Οδηγός διαχειριστή συστήματος Linux

Ο MAKEDEV είναι ο προτιμώμενος τρόπος δημιουργίας αρχείων συσκευών που δεν υπάρχουν. Ωστόσο, μερικές φορές το σενάριο MAKEDEV δεν θα γνωρίζει το αρχείο της συσκευής που θέλετε να δημιουργήσετε. Αυτό είναι όπου έρχεται η εντολή mknod. Για να χρησιμοποιήσετε mknod πρέπει να γνωρίζετε τους κύριους και δευτερεύοντες αριθμούς κόμβων για τη συσκευή που θέλετε να δημιουργήσετε. Το αρχείο devices.txt στην τεκμηρίωση πηγής του πυρήνα είναι η κανονική πηγή αυτών των πληροφοριών.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι η εκδοχή του σεναρίου MAKEDEV δεν γνωρίζει τον τρόπο δημιουργίας του αρχείου συσκευής / dev / ttyS0. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε mknod για να το δημιουργήσουμε. Γνωρίζουμε από την εξέταση της συσκευής.txt ότι θα πρέπει να είναι μια συσκευή χαρακτήρων με σημαντικό αριθμό 4 και μικρό αριθμό 64. Γι 'αυτό γνωρίζουμε τώρα όλα όσα χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το αρχείο.

# mknod / dev / ttyS0 c 4 64 # chown root / out / ttyS0 # chmod 0644 / dev / ttyS0 # ls -l / dev / ttyS0 crw- 23 / dev / ttyS0

Όπως μπορείτε να δείτε, απαιτούνται πολλά ακόμα βήματα για τη δημιουργία του αρχείου. Σε αυτό το παράδειγμα, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία που απαιτείται. Είναι απίθανο στο άκρο ότι το αρχείο ttyS0 δεν θα παρέχεται από το σενάριο MAKEDEV , αλλά αρκεί να απεικονιστεί το σημείο.

* Άδεια

* Εισαγωγή στο ευρετήριο του Linux