Προβολή κρυφών αρχείων σε παράθυρα διαλόγου Άνοιγμα και αποθήκευση Mac

Ανοίξτε κρυφά αρχεία με ευκολία

Ο Mac σας έχει μερικά μυστικά στο μανίκι του, κρυφά αρχεία και φακέλους που είναι αόρατα για εσάς. Η Apple αποκρύπτει αυτά τα αρχεία και φακέλους για να σας αποτρέψει από τυχαία αλλαγή ή διαγραφή σημαντικών δεδομένων που χρειάζεται ο Mac σας. Ενίοτε πρέπει να δείτε ή να επεξεργαστείτε ένα από αυτά τα κρυφά αρχεία. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να το κάνετε ξανά ορατό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τα αρχεία Mac , αλλά το Terminal μπορεί να είναι λίγο αποθαρρυντικό για τους πρώτους χρήστες. Δεν είναι επίσης πολύ βολικό αν το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε ή να αποθηκεύσετε ένα αρχείο μέσα από μια εφαρμογή.

Η πρόσβαση σε κρυφά αρχεία στο Snow Leopard ή αργότερα είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι σε προηγούμενες εκδόσεις του Mac OS τώρα που τα παράθυρα διαλόγου Άνοιγμα και Αποθήκευση σε οποιαδήποτε εφαρμογή μπορούν να εμφανίσουν κρυφά αρχεία και φακέλους. Τι λέτε αυτό; Δεν βλέπετε μια επιλογή για την εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων στα προαναφερθέντα παράθυρα διαλόγου; Ξέχασα να αναφέρω ότι η επιλογή είναι επίσης κρυμμένη.

Ευτυχώς, υπάρχει τώρα ένα απλό τέχνασμα πληκτρολογίου που επιτρέπει την εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων σε σχεδόν οποιοδήποτε παράθυρο διαλόγου Άνοιγμα ή Αποθήκευση. Το σχεδόν μέρος στην παραπάνω πρόταση υπάρχει επειδή ορισμένες εφαρμογές χρησιμοποιούν τη δική τους έκδοση ενός πλαισίου διαλόγου Άνοιγμα και Αποθήκευση. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή η συμβουλή θα λειτουργήσει. Αλλά για οποιαδήποτε εφαρμογή που χρησιμοποιεί τα API της Apple για την εμφάνιση ενός πλαισίου διαλόγου Άνοιγμα και Αποθήκευση, αυτή η συμβουλή είναι μια κίνηση.

Ωστόσο, προτού φτάσουμε στις σούπερ μυστικές συντομεύσεις πληκτρολογίου, μια λέξη για ένα παράξενο σφάλμα με την εμφάνιση και την απόκρυψη αρχείων σε ένα παράθυρο διαλόγου ανοίγματος ή αποθήκευσης. Η συντόμευση πληκτρολογίου δεν θα λειτουργήσει στη λειτουργία προβολής στήλης Finder στις ακόλουθες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Mac:

Οι υπόλοιπες προβολές του Finder (εικονίδιο, λίστα, κάλυψη ροής) λειτουργούν καλά για την εμφάνιση κρυφών αρχείων στις παραπάνω εκδόσεις του OS X. Όλες οι προβολές του Finder λειτουργούν για την εμφάνιση κρυφών αρχείων σε οποιαδήποτε έκδοση του Mac OS που δεν αναφέρεται παραπάνω.

Προβολή κρυφών αρχείων και φακέλων σε ένα παράθυρο διαλόγου Άνοιγμα ή Αποθήκευση

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε ή να προβάλετε το κρυφό αρχείο.
  2. Από το μενού Αρχείο της εφαρμογής, επιλέξτε Άνοιγμα.
  3. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου Άνοιγμα.
  4. Με το παράθυρο διαλόγου ως το μπροστινό παράθυρο (μπορείτε να κάνετε κλικ μία φορά στο παράθυρο διαλόγου για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται μπροστά), πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα εντολής, μετατόπισης και περιόδου .
  5. Το παράθυρο διαλόγου θα εμφανίσει τώρα κρυφά αρχεία ή φακέλους στα στοιχεία της λίστας του.
  6. Μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ των κρυφών αρχείων και των φακέλων που εμφανίζονται πιέζοντας ξανά τα πλήκτρα εντολής, μετατόπισης και περιόδου.
  7. Μόλις εμφανιστούν τα κρυφά αρχεία και οι φάκελοι στο παράθυρο διαλόγου, μπορείτε να πλοηγηθείτε και να ανοίξετε τα αρχεία όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο αρχείο στο Finder.

Το ίδιο τέχνασμα λειτουργεί επίσης για τα παράθυρα διαλόγου Αποθήκευση και Αποθήκευση ως, αν και ίσως χρειαστεί να αναπτύξετε το παράθυρο διαλόγου για να δείτε την πλήρη προβολή Finder. Μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας το βέλος (προς τα πάνω τριγωνικό προς τα πάνω) στο τέλος του πεδίου Save As.

Κρυφά αρχεία στο OS X El Capitan macOS Σιέρα και Υψηλή Σιέρα

Η σούπερ μυστική συντόμευση πληκτρολογίου για την εμφάνιση κρυφών αρχείων στο παράθυρο διαλόγου Άνοιγμα και Αποθήκευση λειτουργεί πολύ καλά στο El Capitan καθώς και στη MacOS Sierra , ωστόσο υπάρχει μια επιπλέον μικρή λεπτομέρεια. Ορισμένα παράθυρα διαλόγου Άνοιγμα και Αποθήκευση στο El Capitan και αργότερα δεν εμφανίζουν όλα τα εικονίδια για τις προβολές του Finder στη γραμμή εργαλείων του παραθύρου διαλόγου.

Εάν πρέπει να αλλάξετε σε μια διαφορετική προβολή Finder, δοκιμάστε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Sidebar (πρώτο στην αριστερή πλευρά) στη γραμμή εργαλείων. Αυτό θα πρέπει να καταστήσει διαθέσιμα όλα τα εικονίδια προβολής Finder.

Το στοιχείο αόρατου αρχείου

Χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου Άνοιγμα ή αποθήκευση για την προβολή κρυφών αρχείων δεν αλλάζει το αόρατο χαρακτηριστικό των αρχείων. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συντόμευση πληκτρολογίου για να αποθηκεύσετε ένα ορατό αρχείο ως αόρατο, ούτε μπορείτε να ανοίξετε ένα αόρατο αρχείο και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε ως ένα ορατό. Όποια και αν είναι η ιδιότητα προβολής αρχείων, όταν έχει αρχίσει να εργάζεται με το αρχείο, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα παραμείνει το αρχείο.