Πώς να επιλέξετε έναν ασφαλή και αποτυχημένο, ισχυρό κωδικό πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Πόσο ασφαλές είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας; Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μη κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να παρακολουθηθούν και να διαβάσουν ελεύθερα, αλλά ένας από τους πρώτους κινδύνους εξακολουθεί να είναι οι άνθρωποι να χτυπούν στο λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .

Η καλύτερη άμυνα σας εναντίον των hacker ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης . Αλλά πώς μπορείτε να κάνετε έναν κωδικό πρόσβασης τόσο δύσκολο να μαντέψει και εύκολο να θυμόμαστε; Τόσο μακρύ και γρήγορο να πληκτρολογήσετε; Εδώ είναι μια στρατηγική για ασφαλή κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μετατρέπει μια απλή πρόταση σε ένα σύνθετο κωδικό πρόσβασης και προσαρμόζει το για την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επίσης.

Επιλέξτε έναν ασφαλή και αποτυχημένο, ισχυρό κωδικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι δύσκολο να σπάσει:

Παράδειγμα ασφαλούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ας πούμε…

Αυτός ο κωδικός πρόσβασης είναι μακρύς και δυσκίνητος για να πληκτρολογήσετε. Ελπίζω, όμως, να πάρετε την ιδέα.

Εναλλακτικός ασφαλής κωδικός πρόσβασης: Μια πρόταση

Εάν η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτρέπει πραγματικά πολύ μακρινούς κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

ως τον κωδικό πρόσβασής σας. Μπορείτε να επιλέξετε τη φράση με την οποία ξεκινήσαμε παραπάνω, βέβαια. Βεβαιωθείτε ότι η πρόταση είναι μοναδική - οι γραμμές από τα δημοφιλή βιβλία ή τους στίχους δεν είναι ιδανικές - και αρκετά μεγάλες - λένε 50 ή 60 χαρακτήρες. Μια μοναδική και οιονεί τυχαία πρόταση σε μια ξένη γλώσσα είναι συνήθως μια καλή επιλογή.

Προσοχή στην κοινωνική μηχανική

Δεν έχει σημασία πόσο έξυπνος και ισχυρός είναι ο κωδικός πρόσβασής σας, ο χάκερ είναι αν το δώσετε μακριά.