Πώς να σχεδιάσετε μια καρδιά αγάπης στο Inkscape Με το εργαλείο Bezier

Αν θέλετε να σχεδιάσετε μια ακριβή και τακτική καρδιά αγάπης για μια Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή για ένα άλλο ρομαντικό έργο τέχνης, αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να το κάνετε χρησιμοποιώντας το Inkscape. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε μια καρδιά αγάπης, αλλά αυτή χρησιμοποιεί το εργαλείο Bezier.

01 από 08

Πώς να σχεδιάσετε μια καρδιά αγάπης στο Inkscape Με το εργαλείο Bezier

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Πολλοί χρήστες βρίσκουν το εργαλείο Bezier λίγο εκφοβιστικό στην αρχή, αλλά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο μόλις μάθετε να το χρησιμοποιείτε. Μια απλή καρδιά αγάπης είναι μια εξαιρετική μορφή για να εξασκηθείτε καθώς είναι τόσο απλή και θα δείτε επίσης πώς μπορείτε να αντιγράψετε στοιχεία για να παράγετε νέα σχήματα.

02 από 08

Προετοιμάστε ένα κενό έγγραφο

Όταν ανοίγετε το Inkscape ανοίγει πάντα ένα κενό έγγραφο για να εργαστείτε, αλλά πριν κάνετε οποιοδήποτε σχέδιο πρέπει να προσθέσετε μια ενιαία κατευθυντήρια γραμμή. Αυτή η γραμμή οδηγού θα σηματοδοτήσει το κάθετο κέντρο της τελειωμένης καρδιάς αγάπης και θα κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

Αν δεν υπάρχουν ορατές κανόνες στην αριστερή και στην κορυφή του παραθύρου, μεταβείτε στην Προβολή > Εμφάνιση / Απόκρυψη > Χάρακες για να τις ενεργοποιήσετε. Τώρα κάντε κλικ στον αριστερό χάρακα και κρατώντας πατημένο το κουμπί του ποντικιού, σύρετε προς τα δεξιά. Θα δείτε ότι σύρετε μια κατακόρυφη κόκκινη γραμμή στη σελίδα και θα πρέπει να αφήσετε τη γραμμή περίπου στο μισό της σελίδας. Μετατρέπεται σε μπλε γραμμή οδήγησης όταν την απελευθερώσετε.

03 του 08

Σχεδιάστε το πρώτο τμήμα

Τώρα μπορείτε να σχεδιάσετε το πρώτο τμήμα της καρδιάς αγάπης.

Επιλέξτε το εργαλείο από την παλέτα εργαλείων και κάντε κλικ μία φορά στη σελίδα σε ένα σημείο περίπου των δύο τρίτων της διαδρομής προς τα πάνω. Τώρα μετακινήστε τον κέρσορα προς τα αριστερά οριζόντια και κάντε ξανά κλικ για να προσθέσετε έναν νέο κόμβο, αλλά μην απελευθερώσετε το κουμπί του ποντικιού. Εάν σύρετε το δρομέα προς τα κάτω, θα δείτε ότι από το κόμβο εμφανίζονται δύο λαβές σύρετε και η γραμμή αρχίζει να καμπυλώνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λαβές πιασίματος για να τροποποιήσετε αργότερα την καμπύλη της καρδιάς.

04 του 08

Σχεδιάστε το δεύτερο τμήμα

Όταν είστε ικανοποιημένοι με την καμπύλη του πρώτου τμήματος, μπορείτε να σχεδιάσετε το δεύτερο τμήμα.

Μετακινήστε το δρομέα προς τα κάτω στη σελίδα και προς την κατεύθυνση του οδηγού. Καθώς το κάνετε, θα δείτε ότι μια κυρτή γραμμή τραβιέται αυτόματα πίσω από τον κέρσορα σας και μπορείτε να κρίνετε τη μορφή του πρώτου μισού της καρδιάς αγάπης εξετάζοντας αυτό. Όταν είστε ικανοποιημένοι με το σχήμα, βεβαιωθείτε ότι ο δρομέας σας είναι τοποθετημένος στη γραμμή οδηγό και κάντε κλικ μία φορά. Εάν μετακινήσετε τον κέρσορα τώρα, θα δείτε ότι εμφανίζεται μια νέα γραμμή πίσω από το δρομέα. Για να απαλλαγείτε από αυτό, απλά πατήστε το πλήκτρο επιστροφής για να σταματήσετε να τραβάτε τη γραμμή.

05 του 08

Βγάλτε το μονοπάτι

Μπορεί να έχετε τραβήξει το τέλειο μισό μιας καρδιάς αγάπης, αλλά αν όχι, μπορείτε να το τσιμπήσετε λίγο σε αυτό το σημείο για να βελτιώσετε την εμφάνισή του.

Αρχικά, επιλέξτε το εργαλείο Επεξεργασία διαδρομών ανά κόμβο και κάντε κλικ στη γραμμή για να το επιλέξετε. Θα δείτε ότι υπάρχουν τρεις κόμβοι που είναι διαθέσιμοι - είναι οι τετράγωνα ή τα διαμάντια στην γραμμή. Μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε αυτά για να τα επανατοποθετήσετε και να αλλάξετε το σχήμα της γραμμής. Εάν κάνετε κλικ στον μεσαίο κόμβο, θα εμφανιστούν δύο λαβές σύρετε και μπορείτε επίσης να τις σύρετε για να αλλάξετε την καμπύλη.

06 του 08

Διπλώστε το μονοπάτι

Για να δημιουργήσετε μια τέλεια συμμετρική καρδιά αγάπης, μπορείτε να αντιγράψετε το μονοπάτι που έχετε σχεδιάσει.

Κάντε κλικ στο εργαλείο επιλογής και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την καμπύλη. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Αρχείο > Διπλότυπο . Αυτό τοποθετεί ένα αντίγραφο της καμπύλης πάνω από το πρωτότυπο έτσι δεν θα δείτε καμία διαφορά. Ωστόσο, εάν μεταβείτε στη γραμμή εργαλείων ελέγχου πάνω από τη σελίδα και κάντε κλικ στο κουμπί Ολίσθηση επιλεγμένων αντικειμένων οριζόντια κουμπί, η νέα διαδρομή θα καταστεί προφανής.

07 του 08

Τοποθετήστε τα μονοπάτια για να κάνετε μια καρδιά αγάπης

Τα δύο καμπύλα μονοπάτια μπορούν να τοποθετηθούν για να κάνουν μια καρδιά αγάπης.

Τοποθετήστε πρώτα την διπλή διαδρομή για να σχηματίσουν μια καρδιά αγάπης, είτε σύροντάς την ή πατώντας το δεξί πλήκτρο βέλους. Πριν διασφαλίσουμε τη σωστή τοποθέτηση των διαδρομών, μπορούμε να τα χρωματίσουμε κόκκινο και να αφαιρέσουμε το περίγραμμα. Μεταβείτε στο Αντικείμενο > Γεμίστε και Περιστρέψτε και κάντε κλικ στην καρτέλα Συμπλήρωση , ακολουθούμενο από το κουμπί Χρώμα επίπεδου . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα RGB και σύρετε τα ρυθμιστικά R και A προς τα δεξιά και τα ρυθμιστικά G και B προς τα αριστερά. Για να καταργήσετε το περίγραμμα, κάντε κλικ στην καρτέλα Paint stroke και έπειτα στο X που βρίσκεται στα αριστερά του πλήκτρου Flat Color .

08 από 08

Ομαδοποιήστε τα μονοπάτια για να ολοκληρώσετε την καρδιά της αγάπης

Τα δύο μονοπάτια μπορούν τώρα να έχουν τις θέσεις τους καλά συντονισμένες και να ομαδοποιούνται για να κάνουν μια ενιαία καρδιά αγάπης.

Εάν η κεντρική γραμμή οδηγός σας εξακολουθεί να είναι ορατή, μεταβείτε στην επιλογή Προβολή > Οδηγοί για να την απενεργοποιήσετε. Επιλέξτε το εργαλείο ζουμ και κάντε κλικ στο κάτω σημείο της καρδιάς αγάπης για να κάνετε μεγέθυνση. Από την οθόνη, θα δείτε ότι έχουμε μεγεθύνσει το 24861% για να γίνει αυτό το βήμα πιο εύκολο. Εάν δεν έχετε τοποθετήσει τέλεια τα δύο μονοπάτια, θα πρέπει να δείτε ότι πρέπει να επανατοποθετήσετε το μισό της καρδιάς έτσι ώστε να μην υπάρχει κενό μεταξύ τους και να ευθυγραμμίζονται σωστά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το εργαλείο επιλογής και να σύρετε ένα από τα μονοπάτια στη θέση του. Όταν είστε ικανοποιημένοι με αυτό, πηγαίνετε στο Object > Group για να δημιουργήσετε ένα μόνο αντικείμενο από τις δύο διαδρομές.