Εγκατάσταση μονάδας CD / DVD

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση μιας μονάδας CD / DVD σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή

Αν και πολλοί επιτραπέζιοι υπολογιστές μεταφέρονται με μονάδα CD ή DVD , αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ωστόσο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα, εφόσον ο υπολογιστής διαθέτει μια ανοικτή υποδοχή για μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Αυτός ο οδηγός καθοδηγεί τους χρήστες στη σωστή μέθοδο να εγκαταστήσουν μια οπτική μονάδα δίσκου ATA σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Οι οδηγίες ισχύουν για οποιαδήποτε μορφή οπτικής μονάδας δίσκου, όπως δίσκους CD-ROM, CD-RW, DVD-Rom και DVD. Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα περιγράφει λεπτομερώς τα μεμονωμένα βήματα, τα οποία συνοδεύονται από φωτογραφίες. Το μόνο εργαλείο που χρειάζεστε είναι ένα κατσαβίδι Phillips.

01 από 10

Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή

Απενεργοποιήστε την τροφοδοσία στον υπολογιστή. © Μαρκ Κιμίν

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν σχεδιάζετε να εργαστείτε σε ένα σύστημα υπολογιστή είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει δύναμη. Τερματίστε τον υπολογιστή εάν εκτελείται. Αφού ο υπολογιστής κλείσει με ασφάλεια, απενεργοποιήστε την εσωτερική παροχή, σπρώχνοντας το διακόπτη στο πίσω μέρος της τροφοδοσίας και αφαιρώντας το καλώδιο τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος.

02 από 10

Ανοίξτε τον Υπολογιστή

Ανοίξτε την θήκη υπολογιστών. © Μαρκ Κιμίν

Πρέπει να ανοίξετε τον υπολογιστή για να εγκαταστήσετε τη μονάδα CD ή DVD. Η μέθοδος ανοίγματος της θήκης θα διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του υπολογιστή σας. Τα περισσότερα συστήματα χρησιμοποιούν έναν πίνακα ή μια πόρτα στο πλάι του υπολογιστή, ενώ τα παλαιότερα συστήματα μπορεί να απαιτήσουν να αφαιρέσετε ολόκληρο το κάλυμμα. Αφαιρέστε και αφαιρέστε τις βίδες που στερεώνουν το κάλυμμα ή την πλάκα στην θήκη του υπολογιστή και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το κάλυμμα.

03 από 10

Αφαιρέστε το κάλυμμα της υποδοχής μονάδας δίσκου

Αφαιρέστε ένα κάλυμμα υποδοχής μονάδας δίσκου. © Μαρκ Κιμίν

Οι περισσότερες περιπτώσεις υπολογιστή έχουν αρκετές υποδοχές για εξωτερικούς δίσκους, αλλά μόνο μερικές χρησιμοποιούνται. Κάθε μη χρησιμοποιημένη υποδοχή κίνησης έχει ένα κάλυμμα που εμποδίζει την εισαγωγή σκόνης στον υπολογιστή. Για να εγκαταστήσετε τη μονάδα δίσκου, πρέπει να αφαιρέσετε το κάλυμμα της υποδοχής μονάδας δίσκου 5.25 ιντσών από τη θήκη. Αφαιρείτε το κάλυμμα πιέζοντας τις γλωττίδες είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό του περιβλήματος. Μερικές φορές μπορεί να βιδωθεί ένα κάλυμμα μέσα στην θήκη.

04 από 10

Ορίστε τη λειτουργία IDE Drive Drive

Ρυθμίστε τη λειτουργία οδήγησης με τα Jumpers. © Μαρκ Κιμίν

Οι περισσότερες μονάδες δίσκου CD και DVD για συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών χρησιμοποιούν τη διασύνδεση IDE. Αυτή η διεπαφή μπορεί να έχει δύο συσκευές σε ένα μόνο καλώδιο. Κάθε συσκευή στο καλώδιο πρέπει να τοποθετηθεί στην κατάλληλη λειτουργία για το καλώδιο. Μία μονάδα εμφανίζεται ως κύρια μονάδα και η άλλη δευτερεύουσα μονάδα καταγράφεται ως υποτελής μονάδα. Αυτή η ρύθμιση γίνεται συνήθως από ένα ή περισσότερα άλματα στο πίσω μέρος της μονάδας δίσκου. Συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση ή τα διαγράμματα στη μονάδα δίσκου για τη θέση και τις ρυθμίσεις της μονάδας δίσκου.

Εάν η μονάδα CD / DVD πρόκειται να εγκατασταθεί σε υπάρχον καλώδιο, η μονάδα πρέπει να ρυθμιστεί στη λειτουργία Slave. Εάν η μονάδα πρόκειται να διαμείνει μόνο στο δικό της καλώδιο IDE, η μονάδα πρέπει να ρυθμιστεί στη λειτουργία Master.

05 από 10

Τοποθετήστε τη μονάδα CD / DVD στην θήκη

Σύρετε και βιδώστε τη μονάδα δίσκου. © Μαρκ Κιμίν

Τοποθετήστε τη μονάδα CD / DVD στον υπολογιστή. Η μέθοδος εγκατάστασης της μονάδας δίσκου ποικίλει ανάλογα με την περίπτωση. Οι δύο πιο συνηθισμένες μέθοδοι για την εγκατάσταση μιας μονάδας δίσκου είναι είτε μέσω τροχιών οδήγησης είτε απευθείας στο κλουβί.

Ράγες μετάδοσης κίνησης: Τοποθετήστε τις ράγες μετάδοσης κίνησης στο πλάι της μονάδας και στερεώστε τις με βίδες. Αφού τοποθετηθούν οι ράγες μετάδοσης κίνησης και στις δύο πλευρές της μονάδας, σύρετε την κίνηση και τις ράγες στην κατάλληλη υποδοχή της θήκης. Τοποθετήστε τις ράγες μετάδοσης κίνησης έτσι ώστε η μονάδα να είναι επίπεδη με την θήκη όταν έχει εισαχθεί πλήρως.

Μονάδα δίσκου μονάδας δίσκου: Σύρετε τη μονάδα δίσκου στην υποδοχή της θήκης έτσι ώστε η στεφάνη του δίσκου να είναι επίπεδη με την θήκη του υπολογιστή. Όταν γίνει αυτό, στερεώστε τη μονάδα δίσκου στην θήκη του υπολογιστή τοποθετώντας βίδες στις κατάλληλες υποδοχές ή οπές.

06 από 10

Συνδέστε το εσωτερικό καλώδιο ήχου

Συνδέστε το εσωτερικό καλώδιο ήχου. © Μαρκ Κιμίν

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις μονάδες CD / DVD μέσα στους υπολογιστές τους για να ακούσουν CD ήχου. Για να λειτουργήσει αυτό, το ηχητικό σήμα από το CD πρέπει να δρομολογηθεί από τη μονάδα δίσκου στη λύση ήχου του υπολογιστή. Αυτό γίνεται συνήθως από ένα μικρό καλώδιο δύο συρμάτων με έναν τυπικό σύνδεσμο. Συνδέστε αυτό το καλώδιο στο πίσω μέρος της μονάδας CD / DVD. Συνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου είτε σε μια κάρτα ήχου PC είτε στη μητρική πλακέτα, ανάλογα με τη ρύθμιση του ήχου του υπολογιστή. Συνδέστε το καλώδιο στην υποδοχή με την ένδειξη CD Audio.

07 από 10

Συνδέστε το καλώδιο μονάδας δίσκου στο CD / DVD

Συνδέστε το καλώδιο IDE στο CD / DVD. © Μαρκ Κιμίν

Συνδέστε τη μονάδα CD / DVD στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο IDE. Για τους περισσότερους χρήστες, η μονάδα δίσκου βρίσκεται ως δευτερεύουσα μονάδα δίσκου στον σκληρό δίσκο. Εάν συμβαίνει αυτό, εντοπίστε την ελεύθερη υποδοχή στο καλώδιο κορδέλας IDE μεταξύ του υπολογιστή και του σκληρού δίσκου και συνδέστε το στη μονάδα. Εάν η μονάδα πρόκειται να είναι στο δικό της καλώδιο, συνδέστε το καλώδιο IDE στη μητρική πλακέτα και σε έναν από τους άλλους συνδέσμους του καλωδίου στη μονάδα CD / DVD.

08 από 10

Συνδέστε την τροφοδοσία στο CD / DVD

Συνδέστε τροφοδοσία στο CD / DVD. © Μαρκ Κιμίν

Συνδέστε τη μονάδα στο τροφοδοτικό. Κάνετε αυτό τοποθετώντας έναν από τους 4 ακροδέκτες Molex από την τροφοδοσία ρεύματος και τοποθετώντας τον στην υποδοχή τροφοδοσίας της μονάδας CD / DVD.

09 από 10

Κλείστε την θήκη του υπολογιστή

Στερεώστε το κάλυμμα στην θήκη. © Μαρκ Κιμίν

Η μονάδα είναι εγκατεστημένη, ώστε να μπορείτε να κλείσετε τον υπολογιστή. Αντικαταστήστε τον πίνακα ή το κάλυμμα στην θήκη του υπολογιστή. Στερεώστε το κάλυμμα ή την πλάκα στη θήκη χρησιμοποιώντας τις βίδες που αφαιρέθηκαν όταν αφαιρέθηκε το κάλυμμα.

10 από 10

Ενεργοποιήστε τον υπολογιστή

Συνδέστε το Power Back στον υπολογιστή. © Μαρκ Κιμίν

Συνδέστε το καλώδιο εναλλασσόμενου ρεύματος στο τροφοδοτικό και γυρίστε το διακόπτη στη θέση On (Ενεργοποιημένο).

Το σύστημα υπολογιστή θα πρέπει να ανιχνεύσει αυτόματα και να αρχίσει να χρησιμοποιεί τη νέα μονάδα δίσκου. Δεδομένου ότι οι μονάδες CD και DVD είναι τυποποιημένες, δεν θα πρέπει να εγκαταστήσετε συγκεκριμένα προγράμματα οδήγησης. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο οδηγιών που συνοδεύει τη μονάδα για συγκεκριμένες οδηγίες για το λειτουργικό σας σύστημα.