Αναζήτηση στο Web με το Gigablast

Χρησιμοποιήστε το Gigablast για να κάνετε αναζήτηση στο Web

Σημείωση : Ο κώδικας που εξουσιοδοτεί τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Gigablast κυκλοφόρησε ως ανοικτή πηγή το 2013. Το Gigablast εξακολουθεί να παρέχει τη δική του δυνατότητα αναζήτησης, αλλά λειτουργεί ως περισσότερο πλατφόρμα για άλλα έργα.

Τι είναι το Gigablast;

Το Gigablast είναι μια μηχανή αναζήτησης ιστού με πάνω από 2 δισεκατομμύρια σελίδες στο ευρετήριό του. Το Gigablast προσφέρει γρήγορη εξυπηρέτηση, συναφή αποτελέσματα ερωτήματος αναζήτησης και μερικά αρκετά δροσερά επιπλέον χαρακτηριστικά αναζήτησης που αξίζει τον κόπο σας.

Αρχική σελίδα του Gigablast

Θα διαπιστώσετε ότι η αρχική σελίδα του Gigablast είναι καθαρή και ξεκάθαρη, πάντα προσωπική μου προτίμηση. Εκτός από την κύρια γραμμή αναζήτησης, έχετε στη διάθεσή σας τον κατάλογο και την Αναζήτηση Ταξιδίων. Θα φτάσω σε αυτά σε ένα λεπτό, αλλά για τώρα, ας επικεντρωθούμε στην ευθεία αναζήτηση στο Web.

Αναζήτηση Gigablast

Η αναζήτηση με το Gigablast είναι εύκολη. απλά πληκτρολογήστε ένα ερώτημα και πηγαίνετε. Η αναζήτησή μου για κοστούμι αποκριών όχι μόνο ανακάλυψε πολλά συναφή αποτελέσματα, αλλά έχω επίσης προτάσεις ορθογραφίας ("εννοούσα αποκριές φορεσιές "), Giga Bits, σελίδες αναφοράς και σχετικές σελίδες.

Gigablast Giga Bits

Τα Giga Bits του Gigablast είναι "σχετικά θέματα που δημιουργούνται δυναμικά σε μια βάση ανά ερώτημα." Βασικά, η Gigablast σας προσφέρει προτάσεις αναζήτησης με βάση το ερώτημά σας αναζήτησης και ως επί το πλείστον τα Giga Bits μου ήταν πολύ συναφή και με βοήθησαν να σκεφτώ περισσότερες έννοιες αναζήτησης που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να περιορίσω την αναζήτησή μου.

Σελίδες αναφοράς Gigablast

Ενδέχεται να δείτε σελίδες αναφοράς σε ορισμένες σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης. αυτά είναι "σύνολα ιστοσελίδων εμπειρογνωμόνων που περιέχουν λίστες συνδέσμων σχετικών με το ερώτημα". Δεν είναι όλες οι σελίδες αναφοράς πολύ συνηθισμένες. αλλά ως επί το πλείστον αυτό είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό.

Σχετικές σελίδες του Gigablast

Οι σχετικές σελίδες του Gigablast είναι "σχετικοί ιστότοποι που ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν ακόμη και τους όρους των ερωτημάτων". Εντάξει, αυτό είναι ένα πολύ, πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που πραγματικά μπήκα. Περισσότερα για αυτό το χαρακτηριστικό από ένα δελτίο τύπου Gigablast:

"Σχετικές σελίδες είναι εξαιρετικά συναφή αποτελέσματα αναζήτησης που δεν περιέχουν απαραιτήτως τους όρους των ερωτημάτων του ερευνητή. Πολλές από αυτές τις σχετικές σελίδες δεν επιστρέφονται ακόμη από άλλες μηχανές αναζήτησης για τον λόγο αυτό", δήλωσε ο Matt Wells, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Gigablast.

Χαρακτηριστικά αποτελεσμάτων αναζήτησης Gigablast

Όσο περισσότερο χρόνο πέρασα με τον Gigablast, τόσο περισσότερο εντυπωσιάστηκα. Για παράδειγμα, στο κάτω μέρος κάθε αποτελέσματος αναζήτησης, θα δείτε πέντε μοναδικά αντικείμενα που οι περισσότερες άλλες μηχανές αναζήτησης δεν περιλαμβάνουν: αρχειοθετημένο αντίγραφο, απογυμνωμένο, παλαιότερα αντίγραφα, ημερομηνία ευρετηρίου και τροποποιημένη ημερομηνία. Εδώ είναι η σέσουλα σε αυτά τα χαρακτηριστικά:

Αυτό το προφίλ του Gigablast συνεχίζεται στη δεύτερη σελίδα.

Αυτό το προφίλ Gigablast συνεχίζεται από τη σελίδα ένα.

Το Gigablast σας προσφέρει επίσης τις ευκαιρίες να δοκιμάσετε την αναζήτησή σας στο Open Directory, το Google , το Yahoo , το MSN Search και το Teoma. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να έχετε ή να απενεργοποιήσετε το Φίλτρο Οικογένειας Gigablast (τα κουμπιά επιλογής βρίσκονται στο κάτω μέρος των σελίδων αποτελεσμάτων αναζήτησης).

Gigablast Σύνθετη αναζήτηση

Μπορείτε να προχωρήσετε σε πολύ προχωρημένη αναζήτηση με την προηγμένη αναζήτηση Gigablast, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού λέξεων, αναζήτησης φράσεων, περιορισμού σε συγκεκριμένες διευθύνσεις URL, ομαδοποίηση ιστότοπων για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση, αποτελέσματα ανά σελίδα κ.λπ. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη μοναδική σύνταξη αναζήτησης Gigablast που θα αναλάβει πού ξεκινάει η Gigablast Advanced Search.

Επιλογές αναζήτησης Gigablast-Web, κατάλογος, Blogs, Travel, Gov

Όπως ήδη ανέφερα, έχετε μερικές επιλογές αναζήτησης με το Gigablast. τον Ιστό, προφανώς, αλλά έπειτα έχετε μερικά ακόμα. Ο κατάλογος του Gigablast είναι ένας καλός πόρος, ένας σταθερός κατάλογος και φαίνεται ότι αποτελείται από κάποιες πολύ καλές τοποθεσίες αναφοράς, κυρίως.

Η Αναζήτηση Ταξιδιών Gigablast σας επιτρέπει να αναζητήσετε ολόκληρο τον κατάλογο του Gigablast για πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι. αυτό θα μπορούσε να είναι τίποτα από πληροφορίες σχετικά με έναν συγκεκριμένο προορισμό σε πόρους πτήσης. Είχα διασκεδάσει να ψάξω για πληροφορίες σχετικά με την πατρίδα μου, το Πόρτλαντ, το Όρεγκον και ιδιαίτερα να εκτιμήσω τα επιπλέον Giga Bits που έφτασε η αναζήτησή μου.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω το Gigablast;

Μερικά πράγματα που μου αρέσει ιδιαίτερα για το Gigablast: