Τι είναι η Samsung Pay;

Πώς λειτουργεί και πού να το χρησιμοποιήσετε

Το Samsung Pay είναι αυτό που η Samsung ονομάζει το οικιακό σύστημα πληρωμών κινητής τηλεφωνίας . Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν το πορτοφόλι τους στο σπίτι τους και να έχουν ακόμα πρόσβαση στις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες τους (ακόμα και στις κάρτες ανταμοιβών καταστημάτων). Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα συστήματα κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο, η Samsung Pay σχεδιάστηκε ειδικά για να συνεργαστεί με τα τηλέφωνα Samsung (πλήρης κατάλογος υποστηριζόμενων συσκευών). Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τη Samsung Pay μέσω μιας εφαρμογής.

Γιατί να πληρώσετε με το τηλέφωνό σας;

Εάν ήδη μεταφέρετε τις πιστωτικές, χρεωστικές και ανταμοιβές σας κάρτες, ποιο είναι το νόημα να έχετε μια εφαρμογή για κινητές πληρωμές; Οι δύο πρώτοι λόγοι είναι ότι είναι απλούστερο και ασφαλέστερο.

Με τη Samsung Pay, δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσετε το πορτοφόλι σας. Επειδή το σύστημα απαιτεί να ρυθμίσετε τουλάχιστον μία μέθοδο ασφαλείας-έναν αριθμό καρφίτσας ή μια βιομετρική σάρωση αν χάσετε τη συσκευή σας ή την αφήσετε χωρίς επιτήρηση, άλλοι δεν έχουν πρόσβαση στις μεθόδους πληρωμής σας.

Ως πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας, εάν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία "Βρείτε το κινητό μου" στη συσκευή σας και χάνονται ή κλαπούν, μπορείτε να σκουπίσετε εξ 'ολοκλήρου όλα τα δεδομένα από την εφαρμογή Samsung Pay.

Πού να πάρετε τη Samsung Pay

Το Samsung Pay κυκλοφόρησε αρχικά ως εφαρμογή με δυνατότητα λήψης. Ξεκινώντας όμως με το Samsung 7 , η εφαρμογή εγκαταστάθηκε αυτόματα στη συσκευή.

Εκείνη την εποχή, η Samsung κυκλοφόρησε επίσης μια ενημερωμένη έκδοση σε προηγούμενες συσκευές ( Samsung S6, S6 Edge + και Σημείωση 5) που συμπεριέλαβαν τη Samsung Pay.

Δεν υπάρχει καμία εφαρμογή Samsung Pay στο κατάστημα Android, οπότε αν δεν είναι εγκατεστημένο στο τηλέφωνό σας, δεν μπορείτε να το κατεβάσετε. Εάν αυτό είναι κάτι που αποφασίζετε ότι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να απεγκαταστήσετε. Μεταβείτε στο App Store στη συσκευή σας. Καταργήστε το μενού Πλοήγηση στην επάνω αριστερή γωνία (τρεις οριζόντιες γραμμές) και επιλέξτε Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου. Βρείτε τη Samsung Pay στη λίστα εφαρμογών σας και πατήστε για να ανοίξετε την οθόνη πληροφοριών εφαρμογής. Επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης για να καταργήσετε την εφαρμογή από τη συσκευή σας. Όταν καταργήσετε την εγκατάσταση της εφαρμογής, οι πληροφορίες πιστωτικής κάρτας που είναι αποθηκευμένες στην εφαρμογή θα διαγραφούν.

Ποιος χρησιμεύει Πατήστε και πληρώστε τις εφαρμογές;

Το Samsung Pay αποτελεί μέρος μιας ομάδας εφαρμογών γνωστών ως Tap & Pay. Αυτές οι εφαρμογές σας επιτρέπουν να "αγγίξετε" το τηλέφωνό σας σε ένα τερματικό πληρωμής για να πληρώσετε για αγορές στις περισσότερες αγορές.

Σύμφωνα με την Mobile Payments World, οι ΗΠΑ αναμένεται να έχουν περίπου 150 εκατομμύρια χρήστες για αυτές τις πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων έως το 2020.

Όποιος έχει smartphone μπορεί να έχει δυνατότητες πληρωμής μέσω κινητού πορτοφολιού και κινητής τηλεφωνίας, αν και το ποσοστό υιοθεσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πιο αργό από ό, τι σε άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πώς να πληρώσετε με το τηλέφωνό σας

Η χρήση της εφαρμογής Samsung Pay είναι απλή. Για να προσθέσετε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στην εφαρμογή, ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε ADD στην επάνω δεξιά γωνία. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε Προσθήκη πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και στη συνέχεια μπορείτε να σαρώσετε την κάρτα με την κάμερα του τηλεφώνου σας ή να καταχωρίσετε τις πληροφορίες με μη αυτόματο τρόπο.

Η προσθήκη καρτών δώρων και καρτών ανταμοιβής λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Μόλις εισαχθεί, η κάρτα προστίθεται αυτόματα στο κινητό σας πορτοφόλι. Αφού προσθέσετε την πρώτη κάρτα, στο κάτω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας εμφανίζεται μια λαβή Samsung Pay.

Μόλις προσθέσετε μια κάρτα στο πορτοφόλι σας για κινητά, μπορείτε να κάνετε πληρωμές οπουδήποτε υπάρχει ένα τερματικό πληρωμής (θεωρητικά). Κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής, σύρετε τη λαβή Samsung Pay up και κρατήστε τη συσκευή κοντά στο τερματικό πληρωμής. Η εφαρμογή Samsung Pay θα ανακοινώσει τα στοιχεία πληρωμής σας στο τερματικό και η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί κανονικά. Μπορεί ακόμα να σας ζητηθεί να υπογράψετε μια απόδειξη χαρτιού.

Χρησιμοποιώντας το Πορτοφόλι της Samsung με τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο ταυτότητας και την ολοκλήρωση μιας πληρωμής. Αν η συσκευή σας διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων , είναι πολύ εύκολο να το ρυθμίσετε.

Για να το ενεργοποιήσετε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Samsung Pay και αγγίξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Πατήστε Ρυθμίσεις στο μενού που εμφανίζεται και, στη συνέχεια, επιλέξτε Χρήση χειρονομίες αισθητήρα δακτύλων στην επόμενη οθόνη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Κινήσεις αισθητήρα δακτύλων και ενεργοποιήστε την επιλογή Άνοιγμα αμοιβής Samsung .
  3. Όταν τελειώσετε, πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα και , στη συνέχεια, την επόμενη φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πορτοφόλι για κινητά για να ολοκληρώσετε μια συναλλαγή και το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο, κρατήστε το δάχτυλό σας στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για να ανοίξετε το τηλέφωνο και μετά σύρετε το δάχτυλό σας προς τα επάνω αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για να ανοίξετε τη Samsung Pay.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι παρόλο που η Samsung λέει ότι η εφαρμογή πληρωμής θα λειτουργήσει με τερματικές συσκευές κοντά στο πεδίο (NFC) , μαγνητική λωρίδα ή Europay, Mastercard και Visa (EMV), έχουμε δει ανέκδοτα που τα συστήματα χτυπούν και χάνουν μερικές φορές . Αυτό είναι: Μερικές φορές η πληρωμή λειτουργεί, μερικές φορές πρέπει ακόμα να τραβήξετε το πορτοφόλι σας και να χρησιμοποιήσετε την φυσική κάρτα.

Να λάβει; Ρυθμίστε τη Samsung Pay, αλλά συνεχίστε να μεταφέρετε το πραγματικό πορτοφόλι σας για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ακόμη και αν δεν καταλήγετε ποτέ να το χρειάζεστε.