Επίλυση προβλήματος που εξουσιοδοτεί το iTunes να παίζει αγορασμένη μουσική

Πάρτε τη μουσική παίζοντας ξανά

Το iTunes μπορεί να παίξει ένα ευρύ φάσμα αρχείων πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αγοράζετε από το iTunes μουσικό κατάστημα. Τις περισσότερες φορές, αυτή η απρόσκοπτη ικανότητα να παίζεις αγορασμένη μουσική είναι απλά αυτή: απρόσκοπτη. Αλλά μια φορά-λίγο, το iTunes φαίνεται να ξεχνά ότι είστε εξουσιοδοτημένος να παίζετε τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια.

Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, αλλά ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να διορθώσετε όλες αυτές ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό.

Τα συμπτώματα

Μπορείτε να εκκινήσετε το iTunes, και μόλις αρχίσετε να παίζετε ένα τραγούδι, το iTunes σας λέει ότι δεν έχετε εξουσιοδότηση για να το παίξετε. Ίσως ακούτε την αγαπημένη σας λίστα αναπαραγωγής και όταν φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο τραγούδι , εμφανίζεται το μήνυμα "δεν είστε εξουσιοδοτημένος".

Η Προφανής Λύση

Παρόλο που η διακοπή είναι λίγο μπερδεμένη, εξουσιοδοτείτε γρήγορα το Mac σας επιλέγοντας "Εξουσιοδότηση αυτού του υπολογιστή" από το μενού Store στην εφαρμογή iTunes και μετά εισάγοντας το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας. Το πρόβλημα λύνεται, ή έτσι νομίζετε.

Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να παίξετε το ίδιο τραγούδι, θα λάβετε το ίδιο μήνυμα λάθους "δεν είστε εξουσιοδοτημένοι".

Αρκετά ζητήματα μπορούν να προκαλέσουν αυτό το συνεχή βρόχο αιτήσεων για εξουσιοδότηση.

Μουσική που αγοράσατε από διαφορετικό λογαριασμό χρήστη

Για μένα, τουλάχιστον, αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αιτία του ζητήματος της εξουσιοδότησης. Η βιβλιοθήκη του iTunes περιλαμβάνει τραγούδια που έχω αγοράσει, καθώς και τραγούδια που έχουν αγοράσει άλλα μέλη της οικογένειας. Εάν εισαγάγετε το αναγνωριστικό της Apple και τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί, αλλά το τραγούδι εξακολουθεί να ζητά την εξουσιοδότηση, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι αγοράστηκε χρησιμοποιώντας διαφορετικό αναγνωριστικό της Apple.

Ο Mac σας πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένος για κάθε Apple ID που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά της μουσικής που θέλετε να παίξετε. Το πρόβλημα είναι, ίσως να μην θυμάστε τι ID χρησιμοποιήθηκε για ένα συγκεκριμένο τραγούδι. Δεν υπάρχει πρόβλημα: αυτό είναι εύκολο να το μάθετε.

  1. Στο iTunes, επιλέξτε το τραγούδι που ζητά την εξουσιοδότηση και στη συνέχεια επιλέξτε " Λήψη πληροφοριών " από το μενού Αρχείο. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στο τραγούδι και να επιλέξετε "Λήψη πληροφοριών" από το αναδυόμενο μενού.
  2. Στο παράθυρο Λήψη πληροφοριών, επιλέξτε την καρτέλα Σύνοψη ή την καρτέλα Αρχείο (ανάλογα με την έκδοση του iTunes που χρησιμοποιείτε). Αυτή η καρτέλα περιλαμβάνει το όνομα του ατόμου που αγόρασε το τραγούδι, καθώς και το όνομα λογαριασμού (Apple ID) που χρησιμοποίησε το άτομο. Τώρα γνωρίζετε ποιο αναγνωριστικό της Apple θα χρησιμοποιηθεί για την εξουσιοδότηση του τραγουδιού για αναπαραγωγή στο Mac σας. (Θα χρειαστείτε επίσης τον κωδικό πρόσβασης για αυτό το αναγνωριστικό.)

Το αναγνωριστικό της Apple είναι σωστό, αλλά το iTunes εξακολουθεί να απαιτεί εξουσιοδότηση

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε το σωστό αναγνωριστικό της Apple για να επιτρέψετε την αναπαραγωγή μουσικής, ίσως εξακολουθείτε να βλέπετε μια επανειλημμένη αίτηση για εξουσιοδότηση. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν είστε συνδεδεμένοι στο Mac χρησιμοποιώντας ένα απλό λογαριασμό χρήστη, ο οποίος δεν διαθέτει τα σωστά δικαιώματα για να επιτρέψει στο iTunes να ενημερώσει τα εσωτερικά του αρχεία με τις πληροφορίες εξουσιοδότησης.

  1. Αποσυνδεθείτε και, στη συνέχεια, συνδεθείτε ξανά χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό διαχειριστή . Μόλις συνδεθείτε με ένα λογαριασμό διαχειριστή , ξεκινήστε το iTunes, επιλέξτε " Εξουσιοδότηση αυτού του υπολογιστή " από το μενού "Store" και δώστε το κατάλληλο αναγνωριστικό και κωδικό πρόσβασης της Apple .
  2. Αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε ξανά με τον βασικό λογαριασμό χρήστη . Το iTunes θα πρέπει τώρα να μπορεί να παίξει το τραγούδι.

Εάν δεν λειτουργεί ακόμα ...

Αν εξακολουθείτε να έχετε κολλήσει στο αίτημα για βρόχο εξουσιοδότησης, τότε ένα από τα αρχεία που χρησιμοποιεί το iTunes στη διαδικασία εξουσιοδότησης ενδέχεται να έχει καταστραφεί. Η πιο εύκολη λύση είναι να διαγράψετε το αρχείο και στη συνέχεια να εξουσιοδοτήσετε εκ νέου τον Mac σας.

  1. Κλείστε το iTunes, εάν είναι ανοιχτό.
  2. Ο φάκελος που περιέχει τα αρχεία που πρέπει να διαγράψουμε είναι κρυφός και συνήθως δεν μπορεί να το δει το Finder. Προτού μπορέσουμε να διαγράψουμε τον κρυφό φάκελο και τα αρχεία του, πρέπει πρώτα να κάνουμε τα αόρατα αντικείμενα ορατά. Θα βρείτε οδηγίες για το πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό στην προβολή των κρυμμένων φακέλων στο Mac χρησιμοποιώντας τον οδηγό τερματικού . Ακολουθήστε τις οδηγίες στον οδηγό και στη συνέχεια επιστρέψτε εδώ.
  3. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και περιηγηθείτε στο / Users / Shared. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μενού Finder για να μεταβείτε στο φάκελο Shared. Επιλέξτε " Μετάβαση σε φάκελο " από το μενού Μετάβαση και, στη συνέχεια, εισάγετε / Χρήστες / Κοινόχρηστο στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει.
  4. Τώρα θα μπορείτε να δείτε ότι μέσα στον κοινόχρηστο φάκελο υπάρχει ένας φάκελος που ονομάζεται SC Info.
  5. Επιλέξτε το φάκελο SC Πληροφορίες και σύρετέ το στον κάδο απορριμμάτων.
  6. Επανεκκινήστε το iTunes και επιλέξτε "Authorize This Computer" από το μενού Store. Επειδή διαγράψατε το φάκελο SC Info, θα πρέπει να εισαγάγετε αναγνωριστικά της Apple για όλες τις μουσικές που έχετε αγοράσει στο Mac σας.

Πάρα πολλές συσκευές

Ένα τελευταίο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι να έχετε πάρα πολλές συσκευές συνδεδεμένες με ένα αναγνωριστικό της Apple. Το iTunes επιτρέπει έως και 10 συσκευές να μοιράζονται μουσική από τη βιβλιοθήκη του iTunes. Αλλά από τα 10, μόνο πέντε μπορούν να είναι υπολογιστές (Mac ή υπολογιστές που εκτελούν την εφαρμογή iTunes). Εάν έχετε πολλούς υπολογιστές που επιτρέπεται να μοιραστούν, δεν θα μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον, χωρίς πρώτα να καταργήσετε έναν υπολογιστή από τη λίστα.

Να θυμάστε ότι εάν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να έχετε κάτοχο λογαριασμού iTunes, του οποίου η μουσική που προσπαθείτε να μοιραστείτε, θα κάνει τις ακόλουθες αλλαγές στον υπολογιστή του.

Εκκινήστε το iTunes και επιλέξτε Προβολή του λογαριασμού μου από το μενού Λογαριασμός.

Εισαγάγετε τις πληροφορίες της Apple ID όταν ζητήσετε.

Τα στοιχεία του λογαριασμού σας θα εμφανίζονται στο iTunes. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα με τίτλο iTunes στο Cloud.

Κάντε κλικ στο κουμπί Διαχείριση συσκευών.

Στην ενότητα Διαχείριση συσκευών που ανοίγει, μπορείτε να καταργήσετε οποιαδήποτε από τις αναφερόμενες συσκευές.

Αν η συσκευή που θέλετε να καταργήσετε είναι αχνή, αυτό σημαίνει ότι είστε συνδεδεμένοι στο iTunes στη συγκεκριμένη συσκευή. Θα πρέπει πρώτα να αποσυνδεθείτε πριν να σας επιτραπεί να την καταργήσετε από τη λίστα κοινής χρήσης συσκευών.