους επαναλήψεις Mass Fidelity, το στερεοφωνικό ηχητικό πεδίο δημιουργείται από συνδυασμούς Wave Field Synthesis και Beam Forming (ήχοι όπως η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στους ψηφιακούς ήχους προβολής της Yamaha). Συνδυάζοντας και τις δύο διαδικασίες, δημιουργείται ένα αποτελεσματικό "Ακουστικό φούσκα" που τοποθετεί τον ακροατή σε ένα χώρο όπου οι ήχοι φαίνεται να προέρχονται από συγκεκριμένα σημεία του ηχείου δύο καναλιών (αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και να έχει εφαρμοστεί σε περιβάλλον ήχο ).

Εκτός από τη μεγάλη εμπειρία ακρόασης, άλλα χαρακτηριστικά του Mass Fidelity Core περιλαμβάνουν:

- 5 Προγραμματισμένοι οδηγοί ηχείων υψηλής απόδοσης.

- Ενδεικτική ισχύς ενισχυτή 120 W (Όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η μέτρηση (1 Khz ή 20Hz / 20kHz δοκιμαστικός τόνος, επίπεδο παραμόρφωσης, RMS, IHF, Peak?).

- Απόκριση συχνότητας: 44Hz-20kHz (επίπεδη, + ή - 3db ή 6db;)

- Bluetooth (aptX - συμβατή επίσης με τις μορφές αρχείων AAC , SBC και a2DP).

- Δυνατότητα δικτύου πολλαπλών δωματίων (μέχρι 9 μονάδες πυρήνα - ζώνη μετάδοσης 5GHz).

- Ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία με χρόνο λειτουργίας 12 ωρών - μπορεί επίσης να αποφορτιστεί από το μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος.

Προβλέψτε τιμολόγηση και διαθεσιμότητα, αλλά εν τω μεταξύ θα πρέπει να ελέγξετε την Κεντρική Σελίδα Προϊόντος Official Fidelity Core Product για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το προϊόν.

15 από 16

Συστήματα ήχου Omni-Directional της Samsung και Archt Audio - CES 2015

Samsung και ArchtOne Omni-Directional Συστήματα Ήχου. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ένα άλλο ενδιαφέρον ενδιαφέρον για την τεχνολογία των ηχείων που παρουσιάστηκε στο C15 του 2015 ήταν τα προϊόντα της Samsung και της Archt Audio που έδωσαν έμφαση στον παντοδυναμικό ήχο.

Με άλλα λόγια, τοποθετήστε τον ακροατή μέσα σε στερεοφωνικό ή ηχητικό πεδίο. Ο περιστροφικός ήχος επιτρέπει στον ακροατή να δοκιμάσει όλο τον ήχο που προέρχεται από την πηγή εξίσου ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στο περιβάλλον ακρόασης.

Αυτή είναι μια μεγάλη ιδέα για εφαρμογές όπως μουσική υπόκρουση ή ακρόαση μουσικής κατά την εκτέλεση καθημερινών εργασιών όπου ο ακροατής δεν έχει την πολυτέλεια να περάσει χρόνο καθισμένος σε ένα γλυκό σημείο στερεοφωνικού ή περιβάλλοντος ήχου αλλά εξακολουθεί να επιθυμεί μια ποιοτική εμπειρία ακρόασης. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο έχουν σχεδιαστεί τα ηχούντα ηχεία, προσφέρονται για κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές εγκατάστασης.

Στην αριστερή πλευρά της παραπάνω φωτογραφίας εμφανίζονται τα ηχούντα κατευθυνόμενα ασύρματα ηχεία από τη Samsung, το WAM7500 και το WAM6500. Και οι δύο μονάδες είναι φορητές, αλλά οι μεγαλύτερες μονάδες WAM7500 (αυτές που είναι κρεμασμένες από τους λαμπτήρες της οροφής και επίσης εμφανίζονται στο πάτωμα και στο τραπέζι) χρειάζονται plug-in δύναμη, αλλά τα μικρότερα WAM6500 (τα μικρότερα που μοιάζουν με φανάρι -διατάκτης χειρισμού) λειτουργούν με μπαταρία (περιλαμβάνεται επαναφορτιζόμενη μπαταρία).

Ο ήχος παράγεται κυρίως μέσω ενός μοναδικού "θερμαντήρα δακτυλίου" στο κάτω μέρος των μονάδων, ενώ το tweeter βρίσκεται στην κορυφή. Ο ήχος προβάλλεται σε ένα πλήρες σχέδιο διασποράς 360 μοιρών.

Και τα δύο προϊόντα είναι συμβατά με το ηχοσύστημα πολυμέσων Shape της Samsung. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα ηχεία, διαβάστε την αναφορά μου πριν από την CES (σύντομα διαθέσιμη διαθεσιμότητα).

Προχωρώντας προς την εικόνα στη δεξιά πλευρά της παραπάνω φωτογραφίας είναι ένα άλλο ομοιοκατευθυνόμενο ασύρματο ηχείο από την Archt Audio, το Archt One. Το Archt One είναι ένα πιο ουσιαστικό σύστημα από το Samsung WAM7500 / 6500. Ο κύριος ήχος (μεσαίες και υψηλές συχνότητες) εξέρχεται από τη μονάδα μέσω ενός πίνακα που βρίσκεται κοντά στην κορυφή, ενώ ένα ενσωματωμένο υπογούφερ διασκορπίζει τον ήχο από τα ανοίγματα που βρίσκονται κοντά στον πυθμένα.

Άλλα χαρακτηριστικά του ArchtOne περιλαμβάνουν: WiFi, Bluetooth και Apple AirPlay συμβατότητα, καθώς και την παροχή εισόδων USB και αναλογικών ήχου για τη φυσική συνδεσιμότητα. Επίσης, εάν επιθυμείτε μια στερεοφωνική ρύθμιση (που σίγουρα θα ακούγεται πιο εντυπωσιακή από την παραδοσιακή στερεοφωνική), μπορείτε να συνδυάσετε δύο Archt One σε διαμόρφωση καναλιού αριστερά / δεξιά.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, παρέχεται μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στο Archt One να συντονίζει την απόδοσή του σε σχέση με το περιβάλλον του δωματίου σας, παρόμοιο με αυτόματα συστήματα ρυθμίσεων ηχείων που παρέχονται σε πολλούς δέκτες οικιακού κινηματογράφου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών προπαραγγελίας, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα Audio Archt.

16 από 16

Η Samsung και η Oculus Virtual Reality στο CES 2015

Samsung Gear VR στο 2015 CES. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εντάξει, έτσι είστε πραγματικός ανεμιστήρας οικιακού κινηματογράφου, αλλά δεν έχετε το χώρο ή τα χρήματα για να δημιουργήσετε ένα "πραγματικό" σύστημα οικιακού κινηματογράφου; Λοιπόν αν έχετε περίπου $ 200 δολάρια και συμβατό smartphone της Samsung Galaxy Note 4, τότε η Samsung και η Oculus έχουν μια λύση για εσάς (GearVR) - το προσωπικό σας θέαμα εικονικής πραγματικότητας.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι να εγκαταστήσετε το Samsung / Oculus App σε ένα συμβατό έξυπνο τηλέφωνο του Galaxy, κλιπ το τηλέφωνο με την οθόνη που βλέπει προς τα μέσα στο κάλυμμα κεφαλής και στη συνέχεια τοποθετήστε τα γυαλιά.

Όταν κάθισα για ένα demo, δεν ήξερα τι να περιμένω - αλλά επειδή είπα στους αντιπροσώπους ότι καλύπτω το home theater, με έκαναν με μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας που με έβαλε μέσα σε κινηματογράφο (σε 3D). Μετά την τοποθέτηση του κεφαλιού όταν γύρισα το κεφάλι μου, μπορούσα να δω τα καθίσματα, το μπαλκόνι, τις έξοδοι, τη σκηνή, τις κουρτίνες και την οθόνη - και έπειτα ένα ρυμουλκούμενο κινηματογράφου εμφανίστηκε στην οθόνη.

Άλλα πράγματα που μου έδειξαν ήταν ένα έργο και μια μπάντα που με έβαλε στη σκηνή με τους χαρακτήρες και τους μουσικούς (όλα σε 3D).

Έτσι λοιπόν, ήμουν, στο περίπτερο της Samsung στο CES, καθισμένος μέσα σε ένα περιβάλλον εικονικής κινηματογραφικής αίθουσας 3D, βλέποντας μια ταινία (ρυμουλκούμενο). Πρέπει να πω, η εμπειρία ήταν πολύ δροσερή - αλλά δεν ξέρω αν θα ήθελα να καθίσετε για δύο ώρες με το κεφάλι. Επίσης, τόσο δροσερό όσο η εμπειρία ήταν, υπήρξε κάποια τραχύτητα στις εικόνες, καθώς και κάποια τρεμούλιασμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GearVR της Samsung - Ανατρέξτε σε δύο ακόμα αναφορές από το New Tech Site

Τι τίτλοι ξεκινούν με το VR του Gear της Samsung;

Η Samsung διαθέτει υπηρεσία παρακολούθησης ταινιών εικονικής πραγματικότητας

Το GearVR της Samsung ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να ολοκληρώσω την εμπειρία μου στο CES και επίσης προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο να τελειώσω την κύρια έκθεση φωτογραφίας μου για το CES 2015.

Ωστόσο, θα έχω επιπλέον άρθρα ως αποτέλεσμα αυτού που είδα και θα επανεξετάσει πολλά από τα προϊόντα που σχετίζονται με το σπίτι θέατρο που παρουσιάστηκαν στο CES, οπότε μείνετε συντονισμένοι όλο το χρόνο για συναρπαστικές πληροφορίες από το Home Theater Site.

Επίσης, σε περίπτωση που τους χάσατε, ελέγξτε την κάλυψη των ανακοινώσεων Pre-CES που έγιναν πριν από την έναρξη του Show:

Η Samsung θα παρουσιάσει νέα ηχεία και ηχητικά μπαρ που λειτουργούν στο 2015 CES

Η LG θα παρουσιάσει επεκταμένη τηλεοπτική γραμμή 4K Ultra HD στο CES 2015

DTS να μετράει τον ήχο Dolby Atmos και Auro 3D με DTS: X

Samsung να δείξει πιο έξυπνες τηλεοράσεις στο CES 2015

Διασημότητες εμφανίζονται στο 2015 CES

Νέες τηλεοράσεις θα λείπουν από το Booth της CES 2015 της Toshiba

Το DVR του Channel Master προσφέρει Up LinearTV στο CES 2015

Αποκάλυψη

Το Περιεχόμενο Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.