Το iPad Mini εναντίον του Galaxy Tab 3

Η Apple εναντίον της Samsung σε μια επίδειξη χαρτιού Mini-Sized Tablet

Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στο iPad Mini, είναι δύσκολο να αγνοήσετε την καρτέλα Samsung Galaxy . Οι συσκευές της Samsung είναι από τις καλύτερες πωλήσεις Android με βάση τα δισκία, σημειώνοντας σημαντικά οφέλη το 2013. Το Kindle Fire HDX του Amazon και το Nexus 7 της Google τείνουν να έχουν πολλούς τύπους, αλλά το Galaxy Tab 3 κάνει καλύτερη δουλειά να κερδίζει τις πωλήσεις. Πώς λοιπόν το Galaxy Tab 3 στοιβάζεται ενάντια στο iPad Mini;

Το Samsung Galaxy Tab 3

Το Amazon μπορεί να έχει αναφλέξει την αγορά δισκίων 7 ιντσών με την αρχική Kindle Fire , αλλά το ίδιο το tablet δεν ήταν τίποτα ξεχωριστό. Η πυρκαγιά Kindle ήταν αργή, με περιορισμένη αποθήκευση στην έκδοση των γυμνών οστών και μια μη ευδιάκριτη οθόνη. Το Amazon βελτιώνει την αίσθηση της Kindle Fire, κυκλοφορούν πρόσφατα μια εντυπωσιακή σειρά δισκίων Kindle Fire HDX. Δυστυχώς, η σύνθεση της Samsung από τα δισκία Galaxy Tab διαρκεί περισσότερο από την αρχική Kindle Fire από τα νεότερα μοντέλα.

Είναι εύκολο να εντυπωσιαστείτε με το σχεδιασμό του iPad. Η Apple έχει επικεντρωθεί στην κατασκευή ενός λεπτού, ελαφρού, εύχρηστου και εύχρηστου tablet. Και δείχνει. Σε σύγκριση, το Galaxy Tab αισθάνεται φθηνό και αμήχανο. Ακόμα και η διάταξη των κουμπιών δείχνει έλλειψη χρηστικότητας, με το κουμπί αναστολής ακριβώς πάνω από τα κουμπιά έντασης ήχου, γεγονός που οδηγεί σε κατά λάθος αναστολή της ταμπλέτας όταν θέλετε απλώς να στρέψετε την ένταση.

Ποιο δισκίο είναι κατάλληλο για εσάς;

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι εύκολη, με τη Samsung να σας καθοδηγεί στη δημιουργία ενός προαιρετικού λογαριασμού της Samsung, ενός λογαριασμού Google Play και ακόμη και ενός λογαριασμού Dropbox , κάτι που είναι καλή ιδέα, καθώς ο τρόπος αποθήκευσης του cloud καθιστά εύκολη τη διαδικασία κοινής χρήσης αρχείων μεταξύ συσκευών. Το Galaxy Tab έρχεται επίσης με δύο σελίδες προεπιλεγμένων εφαρμογών, όπως το Flipboard, το Google, δύο προγράμματα περιήγησης ιστού, δύο τρόποι αναπαραγωγής ταινιών, ένα παγκόσμιο ρολόι και μια ξεχωριστή εφαρμογή συναγερμού. Και αν αυτό ακούγεται λίγο φουσκωμένο, είναι. Οι προεπιλεγμένες εφαρμογές τείνουν να είναι λίγο υπερβολικές, με τη Samsung να αναμειγνύεται στις δικές τους εφαρμογές πάνω από τις τυπικές εφαρμογές Android.

Το τελευταίο Galaxy Tab έρχεται σε τρεις γεύσεις: 7 ιντσών, 8 ιντσών και 10,1 ιντσών, με μοντέλα 7 ιντσών και 8 ιντσών που στοχεύουν στο iPad Mini. Το Galaxy Tab 3 7.0 ξεκινά από $ 199 για το μοντέλο Wi-Fi 8 GB, με επιλογές για επέκταση της χωρητικότητας αποθήκευσης στα 32 GB και προσθήκη υποστήριξης 3G ή LTE. Υποστηρίζει επίσης έως και 64 GB εξωτερική αποθήκευση microSD. Το 8-ιντσών Galaxy Tab προσθέτει $ 100 στην τιμή, αλλά περιλαμβάνει επίσης μια οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, καλύτερες κάμερες διπλής όψης και έναν ελαφρώς ταχύτερο επεξεργαστή.

Πόσο καλό είναι λοιπόν το Galaxy Tab 3 στο να είσαι tablet; Αργή και απογοητευτική. Η έκδοση αναφοράς Wi-Fi 7 ιντσών ως μία από τις πιο αργές συσκευές Android, με τις τελευταίες τεχνολογίες Google Nexus 7 και Kindle Fire HDX, διπλώνει εύκολα την ταχύτητα του επεξεργαστή και το τελευταίο iPad Mini ξεπερνώντας ακόμα περισσότερο.

Kindle Fire HDX vs iPad Mini 2 vs Google Nexus 7

Το iPad Mini

Αισθάνεται σχεδόν σαν εξαπάτηση για να συγκρίνετε το iPad Mini με το Galaxy Tab 3. Είτε κοιτάζετε το αρχικό iPad Mini, το οποίο λιανίζει για $ 299, είτε το τελευταίο iPad Mini , το οποίο πηγαίνει για $ 399, θα πάρετε ένα tablet που αισθάνεται καλύτερα στο χέρι σας, έχει πρόσβαση σε περισσότερες εφαρμογές, προσφέρει μεγάλη εμπειρία με πολύ πιο γρήγορο χρόνο απόκρισης σε σχεδόν οτιδήποτε προσπαθείτε να κάνετε με αυτό.

Το iPad Mini 2 είναι ουσιαστικά μια έκδοση 7,9 ιντσών του iPad Mini, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα δισκία στην αγορά. Και ενώ το αρχικό iPad Mini έχει τα κόκαλα ενός iPad 2, εξακολουθεί να τρέχει κύκλους γύρω από το Tab Galaxy.

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το App Store έχει ξεπεράσει ένα εκατομμύριο εφαρμογές, με περίπου 475.000 από αυτές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το iPad. Και το Mini μπορεί να τρέξει το υπόλοιπο σε λειτουργία συμβατότητας iPhone.

Η μία περιοχή στην οποία κυριαρχεί το Galaxy Tab 3 είναι η τιμή. Το μοντέλο των 7 ιντσών λιανικώς διατίθεται για $ 199, με κάποια καταστήματα να το προεξοφλούν κάτω σε $ 169 ή χαμηλότερα. Αλλά ενώ το μοντέλο Wi-Fi 8 GB μπορεί να ακούγεται σαν μια συμφωνία, οι χρήστες ενδέχεται να νιώθουν γρήγορα στενοχωρημένοι. Το λειτουργικό σύστημα Android καταλαμβάνει χώρο 2,7 GB και αφού εστιάσετε στις προεπιλεγμένες εφαρμογές, ο χρήστης έχει λιγότερα από 5 GB χώρου αποθήκευσης. Αυτό σημαίνει ότι είτε θα θέλετε να αναβαθμίσετε μέσω εξωτερικού χώρου αποθήκευσης είτε να χρησιμοποιήσετε το μοντέλο των 16 GB, και τα δύο θα προστεθούν στην τιμή αυτή.

Και ο νικητής είναι...

Πολλές συγκρίσεις έρχονται μακριά χωρίς σαφή νικητή, με μια λίστα των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων που ζυγίζονται από κάθε πλευρά της εξίσωσης. Αυτή δεν είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Το δισκίο της Apple κέρδισε το iPad Mini vs Galaxy Tab 3 αγώνα από TKO στο δεύτερο γύρο. Και αν δεν ήταν για μια υπερ-φθηνή τιμή, η ταμπλέτα της Samsung θα είχε νοκ άουτ μέσα στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα του αγώνα.

Αν θέλετε ένα Tablet Android ...

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τα tablet Android, τα οποία έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το iPad Mini, συμπεριλαμβανομένης μιας ανοιχτής αρχιτεκτονικής και της δυνατότητας να τοποθετούνται widgets στην αρχική οθόνη. Το πρόβλημα είναι ότι το Galaxy Tab 3 της Samsung είναι ένα αργό, ξεπερασμένο δισκίο τυλιγμένο σε ένα φτηνό εξωτερικό με κακές διπλές κάμερες και μια σύγχυση των μεγεθών και των μοντέλων. Η σειρά smartphones της σειράς Galaxy S μπορεί να είναι το κορυφαίο smartphone της Samsung, αλλά η σειρά Galaxy Tab είναι σίγουρα στο κατώτατο σημείο.

Αν ψάχνετε για ένα συμπαγές tablet Android στο εύρος $ 200, το Nexus 7 της Google είναι ένα από τα καλύτερα στην αγορά. Η σειρά Kindle Fire HDX του Amazon συγκρίνεται ευνοϊκά με το Nexus 7 σε τεχνικές προδιαγραφές, αλλά συνδέεται επίσης με το Appstore του Amazon, το οποίο είναι περιορισμένο σε σχέση με το Google Play . Αν θέλετε να πάτε με μια συσκευή Samsung, η κατηγορία των δισκίων Galaxy Note μπορεί να κοστίσει περισσότερο, αλλά αξίζει τον κόπο σε σύγκριση με το Galaxy Tab.

Τα καλύτερα εναλλακτικά iPad