Το Γλωσσάριο του Twitter

Όροι του Twitter που ορίζονται και εξηγούνται

Έχει κάποιος εκφράσει την εικονογράφηση τους σε σας ακολουθώντας; Έχετε κατηγορηθεί ότι στείλατε ένα dweet ή είπατε να ακολουθήσετε ένα hashtag ; Μήπως πάσχετε από σύγχυση Twitter και με απώλειες για να καταλάβετε ορισμένους από αυτούς τους όρους Twitter που είναι tweeted σε σας;

Το Twitter έχει πραγματικά απογειωθεί τον περασμένο χρόνο με διασημότητες και τα mainstream media το υιοθετούν ως έναν εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης και επικοινωνίας με τον κόσμο. Και ως κοινωνικό δίκτυο , είναι εγγενώς ιογενής, οπότε μόλις οι λίγοι φίλοι στον κύκλο σας αρχίσουν να κάνουν Twitter, είναι πιθανό να εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον κύκλο.

Για όσους είναι νέοι στο Twitter, μπορεί μερικές φορές να προκαλεί σύγχυση για να κατανοήσουν ορισμένους όρους Twitter. Αυτό το σύντομο γλωσσάριο θα πρέπει να σας βοηθήσει να καταλάβετε μερικούς από τους κοινούς και ασυνήθιστους όρους που διατίθενται σε διάφορα tweets.

Γλωσσάριο Twitter - Κοινοί όροι

Αυτοί είναι οι όροι που εμφανίζονται συχνά όταν tweeting ή όταν διαβάζετε μια δημοσίευση στο blog ή ένα άρθρο σχετικά με το Twitter. Είναι μέρος της καθημερινής ορολογίας που χρησιμοποιείται στο Twitter.

Απο-φίλος . Αυτός είναι ένας κοινός όρος κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος αναφέρεται στην πράξη απαλλαγής από τη λίστα των φίλων σας. Το De-Follow είναι έκδοση ειδικά για το Twitter.

Dweet . Ένα τιτίβισμα έστειλε ενώ ήταν μεθυσμένο.

Hashtag . Η πρακτική που βασίζεται στην κοινότητα για την προσθήκη ετικετών σε ένα μεμονωμένο τιτίβισμα χρησιμοποιώντας ένα hash μπροστά από την ετικέτα. Παράδειγμα: Κάνοντας #dallascowboys σε ένα tweet για τους Dallas Cowboys. Οι ετικέτες Hashtag επιτρέπουν στην κοινότητα να προβάλλει εύκολα ένα συγκεκριμένο θέμα.

Microblog . Το Twitter αναφέρεται συχνά ως μικροσκόπιο επειδή επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώσουν την κατάστασή τους χρησιμοποιώντας μόνο 280 χαρακτήρες.

Mistweet . Ατυχώς στέλνοντας ένα τιτίβισμα σε λάθος άτομο ή επιθυμείτε να μην στείλετε ένα συγκεκριμένο τιτίβισμα. Τα dweets μπορούν συχνά να γίνουν Mistweets.

Νουγκέ . Μια ενέργεια που υπενθυμίζει σε έναν χρήστη την ενημέρωση της κατάστασής του. Μπορείτε να το κάνετε μόνο σε κάποιον που σας ακολουθεί και ο οποίος έχει μια συσκευή που είναι εγγεγραμμένη στο Twitter.

Retweet (RT) . Ένα Retweet είναι ένα επαναλαμβανόμενο τιτίβισμα. Χρησιμοποιείται μερικές φορές σε μια απάντηση που επιτρέπει σε όλους να δουν το αρχικό τιτίβισμα. Χρησιμοποιείται επίσης για την προώθηση ενός μηνύματος στους δικούς του οπαδούς.

Twaffic . Η κίνηση στο Twitter.

Τριφύλλι . Χρήστες Twitter.

Tweeps . Twitter followers που είναι φίλοι σας σε πολλά κοινωνικά δίκτυα. Αυτά είναι τα κοινωνικά σας δίκτυα ή τα ψώνια σας.

Tweet . Ένα μήνυμα που αποστέλλεται μέσω του Twitter.

Επιστροφή . Φέρνοντας ένα παλαιότερο tweet πίσω στη συνομιλία

Tweeter . Ένα πρόσωπο που tweets.

Twitosphere . Τους χρήστες Twitter ή την κοινότητα των tweeters.

Twitpocalypse . Η στιγμή που ο αριθμός αναγνώρισης των μεμονωμένων tweets ξεπέρασε την ικανότητα του πιο κοινού τύπου δεδομένων. Το Twitpocalypse συνέτριψε ορισμένους πελάτες Twitter.

Twitter Γλωσσάρι - Όχι συχνές Όροι

Εκτός από τους κοινούς όρους στο γλωσσάριο του Twitter, είναι επίσης σχετικά κοινό να ρίχνετε ένα "Tw" μπροστά από σχεδόν τίποτα όταν έχει κάτι να κάνει με το Twitter. Εάν είστε tweeting ενώ περπατάτε, είστε "twalking." Και αν έχετε μια αγαπημένη στο Twitter είναι το "tweetheart" σας.

Εφαρμογές Twap . Twitter εφαρμογές και mashups Twitter.

Twaiting . Να τιτίβισμα ενώ περιμένετε στην ουρά ή περιμένετε κάτι να συμβεί.

Συχνές ερωτήσεις . Να τιτίβισμα ενώ περπατάτε.

Twead . Ανάγνωση Twitter.

Twebay . Κάνοντας κάτι προς πώληση στο Twitter.

Tweetheart . Μια αγαπημένη του Twitter.

Twerminology . Twitter ορολογία.

Twis . Σεβασμός ενός χρήστη Twitter.

Twittectomy . Για να απωθήσετε ή να απενεργοποιήσετε ένα άτομο στο Twitter.

Twittastic . Η έκδοση Twitter του φανταστικού.

Twitter mass mass . Μια κρίσιμη μάζα χρηστών twitter για ένα συγκεκριμένο θέμα ή κοινότητα.

Twitterfly . Μια κοινωνική πεταλούδα στο Twitter.

Twitterish . Ανεπιθύμητη συμπεριφορά επιρρεπής σε εκρήξεις.

Twitterject . Για να παρεμβάλλετε τις σκέψεις σας σε μια ροή συζήτησης.

Twitterloop . Να επαναφερθούν στο βρόχο της συνομιλίας με το να παγιδευτεί στα tweets.

Twitterphobe . Κάποιος που είναι φοβισμένος ή απρόθυμος να ενταχθεί στο Twitter.

Twitterphoria . Έλενα αισθάνθηκε όταν κάποιος που ακολουθείτε αποφασίζει να σας ακολουθήσει πίσω.

Twitterstream . Το χρονοδιάγραμμα Twitter. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στο δημόσιο χρονοδιάγραμμα, στο χρονοδιάγραμμα των φίλων σας ή στο χρονοδιάγραμμα για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Twittertude . Μια κακή στάση στο Twitter.

Twitticisms . Πλούσια ή αστεία tweets.

Εκτός από αυτούς τους όρους του Twitter, είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπετε συντομογραφίες άμεσων μηνυμάτων που χρησιμοποιούνται για να ταιριάζουν με ένα tweet στον max 280 χαρακτήρες. Εάν πρέπει να κάνετε βούρτσισμα στο IM Lingo, ανατρέξτε σε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό για τα ακρωνύμια IM.