Συμβουλές πριν αγοράσετε ένα Tablet ή Slate PC

Από το λειτουργικό σύστημα στο μέγεθος, εδώ είναι μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

iCarumba ...

Από τότε που η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο δισκίο φιλικό προς τον καταναλωτή το 2010, ο τομέας έχει δημιουργήσει μια σειρά δισκίων σχιστόλιθου από ανταγωνιστικές εταιρείες. Ναι, η λέξη "tablet" δεν αναφέρεται πλέον απλώς σε εξειδικευμένα tablet που έχουν ενεργοποιημένη την επιφάνεια αφής ή σχεδίασης. Αυτές τις μέρες, αναφέρονται κυρίως σε συσκευές τύπου iPad με εύχρηστες διεπαφές για τον μέσο καταναλωτή.

Δεδομένου ότι το τοπίο έχει αλλάξει, οι κανόνες για την αγορά των δισκίων είναι τώρα διαφορετικοί. Σε αυτό το σημείωμα, αυτό το άρθρο θα ασχοληθεί κυρίως με τα tablet των καταναλωτών όπως το iPad της Apple και τους ανταγωνιστές της. Διαβάστε παρακάτω για μια λίστα συμβουλών για ταμπλέτα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Τα μεγάλα τρία

Όταν ψάχνετε για το καλύτερο δισκίο που αγοράζετε , η απόφασή σας βασίζεται σε τρεις παράγοντες: λειτουργικό σύστημα, μέγεθος και λειτουργία. Ανάλογα με το ποιο από τα τρία θεωρείτε πιο σημαντικά, οι κανόνες επιλογής και επιλογής ενός tablet ποικίλλουν. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε μία για να δούμε πού βρίσκονται οι ανάγκες και οι προτιμήσεις σας, εμείς ;.

Λειτουργικό σύστημα

Όταν το iPad ξεκίνησε, βασικά λειτουργούσαν πέντε βασικά λειτουργικά συστήματα δισκέτας: iOS της Apple, Android της Google, Windows της Microsoft, λειτουργικό σύστημα BlackBerry Tablet της RIM και webOS της HP / Palm. Οι χρόνοι μου έχουν αλλάξει. Αυτές τις μέρες, μόνο τρεις από αυτές παραμένουν βιώσιμες. Εάν έχετε ήδη μια προτίμηση ανάμεσα σε iOS, Android ή Windows, τότε η απόφαση γίνεται πολύ πιο εύκολη. Αλλά αν δεν το κάνετε, εδώ είναι μια γρήγορη μείωση για κάθε ένα.

Android: το μωρό της Google, αυτό το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα εξάπλωσης λόγω της ανοικτής προέλευσης φύσης του. Εκτός από τις μάρκες του προϋπολογισμού, είναι επίσης το λειτουργικό σύστημα επιλογής για μερικά από τα καλύτερα δισκία στην αγορά από σταθερά όπως η Samsung, η Lenovo και η γραμμή Kindle Fire της Amazon . Τα πλεονεκτήματα του λειτουργικού συστήματος Android περιλαμβάνουν μεγάλη συμβατότητα με τη σουίτα υπηρεσιών Google (ή "λύσεις") όπως το Gmail, τους Χάρτες Google και τα Έγγραφα Google. Είναι επίσης ένα πιο ανοιχτό σύστημα που είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον και έχει λιγότερους περιορισμούς. Αυτό είναι ένα καλό λειτουργικό σύστημα για τους χάκερ και τους tech savvy λαούς που επιθυμούν να προσαρμόσουν τη διεπαφή τους ή να διασκεδάσουν με το λειτουργικό σύστημα. Είναι επίσης ένα καλό λειτουργικό σύστημα για τους μη καταξιωμένους καταναλωτές που θέλουν μια εναλλακτική λύση στο iPad. Σημειώστε ότι ορισμένα tablet όπως το Kindle Fire χρησιμοποιούν μια προσαρμοσμένη εκδοχή του Android και δεν είναι τόσο ανοιχτές όσο το κανονικό Android.

Παραδείγματα: Amazon Kindle γραμμή , Nexus 7 , Samsung Galaxy Tab 10,1 , Motorola Xoom , LG G-Slate , Samsung Galaxy Tab , Nook Tablet

iOS: Δεδομένου ότι το λειτουργικό σύστημα για το king tablet όταν πρόκειται για share share - το iPad - η δημοτικότητα του iOS της Apple είναι αναμφισβήτητη, αν και έχει αμφισβητηθεί από τη συρρίκνωση των πωλήσεων και του μεριδίου αγοράς πρόσφατα. Είναι αναμφισβήτητα η απλούστερη και πιο εύκολη στη χρήση διεπαφή γύρω. Ενώ περισσότεροι τεχνολογικά καταλαβαίνω λαοί μπορεί να μην αρέσει αυτό, οι μέσοι καταναλωτές και οι μη τεχνικά προσανατολισμένοι λαοί όπως η γιαγιά και ο παππούς θα. Οι άνθρωποι που έχουν ήδη επενδύσει πολύ χρόνο και πόρους στη συλλογή iTunes θα προτιμήσουν επίσης τη συμβατότητα και την ευκολία που παρέχει η iOS. Στη συνέχεια, υπάρχει η επιλογή των εφαρμογών της τέρας της Apple. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν ένα πιο κλειστό σύστημα, γνωστό και ως διαβόητο περιφραγμένο κήπο της Apple. Ακόμα, οι επιχειρηματίες έχουν καταφέρει να κάνουν jailbreak αυτό το κουτάβι.

Παραδείγματα: iPad , iPad 2 , iPad 3 , iPad 4 , iPad Mini , iPad Air

Windows: Αχ, η παλιά γκρι κυρία. Λοιπόν, τουλάχιστον ήταν. Χάρη στη νέα της σειρά επιφανειών tablet, οι καταναλωτές έχουν πλέον πιο σέξι επιλογές για μια πλάκα των Windows, συμπεριλαμβανομένης μιας με μια ελαφρύτερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος ή μια εξαπατημένη έκδοση που τρέχει το πλήρες λειτουργικό σύστημα των Windows. Μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να πουν ότι τα πλήρη Windows σε ένα δισκίο είναι υπερβολικά φουσκωμένα, αλλά για τους χρήστες ενέργειας εν κινήσει, είναι ακόμα ωραίο να έχουμε ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα PC για να δουλέψουμε. Η μεγαλύτερη αντίθετη πλευρά είναι ότι βασικά κάνει ό, τι κάνει ένας υπολογιστής. Από τα Windows 8, η Microsoft άλλαξε επίσης την παλιά εμφάνιση των Windows και υιοθέτησε ένα πιο σύγχρονο σχεδιασμό φιλικό προς τα smartphone και ταμπλέτα.

Παράδειγμα: Επιφάνεια 2 , Πλάκα HP, ExoPC Slate

Μορφή & amp; Λειτουργία

Αν εκτιμάτε τις λειτουργίες σε ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, τότε υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να εξετάσετε. Θα χρησιμοποιείτε το tablet σας για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή; Ενδιαφέρεστε πρωτίστως για παιχνίδια ή ταινίες; Ενδιαφέρεστε περισσότερο για έναν σύντροφο ταξιδιού; Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στις πιθανές ανάγκες που μπορεί να έχετε.

Εφαρμογές: Όταν πρόκειται για μια ποικιλία εφαρμογών ειδικά για tablet, το iOS της Apple βρίσκεται ξεκάθαρα μπροστά από το πακέτο. Προσθέστε τις εφαρμογές για smartphones, ωστόσο, και το Android αρχίζει να μοιάζει με μια βιώσιμη επιλογή. Στην πραγματικότητα, το Android αντιπροσώπευε το 44% των κινητών εφαρμογών που κατεβήχθηκαν παγκοσμίως τον Οκτώβριο του 2011, αποκρύπτοντας το 31% της Apple, σύμφωνα με την ABI Research.

Δεδομένου ότι εξετάζουμε δισκία διαφορετικών μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων μικρότερων, όπως το iPod Touch, τότε θα εξετάσω όλες τις εφαρμογές συλλογικά. Ο αυστηρότερος έλεγχος της Apple για το κατάστημα εφαρμογών της κάνει το περιβάλλον εφαρμογής της να αισθάνεται πιο σταθερό για τους καταναλωτές που επιθυμούν ένα ορισμένο επίπεδο συνέπειας. Το Android, ωστόσο, κλείνει σταθερά το χάσμα, καθώς η Google αρχίζει να επενδύει περισσότερους πόρους στο περιβάλλον εφαρμογών της. Είναι πιο ανοιχτή προσέγγιση, ενώ αισθάνεστε λίγο σαν μια ελεύθερη για όλους συναίσθημα κατά καιρούς, έχει επίσης ως αποτέλεσμα μερικές ενδιαφέρουσες εφαρμογές, όπως οι εξομοιωτές παιχνιδιών βίντεο που δεν απαιτούν από εσάς να jailbreak το τηλέφωνό σας. Έχει επίσης μεγαλύτερο ποσοστό δωρεάν εφαρμογών σε σύγκριση με το iOS.

Μέσα: Όταν πρόκειται για την αναπαραγωγή ψηφιακής μουσικής και ταινιών, πολλά από τα δισκία υψηλού προφίλ κάνουν βασικά μεγάλη δουλειά. Οι λαοί που έχουν όλα τα media μέσα από το iTunes προτιμούν τα δισκία της Apple. Παρόλο που η αδυναμία αναπαραγωγής του Flash παραμένει ένα σημείο κολλήματος για το iPad, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple και το combo iTunes καθιστούν πολύ εύκολη την αγορά τακτικών ταινιών. Η άφιξη του Kindle Fire, αλλάζει αυτή την εξίσωση, ωστόσο, δεδομένου ότι η Amazon προσφέρει ένα όμορφα επιμελημένο κατάστημα επίσης. Οι καταναλωτές ενός πιο ποικίλου φάσματος μέσων, όπως το ιαπωνικό anime, πιθανότατα προτιμούν κάτι σαν το Android. Το λειτουργικό σύστημα της Google παρέχει στους χρήστες περισσότερη ευελιξία στην αναπαραγωγή αρχείων όπως αρχεία MKV χωρίς να χρειάζεται να μετατρέπουν τα βίντεο σε διαφορετική μορφή ή να δουλεύουν ξανά τη συσκευή σας. Υπάρχουν επίσης δωρεάν εφαρμογές Android που σας επιτρέπουν να αναπαράγετε υπότιτλους MKV. Ένα tablet που τρέχει ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα Windows, από την άλλη πλευρά, μπορεί να παίξει σχεδόν τίποτα. Παράλληλα, οι φίλοι της Apple iPad μπορούν να παρακολουθήσουν αρχεία MKV μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών ή περιφερειακών περιφερειακών όπως το Leef iBridge ή το Sandisk iXpand .

Επιχειρήσεις: Για καθαρή επαγγελματική χρήση, ένα πλήρες tablet των Windows παρέχει τα περισσότερα χαρακτηριστικά με τα χέρια κάτω. Λαμβάνετε βασικά ένα φορητό υπολογιστή μαζί σας εν κινήσει. Διαφορετικά, οι νεότερες εφαρμογές καθιστούν τα tablet iPad και Android περισσότερο βιώσιμα για επαγγελματική χρήση, αλλά δεν θα εξακολουθούν να ταιριάζουν με τις επιλογές ενός πλήρους tablet Windows για χρήστες ενέργειας.

Ταξίδι: Δύο παράγοντες είναι σημαντικοί όταν πρόκειται για ένα ταμπλό ταξιδιού. Ένα, βέβαια, είναι πόσο μεγάλο είναι.

Όσον αφορά το μέγεθος, εμφανίζεται ένα πολύ μικρό εύρος από κάτι τόσο μικρό όσο ένα iPod Touch, ένα mid-ranger όπως το Kindle Fire 7 ιντσών και μεγαλύτερες συσκευές όπως το iPad, το Xoom και το TouchPad. Οτιδήποτε κάτω από 7 ίντσες είναι εύκολο να φέρει γύρω, αλλά η μικρότερη οθόνη περιορίζει επίσης την άποψή σας για τα πράγματα όπως το ηλεκτρονικό βιβλίο ανάγνωση ή περιήγηση στο Web. Αντίθετα, τα δισκία που είναι 9,7 ίντσες και μεγαλύτερα προσφέρουν την καλύτερη ακίνητη περιουσία για την ανάγνωση, την περιήγηση και την παρακολούθηση ταινιών, αλλά είναι επίσης λίγο πιο δύσκολο να γλιστρήσει γύρω. Οι 7-inchers μπορούν να ληφθούν εύκολα με το ένα χέρι και να παρέχουν εξαιρετικό συμβιβασμό μεταξύ φορητότητας και ευκολίας προβολής. Ανεξαρτήτως, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τα μεγέθη, ώστε να γνωρίζετε ποιες είναι οι καλύτερες εργασίες για εσάς.

Ο άλλος παράγοντας είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Κάτι σαν iPad, για παράδειγμα, έχει διάρκεια ζωής 10 ωρών μπαταρίας, που μπορεί να σας διαρκέσει μια υπερωκεάνια πτήση.

Jason Hidalgo είναι φορητός εμπειρογνώμονας ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com είναι. Ναι, διασκεδάζει εύκολα. Μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε ακολουθώντας τον στο Twitter @jhidalgo. Διψά για πιο ευαίσθητη καλοσύνη σχιστόλιθου; Ελέγξτε το διανομέα Smartphone και Tablets