Τα 9 Best IFTTT Applets για την Alexa

IFTTT Alexa: Συνταγές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον έξυπνο βοηθό στο σπίτι σας

Είτε χρησιμοποιείτε την υπηρεσία προσωπικών βοηθών του Amazon στην Echo , στο iPhone, στο Android ή σε άλλη συμβατή συσκευή, ξέρετε πόσο χρήσιμη είναι η Alexa. Όταν συνδυάζετε τη δύναμη αυτού του ψηφιακού βοηθού με τις συνταγές σκανδάλης και δράσης του IFTTT , η Alexa μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερο χρόνο, άγχος και προσπάθεια. Αφού ενεργοποιήσετε μια μικροεφαρμογή IFTTT, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις δεξιότητες της Alexa για να εκτελέσετε αυτόματα πολλές εργασίες.

Τι είναι το IFTTT και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το IFTTT, το οποίο είναι ένα αρκτικόλεξο για If This , Then That , είναι μια δωρεάν υπηρεσία τρίτου μέρους που αυτοματοποιεί επαναλαμβανόμενες εργασίες με μια ποικιλία συσκευών και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας απλά σενάρια, επίσης γνωστά ως "συνταγές". Μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του IFTTT.

Ξεκινώντας με το IFTTT είναι εύκολο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον ιστότοπο IFTTT (που συνδέθηκε παραπάνω) και κάντε κλικ στην επιλογή Ξεκινώντας . Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με ένα λογαριασμό στο Facebook ή το Google ή να δημιουργήσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης ειδικά για τον ιστότοπο. Αφού γίνει αυτό, σας ζητείται να επιλέξετε τρεις ή περισσότερες συσκευές / υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε συχνά. Αυτές περιλαμβάνουν επιλογές όπως το Android , το Facebook, το Instagram και το Amazon Alexa , καθώς και αρκετές άλλες. Μόλις κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ σε μια σελίδα προτάσεων όπου μπορείτε να περιηγηθείτε σε μικροεφαρμογές IFTTT με βάση τις επιλογές που έχετε επιλέξει. Επιλέξτε ένα που σας αρέσει και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Σημείωση: Ενδέχεται να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τις δυνατότητες IFTTT στο smartphone, τις εφαρμογές σας και άλλες συσκευές, πριν να είναι ενεργοποιημένη μια μικροεφαρμογή. Εάν συμβαίνει αυτό, ο ιστότοπος IFTTT θα σας ειδοποιήσει με οδηγίες σχετικά με τον τρόπο συνέχισης. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να συνεχίσετε να ενεργοποιείτε τη μικροεφαρμογή.

Αφού χρησιμοποιήσετε μια συνταγή IFTTT, ίσως βρείτε τον εαυτό σας να αναζητάτε περισσότερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από αυτές. Αν και υπάρχουν κάποιες περίπλοκες μικροεφαρμογές εκεί έξω και μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας, υπάρχουν πολλές απλές αλλά εύχρηστες συνταγές. Αυτή η λίστα εξαιρετικά χρήσιμων συνταγών IFTTT θα σας βοηθήσει να αυτοματοποιήσετε τις καθημερινές εργασίες, να ελαφρύνετε το φορτίο σας και να διασκεδάσετε επίσης.

Ενεργοποιήστε τα φώτα όταν το συναγερμό σβήσει

Λήψη της μικροεφαρμογής: Ενεργοποιήστε τα φώτα όταν σβήνει ο συναγερμός σας.

Ο συναγερμός σας μπορεί να είναι δυνατός, αλλά το κρεβάτι είναι τόσο άνετο και το δωμάτιό σας είναι ωραίο και σκοτεινό. Η Alexa μπορεί να σας βοηθήσει να σηκωθείτε έγκαιρα ενεργοποιώντας τα φώτα μόλις αρχίσει να ηχεί ο συναγερμός σας.

Τι μας αρέσει

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη τη λειτουργία συναγερμού της Alexa για να σας ξυπνήσει (και θα έπρεπε πραγματικά να είναι, είναι εξαιρετικά εύκολο να ρυθμίσετε και μπορείτε να έχετε ακόμη και μια φωνή διασημότητας που ξυπνάτε), προσθέτοντας αυτό το έξυπνο χαρακτηριστικό των λαμπτήρων είναι ένα snap και βοηθά μπορείτε να νικήσετε την πρωινή υποκίνηση που οδηγεί στην υπερπήδηση.

Τι δεν το κάνουμε

Εάν είστε οπαδός του χτυπήματος του κουμπιού αφύπνισης, αυτά τα επιπλέον 9 λεπτά μπορεί να είναι λίγο λιγότερο ευχάριστα με τα φώτα που φουντώνουν και η ξυπνήστε ξαφνικά με έντονο φωτισμό θα μπορούσε σίγουρα να είναι λίγο τρελό.

Δουλεύει με

Κάνε ένα φλιτζάνι καφέ

Αποκτήστε το applet: Κάντε φλιτζάνι καφέ με τη συσκευή Echo.

Μπορείτε να έχετε ένα φρέσκο, ζεστό δοχείο του Joe που σας περιμένει όταν βγαίνετε από το κρεβάτι αν έχετε ζυθοποιό συνδεδεμένο με Alexa. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε: " Alexa, ενεργοποιήστε το καφέ ", η καφετιέρα σας θα ξεκινήσει.

Τι μας αρέσει

Δεν χρειάζεται να σέρνετε από εκείνο το ωραίο ζεστό σημείο στο κρεβάτι για να φτιάξετε τον καφέ. Αντ 'αυτού, μπορείτε να έχετε έτοιμο να πάει μόλις τα πόδια σας χτυπήσουν στο πάτωμα.

Τι δεν το κάνουμε

Δεν έχουμε (ακόμα!) Βρει μια μικροεφαρμογή που μας θυμίζει να προσθέσουμε το καφέ και το νερό το βράδυ πριν, αν και θα μπορούσατε πιθανώς να δημιουργήσετε ένα. Επίσης, οι καφετιέρες που λειτουργούν με Alexa είναι ακόμα καινούργιες, επομένως δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία από αυτές που είναι διαθέσιμες και εκείνες που κοστίζουν όσο και άλλες καφετιέρες υψηλής ποιότητας.

Δουλεύει με

Βρείτε το τηλέφωνό σας

Αποκτήστε το applet: Πείτε στο Alexa να βρει το τηλέφωνό σας.

Πόσο συχνά ρυθμίζετε το τηλέφωνό σας κάπου ή το χάσετε εν αγνοία τους ανάμεσα στα μαξιλάρια των καναπέδων; Όταν ενεργοποιείτε αυτό το μικροεφαρμογή, θα πρέπει να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και, στη συνέχεια, να δεχτείτε μια τηλεφωνική κλήση από το IFTTT για να πάρετε τον αριθμό PIN. Εισαγάγετε τον αριθμό καρφίτσας και στη συνέχεια επιλέξτε αν θα δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη εντολή ή χρησιμοποιήστε την προεπιλεγμένη εντολή για να ενεργοποιήσετε την ικανότητα.

Εάν χρησιμοποιείτε την προεπιλογή, τότε όταν πρέπει να βρείτε το τηλέφωνό σας, απλά λέτε, " Alexa, ενεργοποιήστε το τηλέφωνο μου " και θα καλέσει το τηλέφωνό σας.

Τι μας αρέσει

Αυτό το applet είναι συμβατό με οποιοδήποτε τύπο τηλεφώνου, από το iPhone , στο Android, στα Windows και πέραν αυτού, καθώς λειτουργεί απλά τηλεφωνώντας στο τηλέφωνό σας.

Τι δεν το κάνουμε

Εάν έχετε το τηλέφωνό σας να δονείται, ίσως να μην μπορείτε να ακούσετε το buzz του που δονείται από τα βάθη των επίπλων σαλόνι. Και αν το τηλέφωνο είναι αθόρυβο, δεν θα κουδουνίσει καθόλου, αν και υπάρχει και μια μικροσκοπική συσκευή για να σιωπά το τηλέφωνό σας, αυτό είναι κοινό πρόβλημα για εσάς.

Δουλεύει με

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία

Αποκτήστε το applet: Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του θερμοστάτη σας Nest.

Ένας έξυπνος θερμοστάτης, όπως το Nest , συνδέεται με το έξυπνο οικιακό σας δίκτυο και μπορεί να προγραμματιστεί για αυτόματη προσαρμογή σε ένα πρόγραμμα που ορίζετε. Αλλά τι γίνεται αν είναι ακόμα πολύ ζεστό ή δεν είναι αρκετά ζεστό; Με αυτό το applet, το μόνο που έχετε να πείτε είναι " Alexa, ενεργοποιήστε το Nest στο 72 " (ή δημιουργήστε μια προσαρμοσμένη φράση ενεργοποίησης) και η Alexa θα ρυθμίσει τον θερμοστάτη σας.

Τι μας αρέσει

Μπορείτε να ρυθμίσετε μία ή περισσότερες προσαρμοσμένες φράσεις, οπότε η γρήγορη ρύθμιση του τέλειου χρόνου είναι μια αύρα, ανεξάρτητα από το πόσο ζεστό ή κρύο μπορεί να είναι έξω.

Τι δεν το κάνουμε

Ανάλογα με το αν ο θερμοστάτης σας έχει ρυθμιστεί στη λειτουργία Θερμότητας ή Ψύξης, είναι πιθανό να μην έχετε το αποτέλεσμα που ελπίζατε.

Δουλεύει με

Παύση του Διαδικτύου του Παιδιού σας

Αποκτήστε τη μικροεφαρμογή: Αφήστε την Alexa να διακόψει την πρόσβαση στο διαδίκτυο του παιδιού σας.

Εργασία στο σπίτι, δουλειές ή δείπνο; Εάν έχετε επίσης τη συσκευή Circle with Disney και την εφαρμογή, μπορείτε να περιορίσετε την ώρα της οθόνης του παιδιού σας απλώς λέγοντας " Alexa, παύση ενεργοποίησης [όνομα παιδιού] " . Ο κύκλος θα κλείσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για τη συσκευή του ατόμου.

Τι μας αρέσει

Αν έχετε κάποιον Κύκλο με έξυπνη συσκευή και εφαρμογή της Disney, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε επιπλέον λογισμικό για να ρυθμίσετε αυτό το applet και η παύση της πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι ένας σίγουρος τρόπος για να πάρετε την προσοχή του παιδιού σας.

Τι δεν το κάνουμε

Εάν τα παιδιά σας είναι αρκετά καταλαβαίνω, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια άλλη μικροεφαρμογή IFTTT για να αποσυνδέσουν το διαδίκτυο (ή ακόμα και να μπλοκάρουν τα δικά σας!).

Δουλεύει με

Αποστολή της λίστας αγορών σας στο τηλέφωνό σας

Αποκτήστε τη μικροεφαρμογή: Στείλτε τη λίστα αγορών σας στο τηλέφωνό σας.

Βγαίνετε στο σπίτι σας και αποφασίζετε να σταματήσετε στο κατάστημα για να παραλάβετε τα στοιχεία που χρειάζεστε όταν συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε τη λίστα σας. Χάρη στην IFTTT, η Alexa μπορεί να σας στείλει τη λίστα αγορών σας ως μήνυμα κειμένου, ώστε να μην χρειάζεται να ψωνίζετε ανά μνήμη.

Τι μας αρέσει

Η δημιουργία μιας λίστας αγορών με την Alexa είναι τόσο απλή όσο λέει πράγματα όπως "Alexa, πρέπει να αγοράσω γάλα" ή "Alexa, προσθέστε σαμπουάν στη λίστα αγορών μου", οπότε δεν χρειάζεται να θυμάστε να γράφετε τα στοιχεία κάτω. Με αυτό το applet, δεν χρειάζεται να θυμάστε να έχετε μαζί σας μια λίστα.

Τι δεν το κάνουμε

Αυτό λειτουργεί μόνο αν έχετε ένα τηλέφωνο Android και χρησιμοποιήσατε την Alexa για να δημιουργήσετε τη λίστα ψώνια σας.

Δουλεύει με

Φωτισμοί αναβοσβήνουν όταν ξεκινά ένας χρονοδιακόπτης

Αποκτήστε το applet: Κάντε τις λυχνίες να αναβοσβήνουν όταν σβήσει ο χρονοδιακόπτης Alexa.

Θέλετε να ακούσετε ένα ηχητικό βιβλίο, ενώ το τσάι σας πασπαλίζει ή βράζει έξω, ενώ το κέικ σας ψήνει; Με αυτήν τη μικροεφαρμογή, τα φώτα της Hue της Philips αναβοσβήνουν με μπλε χρώμα όταν σβήσει ο χρονοδιακόπτης Alexa. Αφήστε τα ακουστικά μέσα. Δεν θα χάσετε το χρονοδιακόπτη.

Τι μας αρέσει

Η σύνδεση των λυχνιών Philips Hue στο IFTTT διαρκεί μόνο ένα λεπτό και μπορείτε να ρυθμίσετε τους χρονοδιακόπτες για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα με ένα απλό, "Alexa, ορίστε ένα χρονόμετρο για X λεπτά".

Τι δεν το κάνουμε

Το μπλε είναι η μόνη επιλογή, η οποία μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αισθητή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δουλεύει με

Κλείδωμα τη νύχτα

Πάρτε το applet: Πείτε Alexa να κλειδώσει το βράδυ.

Εάν έχετε βάλει ποτέ στο κρεβάτι τη νύχτα αναρωτιέστε αν έχετε κλειδώσει την μπροστινή πόρτα, έκλεισε το γκαράζ ή έκλεισε ένα φως, αυτή είναι η ικανότητα για σας. Μόλις ενεργοποιηθεί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε "Κλείδωμα σκανδαλισμού" (ή να ρυθμίσετε τη δική σας φράση). Η Alexa θα κλειδώσει το σπίτι σβήνοντας τα φώτα, κλείνοντας την πόρτα του γκαράζ και μάλιστα σβήνοντας το τηλέφωνό σας.

Τι μας αρέσει

Αν χρησιμοποιείτε άλλες μικροεφαρμογές Philips Hue, θα χρειαστεί να έχετε πρόσβαση μόνο στον ελεγκτή σας Garageio. Η ρύθμιση του τηλεφώνου σας είναι απλή

Τι δεν το κάνουμε

Αυτό το applet δεν ισχύει για έξυπνες κλειδαριές , οι οποίες θα ολοκληρώσουν την συνταγή όμορφα. Λειτουργεί επίσης μόνο με smartphone Android, οπότε αν ο χρήστης του iPhone σας, αυτό δεν θα λειτουργήσει για εσάς.

Δουλεύει με

Φωτίζει την ώρα της νύχτας

Λήψη της μικροεφαρμογής: Φωτίζεται πριν την κατάκλιση.

Εάν αισθάνεστε σαν να περάσετε 10 λεπτά περιπλάνησης γύρω από το κλείσιμο φώτα πριν από το κρεβάτι κάθε βράδυ, θα αγαπήσετε αυτή τη συνταγή. Το μόνο που έχετε να πείτε είναι "Alexa, ενεργοποίηση του ύπνου", και όλα τα συνδεδεμένα φώτα θα σβήσουν αμέσως.

Τι μας αρέσει

Μια γρήγορη εγκατάσταση χωρίς το ειδικό λογισμικό που χρειάζεται καθιστά εύκολο το κλείσιμο των φώτων μετά από να ανεβείτε στο κρεβάτι. Μπορείτε να προσθέσετε όλα τα φώτα σας σε μια ενιαία ομάδα, αν θέλετε, έτσι ώστε αυτή η συνταγή να τα κλείνει όλα κάτω σε μια στιγμή.

Τι δεν το κάνουμε

Θα πρέπει να ορίσετε ομάδες και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις αν θέλετε να ενεργοποιήσετε ταυτόχρονα πολλαπλές λυχνίες.

Δουλεύει με

Αποκτήστε ένα μήνυμα όταν δημοσιεύονται τα νέα Alexa Applets

Αν διαπιστώσετε ότι αγαπάτε αυτές τις μικροεφαρμογές, υπάρχει επίσης μια μικροεφαρμογή που σας ειδοποιεί αν έχει δημοσιευτεί μια νέα μικροεφαρμογή IFTTT για το Amazon Alexa. Αυτό καθιστά εύκολο να ελέγξετε τυχόν νέες συνταγές. Καθώς εξοικειώνεστε περισσότερο με τις μικροεφαρμογές IFTTT, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε πιο σύνθετες συνταγές.