Εγκατάσταση φθορισμού φθορισμού με ψυχρή κάθοδο (CCFLs)

01 από 10

Εισαγωγή και ενεργοποίηση του υπολογιστή

Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή. Mark Κιμίν
Δυσκολία: Απλή έως Σύνθετη (βλ. Παρακάτω)
Χρόνος που απαιτείται: 10-60 λεπτά
Απαιτούμενα εργαλεία: Κατσαβίδι Philips, Μέτρο ταινίας, Ψαλίδι και εργαλεία κοπής μετάλλων (Προαιρετικό)

Αυτός ο οδηγός αναπτύχθηκε για να καθοδηγήσει τους χρήστες σχετικά με μερικές από τις μεθόδους για την σωστή εγκατάσταση φθορισμού φθορισμού ψυχρής καθόδου (CCFL) σε μια επιφάνεια εργασίας υπολογιστή. Η μέθοδος εγκατάστασης αυτών μπορεί να εξαρτάται πολύ από τον κατασκευαστή και το στυλ των εγκατεστημένων φωτοσωλήνων, αλλά αυτά που παρουσιάζονται εδώ είναι μια πολύ κοινή μέθοδος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή των φωτιστικών εξαρτημάτων για πιθανές παραλλαγές της μεθόδου εγκατάστασης.

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση καθόλου, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή. Για να το κάνετε αυτό, κλείστε τον υπολογιστή από το λειτουργικό σύστημα. Μόλις ο υπολογιστής τεθεί εκτός λειτουργίας, γυρίστε τον διακόπτη τροφοδοσίας στο πίσω μέρος του υπολογιστή για να απομακρύνετε την ενεργή ισχύ στα εσωτερικά εξαρτήματα. Ως πρόσθετη προφύλαξη ασφαλείας, αφαιρέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από το πίσω μέρος της τροφοδοσίας.

02 από 10

Άνοιγμα του υπολογιστή

Αφαιρέστε τον πίνακα εφαρμογών ή το κάλυμμα. Mark Κιμίν

Σε αυτό το σημείο η θήκη του υπολογιστή μπορεί να ανοίξει για να επιτρέψει την πρόσβαση για την εγκατάσταση των φώτων. Οι θήκες υπολογιστών θα διαφέρουν ανάλογα με το πώς γίνεται η πρόσβαση στο εσωτερικό. Κάποιοι θα απαιτήσουν να αφαιρεθεί ολόκληρο το κάλυμμα, ενώ άλλοι θα έχουν ένα πλευρικό πλαίσιο ή μια πόρτα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πίνακας ή το κάλυμμα θα στερεωθούν με μια σειρά βιδών. Αφαιρέστε τα και τοποθετήστε τα στην άκρη κάπου ασφαλή. Αφού ξεβιδωθεί, αφαιρέστε τον πίνακα ανυψώνοντας ή σύροντας ανάλογα με το πώς είναι στερεωμένο το κάλυμμα.

03 από 10

Προσδιορισμός του τόπου εγκατάστασης

Διάταξη των ελαφρών σωλήνων. Mark Κιμίν

Τώρα που η υπόθεση είναι ανοιχτή, είναι καιρός να καταλάβουμε πού να τοποθετήσουμε τα φώτα στην θήκη. Είναι σημαντικό να εξετάσουμε το μέγεθος των φωτιστικών που πρόκειται να εγκατασταθούν, το μήκος των καλωδίων περιλαμβάνει και πού θα πάει ο μετατροπέας ισχύος. Οι μετρήσεις είναι σημαντικές για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αρκετή απόσταση για όλα αυτά τα μέρη. Τοποθετήστε τα μέρη σε αυτές τις θέσεις για να δείτε αν θα λειτουργήσουν σωστά.

04 από 10

(Προαιρετικό) Διακόπτης εγκατάστασης

Μερικά ελαφριά κιτ για επιτραπέζιους υπολογιστές θα έρχονται με ένα διακόπτη για να επιτρέπουν στο χρήστη να ανάβει ή να σβήνει τα φώτα ανά πάσα στιγμή. Πολλά νεότερα κιτ κάνουν αυτό μέσω ενός διακόπτη τοποθετημένου μέσα σε ένα κάλυμμα υποδοχής κάρτας PC. Άλλοι μπορεί να έχουν μεγαλύτερο διακόπτη που απαιτεί την τροποποίηση της θήκης. Αυτό συνήθως απαιτεί την αποσύνδεση ενός τμήματος της θήκης για να τοποθετηθεί ο διακόπτης.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο τοποθέτησης του διακόπτη, αυτό το βήμα είναι συνήθως προαιρετικό. Τα περισσότερα φώτα μπορούν να συνδεθούν απευθείας στον μετατροπέα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ενδεικτικές λυχνίες ανάβουν κάθε φορά που ο υπολογιστής είναι ενεργοποιημένος.

05 από 10

Τοποθέτηση του μετατροπέα τάσης

Τοποθέτηση του μετατροπέα τάσης. Mark Κιμίν

Τα φώτα φθορισμού ψυχρής καθόδου λειτουργούν σε πολύ υψηλότερη τάση από εκείνα που συνήθως παρέχονται από τον υπολογιστή στις διάφορες περιφερειακές συσκευές. Ως αποτέλεσμα, τα φώτα απαιτούν ένα μετατροπέα τάσης να παρέχει τα κατάλληλα επίπεδα στα φώτα. Συχνά αυτό θα είναι ένα κουτί που θα βρίσκεται κάπου στο εσωτερικό της θήκης και θα τρέχει μεταξύ του τροφοδοτικού και των φώτων.

Η τοποθέτηση του μετατροπέα είναι αρκετά απλή και γίνεται μέσω διπλής όψης ταινίας ή velco. Αφαιρέστε απλά την επένδυση της ταινίας και στη συνέχεια τοποθετήστε το μετατροπέα στην επιθυμητή θέση και πιέστε σταθερά για να έχετε καλή πρόσφυση.

06 από 10

Τοποθετώντας τα πόδια για τα φώτα

Τοποθετήστε τα πόδια στο περίβλημα. Mark Κιμίν

Για πολλά κιτ CCFL, οι ίδιοι οι σωλήνες φωτός δεν έχουν κανένα άμεσο μέσο για να τα τοποθετήσουν στην περίπτωση. Προκειμένου να τοποθετήσετε τους σωλήνες, είναι συνδεδεμένοι σε μερικά πόδια που τοποθετούνται στην θήκη. Αυτά τα πόδια συνδέονται με διπλής όψης ταινία.

Για να τα εγκαταστήσετε σωστά, βεβαιωθείτε πρώτα ότι βρίσκονται στη σωστή θέση. Αφαιρέστε απλά την υποστήριξη από την ταινία διπλής όψης και στη συνέχεια πιέστε τα πόδια σταθερά στη θέση της θήκης.

07 από 10

Βιδώστε τους σωλήνες στην θήκη

Συνδέστε τους σωλήνες στα πόδια. Mark Κιμίν

Με τα πόδια τοποθετημένα στη θήκη, είναι πλέον καιρός να συνδέσετε τους σωλήνες στα πόδια. Αυτό γίνεται συνήθως με τη χρήση μικρών πλαστικών δεσμών zip. Τροφοδοτήστε τη γραβάτα μέσα από την οπή στο πόδι της θήκης και στη συνέχεια τοποθετήστε το σωλήνα στο πόδι. Τραβήξτε τη γραβάτα γύρω από το σωλήνα και σφίξτε τη γραβάτα για να κρατήσετε το σωλήνα πάνω στη θήκη.

08 από 10

Σύνδεση της εσωτερικής τροφοδοσίας

Συνδέστε την εσωτερική τροφοδοσία. Mark Κιμίν

Οι σωλήνες και ο μετατροπέας είναι όλα τοποθετημένα μέσα στο περίβλημα, οπότε είναι καιρός να συνδέσετε τα εξαρτήματα. Οι φως σωλήνες θα έχουν τους συνδέσμους τροφοδοσίας τους ταιριάζουν στο μετατροπέα. Ο μετατροπέας θα χρειαστεί να συνδεθεί στην τροφοδοσία του υπολογιστή. Τα περισσότερα κιτ φωτός χρησιμοποιούν τις γραμμές ισχύος 12 volt που χρησιμοποιούν ένα συνδετήρα molex 4 ακίδων. Εντοπίστε έναν ελεύθερο σύνδεσμο τροφοδοσίας 4 ακίδων και συνδέστε τον αντιστροφέα σε αυτό.

09 από 10

Κλείστε την θήκη υπολογιστών

Βεβαιωθείτε ότι βιδώνετε το κάλυμμα προς τα κάτω. Mark Κιμίν

Τα φώτα πρέπει τώρα να εγκατασταθούν σωστά στη θήκη του υπολογιστή. Σε αυτό το σημείο όλα πρέπει να κλείσουν. Πάρτε το κάλυμμα ή τον πίνακα του υπολογιστή και επανατοποθετήστε το στην κύρια θήκη. Αν η εγκατάσταση έγινε σωστά, όλα θα πρέπει να ταιριάζουν χωρίς πρόβλημα. Εάν το κάλυμμα δεν ταιριάζει, κάντε διπλό έλεγχο των εξαρτημάτων και μετακινήστε τα στη θήκη. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις βίδες που αφαιρέσατε νωρίτερα για να στερεώσετε το κάλυμμα.

10 από 10

Ενεργοποίηση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Συνδέστε το Power Back στον υπολογιστή. Mark Κιμίν

Σε αυτό το σημείο τα πάντα με την εγκατάσταση πρέπει να είναι κάτω. Τώρα είναι μόνο θέμα τροφοδοσίας του υπολογιστή και βεβαιωθείτε ότι τα φώτα λειτουργούν. Συνδέστε ξανά το καλώδιο εναλλασσόμενου ρεύματος στο σύστημα του υπολογιστή και θυμηθείτε να γυρίσετε τον διακόπτη στο πίσω μέρος της τροφοδοσίας στην θέση on. Μόλις ο υπολογιστής είναι ενεργοποιημένος, οι σωλήνες φωτισμού που έχουν εγκατασταθεί θα πρέπει να ανάβουν την θήκη.