Πώς να επιλέξετε ένα SSD, ένα υβριδικό ή ένα σκληρό δίσκο

Χώρος, τα τελικά σύνορα. Για όσους ασχολούνται με ηλεκτρονικά αρχεία και μέσα ενημέρωσης, θα έρθει τελικά μια στιγμή που θα χρειαστεί να επενδύσετε σε πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο.

Είτε πρόκειται για περισσότερο χώρο για την αποθήκευση εικόνων, βίντεο, παιχνιδιών ή εγγράφων, η αποθήκευση είναι μια πραγματικότητα που οι λαοί πρέπει να αντιμετωπίσουν στο σημερινό κόσμο με γνώμονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκτός κι αν είναι, σκληρά, τους Luddites.

Στη συνέχεια, επιλέγοντας τη σωστή επιλογή αποθήκευσης για εσάς μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη. Από τους εξωτερικούς δίσκους, τόσο μεγάλοι όσο και μικροί, σε διάφορους τύπους εσωτερικών μονάδων δίσκου, οι αγοραστές αποθήκευσης αντιμετωπίζουν τις μυριάδες επιλογές. Εδώ είναι μερικοί δείκτες για να σκέφτεστε να βοηθήσετε να κάνετε την απόφασή σας λίγο πιο εύκολη.

01 από 07

Στερεά κατάσταση, υβριδικό ή σκληρό δίσκο;

Ένας παραδοσιακός σκληρός δίσκος εναντίον ενός SSD. WD / Samsung

Αυτή είναι μια σημαντική ερώτηση, ιδίως όταν κοιτάζετε μια εσωτερική μονάδα δίσκου, αν και μπορεί να εφαρμοστεί και σε μεγαλύτερες εξωτερικές μονάδες δίσκου. Πρώτον, ας εξηγήσουμε τη διαφορά μεταξύ τους. Ένας σκληρός δίσκος (HDD) είναι σαν το Tiger Woods των δίσκων. Έχει περάσει για λίγο και ήταν υπέροχο στην αρχή, αν και δεν ήταν τόσο παραγωγικός όσο ήταν. Ένας παραδοσιακός σκληρός δίσκος βασικά χρησιμοποιεί μεταλλικές πιατέλες, μια μαγνητική επιφάνεια και κινούμενα μέρη για να γράψετε τα δεδομένα σας. Αντίθετα, οι μονάδες SSD (Solid State Drives) δεν χρησιμοποιούν περιστρεφόμενους δίσκους και συνήθως βασίζονται στη μνήμη flash για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Στη συνέχεια, έχετε SSHD, οι οποίοι συνδυάζουν και τις δύο τεχνολογίες για να δοκιμάσουν τα πλεονεκτήματά τους σε ένα πακέτο, αν και δεν θα είναι τόσο έντονα σε σύγκριση με το να πηγαίνεις γεμάτο είτε με SSD είτε με σκληρό δίσκο. Σημειώστε ότι τα SSHDs μπορούν επίσης να έχουν και τα δύο μειονεκτήματα των τεχνολογιών, αν και σε μικρότερη κλίμακα. Ποιο είναι το καλύτερο για εσάς; Διαβάστε παρακάτω για να εξετάσετε ορισμένους παράγοντες.

02 του 07

Τιμή και κόστος

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες φορές με τη νέα τεχνολογία έναντι των παλαιών, ένας παραδοσιακός σκληρός δίσκος θα είναι πολύ φθηνότερος από μια μονάδα SSD. Μπορείτε να πάρετε μια εξωτερική μονάδα δίσκου 1TB για λιγότερο από εκατό δολάρια, μερικές φορές μόνο 55 δολάρια, πράγμα που είναι μια ουρλιάζοντας συμφωνία σε σχέση με το πόσο θα σας κοστίσει μόλις πριν από πέντε χρόνια. Μια παρόμοια κίνηση στερεάς κατάστασης μπορεί να κοστίσει τέσσερις έως οκτώ φορές περισσότερο, αν και οι τιμές έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Οι υβριδικοί δίσκοι συνήθως πέφτουν στη μέση για κόστος και είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για εσωτερικούς σκληρούς δίσκους.

03 του 07

Ανάγκη για ταχύτητα

Εάν δεν ενδιαφέρεστε για την τιμή και ανησυχείτε απλώς για το πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει η αποθήκευση σας, τότε η αγορά ενός SSD είναι συνήθως ο τρόπος που πηγαίνετε. Αυτό ισχύει για ανθρώπους που δουλεύουν σε μεγάλα αρχεία, όπως για παράδειγμα τα βίντεο, και κάνουν μεγάλη επεξεργασία. Το Sandisk Extreme 500 Portable SSD, για παράδειγμα, είναι τυπικά τέσσερις φορές πιο γρήγορα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές εξωτερικές μονάδες δίσκου. Τα υβρίδια μπορούν επίσης να πλησιάσουν τις ταχύτητες SSD αλλά σε χαμηλότερη τιμή. Όταν επιλέγετε μια εξωτερική μονάδα δίσκου, σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα στο USB 2.0 και την ταχύτερη μορφή USB 3.0.

04 του 07

Χωρητικότητα

Οι παραδοσιακοί σκληροί δίσκοι παρέχουν περισσότερες επιλογές όσον αφορά την ικανότητα, τουλάχιστον όσον αφορά το κόστος. Μπορείτε να πάρετε ένα αρκετά ογκώδες σκληρό δίσκο εύκολα, ενώ SSDs μπορεί να είναι πιο σκληρή για να πάρει σε μεγαλύτερα μεγέθη ή θα σας κοστίσει τουλάχιστον μια περιουσία στο πάνω άκρο της κλίμακας χωρητικότητας.

05 του 07

Φορητότητα

Οι μονάδες SSD κερδίζουν εύκολα σε αυτό το σκοπό όταν πρόκειται για εξωτερικές επιλογές. Ακόμα και σήμερα, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος 1TB μπορεί να είναι ογκώδης ενώ ένα ισοδύναμο φλας μπορεί να είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση. Σε χαμηλότερες χωρητικότητες, μπορείτε να πάτε πολύ μικρό με επιλογές μνήμης flash, όπως το Leef Supra 3.0 , για παράδειγμα. Στη συνέχεια, έχετε λίγα θαύματα, όπως το Sandisk Ultra Fit που μπορεί να πιέσει σε 128GB σε ένα μικρό πακέτο. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο μικροσκοπικά, μπορούν να χάσουν εύκολα.

06 του 07

Αντοχή

Χάρη στην έλλειψη κινούμενων εξαρτημάτων, οι μονάδες SSD μπορούν να αντέξουν περισσότερες καταχρήσεις μέσω σταγόνων και ακραίων θερμοκρασιών από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους. Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό πρόβλημα για εσωτερική αποθήκευση για έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, για παράδειγμα, αλλά μπορεί να είναι για φορητούς υπολογιστές. Η ανθεκτικότητα είναι ιδιαίτερα ένας παράγοντας για την εξωτερική αποθήκευση, ιδιαίτερα για τους λάτρεις του εξωτερικού χώρου ή τους φωτογράφους και τους βιντεογράφους. Σημειώστε ότι τα SSD μπορούν να αποτύχουν, ωστόσο.

07 του 07

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Αυτός δεν είναι τόσο μεγάλος παράγοντας όσο και οι προηγούμενες αλλά για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές όταν είναι εκτός δρόμου, η έλλειψη κινούμενων εξαρτημάτων καθιστά τις μονάδες SSD πιο αποδοτικές από τις παραδοσιακές μονάδες δίσκου.

Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης.