Τα Προβλήματα Κεραίας iPhone 4 Επεξήχθησαν - και Σταθερά

Επιστροφή στην ημέρα, τα προβλήματα της κεραίας iPhone 4 ήταν ένα καυτό θέμα. Φαινόταν να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για το iPhone και ένα παράδειγμα της αλαζονείας της Apple. Αλλά ήταν; Αυτά τα προβλήματα δεν είναι πάντα καλά κατανοητά - ειδικά επειδή δεν τα βίωσαν όλα τα iPhone 4. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το τι προκαλεί τα προβλήματα, πόσο διαδεδομένα είναι και πώς να τα διορθώσετε.

Τί είναι πρόβλημα?

Λίγο μετά την κυκλοφορία του iPhone 4 , ορισμένοι ιδιοκτήτες διαπίστωσαν ότι το τηλέφωνο έριξε κλήσεις συχνότερα και είχε δυσκολότερο χρόνο να πάρει καλή λήψη κυψελοειδούς σήματος από άλλα μοντέλα iPhone ή ανταγωνιστικά smartphones. Η Apple αρνήθηκε αρχικά ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα, αλλά μετά από συνεχείς κριτικές, η εταιρεία ξεκίνησε τη δική της έρευνα για τις εκθέσεις. Η Apple διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα με το σχεδιασμό της κεραίας του μοντέλου που προκάλεσε αύξηση των κλήσεων.

Τι προκαλεί τα Προβλήματα Κεραίας του iPhone 4;

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που προστέθηκαν στο iPhone 4 ήταν η προσθήκη μιας μακρύτερης κεραίας. Αυτό σχεδιάστηκε, ειρωνικά, για τη βελτίωση της ισχύος και της λήψης του σήματος. Για να συσκευάσει στην μακρύτερη κεραία χωρίς να κάνει το τηλέφωνο πολύ μεγαλύτερο, η Apple σπείρωσε την κεραία σε όλο το τηλέφωνο, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσής της στις κάτω εξωτερικές άκρες της συσκευής.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το iPhone 4 με την κεραία του έχει να κάνει με αυτό που ονομάζεται "γεφύρωση" της κεραίας. Αυτό συμβαίνει όταν ένα χέρι ή ένα δάχτυλο καλύπτει την περιοχή της κεραίας στο πλάι του iPhone . Οι παρεμβολές μεταξύ του σώματός μας και του κυκλώματος της κεραίας μπορούν να προκαλέσουν στο iPhone 4 να χάσει την ισχύ του σήματος (γνωστός και ως "γραμμές λήψης").

Κάθε iPhone 4 αντιμετωπίζει το πρόβλημα;

Όχι. Αυτό είναι ένα από τα περίπλοκα πράγματα για την κατάσταση. Ορισμένες μονάδες iPhone 4 έχουν πληγεί από το σφάλμα, άλλοι δεν είναι. Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας λόγος ή λόγος για τον οποίο επηρεάζονται οι μονάδες. Για να αποκτήσετε μια αίσθηση του πλήρους πεδίου του χτυπήματος-ή-χάσετε φύση του προβλήματος, ελέγξτε την περιεκτική θέση του Engadget, που μελετά δυο δωδεκάδες τεχνολογικούς συγγραφείς για τις εμπειρίες τους.

Αυτό το πρόβλημα είναι μοναδικό για τα iPhones;

Όχι. Έχει μεγάλη προσοχή επειδή το iPhone είναι τόσο δημοφιλές και επιρροής, αλλά πολλά κινητά τηλέφωνα και smartphones βιώνουν κάποια πτώση στη λήψη και την ισχύ του σήματος, αν οι χρήστες τοποθετήσουν τα χέρια τους όπου βρίσκονται οι κεραίες των τηλεφώνων.

Πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα;

Εξαρτάται από το πού είστε, στην πραγματικότητα. Η συναίνεση σχετικά με το πρόβλημα είναι ότι η γεφύρωση της κεραίας προκαλεί μια πτώση της ισχύος του σήματος, αλλά όχι απαραίτητα μια συνολική απώλεια σήματος. Αυτό σημαίνει ότι σε μια περιοχή με πλήρη κάλυψη (και οι πέντε μπάρες, ίσως), θα δείτε κάποια μείωση της ισχύος του σήματος, αλλά συνήθως δεν αρκεί για να περάσετε μια κλήση ή να διακόψετε μια σύνδεση δεδομένων.

Ωστόσο, σε μια περιοχή με ασθενέστερη κάλυψη (μία ή δύο μπάρες, για παράδειγμα), η πτώση της ισχύος του σήματος μπορεί να είναι αρκετή για να προκαλέσει διακοπή μιας κλήσης ή για να αποτρέψει μια σύνδεση δεδομένων.

Πώς να καθορίσει το iPhone 4 Προβλήματα κεραίας

Ευτυχώς, ο τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα της κεραίας του iPhone 4 είναι αρκετά απλός: αποτρέψτε το δάκτυλο ή το χέρι σας από τη γεφύρωση της κεραίας και θα αποτρέψετε την πτώση του σήματος.

Η αρχική απάντηση του Steve Jobs ήταν να πει στους χρήστες να μην κρατούν το τηλέφωνο με αυτόν τον τρόπο, αλλά αυτό προφανώς δεν είναι μια λογική (ή πάντα δυνατή) επιλογή. Τελικά, η εταιρεία ξεχώρισε και καθιέρωσε ένα πρόγραμμα στο οποίο οι χρήστες έλαβαν ελεύθερες περιπτώσεις για να καλύψουν την εκτεθειμένη κεραία και να αποτρέψουν τη γεφύρωση.

Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι πλέον ενεργό, αλλά αν έχετε ένα iPhone 4 και αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να κάνετε το τέχνασμα για να αποκτήσετε μια θήκη που καλύπτει την κεραία και εμποδίζει το σώμα σας να έρθει σε επαφή μαζί του.

Μια εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους είναι να καλύψει την αριστερή κεραία με ένα κομμάτι παχιάς ταινίας ή ταινίας αγωγού για να αποτρέψει την επαφή.

Κάνουν άλλα μοντέλα iPhone το πρόβλημα της κεραίας;

Όχι. Η Apple μάθει το μάθημά της. Όλα τα μοντέλα του iPhone από τα 4 είχαν διαφορετικά σχεδιασμένες κεραίες. Τα προβλήματα πτώσης κλήσεων που σχετίζονται με το σχεδιασμό της κεραίας δεν συνέβησαν ξανά στις συσκευές Apple.