Πώς μπορώ να κάνω σύντομες διευθύνσεις URL στο Twitter;

Η υπηρεσία t.co.com του Twitter συντομεύει αυτόματα όλες τις διευθύνσεις URL σε 23 χαρακτήρες

Το Twitter περιορίζει τα tweets σε λιγότερους από 280 χαρακτήρες. Στο παρελθόν, οι χρήστες εκμεταλλεύτηκαν τους ιστότοπους για τη συντόμευση συνδέσμων για να συντομεύσουν τις διευθύνσεις URL τους πριν από την ανάρτηση στο Twitter, ώστε η διεύθυνση URL να μην καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου τους. Πριν από καιρό, το Twitter παρουσίασε τη δική του συντόμευση shortener-t.co-για να ελαχιστοποιήσει τις διευθύνσεις URL του χώρου που συμπεριλήφθηκαν στα tweets.

Twitter Εντολές T.co

Όταν επικολλήσετε μια διεύθυνση URL στο πεδίο tweet στο Twitter, μεταβάλλεται από την υπηρεσία t.co σε 23 χαρακτήρες ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που ήταν η αρχική διεύθυνση URL. Ακόμη και αν η διεύθυνση URL έχει λιγότερους από 23 χαρακτήρες, εξακολουθεί να μετρά ως 23 χαρακτήρες. Δεν μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη συντόμευση σύνδεσης t.co επειδή το Twitter το χρησιμοποιεί για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με το πόσες φορές μια σύνδεση γίνεται κλικ. Το Twitter επίσης προστατεύει τους χρήστες με την υπηρεσία t.co, ελέγχοντας τους μετατρεπόμενους συνδέσμους σε μια λίστα με πιθανώς επικίνδυνες ιστοσελίδες. Όταν ένας ιστότοπος εμφανίζεται στη λίστα, οι χρήστες βλέπουν μια προειδοποίηση πριν να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Χρησιμοποιώντας μια συντομογραφία URL (όπως το Bit.ly) Με το Twitter

Το Bit.ly και μερικοί άλλοι ιστότοποι για τη μείωση της διεύθυνσης URL διαφέρουν από άλλους ιστότοπους για τη συντόμευση συνδέσμων, επειδή παρέχουν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τους συντομεύοντες συνδέσμους στον ιστότοπό τους. Όταν χρησιμοποιείτε τον δικτυακό τόπο bit.ly, για παράδειγμα, εισάγετε μια διεύθυνση URL και κάνετε κλικ στο κουμπί Shorten για να λάβετε έναν συντομότερο σύνδεσμο με λιγότερους από 23 χαρακτήρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο στο Twitter, αλλά η υπηρεσία t.co εξακολουθεί να μετράει ως 23 χαρακτήρες. Δεν υπάρχει πλεονέκτημα στο Twitter για τη χρήση συνδέσμων που συντομεύονται από άλλες υπηρεσίες. Όλα καταγράφονται ως το ίδιο μήκος. Ο μόνος λόγος για να μεταβείτε πρώτα σε ένα link-shortener είναι να επωφεληθείτε από τις πληροφορίες που διατηρεί στη συντομευμένη διεύθυνση URL. Αυτές οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των κλικ με το σύντομο σύνδεσμο που λάβατε, τις γεωγραφικές τοποθεσίες των χρηστών που έκαναν κλικ στον σύνδεσμο και τους τυχόν ιστότοπους που παραπέμπουν εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο bit.ly και σε άλλους παρόμοιους ιστότοπους, αλλά πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν.