Πώς να συνδέσετε μια συσκευή εγγραφής DVD σε μια τηλεόραση.

Τώρα που έχετε λάβει ή αγόρασε ένα ολοκαίνουργιο DVD Recorder, πώς το συνδέετε με την τηλεόρασή σας; Αυτό το σεμινάριο θα εστιάσει στη σύνδεση της συσκευής εγγραφής DVD με την τηλεόρασή σας, είτε έχετε καλωδιακή, δορυφορική κεραία ή κεραία εξωτερικού χώρου ως πηγή τηλεόρασης . Θα συμπεριλάβω επίσης συμβουλές για το πώς να συνδέσετε τη συσκευή εγγραφής DVD σε ένα σύστημα ήχου Dolby 5.1 Surround Sound System . Ας αρχίσουμε!

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Το πρώτο βήμα για τη σύνδεση μιας συσκευής εγγραφής DVD στην τηλεόρασή σας είναι να καθορίσετε τον τύπο σύνδεσης που θέλετε να κάνετε μεταξύ της πηγής τηλεόρασης (καλωδιακή, δορυφορική, κεραία), της συσκευής εγγραφής DVD και της τηλεόρασης. Αυτό συνήθως καθορίζεται από τις εξόδους και τις εισόδους που είναι διαθέσιμες στη συσκευή εγγραφής DVD και στην τηλεόραση.
  2. Εάν έχετε μια παλαιότερη τηλεόραση που δέχεται μόνο είσοδο RF (ομοαξονική), τότε θα συνδέσετε την έξοδο RF (ομοαξονικό καλώδιο) από την πηγή τηλεόρασης (στην περίπτωσή μου καλωδιακό κιβώτιο ) στην είσοδο RF του DVD Recorder . Στη συνέχεια, συνδέστε την έξοδο RF από τη συσκευή εγγραφής DVD στην είσοδο RF της τηλεόρασης. Αυτή είναι η πιο βασική (και χαμηλότερη ποιότητα) επιλογή για τη σύνδεση μιας συσκευής εγγραφής DVD σε οποιαδήποτε τηλεόραση.
  3. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καλώδια υψηλότερης ποιότητας, τότε μπορεί να θέλετε να συνδέσετε την πηγή τηλεόρασης (μόνο καλώδιο και δορυφόρο , όχι κεραία) στη συσκευή εγγραφής DVD χρησιμοποιώντας καλώδια βίντεο και ήχου Composite, S-Video ή Component .
  4. Για να χρησιμοποιήσετε σύνθετα καλώδια (επίσης γνωστά ως RCA, το κίτρινο βύσμα είναι το βίντεο, τα κόκκινα και λευκά βύσματα, ήχος): Συνδέστε τα σύνθετα καλώδια στις εξόδους RCA στο πίσω μέρος της πηγής τηλεόρασης και στη συνέχεια συνδέστε τα σύνθετα καλώδια στο Εισόδους RCA της συσκευής εγγραφής DVD. Στη συνέχεια, συνδέστε τις εξόδους RCA από τη συσκευή εγγραφής DVD σε εισόδους RCA στην τηλεόραση.
  1. Για να χρησιμοποιήσετε καλώδια ήχου S-Video και RCA: Συνδέστε το καλώδιο S-Video στην έξοδο S-Video της πηγής τηλεόρασης. Συνδέστε το καλώδιο S-Video στην είσοδο S-Video της συσκευής εγγραφής DVD. Στη συνέχεια, συνδέστε το καλώδιο ήχου RCA με την έξοδο στην πηγή της τηλεόρασης και την είσοδο στη συσκευή εγγραφής DVD . Τέλος, συνδέστε το καλώδιο S-Video και το καλώδιο ήχου RCA στην έξοδο του DVD Recorder και στην είσοδο της τηλεόρασης.
  2. Για να χρησιμοποιήσετε καλώδια Component Video και καλώδια ήχου RCA: Συνδέστε το καλώδιο Component Video και τα κόκκινα και λευκά καλώδια ήχου RCA στις εξόδους της πηγής τηλεόρασης και στις εισόδους του DVD Recorder. Στη συνέχεια, συνδέστε το καλώδιο Component Video και το καλώδιο ήχου RCA στις έξοδοι του DVD Recorder και στις εισόδους στην τηλεόραση.
  3. Τώρα που η πηγή τηλεόρασης (είτε Καλωδιακή, Δορυφορική ή Κεραία ), η συσκευή εγγραφής DVD και η τηλεόραση είναι όλα συνδεδεμένα, πρέπει να ρυθμίσετε τα πάντα για να βεβαιωθείτε ότι η τηλεόραση έρχεται μέσω του DVD Recorder, για εγγραφή και προβολή.
  4. Ενεργοποιήστε το καλωδιακό κιβώτιο ή το δορυφορικό δέκτη, την τηλεόραση και το DVD Recorder.
  5. Αν έχετε συνδέσει τα πάντα χρησιμοποιώντας τις συνδέσεις RF , τότε η τηλεόραση πρέπει να περνάει μέσα από το DVD Recorder και να εμφανίζει την τηλεόραση στην οθόνη της τηλεόρασης. Για να κάνετε εγγραφή σε αυτή τη λειτουργία, θα χρειαστεί να συντονίσετε είτε το κανάλι 3 ή 4 στην τηλεόραση και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε το δέκτη τηλεόρασης DVD Recorder για να αλλάξετε κανάλια και να καταγράψετε.
  1. Εάν πραγματοποιήσατε συνδέσεις χρησιμοποιώντας καλώδια Composite, S-Video ή Component, τότε για να δείτε ή να εγγράψετε τηλεόραση, πρέπει να γίνουν δύο ρυθμίσεις. Πρώτον, η συσκευή εγγραφής DVD πρέπει να συντονιστεί στην κατάλληλη είσοδο, τυπικά L1 ή L3 για πίσω εισόδους και L2 για μπροστινές εισόδους. Δεύτερον, η τηλεόραση πρέπει επίσης να ρυθμιστεί στη σωστή είσοδο, σε τηλεόραση συνήθως Video 1 ή Video 2.
  2. Εάν διαθέτετε δέκτη A / V δορυφόρου Dolby Digital 5.1 ήχου, μπορείτε να συνδέσετε είτε ένα καλώδιο ψηφιακού οπτικού ήχου ή ένα καλώδιο ομοαξονικού ψηφιακού ήχου από τη συσκευή εγγραφής DVD στον δέκτη για να ακούσετε ήχο μέσω του δέκτη.

Συμβουλές

  1. Εάν η καλωδιακή τηλεόραση εισέρχεται απευθείας από τον τοίχο χωρίς καλώδιο, η μόνη επιλογή είναι να συνδέσετε το ομοαξονικό καλώδιο στην είσοδο RF του DVD Recorder και στη συνέχεια να εξάγετε στην τηλεόραση χρησιμοποιώντας ήχο RF, σύνθετο, S-Video ή Component και καλώδια βίντεο .
  2. Ορισμένες συσκευές εγγραφής DVD απαιτούν να πραγματοποιήσετε μια σύνδεση RF καθώς και μια σύνδεση A / V προκειμένου να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρονικό οδηγό προγραμματισμού (για παράδειγμα, συσκευές εγγραφής DVD της Panasonic που περιλαμβάνουν τον οδηγό TV On Screen EPG). Πάντα να ελέγχετε το εγχειρίδιο του χρήστη πριν κάνετε τις συνδέσεις .
  3. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε συνδυασμούς συνδέσεων όταν συνδέετε το DVD Recorder σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδέσετε από την πηγή τηλεόρασης στη συσκευή εγγραφής DVD χρησιμοποιώντας μια ομοαξονική σύνδεση (RF) και, στη συνέχεια, να πραγματοποιήσετε έξοδο χρησιμοποιώντας S-Video και RCA Audio στην τηλεόραση.
  4. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καλώδια A / V για να συνδέσετε τη συσκευή εγγραφής DVD σε μια τηλεόραση, ώστε να αλλάξετε την κατάλληλη είσοδο στην τηλεόραση.
  5. Χρησιμοποιήστε τα καλύτερα καλώδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για συνδέσεις. Τα καλώδια βίντεο από τη χαμηλότερη έως την υψηλότερη ποιότητα είναι, RF, σύνθετα, S-Video, Component. Ποια καλώδια χρησιμοποιείτε θα καθοριστούν από τους τύπους εξόδων και εισόδων στο DVD Recorder και στην τηλεόραση.