Πώς να αποκτήσετε δωρεάν Internet

Στο σπίτι ή εν κινήσει, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για την πρόσβαση

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε βαριά τιμή για πρόσβαση στο Internet. Με λίγη αναζήτηση και προγραμματισμό, μπορείτε να μειώσετε το κόστος Internet σας στο μηδέν, ή τουλάχιστον πολύ κοντά στο μηδέν. Ξεκινήστε την αναζήτησή σας με αυτή την επιλογή από 5 επιλογές σύνδεσης στο Internet .

Σχεδόν όλες αυτές οι επιλογές θα λειτουργήσουν για να συνδεθείτε από το σπίτι σας ή εν κινήσει. Απλά θυμηθείτε ότι η ευελιξία είναι το κλειδί για την πρόσβαση στο Internet χωρίς κόστος.

Κινητά Hotspots

Κινητό υλικό hotspot. Creative Commons 2.0

Τα κινητά σημεία πρόσβασης σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε ασύρματα δίκτυα δεδομένων και να μοιραστείτε την κυψελοειδή σύνδεση σας με το φορητό υπολογιστή, την επιφάνεια εργασίας ή άλλες υπολογιστικές συσκευές. Τα σχέδια δεδομένων κινητής τηλεφωνίας δεν είναι φθηνά, αλλά εκπληκτικά, υπάρχει τουλάχιστον ένα που είναι δωρεάν.

Το FreedomPop προσφέρει μια σειρά σχεδίων πρόσβασης στο Διαδίκτυο που χρησιμοποιούν ένα κινητό hotspot για να συνδεθούν με το δίκτυο κυψελοειδών δεδομένων τους. Τα σχέδια κυμαίνονται από δωρεάν έως περίπου 75,00 δολάρια το μήνα. Όλα τα σχέδια χρησιμοποιούν το δίκτυο 4G / LTE της FreedomPop και έχουν διάφορα μηνιαία ανώτατα όρια δεδομένων που συνδέονται με αυτά.

Τι μας αρέσει
Το δωρεάν σχέδιο (Basic 500) παρέχει μόνο 500 MB μηνιαίων δεδομένων στο δίκτυό τους 4G μόνο. δεν έχουν πρόσβαση στα δίκτυα 3G ή LTE. Η πρόσβαση στο δίκτυο 4G παρέχεται μέσω ενός hotspot / router που παρέχεται από το FreedomPop. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία Διαδικτύου όπου υπάρχει ένα κυψελοειδές σήμα FreedomPop και δεδομένου ότι το δίκτυο δεδομένων παρέχεται από την Sprint, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να κάνετε μια σύνδεση όπου κι αν βρίσκεστε.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Όταν χτυπάτε 500 MB, πρόσθετες χρεώσεις χρεώνονται αυτόματα στο λογαριασμό σας με το τρέχον ποσοστό $ 0,02 ανά MB. Εάν πρόκειται να υπερβείτε συνήθως το όριο των 500 MB, ένα από τα εναλλακτικά σχέδια του FreedomPop, όπως το σχέδιο 2 GB για $ 19,99, μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Αυτό το σχέδιο παρέχει επίσης πρόσβαση σε όλους τους τύπους δικτύου FreedomPop, συμπεριλαμβανομένων των 3G, 4G και του ταχύτερου LTE.

Υπάρχει μια εφάπαξ χρέωση για το hotspot / router, ξεκινώντας από $ 49.99. Αυτό είναι πραγματικά μια δίκαιη τιμή για το υλικό hotspot, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πρόσθετο κόστος όταν ψάχνετε για μια "δωρεάν" υπηρεσία Διαδικτύου.

Το FreedomPop περιλαμβάνει επίσης ένα δωρεάν μήνα για το σχέδιο δεδομένων των 2 GB, οπότε φροντίστε να αλλάξετε το πρόγραμμά σας δεδομένων στο Basic 500 στο τέλος του πρώτου μήνα, αν ψάχνετε για πραγματικά δωρεάν μηνιαία πρόσβαση στο Internet.

Καλύτερη Χρήση
Το FreedomPop Basic 500 λειτουργεί καλά για όσους απλά πρέπει να ελέγξουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ή να κάνουν μια βασική περιήγηση στο web . Η ταχύτητα εξαρτάται από την ποιότητα της σύνδεσης, αλλά εάν λαμβάνετε ένα ισχυρό σήμα, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο Internet με ταχύτητες μέχρι 10 Mbps.

Παρέχουμε ISP Hotspots Wi-Fi

Το σήμα XFINITY WiFi υποδεικνύει πού εντοπίζονται τα hotspots του ISP. Mike Mozart / Creative Common 2.0

Αν έχετε ήδη έναν παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου , είναι πιθανό να προσφέρει πρόσβαση σε εταιρικά ή συνδεδεμένα hotspot Wi-Fi γύρω από την πόλη και σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτός ο τύπος Wi-Fi hotspot μπορεί να βρεθεί όχι μόνο σε επιχειρήσεις και σε δημόσιους χώρους, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρες κοινότητες ή γειτονιές μπορεί να είναι μέρος του hotspot.

Τι μας αρέσει
Η πρόσβαση γίνεται μέσω μιας τυπικής σύνδεσης Wi-Fi. δεν απαιτείται συνήθως ειδικό υλικό ή λογισμικό. Ενώ οι ταχύτητες σύνδεσης μπορεί να διαφέρουν, είναι σχεδόν πάντα τόσο καλή όσο η μέση ταχύτητα του σχεδίου υπηρεσίας που προσφέρει ένας ISP. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατές ταχύτητες σύνδεσης 10 Mbps έως 100 Mbps (και ακόμη υψηλότερες φορές). Ακόμη καλύτερα, τα περισσότερα από αυτά τα hotspot ISP Wi-Fi δεν επιβάλλουν ανώτατα όρια δεδομένων ή μετράνε το ποσό των δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν για το όριο δεδομένων του λογαριασμού σας, αν έχετε ένα.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Η εύρεση των ενεργητικών σημείων Wi-Fi που παρέχονται από το ISP μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Παρόλο που οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών περιλαμβάνουν κάποιο τύπο εφαρμογής ή χάρτη που εμφανίζει τοποθεσίες, τείνουν να είναι ξεπερασμένοι κατά μερικούς μήνες.

Το άλλο ζήτημα, ειδικά για όσους βρίσκονται στο δρόμο, είναι ότι αν βρεθείτε σε μια τοποθεσία που δεν εξυπηρετείται από τον ISP σας, πιθανότατα δεν θα βρείτε οποιαδήποτε συνδεδεμένα hotspots για δωρεάν χρήση.

Καλύτερη Χρήση
Χρησιμοποιώντας ένα από αυτά τα hotspots είναι καλύτερο για όσους ταξιδεύουν για δουλειά ή για ευχαρίστηση. Η ελεύθερη πρόσβαση είναι πολύ καλύτερη από ό, τι χρεώνει κάποια ξενοδοχεία και η ταχύτητα σύνδεσης είναι συνήθως πολύ υψηλότερη, ώστε να μπορείτε να μεταδώσετε μουσική και ταινίες, να παίξετε παιχνίδια, να περιηγηθείτε στον ιστό ή απλά να ελέγξετε το email σας.

Ελέγξτε αυτά τα hotspot Wi-Fi που παρέχονται από το ISP:

Δημοφιλή Hotspots Wi-Fi

Minneapolis δωρεάν Wi-Fi. Ed Kohler / Creative Commons 2.0

Πολλές πόλεις και κοινότητες δημιουργούν δημόσια διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi που προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Πολλές κοινότητες προσφέρουν δωρεάν εξωτερική δημόσια Wi-Fi παρόμοια με το Wicked Wi-Fi του City of Boston. Αυτός ο τύπος υπηρεσίας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο Internet σε δημόσιες τοποθεσίες γύρω από την πόλη.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, των tablet και των φορητών υπολογιστών, που διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi.

Το Wi-Fi που παρέχεται από το δήμο έχει περιορισμένες τοποθεσίες hotspot καθώς και περιορισμένο εύρος ζώνης, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τη χρήση του Internet. Αλλά για βασική πρόσβαση και χρήση ρουτίνας, τείνουν να λειτουργούν καλά.

Τι μας αρέσει
Είναι δωρεάν. Μόνο αυτό είναι ελκυστικό, αλλά οι περισσότερες πόλεις στοχεύουν σε κοινές περιοχές - δημοφιλή πάρκα, δημόσια αξιοθέατα και κέντρα μεταφοράς - ουσιαστικά, οι τόποι όπου οι επισκέπτες και οι κάτοικοι περνούν τον χρόνο τους στην πόλη, όπου είναι πιθανό να είστε, σε ένα ταξίδι ή στα αξιοθέατα.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Περιορισμένο εύρος ζώνης, περιορισμένες τοποθεσίες και αργή ανάπτυξη νέων δημοτικών hotspots.

Επαγγελματικά Hotspots Wi-Fi

Δωρεάν Wi-Fi στις τοπικές επιχειρήσεις. Geralt / Creative Commons

Πολλές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν το κοινό προσφέρουν πρόσβαση στο Internet, συνήθως μέσω τοπικού δικτύου Wi-Fi. Η McDonald's, η Starbucks και η Walmart είναι παραδείγματα εταιρειών που παρέχουν δωρεάν Wi-Fi. Και δεν είναι μόνο εστιατόρια και παντοπωλεία που προσφέρουν την υπηρεσία. θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία, ιατρεία, νοσοκομεία, κατασκηνώσεις, ακόμα και στάσεις οδικών καθισμάτων προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi.

Η ποιότητα της υπηρεσίας ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό. αυτό περιλαμβάνει την ταχύτητα της υπηρεσίας και το εύρος ζώνης , καθώς και ανώτατα όρια δεδομένων ή χρονικά όρια που μπορεί να ισχύουν.

Η σύνδεση με αυτές τις υπηρεσίες μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο το άνοιγμα των ρυθμίσεων δικτύου και η επιλογή του δωρεάν δικτύου Wi-Fi ή μπορεί να χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ή να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα σύνδεσης για τους επισκέπτες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη. μόλις επιλέξετε την υπηρεσία Wi-Fi στις ρυθμίσεις δικτύου, θα ανοίξει μια ιστοσελίδα με οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ολοκλήρωσης της σύνδεσης. Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστό.

Τι μας αρέσει
Πόσο εύκολο είναι να βρείτε αυτούς τους τύπους hotspots. Μόλις συνδεθείτε, μην ξεχνάτε ότι αναμένεται ότι θα λάβετε μέρος στην παρεχόμενη επιχειρηματική υπηρεσία: να έχετε καφέ, να φάτε για φαγητό ή να παίξετε γκολφ. Αναφέρω ότι το τοπικό γήπεδο γκολφ μας διαθέτει Wi-Fi; Ίσως και η δική σας.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Ορισμένες υπηρεσίες έχουν δύσκολες διαδικασίες σύνδεσης, άλλοι δεν έχουν δει πολλά στον τρόπο συντήρησης, παράγουν νεκρά σημεία στην κάλυψη ή δεν προσφέρουν κανένα είδος υποστήριξης σε περίπτωση που δεν μπορείτε να συνδεθείτε.

Καλύτερη Χρήση
Αυτός ο τύπος σύνδεσης στο Internet είναι ένας καλός τρόπος για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες. Ελέγξτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μάθετε τι συμβαίνει στον κόσμο, ίσως ακόμη και να χαλαρώσετε λίγο και να παρακολουθήσετε μια εκπομπή ροής καθώς περιμένετε για έναν γιατρό που τρέχει αργά.

Δημόσιες Βιβλιοθήκες

Η αίθουσα ανάγνωσης στη δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης. Creative Commons

Έφυγα από τις βιβλιοθήκες για την τελευταία καταχώρηση, όχι επειδή έρχονται τελευταίοι, αλλά επειδή προσφέρουν πολύ περισσότερες από απλές συνδέσεις στο Διαδίκτυο. Μπορούν επίσης να σας παράσχουν έναν υπολογιστή για να χρησιμοποιήσετε και μια πολύ άνετη καρέκλα για να καθίσετε μέσα.

Εκτός από την προσφορά υπολογιστών, οι βιβλιοθήκες γενικά προσφέρουν δωρεάν σύνδεση Wi-Fi για όλους τους επισκέπτες τους.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες Internet της βιβλιοθήκης μπορεί να μην σταματούν με κάθε επίσκεψη στη βιβλιοθήκη. Κάποιοι, όπως η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, θα σας δώσουν ένα κινητό hotspot για χρήση στο σπίτι για να συνδεθείτε στο δωρεάν δίκτυο Wi-Fi της πόλης.

Τι μας αρέσει
Εάν χρειάζεστε ένα μέρος για να κάνετε κάποια έρευνα ή απλά να χαλαρώσετε, είναι δύσκολο να κερδίσετε μια καλά εξοπλισμένη δημόσια βιβλιοθήκη.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Τι δεν θέλει;

Καλύτερη Χρήση
Έρευνα, εργασία, χαλάρωση. οι δημόσιες βιβλιοθήκες τείνουν να έχουν καλά σχεδιασμένα συστήματα Wi-Fi που λειτουργούν καλά για οτιδήποτε χρειάζεται να κάνετε στο Διαδίκτυο.