Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα Mac από υπολογιστή με Windows 8

Αποκτήστε πρόσβαση στα δεδομένα του Mac σας με τον γρήγορο τρόπο ή τον εύκολο τρόπο

Τώρα που έχετε ολοκληρώσει όλα τα προηγούμενα βήματα στον οδηγό μας για την κοινή χρήση των αρχείων OS X Mountain Lion με τα Windows 8 , ήρθε η ώρα να τα αποκτήσετε πρόσβαση από τον υπολογιστή Windows 8 .

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι πρόσβασης στα αρχεία Mac. εδώ είναι μερικές από τις ευκολότερες και πιο δημοφιλείς μεθόδους.

Θέση δικτύου Windows 8

Η θέση "Δίκτυο", που είναι διαθέσιμη στον φάκελο "Εξερεύνηση αρχείων", είναι το μέρος που μπορείτε να μεταβείτε όταν θέλετε να εργαστείτε με αρχεία που μοιράζεστε στο δίκτυό σας. Η μέθοδος που χρησιμοποιείτε για να φτάσετε εκεί εξαρτάται από το αν ο υπολογιστής σας Windows 8 χρησιμοποιεί την προβολή επιφάνειας εργασίας ή την προβολή της αρχικής σελίδας. Επειδή θα εργαστούμε πολύ στο δίκτυο, θα σας δείξω πώς να φτάσετε από τα δύο σημεία εκκίνησης. Αργότερα σε αυτόν τον οδηγό, όταν αναφέρω τον τόπο του Δικτύου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μέθοδο είναι κατάλληλη για να φτάσετε εκεί.

Πρόσβαση σε κοινόχρηστα αρχεία με τη χρήση της διεύθυνσης IP του Mac σας

  1. Μεταβείτε στη θέση "Δίκτυο" στην "Εξερεύνηση αρχείων".
  2. Στη γραμμή URL στο επάνω μέρος του παραθύρου "Εξερεύνηση αρχείων", κάντε κλικ στον κενό χώρο στα δεξιά της λέξης " Δίκτυο " (αυτό είναι χωρίς τα εισαγωγικά, φυσικά). Αυτό θα επιλέξει τη λέξη Δίκτυο. Πληκτρολογήστε δύο ανατροπές, ακολουθούμενες από τη διεύθυνση IP του Mac, των οποίων αρχεία θέλετε να έχετε πρόσβαση. Για παράδειγμα, αν η διεύθυνση IP της Mac σας είναι 192.168.1.36, θα πληκτρολογήσετε τα εξής: //192.168.1.36
  3. Πατήστε Enter ή Επιστροφή .
  4. Η διεύθυνση IP που καταχωρίσατε θα εμφανίζεται τώρα στην πλευρική γραμμή του File Explorer, ακριβώς κάτω από το στοιχείο Network. Κάνοντας κλικ στη διεύθυνση IP στην πλαϊνή μπάρα θα εμφανιστούν όλοι οι φάκελοι στο Mac που έχετε ρυθμίσει για κοινή χρήση.
  5. Η χρήση της διεύθυνσης IP για να αποκτήσετε πρόσβαση στους κοινόχρηστους φακέλους των Mac σας είναι ένας γρήγορος τρόπος για την κοινή χρήση αρχείων, αλλά ο υπολογιστής σας Windows 8 δεν θα θυμάται τη διεύθυνση IP μόλις κλείσετε το παράθυρο "Θέσεις δικτύου". Αντί να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση IP, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα δικτύου του Mac σας, το οποίο αναφέρθηκε επίσης όταν ενεργοποιήσατε την κοινή χρήση αρχείων στον Mac σας. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, στη θέση Δικτύου θα εισαγάγετε: // MacName (αντικαταστήστε το MacName με το όνομα δικτύου του Mac σας) .

Φυσικά, αυτό σας αφήνει ακόμα το πρόβλημα να χρειάζεται πάντα να εισάγετε είτε τη διεύθυνση IP είτε το όνομα του Mac σας όταν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε κοινόχρηστα αρχεία. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία Mac χωρίς να εισάγετε πάντα τη διεύθυνση IP ή το όνομα δικτύου του Mac, μπορείτε να προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω μέθοδο.

Πρόσβαση σε κοινόχρηστα αρχεία χρησιμοποιώντας το σύστημα κοινής χρήσης αρχείων των Windows 8

Από προεπιλογή, τα Windows 8 έχουν απενεργοποιημένη κοινή χρήση αρχείων , πράγμα που σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας Windows 8 δεν ελέγχει ενεργά το δίκτυο για κοινόχρηστους πόρους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο τη διεύθυνση IP του Mac ή το όνομα δικτύου κάθε φορά που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κοινόχρηστα αρχεία. Ωστόσο, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία ενεργοποιώντας την κοινή χρήση αρχείων.

  1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων αν δεν είναι ήδη ανοικτή και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο Δικτύου στην πλαϊνή γραμμή. Στο αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Ιδιότητες .
  2. Στο παράθυρο Κέντρου δικτύου και κοινής χρήσης που ανοίγει, κάντε κλικ στο στοιχείο Αλλαγή ρυθμίσεων κοινής χρήσης κοινής χρήσης .
  3. Στο παράθυρο "Ρυθμίσεις κοινής χρήσης κοινής χρήσης", θα δείτε μια λίστα με προφίλ δικτύου που περιλαμβάνουν Ιδιωτικό , Επισκέπτη ή Δημόσιο, Ομάδες Ομάδων και Όλα τα Δίκτυα. Το προφίλ του ιδιωτικού δικτύου είναι πιθανώς ήδη ανοικτό και εμφανίζει τις διαθέσιμες επιλογές κοινής χρήσης. Εάν δεν είναι, μπορείτε να ανοίξετε το προφίλ κάνοντας κλικ στο βέλος στα δεξιά του ονόματος.
  4. Μέσα στο προφίλ Ιδιωτικού δικτύου, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα εξής:
    • Ενεργοποιήστε την Ανακάλυψη Δικτύου.
    • Ενεργοποιήστε την Κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών .
  6. Επιστρέψτε στις θέσεις δικτύου .
  7. Το Mac σας θα πρέπει τώρα να αναφέρεται αυτόματα ως μία από τις τοποθεσίες δικτύου στις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Εάν δεν το βλέπετε, δοκιμάστε να κάνετε κλικ στο κουμπί επαναφόρτωσης στα δεξιά του πεδίου διεύθυνσης URL.

Ο υπολογιστής σας Windows 8 θα πρέπει πλέον να έχει πρόσβαση στους φακέλους του Mac που έχετε επισημάνει για κοινή χρήση.