Πώς να μοιράζεστε αρχεία των Windows 7 με OS X 10.6 (Snow Leopard)

01 από 08

Κοινή χρήση αρχείων: Win 7 και Snow Leopard: Εισαγωγή

Το Win 7 και το Snow Leopard φτάνουν πολύ καλά όταν πρόκειται για κοινή χρήση αρχείων.

Η κοινή χρήση αρχείων μεταξύ ενός υπολογιστή που εκτελεί Windows 7 και ενός υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Mac OS X 10.6 είναι μία από τις πιο απλές διεργασίες κοινής χρήσης μεταξύ των πλατφορμών, κυρίως επειδή οι Windows 7 και Snow Leopard μιλούν το SMB (Server Message Block) στα Windows 7.

Ακόμα καλύτερα, σε αντίθεση με την κοινή χρήση των αρχείων Vista , όπου πρέπει να κάνετε κάποιες προσαρμογές στον τρόπο με τον οποίο τα Vista συνδέονται με τις υπηρεσίες SMB, η κοινή χρήση των αρχείων των Windows 7 είναι σχεδόν μια λειτουργία ποντικιού.

Τι θα χρειαστείτε

02 από 08

Κοινή χρήση αρχείων: Win 7 και Snow Leopard: Ρύθμιση του ονόματος ομάδας εργασίας του Mac

Τα ονόματα των ομάδων εργασίας στο Mac και στον υπολογιστή σας πρέπει να ταιριάζουν για να μοιράζονται αρχεία.

Το Mac και το PC πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ομάδα εργασίας για την κοινή χρήση αρχείων. Τα Windows 7 χρησιμοποιούν ένα προεπιλεγμένο όνομα ομάδας εργασίας του WORKGROUP. Εάν δεν έχετε αλλάξει το όνομα της ομάδας εργασίας στον υπολογιστή με Windows που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυό σας, τότε είστε έτοιμοι να πάτε. Το Mac δημιουργεί επίσης ένα προεπιλεγμένο όνομα ομάδας εργασίας του WORKGROUP για σύνδεση με μηχανές Windows.

Αν έχετε αλλάξει το όνομα της ομάδας εργασίας των Windows, όπως και η σύζυγός μου και εγώ έχουμε κάνει με το δίκτυο του γραφείου μας, τότε θα πρέπει να αλλάξετε το όνομα της ομάδας εργασίας στο Mac σας για να ταιριάξετε.

Αλλάξτε το όνομα ομάδας εργασίας στο Mac σας (Snow Leopard OS X 10.6.x)

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Δίκτυο" στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος".
  3. Επιλέξτε 'Επεξεργασία τοποθεσιών' από το αναπτυσσόμενο μενού Τοποθεσία.
  4. Δημιουργήστε ένα αντίγραφο της τρέχουσας ενεργής τοποθεσίας σας.
    1. Επιλέξτε την ενεργή τοποθεσία σας από τη λίστα στο φύλλο τοποθεσίας. Η ενεργή τοποθεσία συνήθως ονομάζεται Αυτόματο και μπορεί να είναι η μόνη καταχώρηση στο φύλλο.
    2. Κάντε κλικ στο κουμπί αλυσοπρίονου και επιλέξτε "Διπλότυπο τοποθεσίας" από το αναδυόμενο μενού.
    3. Πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα για την τοποθεσία διπλότυπου ή χρησιμοποιήστε το προεπιλεγμένο όνομα, το οποίο είναι "Αυτόματο αντίγραφο".
    4. Κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος".
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους".
  6. Επιλέξτε την καρτέλα 'WINS'.
  7. Στο πεδίο "Ομάδα εργασίας", εισάγετε το ίδιο όνομα ομάδας εργασίας που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί 'OK'.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή".

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή", η σύνδεσή σας στο δίκτυο θα πέσει. Μετά από λίγα λεπτά, η σύνδεσή σας στο δίκτυο θα αποκατασταθεί, με το νέο όνομα ομάδας εργασίας που δημιουργήσατε.

03 του 08

Κοινή χρήση αρχείων: Win 7 και Snow Leopard: Ρύθμιση του ονόματος ομάδας εργασίας του υπολογιστή

Βεβαιωθείτε ότι το όνομα της ομάδας εργασίας των Windows 7 αντιστοιχεί στο όνομα ομάδας εργασίας του Mac.

Το Mac και το PC πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ομάδα εργασίας για την κοινή χρήση αρχείων. Τα Windows 7 χρησιμοποιούν ένα προεπιλεγμένο όνομα ομάδας εργασίας του WORKGROUP. Τα ονόματα των ομάδων εργασίας δεν κάνουν διάκριση πεζών-κεφαλαίων, αλλά τα Windows χρησιμοποιούν πάντα την κεφαλαία μορφή, επομένως θα ακολουθήσουμε και αυτή τη σύμβαση.

Το Mac δημιουργεί επίσης ένα προεπιλεγμένο όνομα ομάδας εργασίας του WORKGROUP, οπότε αν δεν έχετε κάνει αλλαγές στον υπολογιστή με Windows ή Mac, είστε έτοιμοι να πάτε. Εάν πρέπει να αλλάξετε το όνομα της ομάδας εργασίας του υπολογιστή, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για κάθε υπολογιστή με Windows.

Αλλάξτε το όνομα ομάδας εργασίας στον υπολογιστή σας Windows 7

  1. Στο μενού Έναρξη (Start), κάντε δεξιό κλικ στο σύνδεσμο Υπολογιστής (Computer).
  2. Επιλέξτε "Ιδιότητες" από το αναδυόμενο μενού.
  3. Στο παράθυρο Πληροφορίες συστήματος που ανοίγει, κάντε κλικ στο σύνδεσμο 'Αλλαγή ρυθμίσεων' στην κατηγορία 'Ονόματα υπολογιστή, τομέα και ρυθμίσεις ομάδας εργασίας'.
  4. Στο παράθυρο Ιδιότητες συστήματος που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί 'Αλλαγή'. Το κουμπί βρίσκεται δίπλα στη γραμμή κειμένου που αναφέρει "Για να μετονομάσετε αυτόν τον υπολογιστή ή να αλλάξετε τον τομέα ή την ομάδα εργασίας του, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή".
  5. Στο πεδίο "Ομάδα εργασίας", πληκτρολογήστε το όνομα της ομάδας εργασίας. Να θυμάστε ότι τα ονόματα των ομάδων εργασίας πρέπει να ταιριάζουν στον υπολογιστή και στο Mac. Κάντε κλικ στο κουμπί "ΟΚ". Θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου κατάστασης, λέγοντας «Καλώς ορίσατε στην ομάδα εργασίας X», όπου το Χ είναι το όνομα της ομάδας εργασίας που καταχωρίσατε νωρίτερα.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί "OK" στο πλαίσιο διαλόγου κατάστασης.
  7. Θα εμφανιστεί ένα νέο μήνυμα κατάστασης, το οποίο σας λέει ότι πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση αυτού του υπολογιστή για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί "OK" στο πλαίσιο διαλόγου κατάστασης.
  9. Κλείστε το παράθυρο Ιδιότητες συστήματος κάνοντας κλικ στο κουμπί "OK".
  10. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή με Windows.

04 του 08

Κοινή χρήση αρχείων: Win 7 και Snow Leopard: Ενεργοποιήστε την κοινή χρήση αρχείων στον υπολογιστή σας Windows 7

Η περιοχή Ρυθμίσεις κοινής χρήσης για προχωρημένους είναι εκεί που ρυθμίζετε τις επιλογές κοινής χρήσης αρχείων του Win 7.

Υπάρχουν πολλές επιλογές κοινής χρήσης αρχείων με τα Windows 7 . Θα σας δείξουμε πώς να συνδέεστε, χρησιμοποιώντας βασική πρόσβαση επισκεπτών, στους ειδικούς δημόσιους φακέλους που χρησιμοποιούν τα Windows 7. Μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις αργότερα για να ικανοποιήσετε τις συγκεκριμένες ανάγκες σας, αλλά αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Ακολουθεί μια λίστα με το τι κάνει η κάθε επιλογή.

Προστασία με κωδικό πρόσβασης

Η ενεργοποίηση της προστασίας με κωδικό θα σας αναγκάσει να παρέχετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που θα αποκτήσετε πρόσβαση σε φακέλους στον υπολογιστή Windows 7. Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να ταιριάζουν με έναν λογαριασμό χρήστη που είναι κάτοικος στον υπολογιστή Windows 7.

Η σύνδεση με έναν λογαριασμό Windows 7 υπολογιστή σας παρέχει τον ίδιο τύπο πρόσβασης, σαν να κάνατε κάθισμα στο PC των Windows και να συνδεθείτε.

Η απενεργοποίηση της προστασίας με κωδικό πρόσβασης θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε στο τοπικό σας δίκτυο να έχει πρόσβαση στους φακέλους των Windows 7 που θα αναθέσετε αργότερα για κοινή χρήση. Μπορείτε ακόμα να εκχωρήσετε συγκεκριμένα δικαιώματα σε ένα φάκελο, όπως μόνο για ανάγνωση ή ανάγνωση / εγγραφή, αλλά θα εφαρμοστούν σε οποιονδήποτε συνδεθεί στον υπολογιστή σας.

Δημόσιους φακέλους

Οι δημόσιοι φάκελοι είναι ειδικοί φάκελοι βιβλιοθήκης στα Windows 7. Κάθε λογαριασμός χρήστη σε υπολογιστή Windows 7 διαθέτει μια ομάδα δημόσιων φακέλων, μία για κάθε βιβλιοθήκη (έγγραφα, μουσική, εικόνες και βίντεο) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για κοινή χρήση με άλλους δίκτυο.

Η ενεργοποίηση των δημόσιων φακέλων επιτρέπει πρόσβαση σε αυτές τις ειδικές τοποθεσίες από χρήστες του δικτύου. Μπορείτε ακόμα να ορίσετε τα επίπεδα δικαιωμάτων (ανάγνωση ή ανάγνωση / εγγραφή) για κάθε μία.

Η απενεργοποίηση των δημόσιων φακέλων καθιστά αυτές τις ειδικές τοποθεσίες μη διαθέσιμες σε οποιονδήποτε δεν έχει συνδεθεί στον υπολογιστή Windows 7.

Σύνδεση κοινής χρήσης αρχείων

Αυτή η ρύθμιση καθορίζει το επίπεδο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται κατά την κοινή χρήση αρχείων. Μπορείτε να επιλέξετε την κρυπτογράφηση 128-bit (την προεπιλογή), η οποία θα λειτουργήσει καλά με το OS X 10.6 ή μπορείτε να μειώσετε το επίπεδο κρυπτογράφησης σε κρυπτογράφηση 40 ή 56 bit.

Εάν συνδέεστε με το Snow Leopard (OS X 10.6), δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε από το προεπιλεγμένο επίπεδο κρυπτογράφησης 128 bit.

Ενεργοποιήστε τη βασική κοινή χρήση αρχείων στον υπολογιστή σας Windows 7

  1. Επιλέξτε Έναρξη, Πίνακας ελέγχου.
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Προβολή κατάστασης δικτύου και εργασιών" στο Δίκτυο και στο Internet.
  3. Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Αλλαγή ρυθμίσεων προηγμένης κοινής χρήσης".
  4. Θα ανοίξει το παράθυρο ρυθμίσεων κοινής χρήσης κοινής χρήσης.
  5. Ενεργοποιήστε τις παρακάτω επιλογές κάνοντας κλικ στο κατάλληλο κουμπί επιλογής:

05 του 08

Κοινή χρήση αρχείων: Win 7 και Snow Leopard: Κοινή χρήση ενός φακέλου Win 7

Αφού προσθέσετε τον λογαριασμό Guest, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να ορίσετε δικαιώματα.

Τώρα που ο υπολογιστής σας και το Mac μοιράζονται το ίδιο όνομα ομάδας εργασίας και έχετε ενεργοποιήσει την κοινή χρήση αρχείων στον υπολογιστή σας Windows 7, είστε έτοιμοι να μεταβείτε στον υπολογιστή σας Win 7 και να επιλέξετε επιπλέον όλους τους φακέλους (πέρα από τους δημόσιους φακέλους) που θέλετε να μοιραστείτε .

Η κοινή χρήση αρχείων που προστατεύεται από κωδικό πρόσβασης των Windows 7 που ενεργοποιήσαμε στο προηγούμενο βήμα χρησιμοποιεί έναν ειδικό λογαριασμό Guest. Όταν επιλέγετε ένα φάκελο για κοινή χρήση, μπορείτε να εκχωρήσετε δικαιώματα πρόσβασης στον επισκέπτη χρήστη.

Κοινή χρήση αρχείων Windows 7: Κοινή χρήση φακέλου

  1. Στον υπολογιστή σας Windows 7, μεταβείτε στο γονικό φάκελο του φακέλου που θέλετε να μοιραστείτε.
  2. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο που θέλετε να μοιραστείτε.
  3. Επιλέξτε "Κοινή χρήση με, συγκεκριμένα άτομα" από το αναδυόμενο μενού.
  4. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο βέλος στο πεδίο δίπλα στην επιλογή "Προσθήκη" για να επιλέξετε τον λογαριασμό χρήστη Guest.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη".
  6. Ο λογαριασμός Guest θα προστεθεί στη λίστα ατόμων που έχουν πρόσβαση στον φάκελο.
  7. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος στο λογαριασμό Guest για να καθορίσετε τα επίπεδα δικαιωμάτων.
  8. Μπορείτε να επιλέξετε "Ανάγνωση" ή "Ανάγνωση / Σύνταξη".
  9. Κάντε την επιλογή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Κοινή χρήση".
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Τέλος'>
  11. Επαναλάβετε για οποιονδήποτε πρόσθετο φάκελο επιθυμείτε να μοιραστείτε.

06 του 08

Κοινή χρήση αρχείων: Win 7 και Snow Leopard: Χρησιμοποιώντας το Finders Connect to Server Option

Η επιλογή "Σύνδεση με διακομιστή" της Mac σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας Windows 7 χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP.

Με τον υπολογιστή σας Windows 7 ρυθμισμένο να μοιράζεται συγκεκριμένους φακέλους, είστε έτοιμοι να τις έχετε πρόσβαση από το Mac. Υπάρχουν δύο μέθοδοι πρόσβασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. εδώ είναι η πρώτη μέθοδος. (Θα καλύψουμε την άλλη μέθοδο στο επόμενο βήμα.)

Πρόσβαση στα αρχεία κοινόχρηστων αρχείων των Windows χρησιμοποιώντας την επιλογή "Connect to Server" του Finder

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Finder" στο Dock για να βεβαιωθείτε ότι το Finder είναι η πρώτη εφαρμογή.
  2. Από το μενού Finder, επιλέξτε 'Go, Connect to Server.'
  3. Στο παράθυρο "Σύνδεση με διακομιστή", πληκτρολογήστε τη διεύθυνση του διακομιστή με την ακόλουθη μορφή (χωρίς εισαγωγικά και περίοδο): "smb: // διεύθυνση IP του υπολογιστή Windows XP". Για παράδειγμα, εάν η διεύθυνση IP (Internet Protocol) είναι 192.168.1.44, θα εισάγετε τη διεύθυνση του διακομιστή ως: smb: //192.168.1.44.
  4. Εάν δεν γνωρίζετε τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας Windows 7, μπορείτε να το βρείτε μεταβαίνοντας στον υπολογιστή σας των Windows και κάνοντας τα εξής:
    1. Επιλέξτε Έναρξη.
    2. Στο πεδίο "Αναζήτηση προγραμμάτων και αρχείων", πληκτρολογήστε cmd και πατήστε enter / επιστροφή.
    3. Στο παράθυρο εντολών που ανοίγει, πληκτρολογήστε ipconfig στη γραμμή εντολών και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο return / enter.
    4. Θα δείτε τις τρέχουσες πληροφορίες ρύθμισης παραμέτρων IP των Windows 7, συμπεριλαμβανομένης μιας γραμμής με την επωνυμία 'Διεύθυνση IPv4' με τη διεύθυνση IP που εμφανίζεται. Καταγράψτε τη διεύθυνση IP, κλείστε το παράθυρο εντολών και επιστρέψτε στο Mac.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Σύνδεση" στο παράθυρο διαλόγου Σύνδεση με διακομιστή του Mac.
  6. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου, ζητώντας σας να εισαγάγετε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασής σας για να έχετε πρόσβαση στο διακομιστή των Windows 7. Επειδή δημιουργήσαμε κοινή χρήση αρχείων των Windows 7 για να χρησιμοποιήσουμε μόνο ένα σύστημα πρόσβασης επισκεπτών, μπορείτε απλά να επιλέξετε την επιλογή Guest και να κάνετε κλικ στο κουμπί 'Connect'.
  7. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου που θα περιλαμβάνει όλους τους φακέλους από το μηχάνημα των Windows 7 στους οποίους έχετε πρόσβαση. Κάντε κλικ στο φάκελο που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση και πατήστε 'OK'.
  8. Θα ανοίξει ένα παράθυρο Finder και θα εμφανιστεί το περιεχόμενο του επιλεγμένου φακέλου.

07 του 08

Κοινή χρήση αρχείων: Win 7 και Snow Leopard: Χρησιμοποιώντας την πλευρική γραμμή Finders για σύνδεση

Αφού συνδεθείτε με αυτό, το όνομα του υπολογιστή σας των Windows 7 θα εμφανιστεί στην πλαϊνή γραμμή του Mac Finder. Κάνοντας κλικ στο όνομα του υπολογιστή θα εμφανιστούν οι διαθέσιμοι κοινόχρηστοι φάκελοι.

Με τον υπολογιστή σας Windows 7 ρυθμισμένο να μοιράζεται συγκεκριμένους φακέλους, είστε έτοιμοι να αποκτήσετε πρόσβαση στους φακέλους από το Mac. Υπάρχουν δύο μέθοδοι πρόσβασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. εδώ είναι η δεύτερη μέθοδος.

Αποκτήστε πρόσβαση στα κοινά αρχεία των Windows χρησιμοποιώντας την πλευρική γραμμή του παραθύρου του εύρεσης

Μπορείτε να ρυθμίσετε την πλευρική γραμμή του Finder ώστε να εμφανίζει αυτόματα τους διακομιστές και άλλους κοινόχρηστους πόρους δικτύου. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP των Windows 7 ούτε θα πρέπει να συνδεθείτε, καθώς η προεπιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο πρόσβασης των Windows 7 Guest.

Το μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο για να εμφανιστεί ο διακομιστής των Windows 7 στην πλευρική γραμμή του Finder, όσο λίγα λεπτά μετά τη διάθεση του διακομιστή.

Ενεργοποίηση διακομιστών στην πλευρική γραμμή Finder

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Finder" στο Dock για να βεβαιωθείτε ότι το Finder είναι η πρώτη εφαρμογή.
  2. Από το μενού Finder, επιλέξτε "Προτιμήσεις".
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα 'Sidebar'.
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο στοιχείο "Συνδεδεμένοι εξυπηρετητές" στην ενότητα "Κοινόχρηστο".
  5. Κλείστε το παράθυρο Προτιμήσεις Finder.

Χρησιμοποιώντας τους Shared Servers του Sidebar

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Finder" στο Dock για να ανοίξετε ένα παράθυρο Finder.
  2. Στην ενότητα "Κοινόχρηστο" της πλαϊνής γραμμής, ο υπολογιστής σας Windows 7 πρέπει να αναγράφεται με το όνομα του υπολογιστή του.
  3. Κάντε κλικ στο όνομα του υπολογιστή των Windows 7 στην πλαϊνή γραμμή.
  4. Το παράθυρο Finder θα πρέπει να περάσει μια στιγμή λέγοντας 'Σύνδεση' και στη συνέχεια να εμφανίσετε όλους τους φακέλους που έχετε επισημάνει ως κοινόχρηστο στα Windows 7.
  5. Κάντε κλικ σε οποιονδήποτε κοινόχρηστο φάκελο στο παράθυρο Finder για να αποκτήσετε πρόσβαση στα κοινόχρηστα αρχεία που περιέχει.

08 από 08

Κοινή χρήση αρχείων: Win 7 και Snow Leopard: Συμβουλές Finder για την πρόσβαση σε Win 7 φακέλους

Τώρα που έχετε πρόσβαση στα αρχεία των Windows σας, τι γίνεται με μερικές συμβουλές για να συνεργαστείτε μαζί τους;

Εργασία με τα αρχεία των Windows 7