Μπορεί μια συσκευή εγγραφής DVD χωρίς εγγραφή RF Εγγραφή προγραμμάτων TV;

Η εγγραφή προγραμμάτων TV με συσκευή εγγραφής DVD δεν είναι τόσο εύκολη όσο ήταν

Οι συσκευές εγγραφής DVD έχουν σχεδιαστεί για την εγγραφή βίντεο από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοκάμερων, την αντιγραφή από VHS σε DVD και, για πολλούς, την εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ωστόσο, ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο DVD recorder ή DVD Recorder / VHS Combo , η σύνδεση σε κεραία, καλώδιο ή δορυφορικό κουτί μπορεί να απαιτεί διαφορετικές επιλογές σύνδεσης.

DVD συσκευές εγγραφής με ψηφιακούς δέκτες

Αν έχετε συσκευή εγγραφής DVD με ενσωματωμένο δέκτη, θα έχει μια είσοδο RF κεραίας / καλωδίου που μπορείτε να συνδέσετε μια κεραία, ένα καλώδιο ή ένα δορυφορικό κουτί για την εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων. Όταν χρησιμοποιείτε μια κεραία, απλά συνδέστε το καλώδιο κεραίας στο RF (Ant / Cable) του DVD recorder. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο δέκτη του DVD recorder για να ρυθμίσετε το κανάλι και τον χρόνο εγγραφής.

Συσκευές εγγραφής DVD με αναλογικούς δέκτες

Αν έχετε παλαιότερη συσκευή εγγραφής DVD (τα περισσότερα γίνεται πριν από το 2009), παρόλο που διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη και είσοδο RF (κεραία / καλώδιο), δεν μπορείτε να εγγράψετε τηλεοπτικά προγράμματα που λαμβάνονται από μια κεραία, διότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν ψηφιακά προγράμματα ασυμβίβαστη με το παλιό σύστημα αναλογικής τηλεοπτικής εκπομπής που χρησιμοποιήθηκε πριν από το 2009. Για να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή εγγραφής DVD που διαθέτει αναλογικό δέκτη, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε ένα κουτί μετατροπέα DTV μεταξύ της κεραίας και της συσκευής εγγραφής DVD. Αυτό που κάνει το κιβώτιο μετατροπέα DTV είναι να μετατρέψει τα ψηφιακά τηλεοπτικά σήματα που έχουν ληφθεί στο αναλογικό ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από συσκευή εγγραφής DVD που δεν διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη.

Εάν λαμβάνετε τα τηλεοπτικά σας προγράμματα μέσω καλωδίου ή δορυφόρου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο / δορυφορικό κουτί είναι συνδεδεμένο μεταξύ του καλωδίου που προέρχεται από τον τοίχο και του DVD recorder.

Ακολουθεί ο τρόπος εκτέλεσης αυτών των επιλογών σύνδεσης:

Δέκτες εγγραφής DVD χωρίς δέκτη

Αν και οι συσκευές εγγραφής DVD γίνονται πολύ σπάνιες , οι περισσότερες μονάδες που είναι διαθέσιμες είναι τώρα χωρίς δέκτη. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή εγγραφής DVD δεν έχει κανένα τρόπο να λαμβάνει ή να εγγράφει τηλεοπτικά προγράμματα χρησιμοποιώντας μια κεραία / καλωδιακή σύνδεση.

Σε αυτή την περίπτωση, έχετε δύο επιλογές.

Η κατώτατη γραμμή

Παρόλο που οι περισσότεροι καταναλωτές καταγράφουν τηλεοπτικά προγράμματα σε καλωδιακά / δορυφορικά DVR και η διαθεσιμότητα των συσκευών εγγραφής DVD έχει μειωθεί σημαντικά, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές χρήσεις. Ωστόσο, ανάλογα με το εμπορικό σήμα και το μοντέλο, υπάρχουν διαφορές ως προς τον τρόπο που θα πρέπει να συνδεθείτε και να το ρυθμίσετε για την εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων, όπως περιγράφεται σε αυτό το άρθρο. '

Ωστόσο, εκτός από τις πιο πάνω συμβουλές, συμβουλευτείτε επίσης το εγχειρίδιο χρήσης του DVD recorder για τυχόν πρόσθετες απαιτήσεις εγκατάστασης ή λειτουργικές λειτουργίες που μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία εγγραφής βίντεο.