Το Facebook Notes δεν υποστηρίζει πλέον HTML, αλλά εξακολουθεί να έχει επιλογές

Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας, αλλά καλύπτουν φωτογραφίες και άλλα χαρακτηριστικά

Μετά τον επανασχεδιασμό του χαρακτηριστικού Notes στα τέλη του 2015, το Facebook δεν υποστηρίζει πλέον την καταχώρηση της HTML απευθείας στις σημειώσεις του. Επιτρέπει όμως κάποια περιορισμένη μορφοποίηση.

Πώς να δημιουργήσετε και να διαμορφώσετε μια σημείωση Facebook

Ο επεξεργαστής σημειώσεων Facebook είναι WYSIWYG - Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που αποκτάτε. Με αυτόν τον επεξεργαστή, μπορείτε να γράψετε τις σημειώσεις σας και να προσθέσετε κάποιες λειτουργίες χωρίς να ανησυχείτε για το HTML.

Για να γράψετε μια νέα σημείωση στο Facebook και να την μορφοποιήσετε:

  1. Μεταβείτε στη σελίδα προφίλ σας στο Facebook και επιλέξτε Σημειώσεις στο αναπτυσσόμενο μενού κάτω από το στοιχείο Περισσότερα .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη σημείωσης στο επάνω μέρος της ενότητας "Σημειώσεις".
  3. Αν θέλετε, κάντε κλικ στην περιοχή στην κορυφή της κενής σημείωσης και προσθέστε μια εικόνα .
  4. Κάντε κλικ όπου η σημείωση λέει " Τίτλος" και αντικαταστήστε την με τον τίτλο σας για τη σημείωση. Ο τίτλος δεν μπορεί να μορφοποιηθεί. Εμφανίζεται στην ίδια γραμματοσειρά και στο ίδιο μέγεθος με το σύμβολο κράτησης θέσης.
  5. Κάντε κλικ στο στοιχείο Write some placeholder και πληκτρολογήστε το κείμενο της σημείωσής σας.
  6. Επισημάνετε μια λέξη ή μια γραμμή του κειμένου για να εφαρμόσετε μορφοποίηση σε αυτό.
  7. Όταν επισημαίνετε μια λέξη ή μόνο ένα μέρος της γραμμής κειμένου , εμφανίζεται ένα μενού πάνω από την επισημασμένη περιοχή. Σε αυτό το μενού μπορείτε να επιλέξετε B για έντονους χαρακτήρες, εγώ για πλάγια γραφή, για μονοσκοπικό τύπο με εμφάνιση κώδικα ή σύμβολο σύνδεσης για προσθήκη συνδέσμου. Εάν προσθέσετε έναν σύνδεσμο, επικολλήστε ή πληκτρολογήστε το στο πλαίσιο που εμφανίζεται.
  8. Αν θέλετε να διαμορφώσετε ολόκληρη τη γραμμή κειμένου , κάντε κλικ στην αρχή της γραμμής και επιλέξτε το σύμβολο παραγράφου που εμφανίζεται. Επιλέξτε H1 ή H2 για να αλλάξετε το μέγεθος της γραμμής κειμένου. Επιλέξτε ένα από τα εικονίδια λίστας για να προσθέσετε κουκκίδες ή αριθμούς. Κάντε κλικ στο σύμβολο μεγάλου εισαγωγέα για να μετατρέψετε το κείμενο σε μορφή και μέγεθος εισαγωγικών.
  1. Για να διαμορφώσετε ταυτόχρονα πολλές γραμμές κειμένου , επισημάνετε τις και μετά κάντε κλικ στο σύμβολο παραγράφου μπροστά σε μία από τις γραμμές. Διαμορφώστε τις γραμμές με τον ίδιο τρόπο που διαμορφώνετε μια μόνο γραμμή.
  2. Επιλέξτε από τις επιλογές Bold , Italic , Monospaced code και Link , οι οποίες είναι διαθέσιμες για ολόκληρες γραμμές κειμένου καθώς και λέξεις.
  3. Επιλέξτε ένα κοινό στο κάτω μέρος της σημείωσης ή κρατήστε το ιδιωτικό και κάντε κλικ στην επιλογή Δημοσίευση .

Εάν δεν είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε τη σημείωσή σας, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση . Μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτό και να την δημοσιεύσετε αργότερα.

Αναθεωρημένη μορφή σημείωσης

Η νέα μορφή σημείωσης είναι καθαρή και ελκυστική με πολύ πιο μοντέρνα εμφάνιση από την παλιά μορφή. Το Facebook έλαβε κάποια κριτική όταν αφαιρέθηκε η δυνατότητα HTML . Η δημοφιλής προσθήκη της μεγάλης φωτογραφίας κάλυψης κέρδισε μερικούς οπαδούς. Η μορφή είναι παρόμοια με την κανονική ενημέρωση κατάστασης. Έχει μια γραμμή, timestamp και μια πιο ευανάγνωστη γραμματοσειρά.