Πώς να διορθώσετε μια εφαρμογή Mac που δεν ξεκινάει;

Επιδιόρθωση των δικαιωμάτων αρχείων ή διαγραφή προτιμήσεων μπορεί να βοηθήσει

Ερώτηση: Πώς μπορώ να διορθώσω μια εφαρμογή που δεν ξεκινά;

Κάθε φορά που ξεκινώ το Safari, το εικονίδιο Dock του αναπηδά για μεγάλο χρονικό διάστημα και τελικά σταματά, χωρίς να ανοίξει παράθυρο Safari . Τι συμβαίνει και πώς μπορώ να το διορθώσω;

Απάντηση: Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να συμβεί αυτό, αλλά η πιο πιθανή αιτία, αν τρέχετε το OS X Yosemite ή νωρίτερα, είναι ένα σφάλμα δικαιωμάτων δίσκου. Τα δικαιώματα δίσκου είναι σημαίες που έχουν οριστεί για κάθε στοιχείο στο σύστημα αρχείων. Καθορίζουν αν ένα στοιχείο μπορεί να διαβαστεί, να γραφτεί ή να εκτελεστεί. Οι δικαιώματα δημιουργούνται αρχικά όταν εγκαθιστάτε μια εφαρμογή, όπως το Safari.

Εάν τα δικαιώματα αυτά απομακρυνθούν, μπορούν να εμποδίσουν την ορθή λειτουργία μιας εφαρμογής. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα αναδυόμενο εικονίδιο Dock, όπως αναφέρατε, και μια εφαρμογή που δεν ολοκληρώνει ποτέ την εκκίνηση. Άλλες φορές μια εφαρμογή μπορεί να εμφανίζεται να εκκινεί κανονικά, αλλά στη συνέχεια κάποιο τμήμα της δεν λειτουργεί, συνήθως μια προσθήκη που χρησιμοποιεί η εφαρμογή.

Εκτός από τα δικαιώματα αρχείων, υπάρχει η πιθανότητα τα αρχεία προτιμήσεων εφαρμογών να είναι η πηγή για μια εφαρμογή που ενεργεί ξεχασμένη και δεν ξεκινά ή λειτουργεί σωστά. Δεν έχει σημασία ποια είναι η αιτία, αυτές οι συμβουλές θα πρέπει να σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα.

Επιδιόρθωση ζητημάτων άδειας αρχείων εφαρμογών: OS X Yosemite και νωρίτερα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα κοινό πρόβλημα που εντοπίστηκε στις προηγούμενες εκδόσεις του OS X είναι ότι τα δικαιώματα αρχείων έχουν ρυθμιστεί λανθασμένα. Αυτό μπορεί να συμβεί κάθε φορά που εγκαθιστάτε μια νέα εφαρμογή, ενημερώνετε μια εφαρμογή ή αναβαθμίζετε το αντίγραφο του OS X. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κωδικοποιηθεί εσφαλμένα το πρόγραμμα εγκατάστασης και τα δικαιώματα μιας εφαρμογής να είναι σωστά ρυθμισμένα. Δεν χρειάζεται καν να είναι η ίδια εφαρμογή που ενημερώνεται. Θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε μια νέα εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών και θα μπορούσατε να ορίσετε λάθος τα δικαιώματα σε ένα φάκελο που μοιράστηκε μια άλλη εφαρμογή λανθασμένα, προκαλώντας το φοβερό εικονίδιο σύνδεσης Dock ή μια εφαρμογή που απλώς δεν ξεκίνησε ή δεν δούλευε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε σε αυτήν την κατάσταση είναι να επιδιορθώσετε τις άδειες δίσκου. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ξέρετε τι πρέπει να είναι τα δικαιώματα. ο Mac διατηρεί μια βάση δεδομένων με τα προεπιλεγμένα δικαιώματα για τις περισσότερες εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεκινήσετε το Disk Utility και να εκτελέσετε την επιλογή Repair Disk Permissions. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες σχετικά με το πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό στον οδηγό Πληροφορίες για τα Macs Using Disk Utility για την επιδιόρθωση οδηγών σκληρών δίσκων και δικαιωμάτων δίσκου .

Το άλλο σύνολο δικαιωμάτων αρχείων που θέλετε να ελέγξετε είναι αυτά που σχετίζονται με το λογαριασμό χρήστη σας. Οι ρυθμίσεις του αρχείου λογαριασμού χρήστη συνήθως δεν επηρεάζουν εφαρμογές, όπως το Safari, που είναι αποθηκευμένες στο φάκελο / Applications. Ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές τοποθετούνται στο φάκελο χρήστη, οπότε ο φάκελος χρήστη μπορεί επίσης να περιέχει τα αρχεία προτιμήσεων που χρησιμοποιούνται από μια εφαρμογή.

Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με την επιδιόρθωση των δικαιωμάτων του λογαριασμού χρήστη στη σελίδα Αντιμετώπιση προβλημάτων Mac: Επαναφορά οδηγού δικαιωμάτων λογαριασμού χρήστη .

Επιδιόρθωση ζητημάτων άδειας αρχείων εφαρμογών: OS X El Capitan και αργότερα

Με το OS X El Capitan , η Apple έχει κλείσει τα δικαιώματα του αρχείου συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων που βρίσκονται στο φάκελο / Applications. Ως αποτέλεσμα, τα ζητήματα αδειών αρχείων δεν θα πρέπει πλέον να προκαλούν ανησυχία, καθώς η αιτία για την μη εφαρμογή μιας εφαρμογής. Αυτά είναι τα καλά νέα. τα κακά νέα είναι ότι τώρα θα πρέπει να σκάβετε βαθύτερα για να μάθετε τι προκαλεί το ζήτημα.

Ένα βήμα είναι να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του προγραμματιστή εφαρμογών και να δείτε αν υπάρχουν σημειώσεις σχετικά με τη συμβατότητα με την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε ή με τυχόν γνωστές ασυμβατότητες με άλλες εφαρμογές ή υπηρεσίες που ενδέχεται να χρησιμοποιείτε.

Σε πολλές περιπτώσεις, η ενημέρωση της εφαρμογής που επηρεάζεται μπορεί να θεραπεύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με μια εφαρμογή που δεν λειτουργεί ή δεν λειτουργεί σωστά.

Προσδιορισμός αρχείων προτιμήσεων (οποιαδήποτε έκδοση OS X)

Η άλλη κοινή αιτία μιας εφαρμογής που δεν λειτουργεί είναι ένα διεφθαρμένο αρχείο που χρησιμοποιείται από την εν λόγω εφαρμογή. Σε πολλές περιπτώσεις, ο πιό πιθανός υποψήφιος για ένα διεφθαρμένο αρχείο είναι το αρχείο προτίμησης της εφαρμογής, γνωστό και ως πλέγμα. Τα αρχεία Plist μπορεί να καταστραφούν όταν ο υπολογιστής σας τερματιστεί ή επανεκκινηθεί απροσδόκητα ή μια εφαρμογή παγώνει ή διακόπτεται.

Ευτυχώς, μπορείτε να διαγράψετε ένα κακό αρχείο προτιμήσεων και η εφαρμογή θα δημιουργήσει ένα νέο αρχείο plist που περιέχει όλες τις προεπιλογές της εφαρμογής. Θα χρειαστεί να επαναρυθμίσετε τις προτιμήσεις της εφαρμογής, αλλά είναι πιθανό ότι η διαγραφή του αρχείου προτιμήσεων θα διορθώσει το πρόβλημα.

Εντοπίστε το αρχείο προτιμήσεων της εφαρμογής

Οι περισσότερες εφαρμογές αποθηκεύουν τα αρχεία πλυσίματος σε:

~ / Βιβλιοθήκη / Προτιμήσεις

Ο χαρακτήρας tilde (~) στο όνομα διαδρομής υποδεικνύει τον αρχικό σας φάκελο, οπότε αν κοιτάξατε στον αρχικό σας φάκελο, αναμένετε να δείτε ένα φάκελο που ονομάζεται Βιβλιοθήκη. Δυστυχώς, η Apple αποκρύπτει το φάκελο της Βιβλιοθήκης, ώστε να μην μπορείτε να κάνετε αλλαγές κατά λάθος.

Εντάξει; μπορούμε να εντοπίσουμε τη κρυφή φύση του φακέλου της Βιβλιοθήκης χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις μεθόδους που περιγράφονται στο ακόλουθο άρθρο:

Το OS X αποκρύπτει τον φάκελο της βιβλιοθήκης σας

  1. Πηγαίνετε μπροστά και αποκτήστε πρόσβαση στο φάκελο Βιβλιοθήκη, ακολουθώντας τις οδηγίες στον παραπάνω σύνδεσμο.
  2. Τώρα που βρίσκεστε στο φάκελο Βιβλιοθήκη, ανοίξτε το φάκελο Προτιμήσεις.
  3. Ο φάκελος "Προτιμήσεις" περιέχει όλα τα αρχεία πλυσίματος για κάθε εφαρμογή εγκατεστημένη στο Mac σας. Περιέχει επίσης αρκετά άλλα αρχεία, αλλά τα μόνα που μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που τελειώνουν με .plist.
  4. Το όνομα του αρχείου προτιμήσεων έχει την ακόλουθη μορφή:
    1. com.developer_name.app_name.plist
  5. Αν ψάχνουμε για το αρχείο προτιμήσεων για το Safari, το όνομα του αρχείου θα πρέπει να είναι: com.apple.safari.plist
  6. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο όνομα μετά το πλέγμα. Για παράδειγμα, μπορείτε επίσης να δείτε αρχεία με τα ακόλουθα ονόματα:
    1. com.apple.safari.plist.lockfile ή
    2. com.apple.safari.plist.1yX3ABt
  7. Μας ενδιαφέρει μόνο το αρχείο που τελειώνει με το .plist.
  8. Μόλις εντοπίσετε το σωστό αρχείο πλέγματος, κλείστε την εν λόγω εφαρμογή, εάν εκτελείται.
  9. Σύρετε το αρχείο plist της εφαρμογής στην επιφάνεια εργασίας. αυτό διατηρεί το αρχείο προτιμήσεων αν χρειαστεί να το επαναφέρετε αργότερα.
  10. Επανεκκινήστε την εν λόγω εφαρμογή.

Η εφαρμογή πρέπει τώρα να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα, αν και όλες οι προτιμήσεις της θα είναι στην προεπιλεγμένη κατάσταση. Θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσετε την εφαρμογή για να καλύψετε τις ανάγκες σας, όπως ακριβώς κάνατε αρχικά.

Εάν αυτό δεν διορθώσει το ζήτημα της εφαρμογής που έχετε, μπορείτε να επαναφέρετε το αρχικό αρχείο πλέγματος, βεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν εκτελείται και, στη συνέχεια, σύροντας το αρχικό αρχείο πλινθωμάτων που αποθηκεύσατε στην επιφάνεια εργασίας στον φάκελο Προτιμήσεις.

Όπως αναφέρθηκε, τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που εμποδίζουν μια εφαρμογή να λειτουργεί σωστά είναι τα δικαιώματα αρχείων και τα διεφθαρμένα αρχεία προτιμήσεων. Εάν έχετε δοκιμάσει και τις δύο μεθόδους και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, προτείνω να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή της εφαρμογής και να εξηγήσετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Οι περισσότεροι προγραμματιστές διαθέτουν τμήμα υποστήριξης στον ιστότοπό τους όπου μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια.

Λειτουργία ασφαλείας

Μια τελευταία δοκιμή που μπορείτε να εκτελέσετε είναι να ξεκινήσετε το Mac σας σε ασφαλή λειτουργία. Αυτό το ειδικό περιβάλλον εκκίνησης περιορίζει τα περισσότερα στοιχεία εκκίνησης και περιορίζει το λειτουργικό σύστημα μόνο στη χρήση του βασικού πυρήνα λειτουργικού συστήματος. Εάν μπορείτε να ξεκινήσετε το Mac σας σε ασφαλή λειτουργία και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε την εν λόγω εφαρμογή χωρίς προβλήματα, η πιθανή αιτία δεν είναι δικαιώματα ή αρχεία προτιμήσεων, αλλά μια σύγκρουση με μια άλλη εφαρμογή ή ένα στοιχείο εκκίνησης.