Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το άκρο Galaxy S7 και S7

Το GS7 φέρνει βελτιώσεις στην κάμερα, ανθεκτικό στο νερό σχέδιο και επεκτάσιμη αποθήκευση.

Το 2015, η Samsung κυκλοφόρησε δύο μοντέλα του smartphone Galaxy S, το Galaxy S6 και το S6. Το Galaxy S6 είχε μια επίπεδη οθόνη 5,1 ιντσών, ενώ το άκρο του Galaxy S6 είχε μια διπλή ακμή, καμπύλη οθόνη 5,1 ιντσών με ειδικά λογισμικά χαρακτηριστικά - αυτό συμβαίνει, όσον αφορά τη διαφορά μεταξύ των δύο. Φέτος, η Samsung ξεκίνησε δύο διαφορετικές παραλλαγές της τελευταίας της συσκευής Galaxy S, Galaxy S7 και S7, αλλά αυτή τη φορά η διαφορά είναι πολύ πιο σημαντική.

Η άκρη του Galaxy S7 έρχεται με μια μεγαλύτερη οθόνη 5.5 ιντσών Quad HD (2560x1440) Super AMOLED, η οποία είναι καμπύλη και στις δύο πλευρές και έχει πυκνότητα pixel 534ppi χαμηλότερη από πριν (577ppi), λόγω αύξησης του μεγέθους της οθόνης . Έχει τώρα το ίδιο μέγεθος οθόνης με το iPhone της Apple 6S Plus της Apple, αλλά ταιριάζει σε μικρότερο αποτύπωμα. Από την άλλη πλευρά, το πρότυπο Galaxy S7 διατηρεί τον επίπεδη, 5.1 ιντσών Quad HD Super AMOLED πίνακα S6 με πυκνότητα 577ppi pixel.

Συμβουλή: Διαβάστε αυτό για μια πλήρη ματιά στη σειρά S των τηλεφώνων.

Και οι δύο οθόνες έρχονται με τη νέα λειτουργία της Always-on Display της Samsung, η οποία παρέχει στον χρήστη την ημερομηνία, την ώρα και τις ειδοποιήσεις όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Αυτή η λειτουργία έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την ευκολία, οπότε ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει τη συσκευή μόνο για να ελέγξει την ώρα ή μια ειδοποίηση, παρέχοντας εμπειρία μηδενικής αφής. Σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία, η λειτουργία Always-on καταναλώνει μόνο μπαταρία 1% ανά ώρα και αυτή η λειτουργία θα βοηθήσει να μειωθεί η κανονική χρήση της μπαταρίας καθώς οι καταναλωτές δεν θα ενεργοποιούν τις συσκευές τους τόσο συχνά όσο πριν.

Σχεδιασμός-σοφός, θα βρείτε το άκρο S7 και S7 να είναι πολύ εξοικειωμένοι αναζητούν, και δεν θα λάθος. Τα νέα smartphones βασίζονται στη γλώσσα σχεδιασμού των προκατόχων τους και αυτό δεν είναι κακό. Τα άκρα του Galaxy S6 και S6 ήταν ένα από τα πιο πανέμορφα smartphones που κατασκευάστηκαν ποτέ από τον κορεατικό γίγαντα με τη μεταλλική και 3D γυάλινη κατασκευή τους. Τώρα, παρόλο που μοιάζουν παρόμοια, δεν είναι ακριβώς 100% πανομοιότυπα - η Samsung έκανε ένα μικρό κομμάτι του υπάρχοντος σχεδίου.

Τόσο τα μπροστινά όσο και τα πίσω γυάλινα πλαίσια είναι πλέον πιο καμπυλωτά και στρογγυλά, γεγονός που θεωρητικά θα πρέπει να βελτιώσει την αντοχή και την εργονομία της συσκευής. Η Samsung έχει επίσης κατασκευάσει τις νέες της συσκευές πάχους περίπου ενός χιλιοστού - GS7: 7,9 χιλιοστά (από 6,8 χιλιοστά στο S6) και άκρη GS7: 7,7 χιλιοστά (από 7,0 χιλιοστά στην άκρη S6) - για να αντισταθμίσουν τις μεγαλύτερες μπαταρίες. Το Galaxy S7 πακέτο σε μια μπαταρία 3.000mAh, ενώ η άκρη του Galaxy S7 φιλοξενεί μια τεράστια μπαταρία 3.600mAh. Αυτή η αλλαγή θα πρέπει σίγουρα να βοηθήσει να διορθώσετε τα προβλήματα ζωής της μπαταρίας που όλοι είχαν με το S6. Η μικρή αύξηση του πάχους έχει επίσης συμβάλει στη μείωση της κάμψης κάμερας στο πίσω μέρος, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Επιπλέον, ο νέος σχεδιασμός είναι πιστοποιημένος για την προστασία από νερό και σκόνη IP68, που σημαίνει ότι μπορείτε να βυθίσετε τις συσκευές κάτω από 1,5 μέτρο νερού για 30 λεπτά. Δεν λέω ότι πρέπει να το κάνετε.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος, η Samsung μεταφέρει τη σειρά Galaxy S7 σε δύο διαφορετικές διαμορφώσεις επεξεργαστών: quad-core Snapdragon 820 και octa-core Exynos 8890. Μέχρι στιγμής, η Βόρεια Αμερική είναι η μόνη περιοχή που επιβεβαιώνεται ότι λαμβάνει την παραλλαγή Snapdragon 820, αναμένεται να λάβει το δικό της chipset Exynos 8 της Samsung. Παρόλο που υπάρχει διαφορά μεταξύ του αριθμού των πυρήνων της CPU και της πραγματικής αρχιτεκτονικής των πυρήνων, και οι δύο SoCs θα πρέπει να έχουν την ίδια απόδοση και ισχύ. Οι νέοι επεξεργαστές είναι 30% ταχύτεροι από το τσιπ Exynos 7 στο εσωτερικό του S6 και οι GPU αποδίδουν καλύτερη απόδοση παιχνιδιών κατά 63% σε σχέση με τον προκάτοχό τους. Έχει ακόμη ενσωματωμένο σύστημα ψύξης νερού. Ο ΚΑΕ έχει ομαδοποιήσει και τις δύο διαμορφώσεις με 4GB μνήμης LPDDR4 RAM, οπότε η πολλαπλή αποθήκευση πρέπει να είναι αύρα.

Οι συσκευές διαθέτουν επιλογές αποθήκευσης 32GB και 64GB, αλλά οι περισσότερες περιοχές θα λαμβάνουν μόνο την παραλλαγή των 32GB. Επιπλέον, θα μπορείτε να επεκτείνετε την αποθήκευση μέσω μιας υποδοχής κάρτας MicroSD. Ναι, το έχετε διαβάσει ακριβώς! Η Samsung έφερε πίσω την υποστήριξη καρτών MicroSD από τους νεκρούς - μια εξαιρετική κίνηση, κατά τη γνώμη μου. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα υιοθεσίας αποθήκευσης Android 6.0 Marshmallow, καθώς η Samsung αποφάσισε να την απενεργοποιήσει από το λογισμικό της, επομένως δεν θα μπορείτε να επεκτείνετε την εσωτερική σας μνήμη. Και αν αποφασίσετε να μην χρησιμοποιήσετε μια κάρτα SD στη συσκευή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δεύτερη κάρτα SIM στη θέση της, χάρη στον υβριδικό δίσκο της κάρτας SIM της Samsung. Λάβετε υπόψη ότι μόνο ορισμένες επιλεγμένες χώρες θα λαμβάνουν μοντέλα που υποστηρίζονται από δύο SIM.

Το άκρο Galaxy S7 και S7 θα αποσταλεί με το Android 6.0.1 Marshmallow με το TouchWiz UX της Samsung που τρέχει πάνω του. Το Edge UX, για την άκρη του Galaxy S7, έχει επίσης μια σημαντική γενική επισκευή. Η Samsung εισάγει επίσης ένα ολοκαίνουριο Game Launcher, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να καταγράφουν το gameplay τους, να ελαχιστοποιούν τις ειδοποιήσεις και να διαχειρίζονται την κατανάλωση μπαταριών. Η εταιρεία έχει επίσης ενσωματώσει την υποστήριξη Vulkan API στο λογισμικό της, η οποία δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να παίζουν παιχνίδια υψηλής απόδοσης με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Με όλα όσα ειπώθηκαν, το τμήμα φωτογραφικών μηχανών είναι στο οποίο βρίσκεται η μεγαλύτερη αναβάθμιση. Με την άκρη S7 και S7, ο κορεατικός γίγαντας έχει μειώσει τον αριθμό των megapixel του πρωτεύοντος αισθητήρα από 16 σε 12 megapixel. Ταυτόχρονα, έχει προσθέσει έναν φωτεινότερο φακό με ευρύτερο άνοιγμα (f / 1,7) και έκανε το πραγματικό μέγεθος εικονοστοιχείων μεγαλύτερο, γεγονός που επιτρέπει στον αισθητήρα να συλλαμβάνει περισσότερο φως. Οι συσκευές έρχονται επίσης με τη νέα τεχνολογία Dual Pixel της Samsung, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης σε χαμηλό φωτισμό, στην ταχύτητα κλείστρου και στην ακριβέστερη αυτόματη εστίαση.

Επιπλέον, η Samsung θα πουλάει προαιρετικά καλύμματα με φακούς ευρείας γωνίας και ψαρέματος για όλους εκείνους τους δημιουργικούς ανθρώπους εκεί έξω. Η καταγραφή βίντεο 4K και το Smart OIS (σταθεροποίηση οπτικών εικόνων) είναι επίσης διαθέσιμα. Η κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός εξακολουθεί να είναι αισθητήρας 5 megapixel, αλλά τώρα διαθέτει ένα ευρύτερο φακό διαφράγματος f / 1,7.

Από την άποψη της συνδεσιμότητας, τα ακουστικά πακέτα GS7 και GS7 υποστηρίζουν τα δίκτυα Wi-Fi 802.11ac, MIMO, Bluetooth v4.2 LE, ANT +, NFC, GPS, GLONASS, 4G LTE και MicroUSB 2.0 διπλής ζώνης (5GHz και 2.4GHz) . Η Samsung εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την παλιά, δοκιμασμένη και δοκιμασμένη θύρα Micro USB για συγχρονισμό και φόρτιση, αντί για τη νέα θύρα USB Type-C. Η Samsung λέει ότι αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι συσκευές θα ήταν συμβατές με το ακουστικό Gear VR και δεν πιστεύει ότι το USB Type-C είναι ακόμα συμβατό.

Τα smartphones διαθέτουν ασύρματη φόρτιση, γρήγορη φόρτιση και υποστήριξη Samsung Pay.

Και οι δύο συσκευές διατίθενται σε τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές χρωμάτων: Μαύρο Onyx, Λευκό Μαργαριτάρι, Ασημένιο Τιτάνιο και Χρυσό Πλατίνα. Παρά ταύτα, η αμερικανική αγορά θα λάβει μόνο το Galaxy S7 σε δύο χρώματα (Black Onyx και Gold Platinum) και το άκρο Galaxy S7 σε τρία χρώματα (Silver Titanium, Gold Platinum, Black Onyx).